slyszaca_cisze 09.01.10, 16:55 w liceum, do którego sie wybieram jest obowiązkowo angielski, a jako drugi do wyboru: -niemiecki, -francuski, -hiszpański, -rosyjski, jaki byście wybrały? dlaczego? 'jbc, to sory za powtórke' Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sonia321 Re: Jezyki obce ;p 09.01.10, 17:23 wybrałabym francuski albo hiszpański ;D dlaczego? bo ruski i niemiecki mi nie podchodzą szkoda że nie ma japońskiego.. Odpowiedz Link Zgłoś
marszalinka Re: Jezyki obce ;p 09.01.10, 18:38 Ja mam gim rosyjski i to (wg mnie) okropny, ochydny itd jezyk! Wybralabym niemiecki bo jest ladny Odpowiedz Link Zgłoś
jogurt_ Re: Jezyki obce ;p 09.01.10, 18:47 Ja teraz jestem w 1 liceum i mam obowiązkowo angielski niemiecki i łacine a dodatkowo można było wybrać hiszpański i francuski , ja zdecydowałam sie na hiszpana po francuski ma taki dziwny akcent Odpowiedz Link Zgłoś
lovebug stawiaj na romana. 09.01.10, 18:48 wybierz francuski lub hiszpański. trudne języki, ale zapewnią ci lepszą przyszłość, szczególnie hiszpański, który jest drugim językiem w Brazylii i Ameryce Łacińskiej. natomiast francuski, kraje europejskie, Kanada, północna część Afryki. do ciebie należy wybór. Odpowiedz Link Zgłoś
rock_twilight Re: Jezyki obce ;p 09.01.10, 18:49 O w d*pę. Też bym nie wiedziałam jaki język wybrać...chyba fransucki, chociaż niezbyt łatwy. Nie umiem Ci doradzić, sorki. Odpowiedz Link Zgłoś
mileey_1ooo Re: Jezyki obce ;p 09.01.10, 18:50 Niemiecki... Najbardziej się przyda, Francuski... Tez sie może przydaać ale to chyba już rzadziej Hiszpański... To mi się podoba Rosyjskii.... Blee ... Nie radzee Myśle ze pomogłaam Odpowiedz Link Zgłoś
rispekt Re: Jezyki obce ;p 09.01.10, 18:55 Niemiecki albo hiszpański. Nauczycielka niemieckiego twierdzi, że nie można być sąsiadem Niemiec i choć troche nie znać tego języka. Z drugiej strony hiszpańskim posługuje się najwięcej ludzi na świecie. Odpowiedz Link Zgłoś
slyszaca_cisze Re: Jezyki obce ;p 09.01.10, 18:59 moja kolezanka była na hiszpańskim , ale sie przepisała na rosyjski, chociaz nie wiem, do czego jej sie przyda, jest na prawniczym profilu ;p niemieckiego zbytnio nie lubię, ale szkoda w sumie zmarnować trzy lata nauki w gim., francuski ma podobn trudna gramatykę, hiszpański nie wiem, kojarze go ze 'zbuntowanych; ktorych nalogowo ogladal moja kuzynka, Odpowiedz Link Zgłoś
ixlovextwilight Re: Jezyki obce ;p 09.01.10, 18:58 ja osobiście mam niemiecki . idę do liceum i tam będę miała angielski i niemca . jeżeli miałabym coś dobrać do anglika to niemiecki , jest raczej z tych wszystkich (oczywiście bez anglika) najłatwiejszy Odpowiedz Link Zgłoś
aandziulaa Re: Jezyki obce ;p 09.01.10, 18:58 francuski to fajny język ale trudny ... rosyjski jest prosty do nauczenia bo podobny do polskiego (miałam w gim.) ale i tak wybrałam i wybrałabym nadal niemiecki niemiecki jest fajny i mi łatwo wchodzi do głowy Odpowiedz Link Zgłoś
hermiona13 Re: Jezyki obce ;p 09.01.10, 18:59 Niemieckiego nienawidzę, strasznie 'twardy' i ciężki język. Te wszystkie czasy, der, die, das... masakra. francuski z kolei dla mnie jest za dziwaczny ;d ogólnie język mi się podoba, ale sama nie chciałabym się go uczyć. To nie dla mnie. rosyjski, kompletnie mi się nie podoba. hiszpański : 3 piękny język , < 3 wybrałabym tego Odpowiedz Link Zgłoś
hayles Re: Jezyki obce ;p 09.01.10, 19:02 ja bym wybrała francuski. głównie dlatego, że już kiedyś się go uczyłam, ale tobie też polecam, chociaż do łatwych nie należy Odpowiedz Link Zgłoś
anetti Re: Jezyki obce ;p 09.01.10, 19:04 ja napewno wybrałabym francuski... ewentualnie hiszpański Odpowiedz Link Zgłoś
nonamed Re: Jezyki obce ;p 09.01.10, 19:03 ja wybrałabym niemiecki. w gimnazjum mam go jako obowiązkowy, więc rozumiem co nieco i idę na łatwiznę. Odpowiedz Link Zgłoś
multiwitamina Re: Jezyki obce ;p 09.01.10, 19:08 Wybierz niemiecki. Też wybieram się do liceum gdzie są właśnie te dwa języki - angielski i niemiecki. Trzeba patrzeć przyszłościowo - w coraz większej liczbie firm (nie tylko polskich) wymagana jest znajomości tego języka. Odpowiedz Link Zgłoś
nikajbfan Re: Jezyki obce ;p 09.01.10, 19:03 Niemiecki albo hiszpański;D Ja idę na niemca^^ Odpowiedz Link Zgłoś
gucik13 Re: Jezyki obce ;p 09.01.10, 19:28 Hiszpański - najbardzej ci się przyda , jest łatwy . jbc. to Fra. , ale jest trudniejszy , też ci się przyda , ale mniej niż Hiszpański . Odpowiedz Link Zgłoś
princessm Re: Jezyki obce ;p 09.01.10, 20:07 od września chodzę do liceum i wybrałam niemiecki, bo miałam go w gimnazjum jako drugi język. Odpowiedz Link Zgłoś
duuumi Re: Jezyki obce ;p 09.01.10, 20:19 a ja za rok ide do gim i wybieram francuski < 3. Jezyk miłości - fajnie byłoby go znać. oczywiście angol, to podstawa, ale mozna mieć urozmaicenie w postaci francuskiego, c'nie ? ; D Odpowiedz Link Zgłoś
petka Re: Jezyki obce ;p 09.01.10, 20:28 Odradzam języka niemieckiego męczę się z nim od podstawówki aż do teraz 2 gim jest okropny a poleciłam bym ci jezyk francuzki- jest on trudny ale piękny i romantyczny oraz język hiszpański też mi sie podoba ale wybór należy do ciebie Odpowiedz Link Zgłoś
grloulie Re: Jezyki obce ;p 09.01.10, 20:29 Ja wybrałabym francuski, bo to podobno bardzo przyjemny język także do nauki. Niemiecki mam w gim. i go...no cóż..nienawidzę. Odpowiedz Link Zgłoś
nani Re: Jezyki obce ;p 09.01.10, 20:40 niemiecki bo go umiem ale jak nie ten argument to francuski Odpowiedz Link Zgłoś
kasia05034 Re: Jezyki obce ;p 09.01.10, 20:40 Wybrałabym oczywiście hiszpańskii , bo go kocham . uczę się na własną rękę i wg jest łatwy do zapamiętania . i jest śliczny . Odpowiedz Link Zgłoś
billie_jeanxd Oczywiscie ze... 09.01.10, 20:41 Hiszpanski !. ;D Mysle, ze jest to nie trudny jezyk xd Hiszpanie maja taki cudowny akcent ;D Ogolnie moim ulubionym jezykiem jest angol, a zaraz po nim jest hiszpanski ;] Odpowiedz Link Zgłoś
loba Re: Jezyki obce ;p 09.01.10, 20:41 hiszpański! zdecydowanie. piękny język^ -francuski też jest okey. -niemieckiego nienawidzę! jest straszny.. -rosyjski (uczę się jako drugi język w szkole) nie za fajny, ale lepszy 100 razy od niemca.. Odpowiedz Link Zgłoś
mandy_jonas Re: Jezyki obce ;p 09.01.10, 20:45 Ja od tego roku w gimie mam obowiązkowy drugi język i wybrałam niemiecki, chociaż go szczerze nienawidzę-.- Ale nie jest źle- na razie dość prosto;D Odpowiedz Link Zgłoś
oliwia003 Re: Jezyki obce ;p 09.01.10, 20:45 ja tam bym wybrala francuza albo rosyjski Odpowiedz Link Zgłoś
szaman Językk! 09.01.10, 20:51 Więc polecam: - francuski (w sumie nie jest trudny, jak się osłuchasz to będzie spoko) oraz rosyjski, bo teraz zaczyna się coraz bardziej robić potrzebny, ja i moi bracia umiemy razem francuski, rosyjski , niemiecki i hiszpański (no i jasne że angielski...) i jak jeździmy za granicę (np. Litwa, Ukraina, Egipt, Maroko i Izrael) gadaliśmy po Rosyjsku, nie chcieli z nami gadać po ang. a w Hiszpanii (nie wiem jak w Ameryce łacińskiej... ) owszem gadali po ang. we Niemczech też się dogadasz Odpowiedz Link Zgłoś
emm_ Re: Jezyki obce ;p 10.01.10, 18:27 niemiecki, bo już się go długo uczę. Francuski jest strasznie trudny, nie radzę ci. Odpowiedz Link Zgłoś