devaney Re: Nirvana. 20.05.10, 17:06 Też bardzo lubię ten zespół Moje ulubione piosenki to Heart Shaped Box,Lake of Fire,Rape Me i About a Girl. Odpowiedz Link Zgłoś
musztarda Re: Nirvana . 20.05.10, 18:17 nirvana to mój ulubiony zespół ! najlepszy ze wszystkich. moje ulubione piosenki to rape me, smells like teen spirit, where did you sleep last night, something in the way, pennyroyal tea, very ape. reszta też jest niesamowicie niesamowita ! ich muzyka jest cudowna. a tak przy okazji to widziałyście może parodię smells like teen spirit w wykonaniu weird al yankowica ? jeśli nie to gorąco polecam. gdy pierwszy raz to zobaczyłam, to autentycznie się poryczałam ze śmiechu. coś fantastycznego Odpowiedz Link Zgłoś
idiotka_ Re: Nirvana . 20.05.10, 19:03 fallen_angelxx - albo się przypadkiem pomyliłaś, albo nie jesteś tak ich wielką fanką za jaką się uważasz bo pisze się Kurt a nie Curt. musztarda - kiedyś to widziałam i szczerze mówiąc nic mnie tak bardzo nie rozśmieszyło, ale pomysł mieli ciekawy. Odpowiedz Link Zgłoś
music11 Re: Nirvana . 20.05.10, 19:30 Kobieto z menopałzą poprostu weź i sprawdź czy był taki watek a nie zasmiecach kotka podobnymi tematami... ;p Odpowiedz Link Zgłoś
slodkiporanek Re: Nirvana . 20.05.10, 19:52 Lubię ten zespół, ich muzyke. Moje ulubione to standardowo ; smells like teen spirit i rape me. A i jeszcze drain you i polly Odpowiedz Link Zgłoś
violet_ Re: Droga idiotko! 23.05.10, 11:53 zabił się. NIESTETY zabił się. zawsze znajdą się fani teorii spiskowych... : ) Odpowiedz Link Zgłoś
hejlajzy Re: Nirvana . 20.05.10, 20:02 Nirvana! No więc: Smells like teen spirit i Polly są najlepsze. Odpowiedz Link Zgłoś
vhyf_ Re: Nirvana . 20.05.10, 20:11 nie będę tu udawała wielkiej fanki, praktycznie wiem tyle , że Kurt się zabił (chyba? ) : o i bardzo lubię smells like teen spirt. Odpowiedz Link Zgłoś
tarja_jean Re: Nirvana . 23.05.10, 11:57 Też lubie ich piosenki m.in. rape me, smells like teen spirit, come as you are Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaczkowata Re: Nirvana . 29.05.10, 19:05 Nirvana to mój ulubiony zespół. Ich piosenki mają w sobie coś tak niesamowicie autentycznego, że przy niektórych chce mi się płakać, przy innych coś rozwalić. Mają taką energię, taki bunt, taką prawdziwość... Ile ja bym dała, żeby Nirvana nadal istniała, albo, żeby urodzić się jakieś dwadzieścia lat wcześniej, po to, by móc iść na ich koncert, żyć wtedy, kiedy Nirvana była w rozkwicie, przeżywała swoją świetność. Pewnie gdyby Kurt żył nagraliby jeszcze wiele wspaniałych kawałków... Ale Kurt i w ogóle Nirvana żyją cały czas, bo widać, że cały czas są fani, którzy mają ją w sercach i nie dadzą o niej zapomnieć. Cieszy mnie to, bo to jest naprawdę legendarny zespół. Niesamowity zespół. Odpowiedz Link Zgłoś
in_bloom Re: Nirvana . 23.08.10, 17:21 kasiaczkowata napisał(a): > Nirvana to mój ulubiony zespół. > Ich piosenki mają w sobie coś tak niesamowicie autentycznego, że przy niektóryc > h chce > mi się płakać, przy innych coś rozwalić. Mają taką energię, taki bunt, taką pra > wdziwość... > Ile ja bym dała, żeby Nirvana nadal istniała, albo, żeby urodzić się jakieś dwa > dzieścia lat > wcześniej, po to, by móc iść na ich koncert, żyć wtedy, kiedy Nirvana była w ro > zkwicie, > przeżywała swoją świetność. Pewnie gdyby Kurt żył nagraliby jeszcze wiele wspan > iałych > kawałków... > Ale Kurt i w ogóle Nirvana żyją cały czas, bo widać, że cały czas są fani, któr > zy mają ją w > sercach i nie dadzą o niej zapomnieć. Cieszy mnie to, bo to jest naprawdę legen > darny > zespół. Niesamowity zespół. jak pięknie napisane. powiem ci coś droga Kasiaczkowata zgadzam sie z każdym słowem/zdaniem zawartym w twojej wzruszającej wypowiedzi. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
trufla Re: Nirvana . 29.05.10, 19:10 Ja lubię "Lithium" i "Smells like spirit"... I'm so ugly But that's ok, 'cause so are you Odpowiedz Link Zgłoś
scarletrose Re: Nirvana . 29.05.10, 19:31 Nirvana znajduje się w trójce moich ukochanych zespołów, choć zaczęłam słuchać ich "na poważnie" dosyć niedawno. I, co zdarza się naprawdę, ale to cholernie rzadko, potrafią mnie wzruszyć (dokładniej utworem Something in the way). Trudno mi wskazać ulubioną piosenkę, bo wszystko zależy od aktualnego humoru. Odpowiedz Link Zgłoś
marsjanka115 Re: Nirvana . 29.05.10, 19:35 najbardziej to lubię "rape me " X3333 Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaczkowata Re: Nirvana . 29.05.10, 22:00 A ja: "You Know You're Right", "Lithium", "In Bloom", "Heart Shaped Box", "Serve the Servants", "Come As You Are", "About a Girl", "Something in the way", "Territorial Pissings" (niby taki zwykły wrzask w tej piosence, ale ile w niej jest emocji! aż mnie dreszcze przechodzą, jak tego słucham), "Something In The Way", "Drain You", "School", "Smells Like Teen Spirit" i jeszcze piękne covery "Where Did You Sleep Last Night" i "Lake of Fire". Dobra, kończe, bo zaraz wszystkie wypisze ;p. Odpowiedz Link Zgłoś
julii Re: Nirvana . 29.05.10, 22:33 .słucham nirvany a ulubionej piosenki nie potrafię wybrać każda jest na swój sposób wyjątkowa ; x Odpowiedz Link Zgłoś
heavy_metal Re: Nirvana . 10.06.10, 17:11 Teen Spirit, Rape me (hehe) , Lithium , Come As You Are, In Bloom, Polly,Lounge Act i wiele innych zaje*istych kawałków [*] Odpowiedz Link Zgłoś
hepsio Re: Nirvana . 10.06.10, 17:21 lithium, school, in bloom, come as you are ! i jeszcze wiele innych. kocham ten zespół. ` damy Ci lady gagę, za to zwróć nam kurta cobaina `. Odpowiedz Link Zgłoś
rockville. Re: Nirvana . 10.06.10, 17:28 uwielbiam, moje ulubione piosenki to: oczywiście smells like teen spirit, dumb, in bloom, breed, something in the way, rape me, lake of fire, all apologies i polly. ;3 Odpowiedz Link Zgłoś
anne05 Re: Nirvana . 27.06.10, 15:00 Nie słucham, osobiście wolę Pearl Jam, chociaż muszę przyznać, że królem grunge bezapelacyjnie jest Nirvana. Mam do tego zespołu wielki szacunek, tak samo jak Kurta, bo dla mnie był niesamowicie mądrym i utalentowanym człowiekiem. Odpowiedz Link Zgłoś
ola09 Re: Nirvana . 27.06.10, 18:40 anne05 napisał(a): > Nie słucham, osobiście wolę Pearl Jam, chociaż muszę przyznać, że królem grunge > > bezapelacyjnie jest Nirvana. Mam do tego zespołu wielki szacunek, tak samo jak > Kurta, bo > dla mnie był niesamowicie mądrym i utalentowanym człowiekiem. o Pearl Jam też jest zajebisty nawet słyszałam że będzie na Heineken Opener 2010 w PL Odpowiedz Link Zgłoś
anne05 Re: Nirvana . 27.06.10, 19:20 Tak, wiem. Pearl Jam to mój ulubiony zespół, niestety nie będę mogła tam być. Niedługo jadę do Anglii, więc termin jest mi nie na rękę. <ryczę> Odpowiedz Link Zgłoś
ola09 Re: Nirvana . 27.06.10, 19:29 mnie też nie będzie na koncercie mój tata nie chcę jechać a mnie by nie puścił samej na klika dni pozostaje nam tylko ryczeć Odpowiedz Link Zgłoś
piimpkowaa. Re: Nirvana . 27.06.10, 18:46 aaa. ! kocham , kocham , kocham . ! < 33 moja ulubiona to rape me . < 33. Odpowiedz Link Zgłoś
marsjanka115 Re: Nirvana . 28.07.10, 12:14 nie jednak zmieniam moja ulubiona to Come as you are i lithium awww nie no nie wiem wszystkie kocham ^_^ Odpowiedz Link Zgłoś
coker Re: Nirvana . 28.07.10, 16:30 Nirvana to był jeden z najwspanialszych zespołów jakie kiedykolwiek znałam. Mieli talent, pasje i wspaniałą muzykę. Osobiście uwilbiam "Smells Like Teen Spirit", "Coma As You Are" i "Polly". Ten zespół nigdy nie będzie zapomniany. Odpowiedz Link Zgłoś
thewildone Re: Nirvana . 22.08.10, 22:01 Widzę, że wysyp fanów Nirvany na kocie. Yaaay. Uwielbiam ten zespół już od ponad dwóch lat i nie sądzę, żebym kiedykolwiek przestała. Te riffy, te ironiczne teksty, ten nieco psychodeliczny głos Kurta. Przeszła mi już na ich punkcie ta obsesja, którą miałam w piątej klasie podstawówki (chyba to znacie... każda rozmowa kończyła się na Nirvanie ;p), z czasem zaczęłam mniej o nich mówić, ale coraz bardziej rozumiałam ich teksty. Moja ulubiona piosenka to zdecydowanie Rape Me, były takie czasy, gdy potrafiłam słuchać jej godzinami. Uwielbiam też Sappy, Love Buzz, Turnaround i Lithium. Lubię też słuchać całej płyty MTV Unplugged, szczególnie covera piosenki Bowiego - The Man Who Sold The World (jest to jedyny utwór Bowiego, który wydaje mi się gorszy w oryginalnej wersji niż w coverach). Ostatnio zaczęłam słuchać wielu niewydanych piosenek - Marygold to cudowny utwór. ^^ Odpowiedz Link Zgłoś
po_prostu_magda Re: Nirvana . 29.07.10, 22:10 Kocham nirvane . po prostu najlepszy zespół jaki może być ! moje piosenki ulubione to rape me , smells like teen spirit , heart shaped box , like of fire , come as you are , something in the way , breed , son of a gun . Odpowiedz Link Zgłoś
ixlovextwilight Re: Nirvana . 29.07.10, 22:16 ja także uwielbiam Nirvane. i też mi smutno z powodu Kurta.. ulubiona piosenka? oczywiście, że `rape me ; ) pozdrawiam : ) Odpowiedz Link Zgłoś
2468 Re: Nirvana . 31.07.10, 19:15 Bardzo lubię ale słucham od niedawna więc ulubionej piosenki jeszcze nie mam. A właśnie słucham piosenki ''Come as you are'' Odpowiedz Link Zgłoś
toffika Re: Nirvana . !!!!!!! 01.08.10, 23:33 TAk kocham ten zespół choć słucham go od niedawna Come as you are. Smells like teen spirit . Polly. Odpowiedz Link Zgłoś