razorbladekiss 19.01.10, 14:49 Jak sądzicie, czy warto jest mieć przyjaciela innej płci? a może po prostu prędzej czy później połączy ich coś więcej? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
leanne Re: Chłopak= Przyjaciel 19.01.10, 15:04 Na pewno z jednym się zgodzę: `Mężczyźni są z Marsa, a kobiety z Wenus`. To tak emanuje... No, da się zauważyc. Jednak wiele dziewczyn przyjaźni się z chłopakami. Jeśli nie chcą powiedziec koleżance, jeśli uważają, że chłopak lepiej zrozumie- zwierzają się mu. I nie widzę w tym nic dziwnego. Przecież oni (czytaj: chłopcy) mogą rozumiec inne rzeczy niż dziewczęta, dlatego pomoc jak najbardziej. Ta wiedza się uzupełnia. Przyjaźń nie ma wytycznych. Nie widzę żadnych granic. Każdy ma swoje zdanie na ten temat. Ja uważam, że istnieje, na sto procent, ale nie zawsze może wytrwac do końca... Odpowiedz Link Zgłoś
natuska412 chłopak : przyjaciel 19.01.10, 15:09 warto . ale trzeba siię starać , żeby się nie zakochać . bo wtedy to już porażka : ściana : Odpowiedz Link Zgłoś
twilight_6 Re: chłopak : przyjaciel 19.01.10, 18:27 taaa... chciałoby się mieć chłopaka-przyjaciela ale jakoś u mnie na wsi... xdd ...nie ma takich normalnych Odpowiedz Link Zgłoś
razorbladekiss Re: Chłopak= Przyjaciel 19.01.10, 15:10 dokładnie. a co jeśli jedna osoba z nich znajdzie sobie kogoś, a druga będzie na nią za to zła.? Odpowiedz Link Zgłoś
psawyer Re: Chłopak= Przyjaciel 19.01.10, 15:17 Ja uważam że coś takiego istnieje bo sama mam przyjaciela.. I to czasem on mnie lepiej zrozumie on przyjaciółki... A co do tego pytania to gdyby był zły.. to, to nie jest przyjaciel. I możliwe ze cos czuje do tej drugiej osoby. Odpowiedz Link Zgłoś
razorbladekiss Re: Chłopak= Przyjaciel 19.01.10, 15:21 a jeżeli jedna osoba z nich się zakocha, to wtedy już koniec ich przyjaźni i czy warto ją kontynuować? Odpowiedz Link Zgłoś
maggy297 Re: Chłopak= Przyjaciel 19.01.10, 15:21 jeśli będzie zła, to znaczy, że nie jest prawdziwym przyjacielem Odpowiedz Link Zgłoś
britneyxd Re: Chłopak= Przyjaciel 19.01.10, 15:23 no zła nie powinna być. Chodziło przecierz o przyjaźń. trzeba się starać, żeby się nie zakochać. Ja mam przyjaciela i nie wyobrażam sobie, aby on był moim chlopakiem. Ja mu mówie w kim się zakochałam etc. i nie wyobrażam sobie, żeby on się za to na mnie obraził ( choć raz już tak było wyjaśniliśmy sobie parę rzeczy ). Czasem tak się dzieje, że i dziewzyna i chłopak się zakochają ale to już kolejna sprawa - jak wam w związku nie wyjdzie to z przyjaźnią też koniec najprawdopodobniej. Ja np. koleguję się z byłym, bo chodzę z nim do klasy. Potrzebowaliśmy troche czasu, szczególnie on, bo to ja zerwałam ale teraz jest dobrze. Z koleji był jeszcze taki jeden z którym się NIGDY już nie zaprzyjaźnie.Wszystko zależy od obydwóch stron! Odpowiedz Link Zgłoś
maggy297 Re: Chłopak= Przyjaciel 19.01.10, 15:20 ja uważam, ze to jest możliwe powinno być jak najwięcej takich przyjaźni Odpowiedz Link Zgłoś
razorbladekiss Re: Chłopak= Przyjaciel 19.01.10, 15:26 a jeżeli chłopak mówi dziewczynie, że ją kocha, choć są tylko wspaniałymi przyjaciółmi.? czy to coś znaczy, czy kocha ją po "przyjacielsku" Odpowiedz Link Zgłoś
red_ Re: Chłopak = Przyjaciel. 19.01.10, 15:27 Też chciałabym mieć przyjaciela płci męskiej. Jak Hannah Montana Olivier'a! xD Odpowiedz Link Zgłoś
emo_laska Re: Chłopak= Przyjaciel 19.01.10, 15:27 Warto mieć przyjaciela innej płci, bo dzięki niemu możesz poznać "męski" świat. A poza tym może Cię też wiele nauczyć np. jazdy na desce. Jeśli się szczerze kumplujecie nie powinno was połączyć nic "więcej" Odpowiedz Link Zgłoś
mileey_1ooo Re: Chłopak= Przyjaciel 19.01.10, 15:32 Ja maam przyjaciela , i co ? Odpowiedz Link Zgłoś
wampirzycaa.xx Re: Chłopak= Przyjaciel 19.01.10, 15:33 No więc ja osobiście miałam już kilku przyjaciół płci męskiej. Tak szczerze to z każdym połączyło mnie coś 'więcej'. Ale nie w kazdym przypadku to sie sprawdza Czasami potrzebna silna wola ;x Odpowiedz Link Zgłoś
razorbladekiss Re: Chłopak= Przyjaciel 19.01.10, 15:36 a jeżeli chłopak przytula się do swojej przyjaciółki, czasem łapie za rękę i prawi komplementy to jest nadal przyjaźń? Odpowiedz Link Zgłoś
olgx Pewnie że tak! 19.01.10, 15:35 No PEWNIE! Ja sie przyjaznilam z chlopakiem przez calą podstawówkę, tzn. teraz tez, ale juz mnie, bo on jest w innej klasie. Odpowiedz Link Zgłoś
annie__ Re: Chłopak= Przyjaciel 19.01.10, 15:36 Miałam ale się zmienił ; ( Tak warto jest mieć przyjaciela Odpowiedz Link Zgłoś
ne.gra Re: Chłopak= Przyjaciel 19.01.10, 15:38 Mam przyjaciela inne płci : ) uczymy się w tym samym mieście (szkoła z internatem), mieszkamy w tym samym mieście (272 kroki od siebie ;P), lubimy podobne rzeczy, lubimy spędzać czas razem, dobrze się razem bawimy. Ogólnie rzecz biorąc - jest super! W zasadzie to świetny materiał na chłopaka, ale ... traktuje go jak brata : ) to jedyna przeszkoda, ale tak silna, że chyba nie do przebicia : ) Odpowiedz Link Zgłoś
bouche2 ;] 19.01.10, 15:43 mój chłopak jest moim przyjacielem, ale to nie ważne ;x mam tak ze czterech kolegów, których mogę nazwać przyjaciółmi, a dwóch z nich to już całkiem ;] serio, nikt tu nie mówi o zakochaniu/zauroczeniu/czy jakiejkolwiek innej tego typu relacji, mówię im o wszystkim praktycznie [wiadomo, że niektóre sprawy zachowuję dla przyjaciółki], no i nie powiem co oni potrafią powiedzieć mi : D Odpowiedz Link Zgłoś
she_ Re: ;] 19.01.10, 15:53 Ja mam dwóch kolegów takich fajnych, i razem z nimi oraz z pewną dziewczyną tworzymy zgrany zespół. ; p i jest to możliwe. oczywiście nie porozmawiasz z nimi na takie tematy jak z koleżankami, ale... Mamy zgraną paczkę, łazimy po gimnazjum i straszymy młodszych xD i w ogóle. jesteśmy tacy eloelo. ponieważ z chłopakami można poszaleć, no. i szczerze.. tylko oni doprowadzają mnie do takiego śmiechu xD Odpowiedz Link Zgłoś
truuu Re: Chłopak= Przyjaciel 19.01.10, 15:48 całkowicie zgadzam się z leanne ! Ja sama mam dwóch przyjaciół. przyjaciółki oczywiście też posiadam ;d Odpowiedz Link Zgłoś
milka55988 Re: Chłopak= Przyjaciel 19.01.10, 15:49 to spoko pomysł ; D można z nim pogadać na wiele tematów , innych niż z dziewczyną; D miałam przyjaciela , pokłóciliśmy się , żałuję ! Ale teraz jest dobrze , choć nie tak jak wcześniej Każdy przyjaciel to wielki skarb pamiętaj ! Choćby miał byś obojniakiem ! ^ ; ** < ps. bd tak jak wcześniej ****k ? > Odpowiedz Link Zgłoś
louise_ Re: Chłopak= Przyjaciel 19.01.10, 15:57 Ja mam wielu znajomych-przeciwnej płci.Po prostu się kolegujemy, nic więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
miley07 Re: Chłopak= Przyjaciel 19.01.10, 16:46 Ja mam klku pryjaciół przeciwnej płci i jest mi z tym dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
gazowa Re: Chłopak= Przyjaciel 19.01.10, 17:20 wierzę i nie wierzę. Wierzę jeśli chłopak jest homoseksualistą bo wtedy się nie zakochacie w sobie. Kiedyś miałam przyjaciela, tzn. dalej się kumplujemy, ale już czuć między nami jakiś dystans. A dlaczego tak jest? Bo wyznał mi pewnego dnia, że się we mnie zakochał, a ja nic do niego nie czułam poza przyjaźnią (choć ta granica między miłością a przyjaźnią jest czasem bardzo mała)... No i od tamtego momentu już nie było tak jak przedtem. Przestałam mu się zwierzać z tego kto mi się podoba itp. bo bałam się go urazić.. ale wcześniej było ekstra mieć takiego przyjaciela i niczego nie żałuję.. Jest mi tylko przykro, że już nigdy nie będzie jak kiedyś Odpowiedz Link Zgłoś
blender Re: Chłopak= Przyjaciel 19.01.10, 17:47 mhm, możliwe. Ale ja w to nie wierzę Odpowiedz Link Zgłoś
ewelyn Re: Chłopak= Przyjaciel 19.01.10, 18:14 ja mam przyjaciela i muszę ci powiedzieć że jeszcze nigdy lepszego nie miałam. zawsze mnie pocieszy, pomoże, poradzi. no po prostu on jest bosski. Odpowiedz Link Zgłoś
loveme. Re: Chłopak= Przyjaciel 19.01.10, 18:19 .ja mam przyjaciela jest świetny i śmieszny z nim można się normalnie pośmiać Odpowiedz Link Zgłoś
kate.. Re: Chłopak= Przyjaciel 19.01.10, 18:19 fajnie mieć przyjaciela chłopaka. kiedyś miała. ale niestety już nie mam.. Odpowiedz Link Zgłoś
qazudi Re: Chłopak= Przyjaciel 19.01.10, 18:25 Ja mam dosłownie taką samą sytuacje jak Gazowa Odpowiedz Link Zgłoś
inna__ Re: Chłopak= Przyjaciel 19.01.10, 18:21 moim zdaniem nie istnieje przyjaźń pomiędzy chłopakiem , a dziewczyną. Odpowiedz Link Zgłoś
bells379 Re: Chłopak= Przyjaciel 19.01.10, 18:23 To zależy jaki jest ten chłopak ... Ja mam kilku chłopaków=przyjaciół jeden zachowuje się jak laska z drugim 'chodziłam' przez krótki czas a trzeci traktuje mnie jak równą kumpele ;] no ale i tak wolę poprzytulać się z chłopakiem Odpowiedz Link Zgłoś
kladziunia Przyjaciel mój Mateusz 19.01.10, 18:31 Mam ale tylko przyjaciela a nie chłopaka nas nic nie łączy oprócz przyjaźni Mati ;] Odpowiedz Link Zgłoś
razorbladekiss Re: Przyjaciel mój Mateusz 20.01.10, 21:25 a jeżeli dziewczyna zaczyna coś do niego czuć to powinna mu powiedzieć czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
razorbladekiss Re: Chłopak= Przyjaciel 22.01.10, 19:58 taak. w końcu od chłopców można się wiele nauczyć ^^ Odpowiedz Link Zgłoś
esmecullen Re: Chłopak= Przyjaciel 22.01.10, 21:14 Ja mam takiego przyjaciela... Nie widzimy się za często bo daleko mieszkamy od siebie... I nie powiem było coś między nami jednak nie wyszło, a jednak dalej się ze sobą przyjaźnimy. Mogę się go poradzić jak mam jakieś problemy z chłopakami. Nieraz na mnie nawrzeszczy jak coś źle zrobię a nieraz pochwali. Mimo że nie gadamy w realu wie o mnie wszystko. Czasem taka przyjaźń jest lepsza niż przyjaźń między dziewczynami Odpowiedz Link Zgłoś
razorbladekiss Re: Chłopak= Przyjaciel 22.01.10, 22:03 przyjaciel z którym się nie gada w realu? xd Odpowiedz Link Zgłoś