emm_ Re: Co myslisz o rozpieszczonych nastolatkach? 25.01.10, 15:58 ` Ja jestem trochę rozpieszczona, ale tylko trochę, bo nie zawsze dostanę to czego chce. Jesli powiem tacie " Tato muszę mieć nowy fon " , albo " chcę takie sliczne buciki ", to wiem, że nie dostane kasy. U mnie teraz bida jest. Odpowiedz Link Zgłoś
karcio Re: Co myslisz o rozpieszczonych nastolatkach? 25.01.10, 16:03 snoby.Nie nawidze rozpieszczonych bachorow.Przyklad "sweet 16"na mtv! Odpowiedz Link Zgłoś
edziu Re: Co myslisz o rozpieszczonych nastolatkach? 25.01.10, 16:15 Ja siebie nie uważam za rozpieszczoną. Jak na przykład coś chcę to raczej to dostanę w granicach rozsądku. Moi rodzice nie są jacyś super bogaci czy coś. Ale jeśli o coś poproszę to dostaję. Odpowiedz Link Zgłoś
lorente Re: Co myslisz o rozpieszczonych nastolatkach? 25.01.10, 16:19 Taaa.. ja zrozpieszczona? w snach.. nie odtaje wszystkiego czego chce.. nie wychodze gdzie chce.. i kiedy chce.. nie wracam kiedy chce.. Odpowiedz Link Zgłoś
kasieek_089 Re: Co myslisz o rozpieszczonych nastolatkach? 03.03.10, 14:51 ja nie jesteem rozpieszczana, wrecz przeciwnie. czasem nie mamy kasy w ogole i jakos dajemyy radee. wkurzaja mnie takie laski strasznie.... mam taka kuzynkee i jej nie zawidze bo sobie mysli ze caly swia do niej nalezy. np. dzisiaj mama nie miala kasy zeby mi dac na picie na w-f. i co z tego? jakos wytrzymalaam. Odpowiedz Link Zgłoś
jo. Re: Co myslisz o rozpieszczonych nastolatkach? 03.03.10, 14:55 Jestem dość rozpieszczona. Zauważyłam, że ostatnio moim argumentem jest "ale ja chcę" i niepokoi mnie to. Nie jestem raczej snobistyczną osobą, ale nie mnie to oceniać. Odpowiedz Link Zgłoś
hepsio Re: Co myslisz o rozpieszczonych nastolatkach? 03.03.10, 15:00 skoro mówisz o swoich rodzicach, którzy ci wszystko kupują ` starzy ` to jesteś rozpieszczona ; ] gdybym ja miała takich ` starych ` to szanowałabym ich na maxa. a co do tematu ... to chyba logiczne, że nikt nie lubi rozpieszczony i samolubnych snobek. Odpowiedz Link Zgłoś
czekoladowa02 Re: Co myslisz o rozpieszczonych nastolatkach? 03.03.10, 19:19 ja tez jestem rozpieszczona ale nie samolubna !!! nienawidze osób samolubnych i pewnych swego !!! Odpowiedz Link Zgłoś
madziek67 Tutaj .. 03.03.10, 23:37 Uważasz , że jesteś rozpieszczona . No to suuuuper , wszyscy już wiemy , ok -.- Najbardziej mnie powaliła wypowiedź 'Mam świadomość że moi starzy mnie rozpieszczają' ... ; o Odpowiedz Link Zgłoś
katka_94 Re: Tutaj .. 03.03.10, 23:51 Mi np jest zal takich dzieci. Teraz wydaje sie im ze sa pempkiem swiata ale jak dorosna to dostana po dupie i zobacza czym jest prawdziwe zycie. Oczywiscie moze tez byc tak ze rodzice bd im dawac kase przez cale zycie ale to juz jest zalosne Odpowiedz Link Zgłoś
emojuss Re: Co myslisz o rozpieszczonych nastolatkach? 03.03.10, 23:51 Ja nie jestem rozpieszczona... A to jakim się jest zależy od charakteru i nas samych... Odpowiedz Link Zgłoś
nasti. Re: Co myslisz o rozpieszczonych nastolatkach? 04.03.10, 06:44 emojuss napisał(a): > Ja nie jestem rozpieszczona... A to jakim się jest zależy od charakteru i nas s > amych... myślę, że jednak bardziej zależy to od wychowania rodziców. To oni i środowisko kształutują nasz charakter i osobowośc. Odpowiedz Link Zgłoś
light I aha... 04.03.10, 07:09 Jeszcze jedno, Ty nie masz 'starych', Ty masz rodziców. Odpowiedz Link Zgłoś
slodkiporanek Re: Co myslisz o rozpieszczonych nastolatkach? 04.03.10, 07:40 Trochę jestem rozpieszczona... Ale nie dostaję zawsze tego co chcę. Jak się na coś dłuzej czeka, to bardziej się z tego cieszysz. Co do takich osób jak ty... Nie przepadam. Uważam, że jak ktoś dostaję WSZYSTKO czego zapragnie, musi mieć w sobie choć odrobinę samolubstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
zigii Re: Co myslisz o rozpieszczonych nastolatkach? 04.03.10, 10:54 nie jestem ani rozpieszczona, ani snobem. bo sama muszę zbierać na butki emu. c: i mi z tym dobrze. a to, że ktoś ma wszystko, nie znaczy, że jest jakimś narcyzem i samolubem - często jest samotny. i w żadnym przypadku nie oceniam ludzi pod względem tego, czy bogaty, ładny, etc. to dla mnie nieważne. Odpowiedz Link Zgłoś
coco.x3 a jeśli szczerze to. 04.03.10, 11:38 no jak szczerze to jestem rozpieszczona . zdarza mi się zachowywać jak tak zwany "Banan" , ale to nie często . Odpowiedz Link Zgłoś
alexrusso Re: Co myslisz o rozpieszczonych nastolatkach? 04.03.10, 11:38 jestem rozpieszczona ale nie aż tak żeby być samolubna i tam takie ;p można być rozpieszczanym ale .. z umiarem (: bo nie którzy rozpieszczeni mają się za nie wiadomo kogo i to po prostu żal Odpowiedz Link Zgłoś
igusiaaa Re: Co myslisz o rozpieszczonych nastolatkach? 04.03.10, 11:39 ja również nie jestem rozpieszczona... snobem też nie jestem... mam swoje oszczędności i to za nie kupuje sobie ciuchy... chociaż rodzice też fundują mi ubrania, buty i inne pierdoły... wkurzają mnie osoby, które mają bogatych rodziców. nie chodzi mi o to, że jestem zazdrosna. po prostu strasznie się tym chwalą... żałosne Odpowiedz Link Zgłoś
olcia509 Re: Co myslisz o rozpieszczonych nastolatkach? 04.03.10, 11:42 U mnie jest różnie. Tata kupuje mi różne fajne rzeczy itp. Ale nie należe do samolubów, które kupią sobie np. iPoda i nikomu nie dadzą posłuchać muzyki na przerwie. Rodzice kupują mi często ciuchy jak mi się coś podoba, ale każą mi także zbierać na niektóre rzeczy. Tata to wgl często się na mnie drze ale o błahostki, raczej. Znam za to taką dziewczynę która jest straszną egoistką. Odpowiedz Link Zgłoś
wariatka_xd Re: Co myslisz o rozpieszczonych nastolatkach? 04.03.10, 15:36 No to założyłaś EKSTRA wątek ja jestem bardzo rozpieszczona mi w życiu niczego nie brakuje chciałam gitare dostałam gitarę chciałam nowy komuter dostałam GO! Pozdro;* Odpowiedz Link Zgłoś
vanka_vanessy Re: Co myslisz o rozpieszczonych nastolatkach? 04.03.10, 15:49 Ja? w życiu. Według mnie jest tak : Dziewczyny jedynaczki są z reguły rozpieszczane, mają drogie ciuchy itp. Dziewczyny, które mają jakieś rodzeństwo, z reguły nie są rozpieszczane. Te lanserki, które chodzą w białych kozaczkach, nie są rozpieszczane, tylko na siłe popisują się wszystkim, a tak naprawdę mają trudne sytuacje w rodzinie. Taka jest prawda, przynajmniej u mnie w szkole. a rozpieszczonych lasek nie lubię, bo z reguły chcą zadawać się z "fajnymi", więc krzyżyk na drogę, nie wtrącam się. + sory jak kogoś uraziłam - mówię co myślę. Bez ogródek. Odpowiedz Link Zgłoś
sandrolaxd Re: Co myslisz o rozpieszczonych nastolatkach? 04.03.10, 15:49 Nie każda nastolatka która ma 12 ,13 itd. lat jest rospieszczona. ;p Ja chyba jestem xdd .No nie jakoś bardzo ,ale jakoś tam jestem xD Odpowiedz Link Zgłoś
marszalinka Re: Co myslisz o rozpieszczonych nastolatkach? 04.03.10, 15:50 Oj tak bardzo mnie wkurzaja... Mam w klasie jedna taka a w szkole pelno i po prostu ich nie trawie Odpowiedz Link Zgłoś
chmurka_ ^^ 04.03.10, 15:57 Przyznam się szczerze - moi rodzice nie mają problemów z pieniędzmi. Ale zdecydowanie nie jestem rozpieszczona. Lubię kupować, ciuchy szczególnie. Ale patrzę na metkę, ile co kosztuję. Często kupuję na promocjach, wyprzedażach. Chyba wolę mieć tą satysfakcję z tego, że "zdobyłam" coś taniego, niż wrzucać do koszyka wszystko najdroższe, najlepszych marek. No cóż, akurat nie popieram kupowania bluzek za 100 złotych, bo dla mnie to jest istna głupota. Staram się myśleć o innych i nie być rozpieszczona. Osobiście wkurzają mnie takie osoby i nie potrafię z nimi wytrzymać. W główkach się poprzewracało i tyle. Jeden taki temat i już widać, ile pustych i super elo żelo nastolatek jest na tym forum. Odpowiedz Link Zgłoś
lilii_95 Re: ^^ 04.03.10, 16:31 myślę, że... jestem rozpieszczona. mimo, że w moim domu się nie przelewa, dostaję to co chcę, choć dziś może rzadziej. powiem szczerze, kiedyś miałam z tym problem (było tylko mamooo kup mi najkiiii no kuuup.) i do głowy mi nie przychodziło że ich nie stać. ale teraz jakoś do mnie dotarło i wydoroślałam. chyba. co sądzę o takich ludziach? to, że raczej fajni nie są. ani sympatyczni. Odpowiedz Link Zgłoś
aga96r Re: Co myslisz o rozpieszczonych nastolatkach? 05.03.10, 16:18 nigdy nie bylam rozpieszczona, ale znam pare takich osob. są beznadziejni ;x Odpowiedz Link Zgłoś
monisia_xd ......................... 05.03.10, 16:31 nie bylam i nie jest rozpieszczana. Odpowiedz Link Zgłoś
kapi /-.-/ 05.03.10, 16:43 Ja jestem uwielbiana (heh , każde dziecko jest uwielbiane przez rodziców , ale chodzi mi o coś mniej ważnego) przez rodziców więc chyba i rozpieszczana . Nie dają mi wszystkiego czego chcę , ale większość . Większość rozpieszczonych dzieci jest w przyszłości leniwych oraz nie za bardzo przyjemnych , lecz niektórzy są na prawdę normalni . Niektóre moje koleżanki nie są rozpieszczane ani za bardzo zauważane przez rodziców więc są agresywne i zagubione . To jest moje zdanie . Odpowiedz Link Zgłoś
lady_cat szczerze ? ; d 05.03.10, 16:52 mam czternaście lat . nie jestem rozpieszczona. nienawidze takich dzieciaków . same wyrażenie ' starzy ' znaczy o niskim poziomie intelgencji . takie dzieciaki nie wiedzą co to życie, same nie mogą sobie poradzić . ja szybciej nie nazwałabym taka osobę snobem, tylko kaleką psychiczną . a rodzice tak wychowując dziecko popełniaja wielki błąd . więc kochanie, tylko ci współczuć . ; 3 Odpowiedz Link Zgłoś
kapi /-.-/ 05.03.10, 16:56 właśnie chciałam zauważyć , że pisząc słowo ' starzy ' nie masz do nich szacunku , lecz nie wiem czy tak myślisz czy tak tylko piszesz , ale muszę powiedzieć , że nienawidzę tego słowa . Jest taki na niskim poziomie . Przecież ładniej napisać ' rodzice ' i już jest inaczej . Odpowiedz Link Zgłoś
leanne . 05.03.10, 17:14 Rodzice, którzy rozpieszczają robią dzieciakom wielką krzywdę. Teraz może tego nie widac, ale w przyszłości się okaże. Nieuświadomione pójdzie w świat albo gorzej- zostanie przy spódnicy mamy. A jak rodzice odejdą, to `łoboże, do jakiej pracy ja pójdę? rodzice zawsze dawali pieniądze... : (`. Ewentualnie dziewczyna może znaleźc bogatego męża. :} Odpowiedz Link Zgłoś
kammi Re: Co myslisz o rozpieszczonych nastolatkach? 05.03.10, 17:23 jetem rozpieszczona, a dodatkowo nie mam rodzeństwa, nie dostaje dosłownie wszystkiego co chcę, ale dużo rzeczy. o mojej samolubności powinny się raczej wypowiedzieć moi znajomi. a chwalić przeciez lubi się każdy, gdy cos dostanie, to sprawia mu radość. więc jest okej, gdy sie nie przesadza. ja... myślę, mam nadzieje, że nie przesadzam, choć w sumie czasem po prostu fajnie jest być lepszym od innych. lecz wiem, że jest to strasznie samolubne. Odpowiedz Link Zgłoś
nie_taka_slodka -,- 06.03.10, 00:23 podobno ja jestem taka rozpieszczona, a przynajmniej niektórzy tak twierdzą. a ja przecież nie mam wszystkiego czego chcę a że lubie postawić na swoim to moim zdaniem dobrze ( : Odpowiedz Link Zgłoś
diamentowa_ # 09.03.10, 22:35 No może trochę jestem. Powiedzmy, że bardzo. ;x No i dostaję wszystko, co chcę. Samolubem nie jestem, bo każdego lubię itd. A to, że ktoś jest rozpieszczony to nie znaczy, że jest zawsze niemiły, wredny etc. c: Odpowiedz Link Zgłoś
frydka Re: Co myslisz o rozpieszczonych nastolatkach? 10.03.10, 16:59 Mnie wkurzają rozpieszczone,ale tylko te które nie wiedzą jak usiąść.Chodzi o to że,One zachowują się nie zaciekawie;/ ;/ Uważają sie za bóstwo i inne dziewczyny uwarzają ,za głupie...itd./; Odpowiedz Link Zgłoś
frydka Re: Co myslisz o rozpieszczonych nastolatkach? 10.03.10, 17:00 frydka napisał(a): > Mnie wkurzają rozpieszczone,ale tylko te które nie wiedzą jak usiąść.Chodzi o t > o > że,One zachowują się nie zaciekawie;/ > ;/ > Uważają sie za bóstwo i inne dziewczyny uważają ,za głupie...itd./; Ps.Sory za bład ort.we we częsniejszym poscie,ale śpieszyłam się. Odpowiedz Link Zgłoś
nusska Re: Co myslisz o rozpieszczonych nastolatkach? 10.03.10, 22:00 a więc... przyznam ,że to co chcę to mam ;p lecz mam też obowiązki w domu ! nie ma tak ,że wszystko za mnie robią! ale nie jestem przez to bezczelna itd. wiem jak sie zachować... Odpowiedz Link Zgłoś