pati323 Re: Szkolne Lektury 30.01.10, 17:24 nudne są...powinni je zmienić na jakieś fajne, ciekawe Odpowiedz Link Zgłoś
lara12 Re: Szkolne Lektury 30.01.10, 17:25 to zależy . niektóre są fajne, np. Opium w Rosole, które właśnie czytam . ale też niektóre są bez sensu, np. Krzyżacy, bo niczego nie uczą, gdyż dzieją się w zupełnie innych czasach itd., nie da się ich zrozumieć, bo są napisane innym, starodawnym językiem, po co mam się uczyć archaizmów, skoro nikt ich nie używa .?! najlepsze lektury to byłyby takie książki dla młodzieży, które opowiadają o prawdziwym życiu i osadzone w naszych czasach, np., książki pani Ewy Nowak . one przynajmniej czegoś uczą . Odpowiedz Link Zgłoś
aliss Re: Szkolne Lektury 30.01.10, 17:27 zgadzam się. są okropnie nudne. więc się ich nie czyta. przynajmniej nie wszystkie. osobiście lubię czytać książki, ale na pewno nie lektury. fuj Odpowiedz Link Zgłoś
rock_twilight Re: Szkolne Lektury 30.01.10, 17:35 Oj, tak. Lektury szkolne są nuudne. -.- Choć muszę przyznać, że Sherlock Holmes był bardzo ciekawy. ^^ Odpowiedz Link Zgłoś
kasia036 Re: Szkolne Lektury 30.01.10, 17:28 Moim zdaniem tez sa bardzo nudne i nigdy tez całej nie przeczytałam Odpowiedz Link Zgłoś
th4ever Re: Szkolne Lektury 30.01.10, 17:30 Ja też nie przepadam za lekturami... W sumie to w podstawówce były fajne te lektury... Nie to co w gim...Zemsta,Dziady,Romeo i Julia... Żenada ; / Odpowiedz Link Zgłoś
cosik Re: Szkolne Lektury 30.01.10, 17:33 Ja może nie wszystkie ale generalnie podobają mis się szkolne lektury (czytac tez lubie0 Odpowiedz Link Zgłoś
love_me.pl Re: Szkolne Lektury 30.01.10, 17:35 Ja ogólnie bardzo lubię czytać książki. ale od lektur szkolnych mnie jakoś cofa , że nie mogę na nie patrzeć bo aż mnie mdli. coś okropnego. one są strasznie nudne. Odpowiedz Link Zgłoś
kateblack ;P 30.01.10, 17:39 Ogólnie uwielbiam czytać , ale tylko z własnej woli . Lektury też czytam , najbardziej lubię novelki bo można przeczytać na przerwie Pamiętam jak dwa lata temu jako jedyna w klasie przeczytałam krzyżaków to była maskra Ahh i uwielbiaam Romeo i Julię Odpowiedz Link Zgłoś
demiiselena18 Re: Szkolne Lektury 30.01.10, 17:40 Ja kocham czytać W podstawówce niektóre były fajne jak np. Dzieci z Bullerbyn, Ania z Zielonego Wzgórza, Ten Obcy, Chłopcy z Placu Broni, Szatan z 7-ej klasy... Nienawidziłam Starej Baśni <brrrrr>, któreś części Pana Samochodzika, W pustyni i w puszczy i to tyle. Teraz jak jestem w gim to z 4 podobają mi się 2 czyli Antygona i Romeo i Julia. Teraz czytam Hobbita i to jest masakra (!!!). Niestety zawsze przed omawianiem lektury mam kartkówkę Odpowiedz Link Zgłoś
zakurzona Re 30.01.10, 17:43 Stanowczo bardziej psychologiczne..a nie takie denne przygodówki itp. Odpowiedz Link Zgłoś
lagunabee Re: Re 30.01.10, 17:49 Ja bardzo lubię czytać. Było kilka lektur ,których po prostu nie trawię ale takie jak Stowarzyszenie Umarłych Poetów, Romeo i Julia czy Chłopcy z placu broni warto przeczytać (podczas czytania tych książek płakałam). Wiem że jak tylko się usłyszy z ust nauczycielki tekst " N to zabierajcie się za czytanie Krzyżaków..."to już nie ma się ochoty żyć. Ale niektóre lektury są bardzo fajne Odpowiedz Link Zgłoś
joanna_320 re 30.01.10, 17:47 można by dodać jakieś książki młodzieżowe... nie wszystkie są przecież puste. Np dobra byłaby "jesienna miłość" (szkoła uczuć) Odpowiedz Link Zgłoś
zuzka1802 Szkoła-nauka,problemy,porady 30.01.10, 17:48 mi dobrze idzie nauka a z lektór mam same 5 teraz czytamy Przygoty Tomka Sway'era Odpowiedz Link Zgłoś
petka Re: Szkoła-nauka,problemy,porady 30.01.10, 21:41 zuzka1802 napisał(a): > mi dobrze idzie nauka a z lektór mam same 5 teraz czytamy Przygoty Tomka Sway'e > ra No właśnie widać jak te lektUry ci dobrze idą Odpowiedz Link Zgłoś
kasiarock_12 Re: Szkolne Lektury 30.01.10, 17:57 Niektóre z nich są nawet ciekawe, takie jak Ten Obcy itp. ja bym chciała, aby znowu lekturą był Harry Potter ; - ) Odpowiedz Link Zgłoś
werciao . 30.01.10, 18:11 Ja co rok mam sześć lektur i żadna mnie nie ciekawi, no może z wyjątkiem "Dzieci z bullerbyn", ale to czytałam w trzeciej klasie. Dla mnie ciekawą lekturą była by jakaś z książek Pilipiuka, ale wątpię by coś takiego zatwierdzili ; ( Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
loreline_ Re: Szkolne Lektury 30.01.10, 18:11 Lektury w gimnazjum to masakra :d. Szkoda, że nie możemy sami wybierać sobie lektur. Ja uwielbiam "Anię z Zielonego Wzgórza" <33 (mam do niej ogromny sentyment z dzieciństwa). Odpowiedz Link Zgłoś
slodkiporanek Re: Szkolne Lektury 30.01.10, 18:16 Niektóre lektury, takie jak właśnie Ania z zielonego Wzgórza, zapamiętam jako nudne, i bezwartościowe. Za to chłopców z placu broni( choć z poczatku ta ksiązka mi się nie podobała) mile wspominam. Wzruszyła mnie do łez. Odpowiedz Link Zgłoś
sweetlaadyy Re: Szkolne Lektury 30.01.10, 18:11 to jest denne.... ale żeby jeszcze były jakieś ciekawe ale dają jakąś średniowieczną poezje z której nic nie rozumiem... Mogliby wprowadzić takie książki jak saga Zmierzchu oraz Harry Poter .... Wtedy było by super..;-D Odpowiedz Link Zgłoś
inna.xd Re: Szkolne Lektury 30.01.10, 18:15 ja tez lektur nie czytam jestem w 3 gim. i tam sa okropne lektury za lekturę chcialabym miec oczywiscie cala sage Zmierzchu i Pamiętników wampirów Odpowiedz Link Zgłoś
kristen_136 Re: Szkolne Lektury 30.01.10, 18:19 no co po niektóre lektury do doszczętnie przymujaają. ; pp ale pfff. x d nie czytam nudnyych ksiązeek . ; dd ah. ja czytam gdzieś tak 1/4 książki i jak jest nudna to przestaję ją czytać i czytam streszczenie . ^ , ale jak jakoś wciąga no to się czyta dalej ... a za lektury chciałabym żeby dali sagę Zmierzch .! test z wiedzy na temat książek zdałabym na 6+ <lol> . Pozdrawiam kristen_136 Odpowiedz Link Zgłoś
playtime Re: Szkolne Lektury 30.01.10, 21:01 Taaak, popieram pomysł ze Zmierzchem! Może wystosujemy petycję do "brzydkiej" pani minister, żeby wzięła sagę Meyer pod uwagę układając plan lekturowy na kolejne lata??? Wyobrazasz sobie egzamin z rozprawką na temat: "Miłość Nastolatki do sexownego wampira. Omów na wybranych przykładach"Albooo pytania testowe, tylko z sagi??? Kurcze miałabym 50na 50! Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
watsonemma Re: Szkolne Lektury 30.01.10, 18:24 Prawie zawsze czytam, ale nie są ciekawe Odpowiedz Link Zgłoś
polly__ Re: Szkolne Lektury 30.01.10, 18:24 Zgadzaam się.. heheh.. ; dd One są straszniie nudne i wgl. takiie jakieś.. nijakie...! ; d Wolę książki, w których coś się dzieje i które nie maja takich trudnych słów, z tamtych czasów.. ; d Niiedawno przerabiialiśmy 'Romeo i Julia' , ta książka mii się podoba.. ; ** mimo, że ma te 'dziwne słowa'. xdd Ostatniio polubiiłam książki, co jestt dziwne.. ; dd . Niie lubię ' tej całej sagi Zmierzchu', ale przeczytałam kawałek ksiiążkii i mii się spodobała.. xd Albo 'Wampiiry z Morganville' - Polecam tą książkę.. ; d Tam jestt akcja, hehe.. ; dd Takiie napiięciie i wgll.. ; d Odpowiedz Link Zgłoś
karcio Re: Szkolne Lektury 30.01.10, 18:26 nudne a w ameryce omawiaja zmierzcha :c Odpowiedz Link Zgłoś
zmierzchbella Re: Szkolne Lektury 30.01.10, 18:29 ja strasznie nie lubia szkolnych lektur a za jakąś lektyre dała bym np.ksiązke intruz czy zmierzch Odpowiedz Link Zgłoś
alice_cullen08 Re: Szkolne Lektury 30.01.10, 18:29 Saga zmierzchu jako lektura! Byłoby super Odpowiedz Link Zgłoś