Dodaj do ulubionych

problem- nieśmiałość

28.01.10, 17:54
moim duzym problemem jest nieśmiałość. jestem spokojna
gdy mam kogos poznac, albo porozmawiac z kims obcym to odrau się denerwuje co
mam powiedzeć itp.
to bardzo utrudnia mi zycie, nie mam wielu znajomych, nie jestem jakos super
lubiana. nawet z moimi nowymi kolezankami ze szkoly nie wiem o czym rozmawiac.. sad
Pomóżcie!
chcialabym być lubiana itp. napiszcie jakies rady i zapodajcie jakies tematy
do pierwszych rozmow, z gory dziekujekiss
Obserwuj wątek
    • anna.j Re: problem- nieśmiałość 28.01.10, 18:23
      kiedyś miałam ten problem, sekret tkwi w tym aby w siebię uwierzyć
      i nie martwić się tym co inni mówią big_grin
    • zuzoa Re: problem- nieśmiałość 28.01.10, 18:25
      Nie martw się ja też jestem nieśmiała, ale zawsze jakis temat do rozmów sie
      znajdzie...tymbardziej z koleżankamiwink
      Możesz z nimi gadać czy nauczyły sie na sprawdzian, czy maja jakies plany po
      szkole bo chętnie bys z nimi gdzies wyskoczyła. Rozmowa zawsze się nawiąże.Nie
      wiem co ci poradzicwink
      • sonia321 Re: problem- nieśmiałość 28.01.10, 18:46
        Mam to samo big_grin
    • nici Re: problem- nieśmiałość 28.01.10, 18:47
      mam tak samo, a ja juz myszlalam ze ja jestem sama wink,
      teraz juz jest leiej gadam z nimi, ale na porzatku to jest horror, my mamy w
      klasie emo a nawet jak nie z wyglondu to z zachowania, i nie wiem jak do nich
      sie odzywacz, bo one innaczej dadaja, ich jedyne najlepsze przyjaciele po szole
      to piwo i papierosy, a ja nie pale a ja zadko pije
    • jane_ Re: problem- nieśmiałość 28.01.10, 18:52
      pozwól sobie na bycie lekko próżną, bądź wyprostowana i sprawiaj wrażenie nieprzejmującej się sobą, swoim wyglądam. to nie jest takie trudne.
    • elliot nieśmiałość - jak pokonać 28.01.10, 18:57
      wiem, że to głupio brzmi, ale rozmawiaj sama do siebie stojąc przed lustrem...
      zaczynaj od małych kroczków uśmiechu, krótkiego cześć
      potem zapytaj co słychać itd.
      i powoli nawiązuj kontakty, bądź spokojna i pewna siebie to klucz do sukcesu.
      rozmawiaj też dużo na forum i gg zanim będziesz chciała wymieniać zdania w
      cztery oczy. no i często się uśmiechaj, bądź wesoła i jak gdzieś cię zapraszają
      to się zgadzaj chyba, że naprawdę nie możesz.
      obym pomogła choć trochę.
    • cherryboomboom Re: problem- nieśmiałość 28.01.10, 19:02
      Ja tez jestem niesmiała ale tylko przy poznawaniu nowych ludzi... wśród swoich znajomych jestem otwarta, zazwyczaj to ja ciągne rozmowy , daje nowe tematy, ale jak przyjdzie mi poznac kogos nowego... supeł zamiast języka i ogolnie porazka.. jeszcze pół biedy z dziewczynami, ale chłopcy to jeszcze gorzej.. ale staram sie z tym walczyć smile
    • katsuumi_17 Re: problem- nieśmiałość 28.01.10, 19:18
      Nie zmieniaj się na siłę!
    • olacja12 Re: problem- nieśmiałość 28.01.10, 19:21
      JA mam podobny problem tyylko że ja mam taki że nie potrafiękomuś dogryżć ! sad Ale nie
      że to mi potrzebne bo jak komuś dogryze to poczuję się lepiej tylko chodzi mi o to że nie
      potrafie odpowiedziena dogryzanie sciana
      • kakaa13 Re: problem- nieśmiałość 28.01.10, 19:28
        Ja rowniez tak mam kiedy mam poznac osoby nowe . Z moimi przyjaciolmi zawsze rozgadana
        jestem.. nawet smieje sie czasem sama do siebie przy nich [ tak zwana glupawka ] . : ).
        Nie udawaj badz soba napewno komus sie podoba to jaka jestes nie zmieniaj sie dlatego zeby
        Cie bardziej lubieli . napewno masz wielu wielbicieli . Pozdrawiam ; *

Karolina .
        • majson Re: problem- nieśmiałość 28.01.10, 19:52
          cherryboomboom mam tak samo jak poznaje jestem szarą myszką cichutka
          spokojniutka nie umiem nawiązać rozmowy a jak już bliżej poznam to wygadana,
          rozgadana, zawsze uśmiechnięta....
          Ja przez 3 lata walczyłam ostro z nieśmiałością sa ogromne efekty
          JAK SIĘ BARDZO CHCE, TO SIĘ MOŻE!!!
          Potrzebujesz dużej motywacji a zobaczysz że po ok. pół roku będą OGROMNE Efekty big_grinbig_grin
        • locked Re: problem- nieśmiałość 28.01.10, 19:57
          dzięki kiss
          • asia8989 Re: problem- nieśmiałość 28.01.10, 20:55
            bądź zabawna i sprubuj się więcej odzywać ... bierz przykład z koleżanek ze
            szkoły które są znane , to ci pomoże , xDD
    • slodkiporanek Re: problem- nieśmiałość 29.01.10, 10:01
      To tez jest mój problem. Nie umiem swobodnie gadać z nieznajomymi, ani z osobami, które
      srednio znam... Straszne... Ja próbuje udawać pewną siebie. no niestety z marnym skutkiem.
    • fanka13 Re: problem- nieśmiałość 29.01.10, 10:11
      miałam to samo, ale przyrzekłam sobie, że nie będę się bała takich rzeczy i będę
      ryzykować.

Koleżanki też mnie nie za bardzo lubiły. Porozmawiałam z nimi o hobby i okazało
      się, że z większością mam coś wspólnego. Ale to nie zmienia faktu, że niektóre
      mnie dalej nie lubią, ze względu na to, że jestem przewodniczącą klasy, stoję w
      sztandarze i jestem najlepsza z matmy (trzeba się nimi przestać przejmować!).
    • joasiiaa Re: problem- nieśmiałość 29.01.10, 13:09
      byłam taka sama do 3 klasy gimnazjum, ale w trzeciej klasie postanowiłam, że się
      zmienię.. i zmieniłam się, stwierdziłam, że mam gdzieś co i kto o mnie myśli i
      robiłam swoje, początki mogą być trudne, ale zaczęłam wszystko od nowa i jest mi
      lepiej.. z dnia na dzień postanowiłam, że będę śmiała, kierowałam się tą moją
      nową zasadą, robiłam wiele rzeczy wbrew sobie, ale teraz po pół roku jest już
      świetnie, mam więcej przyjaciół i jestem bardziej lubiana.. na początku czułam
      się jakbym nie była sobą, ale potem odkryłam, że tak naprawdę to ta śmiała
      osoba, to ja.. wink
    • blysskotkaa Re: problem- nieśmiałość 30.01.10, 05:19
      Ja jestem otwarta, i zawsze zagaduje, więc chyba najlepszym wyściem dla twojego
      problemu jest podejśc do wybranej osoby przedstawic sie, wyciągnąc ręke i zapytac np.
      czy idzie na organizowaną w szkole dyskoteke ; )

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka