Dodaj do ulubionych

pomóżcie!

06.02.10, 11:02
Mam taki głupi problem. Chciałabym nawiązać kontakt z osobą z Anglii, żeby z nia pisać itp. Czy wiecie jak to zrobić?smile
Obserwuj wątek
    • sonia321 Re: pomóżcie! 06.02.10, 11:37
      może wejdź na jakieś angielskie strony? czaty?
      nie wiem bo nigdy się tym nie interesowałam ale spróbuj w tych miejscach smile
      i powodzenia big_grin
      • inna_hot Re: pomóżcie! 06.02.10, 21:11
        może jakiś czat ? Poszukaj w googlach czegoś w tym stylu, tam jest wszystko -
        dosłownie xd
        • karmel_ Re: pomóżcie! 06.02.10, 21:57
          W google wpisz 'pen friend ' - to są stronki , na których pisze się po ang. z
          różnymi osobami. Do mojej kumpeli napisało parę osób i ona z nimi pisze. Polecam
          , załóż sobie konto i gotowe. wink
          • ne.gra Re: pomóżcie! 06.02.10, 22:00
            www.interpals.net
            tam jest wszystko! Świetna stronka, poznałam tam fajnych ludzi, podszkoliłam angielski, hiszpański, niemiecki... Boskość smile
          • kasiekk2 Re: pomóżcie! 06.02.10, 22:02
            Polecam twitter . ; D
    • emm_ Tu 06.02.10, 21:59
      Po pierwsze musisz znać angielski.
    • grafka Doświadczona. 06.02.10, 22:00
      Nie nawiązuj.
      Chyba, że z dziewczyną.

Ja niestety popełniłam ten błąd, nawiązując ją z chłopakiem. Od początku wiedzieliśmy, że
      kiedyś się spotkamy. Jednak teraz moja mama zmieniła zdanie. Nie zna jego języka i nie
      potrafi się z nim porozumieć, ani z jego rodzicami. Uznała, że w tym wieku nie powinnam
      się tak zajmowac chłopcami, a znajomości przez internet są niebezpieczne..

Pewnego sierpniowego popołudnia surfowałam po youtube. Moją uwagę przyciągnęła,
      wtedy osiemnastoletnia' Tessa. Zaczęłam z nią korespondować. Okazało się, że ma
      młodszego brata Jim'a (wtedy 15 letniego). Nie zastanawiając się, zaczęliśmy regularnie
      rozmawiać-co każdy piątek. Było naprawdę miło. Począwszy od facebooka, msn do
      skype'a i kamerki...

Teraz nie mogę przestać o nim myśleć. Nocami cierpię i ubolewam nad stratą. Sama
      satysfakcja będzie mnie dręczyła do końca. On będzie tak blisko, a jednak sie nie
      zobaczymy...

Może moja historia Ci coś uświadomi. Uczmy się na cudzych błędach, bo życie jest krótkie
      i nie ma w nim czasu na potyczki. ..

Pozdrawiam.
    • anotherdrama Re: pomóżcie! 06.02.10, 22:01
      Tak , jeżeli chodzi o pierwszą lepszą osobę to polecam FaceBook i formspring.me . Na formspring można zadawać pytania anglikom i nie tylko przez to masz z nimi kontakt.
      • dulce17 Re: pomóżcie! 06.02.10, 22:13
        Jeśli znasz dobrze angielski to polecam ci program Windows Live Messenger. Jest
        tam duuuużo osób smile. Wiem bo sama z paroma fajnymi chłopakami pisze big_grin
        • mania_krowa Re: pomóżcie! 07.02.10, 15:06
          Dzięki!
    • miley12866 Re: pomóżcie! 07.02.10, 18:09
      przez skype moja mama tak rozmawia z tatą który też jest w Angli a jak nie masz
      to przez e-maila

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka