razzo Re: młode matki? 13.02.10, 17:25 znam, przyjaciółka mojej siostry, która ma dziewiętnaście lat, cukrzycę i pisze maturę w tym roku. Odpowiedz Link Zgłoś
klakierzyca Re: młode matki? 13.02.10, 17:29 widać, że samej siebie nie szanuje. ja nie znam żadnej młodej matki i myślę, że nikt z mojego otoczenia nią nie zostanie. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiulec [...] 13.02.10, 17:33 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
klaudencja Re: młode matki? 18.02.10, 17:24 po to ktoś mądry wymyślił prezerwatywy aby ich uzywać. a jeśli chodzi o Twoją koleżnkę to przykro mi z powodu jej bezmyślności -,- Odpowiedz Link Zgłoś
kinnley Re: młode matki? 18.02.10, 17:35 Mam na temat młodych dziewczyn zachodzących w ciąże jedno zdanie. Skoro są takie dojrzałe, żeby kochać się z chłopakami w wieku 14-16 lat, to muszą być dość dojrzały by opiekować sie dzieckiem. Odpowiedz Link Zgłoś
cukiereczek.. Re: młode matki? 18.02.10, 17:39 nie znam żadnych młodych matek.. a tak w ogóle jest w 1 miesiącu ... a jej rodzice wiedzą? Odpowiedz Link Zgłoś
kodziak Re: młode matki? 18.02.10, 17:42 Em... Jak dla mnie o wiele za młoda .. ;P No a on tak serio to popełnił przestępstwo .. Bo seks z osoba młodszą niż 15 .. akt 200 / 1 .. czy coś .. ;D Odpowiedz Link Zgłoś
zaczepista Re: młode matki? 18.02.10, 17:56 tak poprostu beznadzieja ze ze srobila no ale cuż . >>>>>>>>>>>>>>>><br /> napewno trudno jej bedzie ! a wie o tym jej mama ? pozatym nie wiem znam taka dziewczyne lecz ona ma 16 lat a nie 14 ! Odpowiedz Link Zgłoś
rose. Re: młode matki? 18.02.10, 17:58 nie wiem jak ona, ale ja nie chciała, żeby ktoś pisał o takiej sprawie na forum. a jej strasznie współczuję. Odpowiedz Link Zgłoś
karcio Re: młode matki? 18.02.10, 18:43 :o co ?az rozdziawilam buzie.Ja nie moge jakie to dziwne.ja tam zamirzam nosic pierscien dziewictwa xD Odpowiedz Link Zgłoś
chrupek młode matki? 18.02.10, 18:48 Moja koleżnaka z podst. (teraz ma 14) urodziła dziecko. Widziałam na własne oczy. :d Sama sie tym podniecała, a ludzie obok niej jej wsółczuli. c: Cycek nie ma, inteligencji też nie. Odpowiedz Link Zgłoś
wtf.owa Re: młode matki? 18.02.10, 19:23 osobiście nie znam, ale widuję takie szestastolatki z dziećmi. w mojej szkole podobno takie były, ale już wyszły. wiedzieliście, że wykryto ok. 35 ciąży w podstawówkach? Odpowiedz Link Zgłoś
eweluna97 Re: młode matki? 18.02.10, 19:30 łał . ; o ja nie znam takich dziewczyn . u mnie w szkole chyba takich nie było . jak już chcą , to niech się zabezpieczają . . . Odpowiedz Link Zgłoś
kolorowa Re: młode matki? 18.02.10, 19:29 ja znam . moja koleżanka Martyna ma 13 lat i jest już w 7 miesiącu . puściła się jakiemuś alkoholikowi . ; / Odpowiedz Link Zgłoś
kinga11369 Re: młode matki? 18.02.10, 19:49 ja znam ma 15 lat i przespała się z chłopakiem z klasy... nawet nie wiedziała że jest w ciąży prawie w ogóle nie przytyła i nikt sie nie kapnoł... dziewczyny w taki sposób rujnują swoje i tego dziecka życie... nie skończą żadnej szkoły i na utrzymaniu starszych beda... moim zdaniem to powinny sie zabezpieczać jesli już tak bardzo chcą sie puszczać.. chyba że są aż takimi chrześcijankami i uważają że to grzech no ale wtedy dlaczego robią to przed ślubem... jak dla mnie to chore żeby dziewczyny w wieku poniżej 18 miały dzieci a co dopiero w wieku 14 lat Odpowiedz Link Zgłoś
cool.owa Re: młode matki? 18.02.10, 19:44 nic dobrego : / Ja znam .. niekiedy moja najlepsza przyjaciółkę. Odwróciła się odemnie ..więc dałam z nią spokój. Potem dyrektorka , przyszła do nas na lekcje i wyjasniła , że ( powiedziala tak : ' Natalcia , narazie nie będzie do was chodzić ponieważ... ( cisza xD ) a taki piotrek ' PORWALI JA KOSMICI !' idiota a jeden mikołj ' zgwalcili ja kosmici ' ..co za debile ; / i w końcu nam powiedziała. Natalia miała 12 lat. Teraz dziecko jest w domu dziecka : / a ona w sql Odpowiedz Link Zgłoś
margaryna Re: młode matki? 19.02.10, 01:28 to jest straszne i mimo ze dziewczyna glupia była, to strasznie jej współczuje. jejć ja jak oglądam licealne ciąże na mtv to aż mnei cierki przechodzą i jak tak sobie wyobrażam, że miałabym się znaleźć na ich miejscu, to.. wiem ze to jest straszne i to morderstwo, ale w takich chwilach jestem za aborcją. Odpowiedz Link Zgłoś
squash . 19.02.10, 01:57 znam kilka takich, co się puszczają na prawo i na lewo, ale żadnej w ciąży nie. Jeszcze. Odpowiedz Link Zgłoś
marzka Re: młode matki? 19.02.10, 06:45 Moja Qmpela sie przynajmniej zabiezpiecza jak się puszcza xD Odpowiedz Link Zgłoś
xblack_dollx Re: młode matki? 25.02.10, 21:00 nie znam. moim zdaniem to jest troche nieodpowiedzialne ze taka mloda dziewczyna z takim juz dorosłym facetem...a tak wgl to powinni sie zabiezpieczyc a nie xD no chyba ze chciala dziecka... no to juz jej problem xP Odpowiedz Link Zgłoś
werka197 Re: młode matki? 19.02.10, 09:41 uwazam ze twoja kolezanka jest mloda i glupia a ten koles nieodpowiedzialny ham ! ale to nic strasznego ... jesli jej pomoze rodzina i znajomi bedzie dobrze bedzie miala szanse sie uczyc i zyc jak kazdy ale naprawde trzeba jej pomuc . np. w angli to normalka ... bardzo wiele dziewczyn w tym wieku zachodzi w ciaze i ma dzieci ... chlopcy w wieku 12 moga dostac zadarmo prezerwatywy , bez zgody rodzicow (ale tylko gdy maja jakas tam karte) . to wszystko tylko dlatego ze w angli nastolatki to dziwki Odpowiedz Link Zgłoś
xxklaudiaxx Re: młode matki? 19.02.10, 10:08 Troche współczuje, ale nie tak bardzo. Chyba wiedziała co robi i czym to się może skończyć. Jak dla mnie to jest głupota. Chociaż teraz dzieci rodzą dzieci .. Odpowiedz Link Zgłoś
alive_ Re: młode matki? 19.02.10, 10:19 hm, osobiście nie znam żadnej matki w tak młodym wieku. moim zdaniem to bardzo nierozsądne, nie mówię tu o uprawianiu seksu, mi nic do tego, chodzi mi o antykoncepcje. teraz nawet 12-latka może urodzić dziecko, bo nie ma po prostu kto jej uświadomić, co to wgl takiego tabletki antykoncepcyjne czy prezerwatywa. myślę, że wina leży szczególnie po stronie dorosłych, którzy wstydzą się, bądź uważają, że 'to nie na miejscu', by rozmawiać z dziećmi na takie tematy. no cóż, a potem dziwią się, że ich córka jest w ciąży. Odpowiedz Link Zgłoś
alexxiss Re: młode matki? 19.02.10, 10:29 Była u mnie w szkole taka jedna dziewczyna, 15 lat. Zaszła w ciąże. Już nie chodzi do naszej szkoły. Wogle nie chodzi do szkoły. Jest tak załamana,że nie chce skończyć gimnazjum. A przecież się zabezpieczali... Środki antykoncepcji nigdy nie chronią dziewczyn przed ciążą w 100% Nie każda dziewczyna chce brać tabletki, i woli prezerwatywe, a przecież ta może pęknąć. Tego się nie przewidzi... To często wina rodziców, którzy nie rozmawiają ze swoimi dziećmi na temat seksu, zabezpieczeń i zagrożeń... myślą, że jeszcze za wcześnie. A ja dziewczyna zajdzie w ciąże to jest wtedy za póżno... Każdy uczy się na błędach. Liczyła się z tym, że może zostać matką, niech teraz wychowuje. Odpowiedz Link Zgłoś
stop_the_world Re: młode matki? 19.02.10, 10:11 hahaha , dobre. nie , nie znam nikogo takiego . Odpowiedz Link Zgłoś
wisienka9 Re: młode matki? 19.02.10, 11:51 Niezła wariatka... Normalnie jakaś galerianka. Odpowiedz Link Zgłoś
miley_cyrus_mil Re: młode matki? 19.02.10, 11:57 Nie znam nikogo takiego. Ale twoja koleżanka popełniała straszną głupotę Odpowiedz Link Zgłoś
vikaa Re: młode matki? 19.02.10, 11:56 masakra ;x Ja ostatnio słyszałam o 9-latce. o_O Odpowiedz Link Zgłoś
crazygirl2302 Re: młode matki? 19.02.10, 11:56 to jest poprostu chore. w wieku 14 lat? masakra, mogli sie chociaz zabezpieczyc. i jeszcze z 22 letnim facetem. to juz jest jak dla mnie oblesne Odpowiedz Link Zgłoś
blender Re: młode matki? 19.02.10, 11:59 nie znam. według mnie to wielka głupota. brak szacunku co samej siebie oraz pedofilia ze strony facetów. ps. teen koleś może iść do więzienia za to, czy ona o tym wie? c: Odpowiedz Link Zgłoś
aliciajonas Re: młode matki? 19.02.10, 12:20 Hmm.. z tego co mi wiadomo to uprawiać seks z dorosłym facetem można dopiero gdy ma się skończone 15 lat. Może tam niektórym chłopakom powyżej 18 lat ujdzie na sucho seks z dziewczyną poniżej 15 lat ale wtedy gdy nie ma potem żadnych "skutków ubocznych" takich jak np. ciąża lub choroba weneryczna, no ale sorry, jeśli dziewczyna jest już z nim w ciąży to współczuje chłopakowi bo sobie posiedzi kilka latek w więzieniu. Odpowiedz Link Zgłoś