Dodaj do ulubionych

Czy mając poniżej 18 lat pijecie/piliście alkohol?

• zigii Re: Czy mając poniżej 18 lat pijecie/piliście alk 08.02.10, 21:12
      nie.
      jestem przesłodka, łę, nie tknę się nigdy żadnego świństwa. c: nigdy - żadne
      imieniny, sylwester, imprezy, nic. chociaż nie .. kiedyś w wieku 4 lat chciało
      mi się pić i przez przypadek łyknęłam piwo. no co? było pomarańczowe jak soczek
      marchewkowy. :c

z resztą - czyż nie dziwnie wyglądałaby dwunastolatka z alkoholem?
      • rose_ Czy mając poniżej 18 lat pijecie/piliście alkohol? 23.02.10, 16:24
        Nieee. ;>
        Jakże by wyglądała dwunastolatka pijąca
        alkohol ? ;D hhahahahaha
        Ale czasem łyczek się zdarzył XD
        Ale to tylko 3 razy winko czekoladowe xd
        I jak miałam 4-5 latek chciało mi się pić
        i w butelce po Sprite ' cie była wódka ,
        a moja ciocia również, tak jak ja myślała
        że to Sprajcik i się napiłam. Wypiłam 2/4
        butelki i chciałam jeszcze, ale cioteczce też
        chciało się pić i się napiła .
        W końcu poznała, że to wódaa . <lol2>
        big_grintongue_outkisssmilesurprisedsmirkshockangrydevilsuspiciouscoolpiwobrawoshocksciana
      • andziuuuuus Re: Czy mając poniżej 18 lat pijecie/piliście alk 02.05.10, 22:45
        haha , jaak byłaam maałaa , teez taak mowilaam
    • jane_ Re: Czy mając poniżej 18 lat pijecie/piliście alk 08.02.10, 21:29
      piłam. tzrynaście. rodzice mi kupili, ale ja bym tego alkoholem nie nazwała.

tzn wcześniej też cośtam piłam, ale nie tyle. :33
      • bllack Re: Czy mając poniżej 18 lat pijecie/piliście alk 08.02.10, 21:35
        Piłam , nie raz , do osiemnaski zostało mi trochę czasu , aczkolwiek , lata mi to...nie piję już , nie chce , nie po tym co rzeszłam w wakacje , cała noc w łazience /: /: /:
        • agaanc Re: Czy mając poniżej 18 lat pijecie/piliście alk 22.02.10, 20:27
          Nie nałogowo, ale czasami tak .Wiem kiedy skończyć, to od czasu do czasu wypiję...
          Pierwszy raz: 13 lat
      • drama_queen Re: Czy mając poniżej 18 lat pijecie/piliście alk 08.02.10, 21:38
        przedwczoraj xd
        (pierwszy raz porządnie i mam nadzieje, że ostatni)
      • slyszaca_cisze nie 08.02.10, 21:41
        chyba pierwsza jestem, nie. nigdy. nie mam potrzeby. picie i palenie świadczy
        o słabej psychice i dążenia do popularności. tyle.
        nie muszę pić, żeby się bawić. nie muszę się bawić, żeby pić. na każdej
        dyskotece ktoś przemyca wódkę w butelce po mineralnej, bierze gumę owocową i
        myśli, że błyszczy.
        niestety.
        • muszelka Re: nie 13.02.10, 21:19
          mam 15 lat i tak na poważnie to nigdy nie próbowałam , poza sylwestrem ,ale kilka łyków .
          wiem ,że to jest takie zajebiste i pokazujesz na co cię ,tylko ,żebyśćie się kiedyś co
          niektórzy nie obudziły z ręką w nocniku . dziękuję .
      • marszalinka Owszem 11.02.10, 15:10
        I chyba jest malo ludzi ktorzy nigdy nie probowali
    • zcziluj Re: Czy mając poniżej 18 lat pijecie/piliście alk 08.02.10, 21:35
      jak powyżej napisałam, pierwszy raz napiłam się gdy miała 12 lat,
      no i od tamtej pory, piję jak zdarzy się jakaś okazja piwo
      • monisia_xd Re: Czy mając poniżej 18 lat pijecie/piliście alk 11.02.10, 20:32
        ja pierwszy raz napilam sie w sylwestra z kolezankami majac 15 lat
    • anahi94 Re: Czy mając poniżej 18 lat pijecie/piliście alk 08.02.10, 21:38
      Jasne, z rodziną na imininach czy z kolegami po szkole, smirkbrawopiwo
    • tokio_hotel_483 Re: Czy mając poniżej 18 lat pijecie/piliście alk 08.02.10, 21:40
      jak miałam jakieś 7 lat to se łyka wziełam ale było ohydne to niedawno też
      wziełam myślałam ze mi sie `na starość`(>,<wink zmieni 'smak' ale i tak nadal jest
      obrzydliwe i nie mam zamiaru pić bo rzygam tym łeeee
      • sileny. Re: Czy mając poniżej 18 lat pijecie/piliście alk 08.02.10, 21:44
        czy rum w herbacie też się wlicza? bo jak tak, to piłam rum w herbacie, haha. ;d tata mi
        raz dolał i ogólnie bardzo dobre, muszę przyznac. a tak to nie.
        • hepsio Re: Czy mając poniżej 18 lat pijecie/piliście alk 11.02.10, 15:48
          jak idę na imprezki to nie żałuję sobie alkoholu ;.dd i zaczęłam w wieku 15 lat.
      • fabienne Re: Czy mając poniżej 18 lat pijecie/piliście alk 08.02.10, 22:03
        Miałam jakieś 15-16 lat jak pierwszy raz tak porządnie się upiłam. Wcześniej nie
        miałam nic przeciwko piciu, ale już teraz nie mogłabym tak 'szaleć' Nie cierpię
        alkoholu. Fuu..
        • pinky33 Jeden jedyny raz 11.02.10, 15:14
          Ja jeden jedyny raz sobie zapaliłam.To była na poczatku roku szkolengo
          2009.Byłam sama w domu wiec ukradłam tatowi fajkę i poszłam na strych.Tam
          wypaliłam,ale nie do konca.Postanowiłam ze bede w kazda sobote miesica
          paliła,ale jak sie dowiedziałam ze to niszczy skóre i zeby to natychmiast
          przestałam i dobrze.Alkocholu nienawiedze.Smierdzi i jest gorzki.Czasami wipiłam
          lampke wina od mamy lub piwo w puszcze taty.scared
      • aszken tia. ; p 11.02.10, 19:39
        noo. zdarzyło się u kumpeli ( nie było jej rodziców ) ,że wypiłam trochę Redsa. ;p
        kiedyś u cioci tata miał nalany sok +wódka .xd , a ja miałam sok - ten sam co on. i mi się pomyliło i wypiłam całą jego szklankę.-,-
        ale co tam, dobre było. ^^ hahahahha.xd
    • inna__ Re: Czy mając poniżej 18 lat pijecie/piliście alk 08.02.10, 21:53
      nie wiem w którym wieku po raz pierwszy spróbowałam, ale na wakacjach tych ostatnich
      zdarzyło mi się nie raz nie dwa ;/ i to nie tak troszkę ... wychodzą skutki starszych znajomych
      -.- oczywiście nie było to aż do tego stopnia, że nie wiedziałam co się ze mną dzieje, ale raz
      było blisko, i nie jestem z tego dumna ;x
      • pinky_love Re: Czy mając poniżej 18 lat pijecie/piliście alk 08.02.10, 22:04
        Nie piję.
        Jak byłam mała ( coś ok. 6 latek), to od dziadka zawsze łyczka piwa brałam haha xD i jeszcze mówiłam, że dobre, a nie było. Powiedzmy, że to miało być tak na złość babci, która mówiła, że to niedobre tongue_out Albo od babci szampana brałam ^^ , czyli jednym słowem nie piłam xD
    • keysi Re: Czy mając poniżej 18 lat pijecie/piliście alk 08.02.10, 22:00
      Ja jeśli już to pije szampana ewentualnie łyczek piwa tongue_out
      • skasia Re: Czy mając poniżej 18 lat pijecie/piliście alk 08.02.10, 22:03
        czasami łyczek piwa bądź innego trunku ; d
        ogólnie nie piję tak,żeby całą butelkę czy coś.
    • britneyxd niee 08.02.10, 22:04

nie piję, nie palę, bo po co? nie będę szpanować, jak to robią niektóre
      dziewczyny przed chłopcami... jak dla mnie to głupie, jest mi ich żal, a w
      szczególności te, które piją/palą dla szpanu...
    • luciferian Re: Czy mając poniżej 18 lat pijecie/piliście alk 08.02.10, 22:36
      ne pamietam : D ale kacyk byl bolesny : P
      • vivi2kiwi Re: Czy mając poniżej 18 lat pijecie/piliście alk 08.02.10, 23:30
        piję od.. nie pamiętam już nawet. ale tylko okazjonalnie. no i czasami jakieś
        piwo ze znajomymi.; p
    • heyyeah Re: Czy mając poniżej 18 lat pijecie/piliście alk 08.02.10, 23:33
      Kiedyś to konto dokładnie UKRADŁA mi 17-letnia kuzynka, ona nie piła alkoholu, i pić nie
      będzie prawdopodobnie do jutra, czyli swej osiemnatski.
      PS. Mam śliczną sukienkę, będę wyglądać ładniej od niej xDD
      • matsuri Re: Czy mając poniżej 18 lat pijecie/piliście alk 12.02.10, 14:55
        Owszem, ale nie tak, żeby się nachlać i potem "robić głupoty" , tylko z umiarem.
    • deadlyweaponsxo . 09.02.10, 10:54
      PIŁAM, A NAWET CIPAŁAM.
      hehheh,
      to nie jest śmieszne, ale ... ,
      po alkohol sięgłam raz i więcej nie próbowałam,
      tak samo z HEROINĄ było .
      XOD .
      • miqusia Re: . 09.02.10, 11:02
        Palić - nie paliłam i nie mam zamiaru. Pić piłam jakieś tam szampany,
        wina czy trochę piwa. Ale dostawałam to od dorosłych, rodziców...
        Także dużo tego nie było znowu. ; p Nie mam zamiaru robić tego
        dla lansu, jej.
        • violet_ nie. 09.02.10, 11:10
          nie, i nie zamierzam.

żebym w wieku szesnastu lat wyglądała jak taylor momsen? nie, dziękuję.

https://whi.s3.leg.entries.lg1x8.simplecdn.net/20090211091739.jpg
    • pauluskaaa Re: Czy mając poniżej 18 lat pijecie/piliście alk 09.02.10, 16:32
      Nie piję.
      Moja zasada.
      Bo po co?
      Nic mi to nie da.
      Bez alkoholu potrafię się świetnie bawić.
      A ci,co piją uważam za "nie mądrych"-co jest bardzo delikatnym określeniem.
    • th4ever Re: Czy mając poniżej 18 lat pijecie/piliście alk 09.02.10, 17:46
      tak..
      i to nie raz
      ale w jakich okolicznościach to nie powiem tongue_out
      • asiula39 Re: Czy mając poniżej 18 lat pijecie/piliście alk 10.02.10, 20:07
        nie pije bo nie lubie.
        jeden koles ktory w sylwka robil impreze dla paru moich znajomych mial caly dom
        obrzygany.
        dla mnie zalosne.
    • colorova Re: Czy mając poniżej 18 lat pijecie/piliście alk 11.02.10, 10:09
      Mam już prawie 17 :d więc tak zdarzyło mi się, no jakiejśc imprezie to na weselu, 18-nastce, na różnych zjazdach rodzinnych. Nie cierpię piwa a jak mam już cos pić to tylko drinki z marttinitongue_out Ale to rzadko mi się zdarza żeby pić haha nie lubię alkoholuwink
    • 07tofik Re: Czy mając poniżej 18 lat pijecie/piliście alk 11.02.10, 13:21
      nie
    • demusz . 11.02.10, 13:26
      piję jak spotkam takich dałnów z osiedla obok ;d.
      zazwyczaj jest to łikend. + jakieś imprezy.
      i nie wiem dlaczego, z twojego punktu widzenia, nie powinno się pić, jeśli nie skończyło się
      18 lat. przecież większość nastolatków szuka `sponsorów` na ulicy, którym dają kasę a
      oni im kupują piwo, czy coś tam. ;3
      • replaceable Re: . 11.02.10, 13:28
        Do alkoholu akurat mnie nie ciągnie.
    • princess132 Re: Czy mając poniżej 18 lat pijecie/piliście alk 11.02.10, 13:40
      jeżeli liczyć 2 łyki szampana na sylwka, to tak : )
      ale dobry był uncertain/
    • stefaa Re: Czy mając poniżej 18 lat pijecie/piliście alk 11.02.10, 13:44
      no w sylwestra szampan , a tak to raz na jakiś czas troszkę likierku , wina ..
      ale co parę miesięcy ;-]
      • siem_sciem Re: Czy mając poniżej 18 lat pijecie/piliście alk 11.02.10, 14:00
        nie.
        byłam blisko ale nie.
        chyba ze ktoś mi coś dolał ale o tym akurat nie wiedziałam xd
        jak już miałam sobie nalać to mi się przypomniało , że przecież przysięgałam

a co do palenia to moim zdaniem
        nażreć sie węgla i palić
        to jedno i to samo xdbig_grinbig_grinbig_grinbig_grin
    • justa5 Re: Czy mając poniżej 18 lat pijecie/piliście alk 11.02.10, 13:51
      Ja jeszcze nie! Ale znajomi mnie do tego namawiająconfused Mówią, że jest super. Niedawno
      wróciłam z obozu, a tam 12-o letnie dzieciaki paliły i wciągały tabakę.crying
      • replaceable Re: Czy mając poniżej 18 lat pijecie/piliście alk 11.02.10, 14:12
        Śmiać mi się chcę jak z ust 13-14 latki i nawet 15 latki słyszę słowa w stylu
        'wszyscy piją, więc czemu ja mam nie pić'. A takie dziewczyny robią to zazwyczaj
        dla popisu. Bo starsi chłopcy i koleżanki, też to robią. A później zataczają się
        na ulicach.

Dlatego uważam, że alkohol jest dla starszych ludzi, a nie dla dzieci.
    • miley1616 Re: Czy mając poniżej 18 lat pijecie/piliście alk 11.02.10, 14:32
      jakie pytanie!

Tak!
    • naturally Re: Czy mając poniżej 18 lat pijecie/piliście alk 11.02.10, 14:42
      mam 14 lat. piłam na andrzejki, poza tym okazjonalnie na wakacje. nie jestem z
      tego dumna. ;]
    • alass_s Re: Czy mając poniżej 18 lat pijecie/piliście alk 11.02.10, 16:26
      nie
    • miss_mimi094 Czy mając poniżej 18 lat pijecie/piliście alk 11.02.10, 16:34
      jak narazie nie, ale dyska jest we wrotek także wiesz wink
    • sweety_miley tak ;/// 11.02.10, 16:45
      nie chce zeby wyszło ze szpanuje ale tak, w sylwestra mialam wtedy 10 lat
      xDD...teraz tylko okazyjnie ;]]
    • nrulezzzzz Re: Czy mając poniżej 18 lat pijecie/piliście alk 11.02.10, 19:24
      przyjęcia, imprezy... nie wiem kiedyś... trzeba, ale nienawidzę
      piwa...śmierdzi...fuuuuu ale jakieś drinki to spoko cool

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka