Dodaj do ulubionych

Internetowa znajomość

13.02.10, 23:36
Co o tym myślicie? A zakochanie? Wierzycie w takie rzeczy?

Poznałam w internecie chłopaka... Tak, tak. Dużo historii, często
idiotycznych, tak się zaczyna. Chodzi o to, że my powoli przenosimy naszą
znajomość do rzeczywistości. On- mieszka koło 140km. ode mnie. Mamy swoje
zdjęcia, rozmawialiśmy już przez telefon, a w przyszłym tygodniu wybieram się
do niego. To będzie nasze pierwsze spotkanie i strasznie się stresuję.; o
Co będzie jak zabraknie nam tematów do rozmów? Albo okaże się, że nie
przypadłam mu do gustu? Jeszcze całe 7 dni, a ja dzisiaj popłakałam się ze
szczęścia, bo nie mogę w to dosłownie uwierzyć.

Co sądzicie na ten temat? Liczę na szczere i mądre wypowiedzi.cool
Obserwuj wątek
    • kardolina Re: Internetowa znajomość 13.02.10, 23:40
      ja mam kilka koleżanek poznanych z neta ;D spotkałam się z nimi i było gitez xd
      z jedną nawet pojechałam na obóz, bo się zgadałyśmy ;p
      • secrets Re: Internetowa znajomość 13.02.10, 23:43
        ale chyba nie spotykacie się u niego w domu czy coś? bo wiesz chyba, że to niebezpieczne. ja nie poznałam nikogo internetowego tak, by przenieść naszą znajomość na real. ale jak miałam jeszcze konto fikcyjne, poznałam taką dziewczynę, wymieniłyśmy się numerami gadu i czasami piszemy. c:
        • zapamietaj_mnie Re: Internetowa znajomość 13.02.10, 23:44
          według mnie to fajny pomysł ! wink
          znajomość przez internet jest o tyle fajniejsza że nie patrzysz na to jak ktoś
          wygląda, tylko na to jaki ma charakter wink
        • vivi2kiwi Re: Internetowa znajomość 13.02.10, 23:48
          nie, spotykamy się w miejscu publicznym. poza tym, tata mnie tam zawiezie,
          haha.
    • ewelka4 :) 13.02.10, 23:44
      moja kolezanka tak poznala chlopaka... ktory dzisiaj jest jej chlopakiem smile
      ale uwazaj na siebie ... powodzenia kiss
    • hipiska.xd Re: Internetowa znajomość 13.02.10, 23:48
      Nie stresuj sie ;d moja kumpela miała podobnie, i fajnie wyszło byli ze sobą xd ;d juz daleko
      zaszliście wiec na pewno dobrze bd ;]
    • poconacokomuto Re: Internetowa znajomość 13.02.10, 23:53
      To fajnie ;D Gratuluję, że Ci się udało znaleźc fajnego chłopca w necie smile To normnalne, że się cieszy xD Ale te 7 dni szybko zleci!
      • princess5 Re: Internetowa znajomość 14.02.10, 00:17
        no to fajnie. ;d ! życzę ci powodzenia wink
        obyście się dobrze bawili ;d.
        nie martw się kiss kiss

• spad_ Re: Internetowa znajomość 14.02.10, 00:33
      Fajnie ze z internetu przechodzicie do rzeczywistosci.

zapamietaj_mnie napisala, ze:znajomość przez internet jest o tyle fajniejsza że nie patrzysz na to jak ktoś wygląda, tylko na to jaki ma charakter

Z tym sie nie zgodze poniewaz: - dana osoba moze klanac (nie widzac jej twazy nie dowiesz sie czy mowi prawde
      - Nie mozemy dobrze poznac drugiej osoby bo nie zawsze wszystko o sobie powie (np: ma zrosniete palce)
      - Ostatnia sprawa jest taka, ze obydwie osoby piszace ze soba maja duzo czasu na myslenie (np: zle wychowany mezczyzna (Cham), moze pisac jak swietnie wyrafinowany dzentelmen. tak oto dziewczyna moze postrzegac go za ideal)

Mysle, ze moja wypowiedz nie uznasz za madra.
      Zycze powodzenia z chlopakiem z drugiej strony monitora
    • jane_ Re: Internetowa znajomość 14.02.10, 09:56
      jedną znajomość przeniosłam z realu do internetu, bo dzieli nas 2000 km.
      ale raz faktycznie poznałam chłopaka przez internet, i spotkałam się z nim. i oprócz tego, że tak się stresowałam, że nie mogłam słowa powiedzieć - chyba nawet nie przez niego, tylko przez innych ludzi, miejsce - ponoć było dobrze. miesiąc później kontakt zaczął zanikać, potem pisał tylko, że 'idzie ze swoją dziewczyną'... ble. (hahaha, i tak sobie myślę - kotkowiczki będące tutaj w lecie pewnie go kojarzą. ;* )
      tak straciłam zaufanie do chłopaków nie tyle poznanych w internecie, co w ogóle.
      ale teraz pojawił się nowy w ten sposób. i strasznie mi ciężko zaufać, chcieć. bo ktoś mnie własnie kiedyś zranił.

no i mam koleżanki. <3.

ale Ty się nie bój. może się okazać, że będzie fajnie, a znajomość przerodzi się w coś ciekawego. poza tym to fajne - zobaczyć prawdziwego człowieka, z którym tyle Cię łączy. c:
      • vivi2kiwi Re: Internetowa znajomość 14.02.10, 14:03
        smutna historia, ale bardzo dziękuję za odpowiedź. mam nadzieję, że się nie
        zawiodę, i że nie zapomnę języka w gębie.^^
        także mam wiele koleżanek 'internetowych'. jedna zna mnie już prawie rok (w
        marcu mamy naszą 'rocznicę'.cool), a w maju ona prawdopodobnie się do mnie
        wybierze.smile
        pozdrawiam.;3

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka