amela 18.02.10, 14:12 1OO sposobów na najnudniejsze ferie w życiu ? : d / jak było to sory wielkie ; -* 1 . czytanie ' syzyfowych prac ' . Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pauuli Re: ferie . ferie . 18.02.10, 14:13 2. Pójść gdzieś z przyjaciółmi. ; - ) Odpowiedz Link Zgłoś
truski_95 Re: ferie . ferie . 18.02.10, 14:16 było ja założyłam taki wątek , ale nic Odpowiedz Link Zgłoś
nearlaify Re: ferie . ferie . 18.02.10, 14:16 Syzyfowe prace to bardzo ciekawa książka z przekazem, ale jak widać trzeba mieć trochę oleju w głowie żeby to dostrzec :d Odpowiedz Link Zgłoś
amela Re: ferie . ferie . 18.02.10, 14:24 no jasne , ja nie potrzebuję czytać syzyfowych prac , bo historię Polski , akurat znam . wiem , jak rusyfikowano Polaków i to wszystko . jak dla mnie , ta książka jest beznadziejnie nudna . jedyne co mi się w niej podobało to Zygier i jego recytacja . nic więcej . ; ] Odpowiedz Link Zgłoś
mystic4space Re: ferie . ferie . 18.02.10, 14:27 a ja akurat lubię tą książkę, jedna z wielu lektur które przeczytałam Odpowiedz Link Zgłoś
nearlaify Re: ferie . ferie . 18.02.10, 14:39 łał! Dzięki książce od historii na pewno jesteś w w tej dziedzinie mistrzynią, gratulacje. Odpowiedz Link Zgłoś
limka Re: ferie . ferie . 18.02.10, 14:47 Ja właśnie muszę przez te ferie przeczytać "Syzyfowe prace", ale jeszcze nawet nie zaczęłam. Odpowiedz Link Zgłoś
pola16 'S.P' 19.02.10, 23:26 JA zanim zaczęłam to też uznałam,że ble jest, ale jakoś poszło, a dzięki temu,że sobie notowałam to na lekcji byłam aktyw xD. Ogółem to fakt jest nudna,ale ma przekaz!!! Odpowiedz Link Zgłoś
karoola.006 Re: ferie . ferie . 18.02.10, 14:49 9 . Ciągła nauka . a ja mam teraz ferie . x DD Odpowiedz Link Zgłoś
katka_94 Re: ferie . ferie . 19.02.10, 23:06 Co wy macie do tych lektur? Wszystkie wymienione (Syzyfowe prace, Krzyżacy i W pustyni i w puszczy) mają coś w sobie i są w pewnym sensie niesamowite. Ludzie dlaczego nie potraficie togo zobaczyć? Co z tego że znasz sposoby rusyfikacji młodzieży skoro możesz ją w pewien sposób przeżyć. Jeśli ktoś potrafi dojrzeć przekaz, zajrzeć głębiej w treść... to jest właśnie świetne. Przeżywasz kilkanaście żyć w swoim jednym. Niestety w 21 wieku jest coraz mniej takich ludzi. I to jest tak cholernie smutne. Odpowiedz Link Zgłoś
michaelmontana Re: ferie . ferie . 19.02.10, 23:11 Siedziieć bez kompa i TV Troszkę trzeba ! Czytać lekture historyczną Bursztyny ! Odpowiedz Link Zgłoś
kardolina Re: ferie . ferie . 19.02.10, 23:11 czytanie Pana Tadeusza. lektura jak lektura. niezbyt mi podchodzi. chyba tylko Kamienie na Szaniec tak baaaaaaaaardzo mi się spodobały ;] ogólnie nie narzekam, bo chociaż PT jest wierszem pisany xd Odpowiedz Link Zgłoś
isia1231 Re: ferie . ferie . 19.02.10, 23:18 Uczenie sie do sprawdzianów bo i tak zapowiadaja. Odpowiedz Link Zgłoś
sylciaa to nie jest wątek o lekturach ! xd 19.02.10, 23:20 skoro dla ameli Syzyfowe prace są nudne to jej sprawa nie o to w tym wątku chodzi ! ;d Chorowanie ;/ Odpowiedz Link Zgłoś