moniawie2 23.02.10, 17:45 mam do was pytanie związane z moją chorobą cukrzycą: Czy wiecie co to jest tak właściwie za chorba?(ja oczywiście wiem) Czy znacie osobę z cukrzycą? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
justin.bieber. Re: cukrzyca 23.02.10, 17:49 tak wiem co to cukrzyca miałam mnóstwo osób chorych na cukrzycę w rodzinie i jeszcze koleżankę w klasie a wgl. to interesuje się chorobami więc wiem sporo xD Odpowiedz Link Zgłoś
sileny. Re: cukrzyca 23.02.10, 17:49 tak, znam osoby z cukrzycą. mojej dawnej koleżanki brat ma cukrzycę, tą najgrożniejszą. nick j. ma cukrzycę, niby go nie znam, ale wiem... Odpowiedz Link Zgłoś
misiek11h Re: cukrzyca 23.02.10, 17:50 Wiesz... Ja mam w rodzinie kogos, kto ma tę chorebę. Dlatego boje się, że przejdzie to na mnie w przyszlości. Mam nadzieje, że sie z tego wyleczysz (jesli to mozliwe)... Trzymaj się ! ! ! Odpowiedz Link Zgłoś
mileyandnick Re: cukrzyca 23.02.10, 17:53 Z tego co wiem cukrzycy nie da sie wyleczyc mój kuzyn ma cukrzyce i z tego co wiem Nick J. tez choruje Odpowiedz Link Zgłoś
squash Re: cukrzyca 23.02.10, 17:52 oczywiście. Moja babcia ma, codziennie musi się kłuć w palec i sprawdzać zawartość czegośtam we krwi. Znam też dziewczynę, która musi sobie robić zastrzyki z insuliny, nie może trenować żadnego sportu, kilka razy zasłabła, czasami ma dziwne drżenia rąk.. Odpowiedz Link Zgłoś
justin.bieber. Re: cukrzyca 23.02.10, 17:57 najgorzej jest jak ma babcia albo prababcia [dziadek też] tedy jest duże prawdopodobieństwo że my też będziemy mieć ja akurat mam tak od strony mamy i taty też ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
your.cocaine Re: cukrzyca 23.02.10, 18:14 Sprawdzać zawartość glukozy we krwi , sqash Moja babcia "miała" . Piszę miała , bo teraz jej cukier jest w normie Oczywiście nadal zażywa leki ale nie bierze insuliny . Ma cukrzycę typu drugiego. Odpowiedz Link Zgłoś
slyszaca_cisze tia 23.02.10, 18:01 mój daleki kuzyn choruje chyba od urodzenia, ma jakieś 10 lat, niedawno założyli mu pompę, więc chociaż tyle, że nie musi się już kluć daleka sąsiadka, sędziwa pani, sprawdza sobie poziom cukry nawet 20 razy dziennie, na wakacjach zanosiłam jej te paski do mierzenia, które zapisywała jej moja mama pielęgniarka to chore, żeby te paski kosztowały złotówkę za sztukę, w jednym opak. jest ich 50 więc 50 zł., oczywiście ta cena jest bez recepty. z nią kosztują jakieś 5 złotych za opakowanie (!), może ciut więcej. po co taka różnica? Odpowiedz Link Zgłoś
cukiereczek.. Re: cukrzyca 23.02.10, 18:03 1. Wstyd się przyznać, ale nie wiem 2. Znam Odpowiedz Link Zgłoś
demoniasta0897 Re: cukrzyca 23.02.10, 18:04 no pewnie że wiem wuja z którym mieszkałam przez nie cały rok mial cukrzyce więc miałam codziennie stycznosc z ta chorobą Odpowiedz Link Zgłoś
moniawie2 cukrzyca 23.02.10, 19:49 widze że wile osób ma styczność z tą chorobą ja na szczęście mam pompę więc jakoś żyje w mojej rodzinie nie było wogóle cukrzycy tylko dostałam ja prawdopodobnie pzrez pewien lek Odpowiedz Link Zgłoś
milya Re: cukrzyca 15.05.10, 19:46 omg.! cukrzycą się nie można zarazić, nie można wyleczyć, a nie wiadomo co ją powoduje. prawdopodobnie to genetyczne. leki tego nie powodują, ewentualnie przyśpieszają. mam cukrzycę, kłuję się w palec 7-9 razy dziennie i co 3 dni zmieniam wkłucie (taki jakby wenflon, żeby insulina leciała). mam pompę. miałam Lo i Hi. dla niewiedzących: kiedyś cukier spadł mi poniżej 10 <norma 90-140>, a kiedyś wzrósł powyżej 600. przy np. 50 trzęsą mi się ręce, jestem drażliwa i słabo mi. przy wysokim jest dziwnie w buzi. jakby co to możecie pisać maile: emikaanna@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
jane_ Re: cukrzyca 23.02.10, 19:59 wiem, co to za choroba. tata ma, babcia. od dawna, więc ja chcąc nie chcąc, do dziecka mam z nią styk. strasznie dużo mitów tak w ogóle o niej jest, i mnie to czasem denerwuje, jak czytam własnie jakieś forum o niej. Odpowiedz Link Zgłoś
mrs.brightside cukrzyca 23.02.10, 20:13 moja babcia ze strony mamy ma, więc jestem nią zagrożona. wiem o niej praktycznie wszystko, mimo to się jej boje. Odpowiedz Link Zgłoś
kittas. Re: cukrzyca 23.02.10, 20:32 wiem , znam. babcia ma , babcia myśli , że tata też ma [facet, do lekarza nie pójdzie , prawda ? xdd] , no i o mnie nie wspominając. często mam niedocukrzenia itp. cóż , wiem , że to głupie , ale nawet jeśli mam , to wolałabym jeszcze z rok nie wiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
roahszana Re: cukrzyca 04.03.10, 16:29 Oj, tak. Mam w rodzinie, i kiedyś też znałam czery czy pięć osób. Wtedy to ujmę to tak ( przepraszam wszystkich, nie myślcie, że żartuję) Było na 'topie' Jedna osoba po drugiej dowiadywały się, ze mają ta chorobe. A ja i tak nie wiem jakbym mila pomóc ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
dio223 Re: cukrzyca 23.02.10, 22:28 znam wiele osób z tą chorobą. moja babcia, 2 koleżanki, kuzyn, kolega. ale nie wiem za dużo o tej chorobie. Odpowiedz Link Zgłoś
bouche2 Re: cukrzyca 24.02.10, 00:04 ja wiem o cukrzycy b. dużo, uczyłam się o niej, wiem jak postępować z cukrzykami podczas pierwszej pomocy, wiem jakie rodzaje wyróżniamy i w ogóle, u mnie w rodzinie nikt na szczęście nie choruję, choć moja siostra przestaje się mieścić w normie [norma- między 70, a 100 o ile dobrze wiem, a ona ma 99] wiem, że to ciężka choroba i współczuję tym, którzy mają z nią styczność, ale to trochę chore, że niektórzy nic o niej nie wiedząc wypisują jakieś rzeczy z kosmosu na forum o nicku jonasie. Odpowiedz Link Zgłoś
anna.j Re: cukrzyca 24.02.10, 13:14 moja siostra jest chora na cukrzycę, więc wiem na ten temat sporo. Odpowiedz Link Zgłoś
replaceable Re: cukrzyca 24.02.10, 13:18 U mojej przyjaciółki wykryto cukrzycę. Ale jeszcze nie wiem jaki typ. I się strasznie martwię. Odpowiedz Link Zgłoś
kitka0303 Re: cukrzyca 24.02.10, 13:28 Ja miałam zagrożenie ale już mineło , Moja babcia miała cukrzycę i przez to zmarła Odpowiedz Link Zgłoś
nearlaify Re: cukrzyca 24.02.10, 13:29 moja babcia ma, ale w zasadzie to wiem na jej temat m jedynie powierzchowne informacje. Odpowiedz Link Zgłoś
golden_star Re: cukrzyca 24.02.10, 13:37 1.Ja wiem na czym polega 2. Znam wiele osób borykających się z tym skorzeniem Trzymaj się cieplutko. Pozdro do golden_star Odpowiedz Link Zgłoś
smerfetka12 Re: cukrzyca 24.02.10, 21:07 witaj ja też jestem chora na tą okropną chorobę. nie mam jeszcze pompy insulinowej i chyba nie będe miała ale ja tam wole zastrzyki, pompę trzeba pilnować Odpowiedz Link Zgłoś
zu_za Tak nagle wszyscy mają cukrzycę ;/ 13.05.10, 18:49 Wiem co to jest. Moja przyjaciółka ma cukrzycę. Odpowiedz Link Zgłoś
maniaxx Re: cukrzyca 24.02.10, 22:16 ostatnio pewna Pani opowiadała mi, ze jej syn ma cukrzyce. Wspolczuje Ci! naprawde. Odpowiedz Link Zgłoś
sims Re: cukrzyca 27.02.10, 13:55 tak wiem co to za choroba... moja biedna babcia ją ma.... ale raczej się na nią nie umiera xD Odpowiedz Link Zgłoś