Dodaj do ulubionych

second hand'y.

27.02.10, 15:58
Hej, jeszcze kilka lat temu uwarzałam, że kupowanie second hand'ach to opciach.
teraz zupełnie zmieniłam zdanie o nich i coraz częściej do nich zaglądam.
Co wy na ten temat sądzicie ?
Czy też myślicie, że to obciach kupować w 'ciuchach' ?
Obserwuj wątek
    • th4ever Re: second hand'y. 27.02.10, 16:26
      ymmm
      No ja nie chodzę i też myślę,że to obciach
      ale sądzę,że to zależy od dojrzałości
      ...(bo dla mnie wejście do 'szmatexu' to na prawde był by nie lada wyczyn)

Ja osobiście nigdy nie kupowałam w SH,ale jeśli ktoś się nie brzydzi i chce
      zaoszczędzić to proszę bardzo!ale to nie dla mnie
      • rathbone Re: second hand'y. 27.02.10, 16:28
        nie ja tam nie kupuje, ale tez nie wysmiewam innych jesli kupują w sh
      • karola1603 Re: second hand'y. 27.02.10, 16:33
        ja mam dużo ŁADNYCH ciuchów z sh ,przede wszystkim dlatego że moja mama lubi do
        nich chodzić ; D
        i powiem wam szczerze ,wole używane ciuchy bo są niepowtarzalne(teorytycznie)
        kiedy miałam 2 bluzki z reservedu (czy jakoś tak ;d) to moja koleżanka okazało
        się że miała takie same ;p i później nie chciałam w nich chodzić zbytnio ; D
        • madziolap.owa ha!!!! 27.02.10, 16:38
          karola1603 napisał(a):

> ja mam dużo ŁADNYCH ciuchów z sh ,przede wszystkim dlatego że moja mama lubi do
          > nich chodzić ; D
          > i powiem wam szczerze ,wole używane ciuchy bo są niepowtarzalne(teorytycznie)
          > kiedy miałam 2 bluzki z reservedu (czy jakoś tak ;d) to moja koleżanka okazało
          > się że miała takie same ;p i później nie chciałam w nich chodzić zbytnio ; D

ha ja mam tak samo chociarz tak mało teraz mam ciuchów z ciucha ponieważ z nich
          powyraztałam
          ale powiem ci troszkę czegoś gdy chodziałam do ciuchów o co 2 rzecz z ciucha pytała się
          co 2 osoba w szkole i właśnie te dziewczyny ze starszych klas i te dziewczyny których tak
          bardzo nie znałąm ;P
          • anna.j Re: ha!!!! 27.02.10, 17:52
            w secon hand'ach można znaleść wiele markowych rzeczy,
            w okazyjnych cenach.
            Wydaje mi się, że panuje stereotyp na temat rzeczy z second hand'ów.
        • chewing.gum Re: second hand'y. 05.03.10, 13:35
          raz byłam.ale nie chodze;P według mnie to w cale nie obciach;]
      • molinka Re: second hand'y. 28.02.10, 21:57
        zależy kto co lubi , mam z tamtąd kilka rzeczy ale jakąś maniaczką ciucholandów
        nie jestem
        • panna_z_okienka Re: second hand'y. 04.03.10, 20:58
          ja mam parę ciuchów z sh. przy tych cenach w sklepach nie dziwie się, że dużo
          osób tam kupuje. a po drugie można tam znaleźć bardzo dużo markowych rzeczy za
          grosze.
    • kasieek_089 Re: second hand'y. 27.02.10, 17:56
      ja bym nie kupila bo jak dla mnie to mobciach. ale z tych co tamkupuja sie nie wymiewam.
    • ehe_ Re: second hand'y. 27.02.10, 19:22
      mam tak samo jak ty wink. teraz je uwielbiam, naprawde extra tam jest. Tylko niewiem
      czemu, zawsze kiedy tam wchodze, boli mnie brzuch jest mi duszno i wgl . ; / . bylam
      wczoraj i znalazlam takie zaj.biste teraz modne jeansy z przetarciami. Zgadnij za ile ;p. 90
      gr? A w normalnym sklepie zaplacilabym ok. 100-200 zl ; ). One sa genialne, tylko trzeba
      umiec szukac i miec cierpliwosc ;d.
      • andxz Re: second hand'y. 27.02.10, 19:25
        nigdy tam nie kupowałam i nie będę kupować. a no i uważam że to jest obciach. ; ) surprised
        • zmierzchoomania Re: second hand'y. 27.02.10, 19:56
          widać, że pewne osoby lubią tylko lans .
          ja rozmumiem, ktoś może nie chcieć tam kupować rzeczy, może na serio się faktycznie
          brzydzić czy coś, ale czy to jest obciach? tyle teraz w gazetach jest o modzie na second-
          handy, jak są pokazane gotowe kompozycje ubrań, to już nie jeden raz spotkałam się, że
          owa rzeczy pochodzi ze sklepu z używaną odzieżą.
          Sama nie kupuje tam rzeczy, nie wiem gdzieś okazji nie mam, raczej jeżdże do tych
          większych sklepów, ale nie wstydziłabym się tam wejść i kiedyś muszę iść do takiego
          sklepu. Owszem, są second-handy naprawdę okropne, gdzie rzeczy są korzmarne, dziwnie
          pachną i kupują tam osoby, które nie mają innego wyboru, ale są też tego rodzaju
          sklepy, w których są same niemal, że markowe ubrania, sklep jest w "normalnym" miejscu
          i wszystko wygląda jak najlepiej.
          Dlatego osoby, które na widok owego sklepu mówią "oo fuuuu, bosz nigdy nie wyjdę do
          tego śmierdzącego szmateksu" to lansujące się dzieciaki ;p
          uffff xd amen .
    • bouche2 Re: second hand'y. 27.02.10, 19:56
      kupowanie tam to żaden wstyd. jak się dobrze poszuka to można znaleźć fajne
      skarby c(:
      • anna.j Re: second hand'y. 27.02.10, 20:39
        nawet przechadzając się po centru Warszawy spotkacie second hand'y.
        Coraz więcej osób tam kupuje i się tego nie wstydzi, ja należę do nich <3
        prawdą jest, że trzeba umieć szukać, i od razu nie znajduje się perełek,
        ale czasem można znaleść niesamowite rzeczy.
    • louise_ kupuję. 27.02.10, 20:42
      kupuję w 'ciuchach' dużo rzeczy, gdyż mieszkam na wsi i nie ma w pobliżu żadnych
      markowych sklepów.
    • ewoszka Re: second hand'y. 27.02.10, 20:43
      nie dla mnie to bormalne wink
      jesli chce sie miec cos fajnego i orginalnego wystarczy cos poszukać ;D

ja tez wstydziłam sie tam chodzic ale teraz jest luz ^^
      • mweezy Re: second hand'y. 27.02.10, 20:47
        anna.j 27.02.10, 17:52 Odpowiedz
        (...)Wydaje mi się, że panuje stereotyp na temat rzeczy z second hand'ów.

też mam takie wrażenie. poza tym są różne sh. mogą być takie na prawdę
        wieśniackie, że grupka ludzi grzebie tam w jakiś workach czy koszach, ale są
        takie, w których ubrania są normalnie kulturalnie na wieszaczkach jak w sklepie
        c: a jak dobrze poszukasz to możesz znaleźć coś na prawdę fajnego.
        • zp.my Re: second hand'y. 27.02.10, 20:52
          ja nie kupuje , bo w mojej okolicy nie ma takich sklepów , ale jesli by były to czemy nie ?
          Weżmy np.taka Ke$hę styl ma enialny , a mówi ze tak napwawe nie ma zadnego ciucha z
          normalnego sklepu.Dla niej to zaden wstyd.Mam nadzieje ze juz w tym roku zapanauje na
          nie moda i nie będziemy sie wstydzic tam wchodzic .
        • vhyf_ Re: second hand'y. 27.02.10, 20:57
          chodze ,nei zaczesto , ale chodze . i nie wstydze sie tego . można tam znaleźć
          czsami nawet markowe ubrania i kupic je za grosze . podziwiam osoby
          które potrafią , sie ubrać modnie i orginalnie kupując w sh .
    • karusek1997 hmm.... wejdź tuu <33 xP xD 27.02.10, 20:55
      obciach tak ale... można tam znaleźć ciekawe ciuszki i w super cenie wink)
      tongue_outtongue_outtongue_out
      • stop_it szczerze mowiac nigdy nie bylam xd 28.02.10, 16:44
        ale skoro mowicie ze mozna znalezc tam spodnie z przetarciami za 90 gr to szok normalnie
        tylko ze ja nie wiem gdzie wogole takie sklepy kolo mnie sa a do centrum mi sie specjalnie
        jakos nie chce jechac xd
      • aga96r Re: hmm.... wejdź tuu <33 xP xD 28.02.10, 20:26
        ja z koleżankami wchodze raz w tygodniu, nie uważam że to jest obciach. Mam pare
        rzeczy i jestem zadowolona, wiem że nikt nie będzie miał takich samych chociażtongue_out
        Ostatnio w SH widziałam nowe conversy za 5zł.tongue_out
    • lorente Re: second hand'y. 27.02.10, 21:06
      Lubię SH.
      trzeba tylko znaleść dobry sklep z odzieżą używaną i szukać, szukać, szukać. ; ))
      Mam z SH kilka rzeczy i jestem z nich bardzo zadowolona!
      ; P
      • duuumi Re: second hand'y. 27.02.10, 21:10
        Nie kupuje, ale moim zdaniem nie ejestto obciach, jak tiwerdza niektóre laski wink .
      • lovedisneystars Re: second hand'y. 27.02.10, 21:12
        Kupuję, ale tylko rzeczy, które mi się na prawdę spodobają. Lubię być oryginalną
        więc mieszam ciuchy z SH z tymi markowymi.

Choć muszę przyznać, że teraz kupuje w markowych sklepach bo w SH nic nie ma na
        mój wzrost! (mam 165 cm).
    • reigai Re: second hand'y. 27.02.10, 21:18
      mam taki śliczny czarny sweterek z second handu i wiele koszul w kratkę c:
      uwielbiam tam chodzić, bo podoba mi się o wiele więcej ubrań niż w markowych
      sklepach. Kiedyś kupiłam sobie nawet spodnie do jazdy konnej za cztery złote, a
      normalnie zapłaciłabym około osiemdziesięciu ;>
    • tostusiowa Re: second hand'y. 27.02.10, 21:20
      ja to tylko uważam, że przydałby ci się słownik ortograficzny ;]
    • ewku Re: second hand'y. 27.02.10, 21:30
      U mnie w mieście lumpy mają pożądne ciuchy... opłaca się do nich latać, rzeczy sa nowe,
      tanie i fajne, niektóre jeszcze z metkami tylko oryginalne ceny zamazane. xd To nie jest
      obciach.
    • beautiful_ Re: second hand'y. 27.02.10, 23:16
      To zalezy ja mam takie zdanie że second handy w powiedzmy USA wyglądają tak jak
      u nas markowe sklepy a NASZE second handy jak jakieś no nie wiem co xd
      Ale w niektórych takich sklepach warto kupować bo można dostać coś ciekawego i
      to żaden obciach.
    • jussyxd Re: second hand'y. 27.02.10, 23:48
      chodzę od czasu do czasu : D
      myślę że to fajne, bo tak jak piszecie, jest tam wiele markowych i niepowtarzalnych
      ciuchów za kilka złotych : )
      • margaryna Re: second hand'y. 28.02.10, 00:28
        uwielbiam chodzić do second handów.
        można naprawdę znaleźć świetne rzeczy orgyginalnych zagranicznych firm. moja
        koleżanka kupiła torebkę burbery za 7 zł, a wystawiła do licytacji na allegro,
        poszło za 140

czasami trzeba trochę poświęcić czasu żeby znaleźć coś wspaniałego, ale warto, a
        później bardziej się z tego cieszę niż z czegoś co kupiłabym w normalnym sklepie.
        niestety zwykle nie mam czasu na takie grzebanie, a szkoda ;c
        • karmel_ Re: second hand'y. 28.02.10, 00:31
          Chodzę tam , nie wstydzę się tego. Czasem można znaleźć naprawdę fajne rzeczy.
          Dla przykładu , ostatnio kupiłam sobie bluzę z h&m [ z usa.] za 5 zł !
          • elen Re: second hand'y. 28.02.10, 16:59
            kocham Second handy w swoim mieście
            mam jeden ulubiony i co jakiś czas odwiedzam go i przeglądam wszystkie bluzki,
            które wiszą na wieszakach.
            zbieram do koszyka co mi się podoba, przymierzam i wybieram najładniejsze
            ale postawiłam sb takie granice
            bluzka:
            - za nie więcej niż 15 zł
            - bez dziur, plam itd.
            - pasuje mi

najczęściej udaje mi się się kupić np top za 4 zł, albo jakiś T-shirt za 10zł
            spodni nie kupuję, spódnic też nie. bielizny także.

second handy są fajne
    • klaudynka3005 Re: second hand'y. 28.02.10, 00:34
      Sorry, ale dla mnie to obciach... Nigdy tam nie wejdę....
      • colors Re: second hand'y. 28.02.10, 00:51
        Jeśli ubrania w SH są czyste , ładne i nieponiszczone to według mnie nie jest to żaden
        obciach ; )
        Ostatnio sama mamę zaciągnęłam do SH .
        Ale niestety, żeby znaleźć coś fajnego trzeba naprawdę umieć szukać .
    • irreplaceable Re: second hand'y. 28.02.10, 00:48
      nie. : - ) ja zawsze znajduję coś fajnego z h&m'u , pimkie , kiedyś nawet
      znalazłam dresy z nike . x 3
    • pharrell_girl Re: second hand'y. 28.02.10, 01:16
      a np ja nienawidzę chodzić do nich ponieważ ilość beznadziejnych ciuchów mnie
      przeraża ale za to moja mama odpręża się 'grzebiąc' i zawsze ma takiego farta że
      coś ciekawego trafi big_grin kiedyś nawet kupiła oryginalną torebkę Chloe za 40 zł big_grin
      albo bluzki lub sweterki Louis Vuitton, United Colors Of Benetton, Esprit,
      Chanel, H&M, Top Shop, Zara, Prada, Dolce & Gabbana itp. i wszystko niezniszczone!
      szczerze moja mama to farciara ale komuś musi się chcieć i ktoś musi mieć ochotę
      i cierpliwość co do takich rzeczy i bardzo się z tego powodu cieszę że ona
      właśnie to ma bo zawsze chodzę w czymś czego nie ma nikt inny i nie będzie miał
      a tak naprawdę zazwyczaj za grosze! I choć moja rodzina nie ma żadnych
      'problemów finansowych' to i tak zawsze jest z takich zakupów satysfakcja
      ponieważ kupić np sweter United Colors Of Benetton za 5 zł to niesamowity wyczyn
      big_grin
      szczerze wszystkim polecam smile
    • mileylove. Re: second hand'y. 28.02.10, 09:01
      nie.
      czasami można znaleźć coś fajnego.
    • paramore2788 Re: second hand'y. 28.02.10, 11:50
      W sh można znaleźć duuużo fajnych rzeczy.
      • miley_cyrus_mil Re: second hand'y. 28.02.10, 15:34
        Nie chodzę ale moja koleżanka kiedyś kupiła tam cudną tunikę z Gucci za 20 zł
        • twilightowa16 Re: second hand'y. 28.02.10, 16:37
          czasami można cos fajnego znalesć ..no i jesteś pewna że nikt inny nie będzie miał takiego
          samego stroju ;DD

www.glitery.pl/polecam,WatchMe
    • panna_taylor.. Re: second hand'y. 28.02.10, 16:51
      ja nie wyśmiewam tych którzy mają ubrania z Second Handu . ja tam kiedyś kupowałam , i niektóre ubrania są ładne , ja ostatnio kupiłam tam torebkę , małą czarną .. i wcale nie wyglądała na używaną .. ale nie wiem czy wiesz ... niektóre sławne osoby noszą jakieś ubranie , i zaraz je oddają do takich sklepów .. i może jak ktoś będzie miał szczęście to może takie ubranie znajdzie wink , ale też dużo gwiazd w szmateksach kupuje .. i to wcale nie jest obciach .
    • kammi Re: second hand'y. 28.02.10, 16:57
      to nie obciach, ale osobiście nie kupuję.
    • kamila_1355 mam tak samo . ;p 28.02.10, 17:05
      kilka lat temu nawet klamki od lumpa nie dotknęłam,ale teraz jestem tam coraz częściej. ;p
      • rose_ rołs _ 28.02.10, 17:32
        obciach to nie jest , ale jednak tam nie zaglądam. -,-
        po prostu źle się czuję w takich rzeczach i nic na to nie poradzę,
        choć jakieś tam 'szmatki' stamtąd mam, ale za często ich nie noszę.
        np. weźmy taką modelkę (z nazwiska nie pamiętam, ale kiedyś było o niej w magazynie
        H&M) - ona też kupuję w takich sklepach i w magazynie hm, w liście jej ulubionych sklepów
        pojawił się nowojorski second - hand. Ona wale się tego nie wstydzi. bo po co wydawać
        kilkaset dolarów na jakąś bluzeczkę czy coś, jak i tak po kilku miesiącach, czy po roku
        wyrzuci się ją na śmietnik ? albo komuś odda ? szkoda pieniędzy - można zmarnować je na
        coś innego.

takie moje skromne zdanie , rosalie .
    • czekoladka Re: second hand'y. 28.02.10, 17:12
      Dla mnie to żaden obciach. Nigdy nie byłam w SH (mama jakoś wolała chodzić do
      normalnych sklepów), ale chciałabym kiedyś zajrzeć. W końcu mozna tam znaleźć
      coś czego nawet ni ma w Polsce albo jakąś drogą torebkę za kilka złotych, trzeba
      mieć jedynie cierpliwość do szukania. smile Niedawno widziałam sklep z markowa,
      nową i nieużywaną odzieżą, mam nadzieję, że uda mi się tam coś kupić. wink
    • karolciaaa_x3 Re: second hand'y. 28.02.10, 17:21
      ja szczerze mówiąc wsydze sie tam wchodzić nie wiem czemu może dlatego że boje
      sie że zobaczą mnie kolezanki z klasy wiem to głupie , ale niedawno otworzyli
      taki fajny ciucholand noi tam poszłam znalazłam zarąbisty sweterek H&M bardzo mi
      sie podoba , rzeczy wcale nie są jakies bardzo zniszczone i mozna znaleść
      naprawde fajne rzeczy ;p
      • anna.j Re: second hand'y. 28.02.10, 17:42
        wydaje mi się, że każdy chce być oryginalny i niepowtarzalny,
        kupując w second hand'ach jest to całkiem możliwe.
        a po za tym nawet nie wiecie jaką się ma po tem satyswakcję z tego co się upolowało,
        a za zaoszczędzone pieniądze można np. pójść z koleżanką do kina albo
        uzbierać na mową wierzę.
        • madziek67 Re: second hand'y. 28.02.10, 20:40
          kupuję w sh. Nie że wszystko , bo tylko koszulki , tuniki , torekbki .
          Dla mnie to żaden wstyd ; D
    • emm_ Re: second hand'y. 28.02.10, 20:40
      Wg mnie to nie jest obciach.
      Czasem tam są 100 razy lepsze ciuchy niż w zwykłych sklepach.
      Kiedyś ubierałam się tylko w lumpeksach, teraz mam same oryginalne.
      Ale szczerze... wolałabym sobie kupić jakieś ciuchy w send-hendzie, tylko nie wiem, gdzie
      sa fajne w krk.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka