ehe_ 06.03.10, 21:28 A więc mam do was pare pytań. Z czego bierzecie inspiracje, o czym najczęściej piszecie? Słowa przychodzą wam same, czy nad trzema linijkami siedzicie po nocach? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kardolina Re: Pisanie piosenek - Pytanie 07.03.10, 00:32 nagle przychodzi wena i potrafię w kilkanaście minut napisac nawet całośc ;D rymy i ogólnie rytm sam się tworzy. piszę o tym, o czym aktualnie myślę; najczęściej są to zastanowienia nad sense istanienia albo inne z lekka kontrowersyjne wymysły. albo o tym jak się czuję. Odpowiedz Link Zgłoś
zakochana974 Re: Pisanie piosenek - Pytanie 07.03.10, 08:05 Ja pisze o tym co przezyłam...milosc , szczescie, smutek Odpowiedz Link Zgłoś
crezyyy Inspiracje itp. :) 07.03.10, 08:15 Inspirację mam wtedy kiedy jest mi smutno, wesoło lub o kimś myślę.. Ja piszę piosenki i są całkiem niezłe mój brat znalazł je i nawet się nie śmiał (on mnie zawsze krytykuje) mówił że są fajne. Oczywiście inspiracja płynie gdy : w kims się bujniesz i masz w brzuchu motylki, ktoś cię upokorzy, zostawi.. Noi oczywiście wtedy gdy jesteś rozbawiona. Mi słowa do piosenek przychodzą same ja nie mysle co napisać tylko piszę co mi w duszy gra. Mam też gitarę i na klasyka własnie mam te piosenki (gitarę klasyczną). Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
owad Re: Inspiracje itp. :) 07.03.10, 11:46 nigdy nie umiałam pisać ani piosenek ani wierszy kiedyś spróbowałam,ale wyszło....no jak wyszło niektórzy tak mają,że biorą długopis i ,,wylewają`` to z siebie:] Odpowiedz Link Zgłoś
xxsweetkimxx Re: Pisanie piosenek - Pytanie 07.03.10, 08:27 ymm same mi wchodzą ;p choć czasami biore kilka slow z innych piosenek Odpowiedz Link Zgłoś
thejustyna Re: Pisanie piosenek - Pytanie 07.03.10, 11:17 Ja gram sobie na gitarze jakąś melodie i i tak na zywioł zaczynam do tego śpiewać i często bardzo dobrze wychodzi, więc to szybko zapisuję. czasem nawet w 10 mogę całą piosenkę napisac ;PP Odpowiedz Link Zgłoś
elliot Re: Pisanie piosenek - Pytanie 07.03.10, 11:22 ja napisałam ze dwie. wtedy byłam wściekła i smutna. opisywałam to co czułam i nie ważne jak wyszło. i oczywiście słowa leciały, nie musiałam się długo zastanawiać. Odpowiedz Link Zgłoś
violet_ Pisanie piosenek - Pytanie. 07.03.10, 11:27 inspirację czerpię z życia, najczęściej piszę o tym, co mnie irytuje tudzież wkurza. czasami coś śmiesznego. ostatnio powstała piosenka o dezodorantach i trupim kocie w lesie równikowym. słowa zwykle przychodzą same, ale zazwyczaj piszę z siostrą. wtedy każda doda coś śmiesznego od siebie. zwykle pomysły nachodzą mnie w najmniej oczekiwanych momentach, wtedy pomysł mam w głowie. najczęściej go zapominam, staram się nadążyć zapisując to wszystko w notatkach w komórce. Odpowiedz Link Zgłoś
funnygirl Re: Pisanie piosenek - Pytanie. 07.03.10, 11:37 głównie pisze o swoim zyciu, milosci i nieszczesciu Odpowiedz Link Zgłoś
euforia_ Re: Pisanie piosenek - Pytanie 07.03.10, 11:37 czasami inne piosenki są inspiracją.. a później to już z górki Odpowiedz Link Zgłoś
olkalalala Re: Pisanie piosenek - Pytanie 07.03.10, 11:38 nie pisze piosenek raz na rok mam taką wene ze napisze taką jakby kartke do pamiętnika, ale do piosenek w ogole nie mam głowy Odpowiedz Link Zgłoś
panna_muminkowa Re: Pisanie piosenek - Pytanie 07.03.10, 11:43 Jak coś mi przyjdzie do głowy to po prostu to zapisuję . nie piszę tekstów na siłę , mam wenę to ok. , nie mam trudno .. Odpowiedz Link Zgłoś
cyrusmiley Re: Pisanie piosenek - Pytanie 07.03.10, 11:52 Ja z regóły pisze piosenki zaczerpnięte z moich przygód w życiu. Głównie to piszę o babskich sprawach xD ,chłopakach ,a także o wielu trudnych sprawach... Napisanie jednej piosnki trwa pare minut gdyż tak po prostu przychodzi mi do głowy ;D POZDRO ;P Odpowiedz Link Zgłoś
magnaw18 Re: Pisanie piosenek - Pytanie 08.03.10, 13:16 Ja piszę piosenki a potem układam muzykę gdy piszę samo przychodzi mi do głowy Odpowiedz Link Zgłoś
heyyeah Re: Pisanie piosenek - Pytanie 08.03.10, 13:18 Dla mnie słowa moich piosenek są jak rzeka. Albo nadpłyną same i mam natchnienie, albo nic się nie dzieje. Inspiracje… Czasem życie, czasem inne piosenki, świat. Po prostu. Odpowiedz Link Zgłoś
slodkiporanek Re: Pisanie piosenek - Pytanie 08.03.10, 14:58 Nigdy nie zapisuje swoich pomysłów - nie są zresztą najlepsze. Kiedy sprzątam wymyślam piosenki, które często wylatują mi z głowy od razu. Teksty są o sprawach, które aktualnie przeżywam. Odpowiedz Link Zgłoś
werka197 Re: Pisanie piosenek - Pytanie 08.03.10, 15:03 o nim i moich uczuciach te piosenki sa smutne ... pewnie wiecie dlaczego . :- ? Odpowiedz Link Zgłoś