mary_ Re: Oceniasz po wyglądzie ? 03.05.10, 11:57 Staram się nie oceniać, ale niektórzy ludzie po protu mnie odpychają i nie mogę nic na to poradzić. Większość moich dobrych koleżanek ( i przyjaciółka ) są przecietne, ale mają wspaniałe charaktery i za to je kocham .^^ Odpowiedz Link Zgłoś
kcjb Re: Oceniasz po wyglądzie ? 03.05.10, 11:58 po wygladzie mozna duzo sie dowiedziec o człowieku .. ale zeby smiac sie z okularow czy aparatu na zeby to jest jakies glupie ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
meva_ Re: . 03.05.10, 12:23 tak. to znaczy nie w przypadku osób z okularami , aparatem lub dodatkowym kilogramem ale jak widzę lafiryndę z toną tapety na twarzy to nie muszę bliżej poznawać tej osoby. od razu wiem jaka jest. Odpowiedz Link Zgłoś
jula__ Re: . 03.05.10, 19:53 Ja sama mam aparat i nikt sie nie smieje . Nie raczej nie oceniam po wygladzie ale jesli taka osoba ma tluste wlosy i smierdzi to wiesz . Fuj Odpowiedz Link Zgłoś
trufla Re: Oceniasz po wyglądzie ? 04.05.10, 21:32 Nigdy. Znaczy oczywiście fajnie jak ktoś ładnie wygląda, ale nie chodzi o to żeby patrzeć na to jakie nosi ciuchy, czy sie maluje i inne sratutatu... Odpowiedz Link Zgłoś
soulik. niet. 04.05.10, 21:36 Dla mnie liczy się to ,Jaki człowiek jest ,Nie jak wygląda . Dziękuję za uwagę . <3" . Odpowiedz Link Zgłoś
mileymandy Re: Oceniasz po wyglądzie ? 04.05.10, 21:44 Nie.Wygląd jest totalnie nieważny.Mnie wszyscy mówią,że jestem ładna,jednak uważam,że ludzie którzy patrzą na wygląd,a nie wnętrze człowieka są nic nie warci.W końcu uroda przemija,a to co mamy w sercu zostaje na zawsze Odpowiedz Link Zgłoś
madalena Re: Oceniasz po wyglądzie ? 04.05.10, 21:45 widzisz chyba jak każdy choć raz w życiu oceniłam człowieka po wyglądzie, ale staram się nie, dla mnie tez ważniejsze jest to jakim człowiekiem się jest niż jak się wygląda, ale dla niektórych jest to mało ważne niektórzy myślą, że ciuchy, sława itp. to wystarczająco by ktoś był fajny, na szczęścia ja tak nie myślę pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
stokrotka_q Re: Oceniasz po wyglądzie ? 04.05.10, 21:48 staram się tego nie robić... Odpowiedz Link Zgłoś
iheartjustinb ..... 04.05.10, 21:58 oceniam po wyglądzie. no pewnie, że do kolegowania się on nie jest specjalnie ważny, ale pierwsze wrażenie się liczy. Odpowiedz Link Zgłoś
norrmalna Re: ..... 04.05.10, 22:02 Tak, zwracam, jak wiekszosc ludzi, ale i tak malo sie przyzna do tego. Ale nie ze w sensie, ze jak nosisz okluary i aparat to bym sie z ciebie smiaala. U mnie w klasie kilka osob nosi okulary, dwa aparat, ale sie nikt z nich nie smieje. Odpowiedz Link Zgłoś
gosiaczek_94 Re: Oceniasz po wyglądzie ? 04.05.10, 22:00 Niestety zdarza mi się oceniać kogoś po tym jak się ubiera Na kolonii miałam taką sytuacje. Każdy obgadywał taką dziewczynę, że się puszcza a włosy myje raz na miesiąc. Każdy był przeciew jej, no to ja też. Póżniej do mnie zagadała i okazała się być bardzo sympatyczną dziewczyną Niesty tak to jest czasami.. Odpowiedz Link Zgłoś
beautiful_ Re: Oceniasz po wyglądzie ? 04.05.10, 22:00 Zdarza mi się oceniać ludzi po wyglądzie ale zachowuję to tylko dla siebie, po prostu analizuję tak w myślach że tak powiem, lecz tak jak ty bardziej się dla mnie liczy charakter bo nie będą się kumplować z kim z wyższych sfer tylko dla szpanu nie mając o czym z nią rozmawiać. Odpowiedz Link Zgłoś
truskawkooowaa. Re: Oceniasz po wyglądzie ? 04.05.10, 22:08 zależy o co ci chdozi, jeśli o to czy np. wolisz przystojniejszego kolegę, który nie zachowuję się najlepiej czy tego brzydszego, który jest bardzo fajny. . .bo jeśli o to, to faktycznie wiele osób ocenia po wyglądzie. często niesprawiedliwie. . . . no cóż . . . . Odpowiedz Link Zgłoś
kitty Tak, potem nie i wyjątek. 04.05.10, 22:22 Tak. Aczkolwiek cała moja ocena na samym wyglądzie się nie opiera. Choć może jednak nie. Oceniam wygląd kogoś, ale nie ma to wpływu na ocenę tego kogoś. O to dokładnie mi chodziło mówiąc tak na początku. Ale jest wyjątek: w mojej klasie jest chłopak, który sobie namalował na lekcji JP na ręce i chodził z tym po szkole. Takiego to oceniłabym od razu i dużo by musiał zrobić aby to zmienić ( on ma już 17 lat) Odpowiedz Link Zgłoś
madziasz Re: Oceniasz po wyglądzie ? 05.05.10, 11:33 na początku patrze na wygląd ale to przecież normalne. przy blizszym poznaniu ludzia(haha) mówie co o nim myśle (albo i nie...) Odpowiedz Link Zgłoś
squash oceniam po wyglądzie. 05.05.10, 11:36 od razu widać, czy ktoś o siebie dba, czy jest plastikiem, metalem.. nie obchodzą mnie okulary - sama noszę, ani aparaty ortodontyczne. Patrzę na to, na co ma się wpływ - ciuchy, makijaż, uczesanie. Odpowiedz Link Zgłoś
annie_vampire Re: Oceniasz po wyglądzie ? 05.05.10, 11:50 ja oceniam po wnętrzu, no ale na wygląd też ciut zwracam uwagę ale tylko troszeczkę Odpowiedz Link Zgłoś
mexx. Re: Oceniasz po wyglądzie ? 16.05.10, 13:18 Może nie oceniam, ale zwracam uwagę na wygląd ponieważ ineteresuję się modą. Lubię sobie pooglądać ciekawie ubranych ludzi. No ale widomo, osobowość jest najważniejsza, no bo co mi po tym, że ktoś świetnie wygląda a nie ma nic ciekawego do powiedzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
wercia14 Re: Oceniasz po wyglądzie ? 16.05.10, 14:49 Nie martw się, ja też noszę okulary, a na dodatek jestem gruba . Są osoby, które mnie wyśmiewają, ale teraz znalazłam ludzi, którzy akceptują mnie taką, jaka jestem. Ktoś powiedział mi, że nie warto przejmować opinią tych, których nie lubimy i przez których jesteśmy wyśmiewani, ale tych z którymi się przyjaźnimy Życzę powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
laseczka54 Re: Oceniasz po wyglądzie ? 16.05.10, 22:01 no tak troche znaczy pierwsze wrażenie ale potem próbuje go poznać bliżej Odpowiedz Link Zgłoś
tostusiowa Sranie w banie 30.05.10, 22:30 Ta, większość ludzi mówi, że `wygląd się nie liczy, ważne jest to, co ma się w środku` a prawda jest taka, że jak ktoś jest brzydki, to i mniej chętnie do niego podejdziecie, zagadacie. Ja oceniam po wyglądzie i nie boję się do tego przyznać. Ba, od pierwszego spojrzenia wiem czy kogoś polubię, czy nie. Może jestem powierzchowna i płytka, no ale cóż ;] Odpowiedz Link Zgłoś
mady_ ta, jasne ! 31.05.10, 10:31 przecież każdy w jakimś stopniu ocenia jedynie po wyglądzie , ale oczywiście wszyscy będą pisać : '' dla mnie liczy się jedynie wnętrze człowieka" ta, jasne. Odpowiedz Link Zgłoś
lovelena Re: Oceniasz po wyglądzie ? 31.05.10, 10:42 blah, blah... tylko tak mowisz. Wszyscy twierdza, ze nie oceniaja ludzi po wygladzie i ze liczy sie tylko wnetrze. Tez tak twierdze, ale spojrzmy prawdzie w oczy: czy jak zobaczymy kogos po raz pierwszy to czy nie spogladamy na jego ubrania itp.??Przeciez to pierwsze widac. Po tym jak o siebie dba mozna rozpoznac czlowieka. Ogolnie oceniam osobe dopiero jak ja poznam, ale wyglad rzuca sie w oczy i nic na to nie poradzimy. Odpowiedz Link Zgłoś
nothing Re: Oceniasz po wyglądzie ? 31.05.10, 17:08 gdy widzę kogoś pierwszy raz i go nie znam to zdarza się że tak ;qq Odpowiedz Link Zgłoś