reverse 08.03.10, 15:21 Co sądzicie o tym gatunku muzycznym? Jakie lubicie zespoły? Ja lubię wiele zespołów m.in Sonata Arctica, Nightwish, Stratovarius, Avantasia (sorry jeśli pomyliłam się przy jakiejś nazwie). Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
starlight_ Re: Power Metal 08.03.10, 15:26 Jeden z moich ulubionych gatunków muzycznych. Przeważnie Nightwish albo Edguy. Odpowiedz Link Zgłoś
suomi Re: Power Metal 08.03.10, 15:26 kocham Nightwish, ale ostatnio też posłuchuje Sonatki. metal górą ;d Odpowiedz Link Zgłoś
martynka93 METAL!! 10.03.10, 21:16 Metallica Iron Maiden AC/DC Motörhead Rammstein Cradle of filth i duużo innych... Najlepsze zespoły Odpowiedz Link Zgłoś
reigai Re: Power Metal 10.03.10, 22:18 power metal? wtf? pierwsze słyszę. Nightwish należy do podgatunku o nazwie metal symfoniczny, a AC/DC to hard rock, albo heavy metal (chociaż z tym też można polemizować). Metallica to trash metal, kochane. Pozdrawiam wielkie fanki metalu, które same nie wiedzą, czego słuchają (: Odpowiedz Link Zgłoś
reigai Re: Power Metal 10.03.10, 22:19 btw podciąganie Nightwish czy Within Temptation (które stało się ostatnio niesamowicie popowe, ale to już swoją drogą) pod metal to spore nadużycie Odpowiedz Link Zgłoś
reverse Re: Power Metal 11.03.10, 19:18 Właśnie Nightwish gra metal symfoniczny i power metal po za tym te dwa gatunki są do siebie podobne. W sumie to jest symfoniczny power metal. Według mnie AC/DC i reszta zespołów które wymieniła martynka93 nie mają nic wspólnego z power metalem są to całkiem inne gatunki muzyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
reigai Re: Power Metal 11.03.10, 19:31 określenie "power" kojarzy mi się tylko z popem, jakoś nie pasuję mi to słowo do gatunku "metal" Odpowiedz Link Zgłoś
martynka93 reverse 11.03.10, 19:42 "Właśnie Nightwish gra metal symfoniczny i power metal po za tym te dwa gatunki są do siebie podobne. W sumie to jest symfoniczny power metal. Według mnie AC/DC i reszta zespołów które wymieniła martynka93 nie mają nic wspólnego z power metalem są to całkiem inne gatunki muzyczne." Kurdee, przecież nie będę teraz szufladkować tych zespołów na rodzaje... Wymieniłam jedne z moich ulubionych Odpowiedz Link Zgłoś
reigai Re: reverse 11.03.10, 19:54 czy to jest temat 'wypisujemy wszystkie znane zespoły metalowe"? Chyba nie, więc nie staraj się udowadniać wszystkim w koło, że jesteś tró metalówą (: Odpowiedz Link Zgłoś
martynka93 Re: reverse 11.03.10, 20:03 Ale się czepiasz... Skończ już ten temat. Nie wiem co teraz chcesz udowodnić Nightwish też słucham i lubię ten zespół. Z wymienionych Lubię też Sonatę. Teraz już pasuje??!! Odpowiedz Link Zgłoś
reigai Re: reverse 11.03.10, 20:06 ja się nie czepiam, tylko dyskutuje, a to, że nie umiesz używać sensownych argumentów to już twoja sprawa. Myślałam, że w wieku 17 lat czytanie ze zrozumieniem jest już obowiązkowe Odpowiedz Link Zgłoś
ironic_ Re: Power Metal 11.03.10, 20:02 oszkurde, czegoż ja tu się dowiadują. AC/DC grają power metal ? oj, jak miło. owszem, słucham, ale nie jakoś nagminnie. wolę inne podgatunki metalu. Odpowiedz Link Zgłoś
oktuu Re: Power Metal 12.03.10, 14:54 oo, fajne, AC/DC to power metal. nie no, luz. pomijając, muszę się Ci kochanie przyznać, że słucham. i to nałogowo. teraz właśnie ulegam dźwiękom Sabatonu. ave. a następne miejsca zajmują: Powerwolf, Bloodbound, HammerFall, Iron Fire oraz Amberian Dawn i Nighiwish (chociaż to są już takie naprawdę typowo symfoniczno-power metalowe zespoły, tak jak już wcześniej ktoś wspomniał). pozdrawiam. :3 Odpowiedz Link Zgłoś