Dodaj do ulubionych

Biedna dziewczyna + bogaty chłopak i odwrotnie.

11.03.10, 22:53
Wyobraźcie sobie sytuację z tematu. Dwoje zakochanych ludzi. Jedno z dobrego,
bogatego domu. Kieszonkowe wystarczające na każdą fanaberię, wakacje w
najodleglejszych zakątkach świata i wszystkie inne przywileje wiążące się z dużą ilością
pieniędzy. Drugie z biednej, może nawet patologicznej rodziny. Wstydzi się zapraszać
znajomych do domu, chodzi w ubraniach z wyprzedaży lub lumpexu (nie dlatego, że
chce, ale dlatego, że musi), a wycieczka za 150 zł to wydatek, na jaki nie może sobie
pozwolić.
Czy taki związek ma szansę przetrwania? Obejdzie się bez problemów?
Jestem ciekawa Waszych opini.
Oczywiście sytuacja opisana bardzo zdawkowo. Chodziło mi o ogólny zarys sytuacji.
smile
Obserwuj wątek
    • light Re: Biedna dziewczyna + bogaty chłopak i odwrotni 11.03.10, 22:55
      Nie widzę przeszkód.
    • reigai Re: Biedna dziewczyna + bogaty chłopak i odwrotni 11.03.10, 22:57
      życie to nie scenariusz durnego filmu dla nastolatek, nie można generalizować,
      bo każdy związek wygląda inaczej
      • chocolatediet Re: Biedna dziewczyna + bogaty chłopak i odwrotni 11.03.10, 23:05
        Sugerujesz, że powyższy opis jest fikcją?
        To nie durny film, to realia wielu ludzi..smile
        • reigai Re: Biedna dziewczyna + bogaty chłopak i odwrotni 11.03.10, 23:13
          jest prawdziwy, ale nie mogę tego analizować, bo nie znam sześciu miliardów
          ludzi na świecie i nie wiem jak oni się zachowają w takiej sytuacji
          • chocolatediet Re: Biedna dziewczyna + bogaty chłopak i odwrotni 11.03.10, 23:17
            Ale ja chcę znać Twoje zdanie, a nie 6 miliardów ludzi na świeciesmile
    • niezwykleinna Re: Biedna dziewczyna + bogaty chłopak i odwrotni 11.03.10, 23:07
      moim zdaniem było by momentami trudno. ale wierzę że miłość potrafi
      przezwyciężać wszystko .
    • spad_ Re: Biedna dziewczyna + bogaty chłopak i odwrotni 11.03.10, 23:18
      To duza przeszkoda, ktora sam probowalem przeskoczyc.

Nie zawsze sie udaje lecz jest szansa na powodzenie
      • wercia12 Re: Biedna dziewczyna + bogaty chłopak i odwrotni 12.03.10, 11:07
        Miłośc przetrwa wszystko serce
        • xoxo.x3 Re: Biedna dziewczyna + bogaty chłopak i odwrotni 12.03.10, 11:20
          nie wypali i tyle.

[ powiem na moim przykładzie ,bo ja się np. zadaje z osobami które mają kase itd. ]
    • crdemiandjoe Re: Biedna dziewczyna + bogaty chłopak i odwrotni 12.03.10, 11:19
      Uważam, że związek jeśli był by mocny itd. to przetrwałby choć i tak problemy by
      były, w zasadzie jak w każdym xD Bo niby się mówi, że jeśli pochodzi się z
      bogatego domu to dzieci są rozpuszczone, nie koniecznie różnie bywa , jeśli się
      na prawdę kocha to nie ważne są takie sprawy wink
      • miqusia Re: Biedna dziewczyna + bogaty chłopak i odwrotni 12.03.10, 13:15
        Oczywiście, że może. Jeśli tylko się kochają, a bogata osóbka nie robi z siebie
        bóstwa i nie rządzi. Biedniejszej osobie pewnie byłoby głupio. Bardzo często
        czułoby się niezręcznie i źle, że osoba ta nie może dać drugiej, tego co ona.
        Ale czy to ważne? Da całe serce.
        • mweezy . 12.03.10, 13:39
          jeśli im na sobie zależy, szanują się nawzajem i są ze sobą szczerzy to czemu
          nie. ale do tego obydwoje muszą być w miarę dojrzali co wśród większości
          nastolatków jest rzadkością.
          • duuumi ; | 12.03.10, 14:17
            Jeżeli takie osoby by się pokochały, to oczywiście , że może być.
            Ale tak jest tylko w bajkach.
            Wierzysz, że koleś, któy ma buty z kine za kostke, jakieś włosy do szyji, wiadomo, wille a
            basenem i jeździ sobie na wakacje na hamaje, spojrzy na biedną dziewczyne, nie majaca
            na jedzenie, ubierajaca sie wlumpeksie ?
            Takie rzeczy zdarzają sie tylko w amerykanskich filamch, szkoda ze zdaje sobie z tego
            sprawe.
    • secrets historia. 12.03.10, 14:25
      mama opowiedziała mi kiedyś historie: była sobie pewna kobieta, z domu jednych z hrabiów, ale oni nie liczyli się tak bardzo w kraju. ta kobieta spotkała kiedyś syna pewnego chłopa. zakochali się w sobie, ale ta kobieta nie mogła wziąć z nim ślubu. dla miłości zrezygnowała z hrabiostwa tylko po to by być z tym mężczyzną. - ta historia opowiada o moich prapradziadkach i nie kłamie!

jak dla mnie mogą przetrwać. c:
    • slodkiporanek Re: Biedna dziewczyna + bogaty chłopak i odwrotni 12.03.10, 14:53
      Miłość jest bezwarunkowa. Znam przypadek gdzie biedna dziewczyna i bogaty
      chłopak pobrali się i są szczęśliwi.
      Jeśli oczywiście miłość w takim związku jest: bogaci mają zazwyczaj z tym
      problem- nie wiadomo czy ten Ktoś ich kocha czy leci na kasę.
    • querty. Re: Biedna dziewczyna + bogaty chłopak i odwrotni 12.03.10, 15:15
      Oczywiście. To według mnie nie jest jakiś '' inny '' związek niż zwykłych ludzi.
      • panna_muminkowa Re: Biedna dziewczyna + bogaty chłopak i odwrotni 12.03.10, 15:22
        zależy . jeśli naprawdę chcą to nie przeszkodzi im to w miłości.
    • squash obejdzie się bez problemów? -,- 12.03.10, 15:34
      tym zdaniem mnie rozwaliłaś. ŻADEN związek nie jest możliwy bez problemów, drobnych
      sprzeczek.

Historia jest rodem z książki, czy filmu. Nie da się rozpatrzyć jednogłośnie, jak zakończy się
      dany związek. Każdy jest inny, zwłaszcza, że nie zdarzają się często.
      • weron Re: obejdzie się bez problemów? -,- 12.03.10, 15:44
        oczywiście że nie!

ale może to wytrzymać choć zależy od podejścia i rozmiarów miłości ;D
    • mady_ Re: Biedna dziewczyna + bogaty chłopak i odwrotni 12.03.10, 16:46
      uważam , że jeśli dwóm osobom bardzo na nich zależy nawzajem , to każdy związek
      przetrwa próbę czasu . smirk
    • werka197 Re: Biedna dziewczyna + bogaty chłopak i odwrotni 12.03.10, 16:48
      Jesli sie kochaja to spoko big_grin serce
      • lilii_95 Re: Biedna dziewczyna + bogaty chłopak i odwrotni 12.03.10, 17:34
        cóż, tak, o ile tej biedniejszej osobie nie będzie to sprawiało większego
        bólu... i o ile ta bogatsza 'połówka' nie będzie się wywyższać.
        z resztą, jeśli będą się dla nich liczyły uczucia - to powinno przetrwać.
    • lady_cat Re: Biedna dziewczyna + bogaty chłopak i odwrotni 12.03.10, 17:33
      na pewno będzie im trochę trudniej, niż innym,
      ale jeśli się kochają to nic nie stoi na przeszkodzie .
    • girl14 Re: Biedna dziewczyna + bogaty chłopak i odwrotni 12.03.10, 17:38
      Jeżeli bogata osoba nie jest zarozumiała to nie ma przeszkód...kwiat
    • merrs Re: Biedna dziewczyna + bogaty chłopak i odwrotni 12.03.10, 17:39
      jak się kochają, to czemu nie?
      przecież nie o pieniądze w życiu chodzi.
      A skoro jedna połówka jest bogata, to chyba może zafundować wycieczka dla tej
      biedniejszej, lub może pomóc rodzinie. ;d
    • pauliska1212 Re: Biedna dziewczyna + bogaty chłopak i odwrotni 12.03.10, 17:40
      zależy czy się naprawdę kochają i wgl. ; x
      no wiesz, tak jak w jakimś romantycznym filmie x - dd

ale może też nie wypalić, bo każde z nich jest przyzwyczajone do innego życia,
      warunków i mogą się nie porozumieć.
    • zakurzona Re: Biedna dziewczyna + bogaty chłopak i odwrotni 12.03.10, 17:49
      Na pewno boje czegoś się od siebie nauczą..nic nie idzie na marne
    • twilight_6 Re: Biedna dziewczyna + bogaty chłopak i odwrotni 12.03.10, 19:59
      jak edward i bella normalnie xdd
      dla mnie jest to możliwe xd
      ludzi się nie ocenia po pieniądzach i po wyglądzie tylko po charakterze wink
    • chocolatediet Re: Biedna dziewczyna + bogaty chłopak i odwrotni 12.03.10, 20:00
      Duumi: co Ty opowiadasz? Nie tylko w amerykańskich filmach. Zdarza się też w życiu.
      tylko rzadkosmile

Squash: Miałam na mysli poważne problemysmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka