Dodaj do ulubionych

Wierzcie w BOGA!!!

15.03.10, 21:31
Słuchajcie! Pan Bóg istnieje!!!

Ja osobiście zawsze wierzyłam w Boga, modliłam się prawie regularnie. We wrześniu
wstąpiłam do koła różańcowego i od tamtej pory moje życie zaczęło się zmieniać!!!
Gdy w ciągu jednego dnia nie odmówię 10 różańca, następnego dnia przytrafia mi się coś
złego. Nie żeby od razu złamana ręka, ale np. zła ocena, uwaga, zgubienie portfela, itp.
Jednak gdy odmówię 10, nic złego się nie dzieje, wręcz przeciwnie. Dostaję dobre oceny,
itd. Pewnie myślicie, że kłamię. NIE, NIE KŁAMIĘ!!! Jestem pobożna i staram się nie kłamać.
Mam nadzieję, że chociaż nieliczne osoby wezmą sobie do serca to, co napisałam. Myślę, że
to wystarczające "dowody" na istnienie kogoś, kto się nami opiekuje - Pana Boga... smile

PS Oszczędźcie sobie głupich komentarzy w stylu "Ja i tak nie uwierzę", bo to już Wasza
sprawa. Ja napisałam co myślę.
Nie zależy mi na komentarzach, ale weźcie sobie ten wątek do serca...

Pzdr,
ZaZu
Obserwuj wątek
    • miqusia Re: Wierzcie w BOGA!!! 15.03.10, 21:33
      Dlaczego komentarze gdzie piszemy, że nas to nie przekonało uważasz za głupie?
      Nie, nie wierzę.
      • orbit . 15.03.10, 21:35
        a ja wierze w Boga...zawsze wierzyłam i wierzyć będę.
        • gwiazdeczka :) 25.03.10, 19:23
          też wierzę
          smile
      • sonialovemiley5 twoje zdanie... 25.03.10, 19:45
        moje jest inne! denerwuje mnie jak ktoś mówi np. 'Pan Bóg stworzył świat!!' lub
        'gdyby ludzie mieli latać to Pan Bóg podarowałby nam skrzydła' ja osobiście nie
        uwierzę PÓKI nie zobaczę!! ale miałam chrzciny i komunięsmile
        • amaxd Re: twoje zdanie... 26.04.10, 14:58
          hmm.. wiesz
          jak byś znała pismo św. zmieniła byś zdanie ..
          Jest fragment w biblii ( moze przekręce ale w tym sens) : " Błogosławieni ci co
          nie widzieli a uwierzyli (...)"
          Jeśli będziesz wierzyć w Boga , a okaże się ze nie istnieje - nic nie stracisz ,
          jesli nie będziesz wierzyć w boga a on istnieje - uwierz ze dużo stracisz..
          PS. nic ci nie sugeruje , to twój wybór ; ) ale na prawde , warto , po spowiedzi
          ci lżej , po modlitwie również .
          PS.2 : nie jestem głęboko wierzca , ale skoro jestem katolikiem , moge nawracać
          i głosić słowo Boże jak apostołowie x D
          Pozdrawiam ; )
      • thespragniona Wierzę, ale nie narzucaj nikomu swojej wiary. 26.04.10, 17:41
        • thespragniona Jeszcze dopisek do nie narzucania ^^ 26.04.10, 17:43
          Ja NIE odmawiam 10 i jak się nauczę, to też mam dobre oceny, jak nie -
          trudno. cool
      • virginkaa # 26.04.10, 17:42
        Wierzę i mam nadzieję, wierzyć będe. Czasem wątpię... ale bardzo chciałabym uwirzyć w 100 %.
    • oliiviia Re: Wierzcie w BOGA!!! 15.03.10, 21:35
      Świata nie zmienisz, poglądów i wierzeń ludzi też nie.
      Już powoli przestaje wierzyc w Boga...
      • julka_pff jelloooł xD 16.03.10, 13:42
        to co tu podałaś .. to nie są argumenty .
        trzeba by cudu !

oczywiścię ja sama wierzę ,, wierzyłam i wierzyć bd ..

nie to żeby przesadnie .. pacierza nie odmawiam .. jak mi sie przypomni .. w niedzielę w kościole jestem ..
        teraz zaczęła się droga krzyżowa .. raz na jakiś czas sie wezmę zawezmę i pojaiwę gdzieś pod chórem <33

ee .. gram w chórku .. na gitarze .. ale to tylko czysta przyjemność ..

tsaaaa ,,

pzdroooo kiss
    • replaceable . 15.03.10, 21:36
      bo co, pójdę do piekła?

żyjemy wy wolnym kraju.
      i (nie)stety przeważają tu katolicy, więc?
      ja jestem wierząca, ale zgadzam się tylko z częścią poglądów kościoła
      katolickiego.
      • jonas1139 Re: . 15.03.10, 21:37
        nie wiezee ;d
        • lovedisneystars Re: . 15.03.10, 21:42
          Ja wierze, i będę wierzyć. Nie jestem bardzo pobożna ale kocham Boga i okazuje
          mu to <3
        • querty. ekchem. 16.03.10, 17:27
          btw. nie jesteś dobrą Chrześcijanką, bo jak się pomodlisz i dostaniesz złą ocenę, to
          przestaniesz się modlić? Nie na tym to polega. Modlimy się, bo Kochamy Boga, a nie, bo
          chcemy dostać lepszą ocenę.
    • light Mhm... 15.03.10, 21:43
      Ciekawe... Ja zwykle dostaję dobrą ocenę, kiedy się uczę, a nie zmawiam 10
      różańca...
    • ridiculous . 15.03.10, 21:44
      No cóż. Tak na pewno nikogo nie przekonasz.
      Poza tym to, że Bóg w którego wierzysz jest przy Tobie tylko wtedy, kiedy
      zmówisz 10 różańca nie jest dobrą 'rekomendacją'. Czy nie jest tak, że kocha Cię
      bez względu na wszystko?
      Nie pisz "Wierzcie w Boga!!!", bo to brzmi jak rozkaz. Te wykrzykniki także są
      zbędne.
      Ja jestem osobą wierzącą, ale trafia mnie jak widzę osoby próbujące nawrócić
      cały świat. Wiara jest prywatną sprawą każdego człowieka. Nie nakłonisz nikogo
      do zmiany przekonań na forum.
    • princess132 Re: Wierzcie w BOGA!!! 15.03.10, 21:46
      ja wierze, ale w troszke inny sposób. nie, że się pomodlę i bd git. staram się po prostu być
      dobrym człowiekiem, nie życzyć nikomu źle, nie obgadywać nikogo. wierzę, że gdzieś tam
      jest sprawiedliwość. może to dziwne, ale ja nigdy chyba nie zwątpiłam, że On tam gdzieś
      jest. i nie potrzebuje na to żadnych dowodów. gdyby była masa dowodów, to nie byłaby
      wiara, to byłoby oczywiste.
    • paulinusia4 . 15.03.10, 21:49
      Wierzę w Boga, wierzę. Ostatnio bardzo długo zastanawiałam się nad stworzonym
      przez Niego światem, nad Nim samym i w ogóle na religii katolickiej. Ale przykro
      mi, nie wierzę, że odmawianie różańca przynosi dobre oceny; gdyby tak było - na
      szóstkach bym jechała. Ave.
      • itsumademo. ;D 15.03.10, 21:53
        haha, co Ci dali do picia na tym kółeczku różańcowym ? smile)
        • antikowa Re: ;D 15.03.10, 22:01
          Pigułkę zmieniającą w moherową babcię pewnie. ;d
        • kusy505 [...] 16.03.10, 13:53
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • jamajka. ... 15.03.10, 21:55
      Tak, wierzę. Jednak uważam że powtarzane na pamięć formułki niczego nie zmienią...
      Powinno się modlić od serca...
    • antikowa Re: Wierzcie w BOGA!!! 15.03.10, 21:55
      Tak, na pewno.
      Jestem szczęśliwym ateistą. (:
    • katsuumi_17 Re: Wierzcie w BOGA!!! 15.03.10, 22:01
      Bóg opiekuje się każdym, nawet tym, który nie odmawia dziesiątka różańca dziennie. Nie
      chciałabym być tak zależna. Bóg nie karałby cię za nieodmówienie różańca, to nie w jego
      woli. Ja wierzę w Boga, ale poświęcać się Mu nie zamierzam, bo mam inne ważne cele.
      • anieluska hehee 16.03.10, 13:02
        wiesz ja wierze w boga przez całe zycie, ale to nie mozliwe zeby bog karał cie
        za to ze czegos nie zrobisz, bo nie am tym to polega, uroilas sobie to po prostu,
    • seneka4 Re: Wierzcie w BOGA!!! 15.03.10, 22:01
      Wierzę w Boga ,ale nie chodzę do kościoła ,na żadne próby do bierzmowania ,na
      spowiedź etc. wystarczy chyba samo to ,że wierzę ,w końcu pan Bóg zrobił z nas
      osoby ,które grzeszą co nie? Nie ma chyba osoby ,która nigdy nie zgrzeszyła .;>
      Dla mnie taka niesamowita pobożność jest dosyć dziwna szczególnie w tak młodym
      wieku. Moja kumpela też jest religijna siedziałyśmy raz w centrum handlowym i
      coś powiedziałam o lasce ,że ma jakieś brzydkie buty i wygląda źle ,a ona ,że to
      grzech...yy. tak samo podobno nie można mieć kolczyków ani tatuażu bo to jest
      niby szkodzenie i deformowanie ciała ,więc robiąc kolczyki choćby w uszach
      grzeszymy. wink
      • prosiak_ Re: Wierzcie w BOGA!!! 16.03.10, 12:40
        Wierze w Boga ale nie musze odmawiać różańca żeby dostać dobrą ocenę ,wystarczy
        się pouczyc.
        • nexus Re: Wierzcie w BOGA!!! 16.03.10, 12:52
          prosiak_ napisał(a):

> Wierze w Boga ale nie musze odmawiać różańca żeby dostać dobrą ocenę ,wystarczy
          > się pouczyc.

zgadzam się z tym co napisałaś wink . ( wierzę w Boga )
      • slyszaca_cisze @seneka4 16.03.10, 13:43
        chyba sama siebie oszukujesz, wierzysz, a nie praktykujesz.
        to tak jakbyś powiedziała, ze żyjesz, ale nie oddychasz.
        jesteś JESZCZE wierzącą, ale JUŻ nie tak, żeby świadczyć o tym.
        sprytne. i tchórzliwe.

jestem wierząca, od zawsze, czasem miałam jakieś wąty o świat, o zachowanie
        ludzi, sytuacje zaistniałe, ale już z tego wyrosłam i wiem, że w tym wszystkim
        jest ukryty jakiś głębszy sens. kiedy nie spełni się jakaś moja prośba, co
        zdarza się naprawdę rzadko, po jakimś czasie stwierdzam, ze lepiej, że stało się
        tak, a nie inaczej.
        co do 10, też mówię codziennie, od co najmniej 4 lat (właśnie sobie
        uświadomiłam, że już tyle smile) i działa, o ile działaniem można nazwać modlitwę
        do Boga.
        wielu z nas po znaku Krzyża od razu 'Panie Boże spraw by...' , a to nie chodzi o
        to, trzeba tez przeprosić za wszystko, a nie tylko prosić o coś ciągle, często
        potem nie dziękując.

Modlitwa = Rozmowa

ps a co do tych kolczyków, to kolejny wymysł 'niszczący ' Katolików.
        metale i inni w Boga zazwyczaj nie wierzą, bo to sie kłóci, a np ja kolczyków na
        całym ciele bym sobie nie zrobiła. kolczyki w uszach ma teraz prawie każda
        dziewczyna, nawet moja babcia, która uważa się za strasznie pobożną smile
        to nic złego. Katoliczka może się malować, prostować włosy czy kokietować
        chłopców, ale bez 'przesady' - nie lubię tego słowa, ale wiecie o co chodzi.

• playtime Re: słysząca_ciszę 16.03.10, 16:23
          Masz rację, tłumaczenie typu: "wierzę ale nie praktykuję" zupełnie się wyklucza...Skoro
          ktoś deklaruje swoja wiarę w Boga, to chyba zwiazane sa z tym jakies nazwijmy
          to "obowiazki"-choć powinna to być "przyjemność". Skoro twierdzimy,że jesteśmy dajmy
          na to fankami jakiegoś zespołu- słuchamy zatem jego piosenek, gromadzimy informacje
          na jego temat, chcemy mieć o nim jakaś wiedzę...Jeśli wierzymy w Boga, to staramy się
          go poznać, zbliżyć się do Niego w podobny sposób-przez słuchanie Go-rozmowę, którą
          niewątpliwie jest modlitwa, spotkania z Nim- msza święta...
          Autorka wątku troszkę nieporadnie sforułowała treść artykułu- Bóg jest miłosierny i
          kochający, nie żyjemy w sredniowieczu zatem tłumaczenie,że nie zmówiwszy modlitwy
          ryzykujemy rychłym nieszczęściem, które może się wydarzyć jest błędne...
          To my decydujemy o formie jaką przyjmie nasze życie, zatem pałka z klasówki, to nie wina
          tego,że nie odmówiłaś różańca a raczej niewiedzy czy niedouczenia.
          Anty katolików proszę o poszanowanie poglądów katolików...postarajmy się na wzajem nie
          obrażać...
    • outcast Re: Wierzcie w BOGA!!! 16.03.10, 13:01
      Ja wierzę, chodzę do kościoła i modle się, ale nie odmawiam 10 różańca codziennie...
    • aileen Re: Wierzcie w BOGA!!! 16.03.10, 13:12
      świata nie zmienisz.

przestaje wierzyć.
    • blender Re: Wierzcie w BOGA!!! 16.03.10, 13:16
      tylko wiesz, Bóg dał ludziom wolną wolę. wierzysz, albo nie. więc nie powinnaś
      się narzucać.
      • niewiqedzicd Re: Wierzcie w BOGA!!! 24.03.10, 20:01
        Przestaje wierzyc . Dlaczego jest tyle nieszczesc ?
    • tokio_hotel_483 to nie argument. 16.03.10, 13:25
      ja dostaje 'mieszane' oceny i chyba nigdy nie odmówiłam tej 10 różańca czy co to.
      Sama przestaje w niego wierzyć...
      bo sorry,że ginie tylu niewinnych ludzi,którzy chcą żyć,dzieją sie takie
      katastrofy itp.
      Bóg nas kocha..
      • lovejustin_ Re: to nie argument. 16.03.10, 13:38
        ja już sama nie wiem, czy wierzę jeszcze w Boga.
        no bo niby żyję sobie spokojnie, jest okej.
        ale dlaczego umierają niewinni ludzie?
        dlaczego ci gwałciciele, mordercy i różni tacy żyją?
        dlaczego Bóg zabiera małym dzieciom najważniejszą osobę w życiu - matkę?
        gdzie wtedy jest Bóg, kiedy ktoś cierpi?

takie są moje poglądy big_grin
    • secrets Re: Wierzcie w BOGA!!! 16.03.10, 13:36
      ja wierzę.

wkurza mnie na kotku, jak dziewczyny, bez żadnego szacunku piszą: jesus- nie dość że z małej litery to jeszcze przez 's'. ach.
      • apocalypse X_X 16.03.10, 13:41
        Nikt mi - za przeproszeniem - narzucać wiary nie będzie.
        • martuskac Re: X_X 16.03.10, 13:49
          wierzę w część tego co mówi kościół, ale na pewno nie w to, że jak zmówię 1o
          razy coś tam coś to bd miała 5, bo mam je tylko dlatego, że się uczę i
          przygotowuję do lekcji. Modlić się nie modle codziennie, bo modlę się tylko jak
          raz na jakiś czas pójdę do kościoła i mimo to nie gubię codziennie portfela. A
          złe oceny dostaję, bo nie mogę zrozumieć jakiegoś tematu w szkole. Każdemu się
          to zdarza ;/
          Fajnie, że ty wierzysz, ale te Twoje argumenty nie przekonują kotkowiczów ;
          )sciana
    • chmurka_ Też tak miałam. 16.03.10, 13:50
      Kiedy na 15 urodziny dostałam od taty kolczyki z Indii, które miały podobno przynosić
      szczęście. Po paru dniach uznałam, że to naprawdę prawda. Los zaczął się do mnie
      uśmiechać. Pogodziłam się z przyjaciółką, z którą byłam skłócona półtora roku, znalazłam
      na ulicy 10 zł, zagadałam do chłopaka, który mi się podobał, dostałam się do wymarzonej
      szkoły, znalazłam w sklepie ciuch, który szukałam ponad miesiąc itp.
      Aż w końcu zgubiłam te kolczyki. Za wszelką cenę starałam się ominąć te dobre strony w
      moim życiu i zaczęłam szukać tych złych. Dostałam 3 ze sprawdzianu, na który i tak nie
      byłam przygotowana, pokłóciłam się z mamą, bo non stop miałam zły humor.
      Dopiero po kilku tygodniach zdałam sobie sprawę, że jestem po prostu śmieszna.

Ludzie tak mają. Wierzą w coś tak bardzo, że omijają dobre, albo złe rzeczy w ich życiu,
      albo nawet chcą i doprowadzają do tego, żeby zdarzyło się coś bardzo szczęśliwego albo
      nieszczęśliwego. Wiem, że porównywanie kolczyków z Bogiem nie jest zbyt trafne, ale na
      pewno nie jest tak, że jak nie odmówisz tej dziesiątki różańca to od razu twoje życie się
      zawala. Nie myśl o tym po prostu, wierz dalej w Boga i odmawiaj ten różaniec jeśli chcesz,
      ale nie zamęczaj się tym. smile
      W większości przypadków sami jesteśmy winni tym złym rzeczom. Zgubienie portfela?
      Przecież to twoja wina. Zła ocena? Zapewne nie przygotowałaś się do sprawdzianu czy
      kartkówki.
      Piorun się przecież non stop nie trzaska, nie zachorowałaś na białaczkę czy raka -.-'
      Daj spokój ;>
    • laurus [...] 16.03.10, 13:52
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • playtime Re: laurus 16.03.10, 16:28
        Chamów na forum nie brakuje...Tobie by się ta wiara przydała, nauczyłabyś się szacunku
        do drugiego człowieka!
    • coraly. Re: Wierzcie w BOGA!!! 16.03.10, 13:56
      wierzę. właściwie zawsze moja rodzina była wierząca.
      nie tak, że codziennie odmawialiśmy modlitwę czy coś,
      a do kościoła chodziłam dopiero od 7 roku życia.
      czasem mi się nie chce, ale nigdy nie zwątpiłam
      w Boga.
    • blender chciałam coś dopowiedzieć. 16.03.10, 13:58
      skoro uważasz, że Bóg jest tak miłosierny, to dlaczego mimo że chodziłam do
      kościoła, modliłam się oraz co miesiąc przystępowałam do spowiedzi, miałam guza
      mózgu? Dlaczego gdy byłam w czd było tam tyle małych dzieci (chorych)? dlatego
      zwątpiłam w Boga.
    • squash Re: Wierzcie w BOGA!!! 16.03.10, 14:02
      Wierzę.
    • laurus Re: Wierzcie w BOGA!!! 16.03.10, 14:02
      a i jeszcze jedno... jak ktos nie chodzi do kosciola to nie znaczy ze
      katolikiem nie jest... to tak jakby spanie w garażu robiło z ciebie mechanika...
      no prosze ludzie dajcie se spokoj.. moze jeszcze kogos nawrócisz na forum..
      ;/sciana
    • demi2917 Re: Wierzcie w BOGA!!! 16.03.10, 14:02
      Ja wierze, że jest toś, kto kieruje tym światem, ale niekoniecznie jest to ten
      'nasz Bóg'
    • creyzola Re: Wierzcie w BOGA!!! 16.03.10, 14:06
      ` Temat zgłaszam do usunięcia . Musisz się pogodzić z tym , że na świecie nie
      są tylko

katolicy .!! Nawet nasze Kochane Kociaki nie wszystkie są . Uszanuj . !!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka