Dodaj do ulubionych

Mieszkać na wsi . - czy to wstyd .

22.03.10, 15:33
Jak uważacie ; czy to wstyd mieszkać na wsi , czy też nie ? Jeśli możecie uzasadnijcie swoje
zdanie .
Obserwuj wątek
    • sonia321 Re: Mieszkać na wsi . - czy to wstyd . 22.03.10, 15:53
      Jeżeli taki człowiek normalnie się zachowuję, normalnie ubiera i normalnie mówi
      (np. nie mówi "idziem" - tylko "idziemy" lub "bylim" tylko "byliśmy") - to spoko.

Ale ja osobiście nie chciałabym mieć chłopaka z wioski smile
      • nateczka Re: Mieszkać na wsi . - czy to wstyd . 22.03.10, 16:06
        Dla Mnie To Nie WstYd smilepRzecieŻ na Wsi To To samo Co W MieŚcie smile MoŻe Troche
        INaczej Ale Tak Samo FakNitKowink
        • nicolette Re: Mieszkać na wsi . - czy to wstyd . 22.03.10, 16:38
          Jaki niby wstyd? Ja mieszkam na wsi i jest spoko big_grin
          • ooonutellaooo Re: Mieszkać na wsi . - czy to wstyd . 22.03.10, 16:43
            wcale nie... Znam ludzi co mają willę na wsi, odjechaną z basenem i bajerami.
            Nawet Ci z miasta nie mają tyle kasy. Wgl, na wsi można więcej robić, pobawić
            się w podchody w lesie, lub inne gry ze starszymi kolegami coolsuspicious
            • ashley221 Re: Mieszkać na wsi . - czy to wstyd . 22.03.10, 16:51
              mieszkać na wsi jest zajebiście.! tylko szkoda że nie ma klubów,kin,restauracji. Mieszkam na
              wsi i ludzie z mojej klasy w liceum,którzy są z miasta strasznie mi zazdroszczą że mieszkam
              na wsi,więc ock? jaki wstyd? teraz wszyscy chcą na wieś!!!cool
              • misia5721 Re: Mieszkać na wsi . - czy to wstyd . 22.03.10, 17:07
                Jakaś dobra ta twoja wieś bo dla mnie jest to masakra cpodziennie przemoknieete skrpetki
                przez całom zime nas zawiewa, że nie mamy dojścia na świat, a przez całe wakaje i ferie siedzisz w domu bo nie am kdzie iść!!!coolsad
                • czops wtf??? 22.03.10, 19:18
                  misia5721 napisał(a):

> dobra ta twoja wieś bo dla mnie jest to masakra cpodziennie przemoknieete
                  > skrpetki
                  > przez całom zime nas zawiewa, że nie mamy dojścia na świat, a przez całe wakaje
                  > i ferie siedzisz w domu bo nie am kdzie iść!!!coolsad

tak a w mieście i tak całe ferie przesiedzisz przed kompem czy tv
                  mokre skarpety? zimno ciemno i do domu daleko pffconfused
                  nie no sorry ale skoro nie ma ktoś pojęcia o wsi niech nie snuje domysłów omgsciana
                  w ferie możesz mieć własne lodowisko na łące rzucać się śnieżkami na podwórku a w
                  mieście w rowie pod blokiem
                  w wakcje to jest dopiero cool wychodzisz opalasz sie wycieczki rowerowe piknie w lesie i
                  wiele innych czytanie książki na świeżym powietrzu świerze powietrze pachnące kwitay
                  motylki niby banał ale miasto czy wieś wolę wieś

myślę że miasto ma swoje zalety dlatego chętnie wybieram się do miasta na zakupy w
                  weekend do najbliższego miasta w lato busem jest 5min drogi
                  a wieś ma mnóstwo zalet surprised

pozdrawiam wszystkich Wieśnioków niech moc będzie z Wamikisskiss
                  • twilight_6 yyy. 24.03.10, 16:43
                    wiocha jest fajowa cool
                    misto też xd nie mam zdania xd
                  • blanus Ja mieszkam na wsi i... 26.07.10, 12:39
                    wolałambym mieszkać w mieście.
                    Moja wieś nie jest taka, że nie ma dojśćia do świata czy coś.
                    ALe wolałabym mieszkać w mieście
                • za_kochana Re: Mieszkać na wsi . - czy to wstyd . 23.03.10, 12:16
                  ja też mieszkam na wsi i co?jest cool moja sis co mieszka w mieście boi się
                  wyjść wieczorem a ja? ja chodzę gdzie chce brak korków na ulicy wszyscy chłopacy
                  mnie znają<w mieście tak by nie było> i nie znałabym mojego ciastka co
                  najważniejsze.to nie lipaa chociaż czasem się wkurzasz że nie możesz iść do kina
                • guma_balonowa Re: Mieszkać na wsi . - czy to wstyd . 24.03.10, 16:57
                  misia5721
                  masakra? w mieście jeszcze większe nudy... ;/ poza tym w mieście jest masa melin
                  i wgl. koło nich jest niebezpiecznie uncertain:/uncertain
                  nie narzekaj na wioskę tobie tam jeszcze dobrze

tobie np. nie rzucają gówniarze śnieżkami w okno...
                  • justus Re: Nieee ; ) 19.09.10, 22:26
                    Mieszkam na wsi. Jest zajebiście. Możemy robić ogniska i jakieś pikniki
                    organizować. Chociaż moja wieś jest jak miasto: bank, kościół, ośrodek zdrowia,
                    szkoła, przedszkole, kilka sklepów. Niby mają budować biedronkę : P A w ogóle to
                    kocham swoją wieś. A w ogóle to kiedyś było kino oraz zamek (niestety spalony
                    ;/). kisskisskiss
                    ILK serce
                    Nie ma co się dołować : ].
                    Lepiej mieszkać na wsi, chociaż z miast to podoba mi się Wrocław. devil
                • mirandacosgrove Re: Mieszkać na wsi . - czy to wstyd . 26.03.10, 18:00
                  na wsi jest spox ja mieszkam i co nawet se tam basen moge kupić rzeczy z Viva
                  hsm ja jak chodze dołem to mam całe buty w błocie ale co mam 7 km do miasta noi
                  ja nie mówie dej mi tylko daj mismileSpox
              • jinnjer Re: Mieszkać na wsi . - czy to wstyd 22.03.10, 18:27
                nie ani troche.! ;p sama tak mieszkam i sie chwale tym po całej szkole.!big_grin tongue_out Ale takie
                życie utrudnia życie xd bo jak ma sie chłopaka nie z tąd(czyli z swojej miejscowości) to sie
                sprawy komplikują. crying i to b. Jeżeli jest z miasta to on chce sie z tb spotykać i wogul cool
                ale niestety ty nie możesz bo nie masz jak wrócić.(to jest moim zdaniem poniżające)Ja do
                miasta daleko nie mam (jakieś 8km) ale i tak żdko sie z haus wyrywamwięc jak sie z
                domu wyrwiesz?
                skoro on mieszka na drugim końcu miasta.cryingcryingcrying.
              • jb_fanka Re: Mieszkać na wsi . - czy to wstyd . 24.03.10, 07:11
                Mieszkam na wsi,mam odjechany dom,przed którym stoi basen...Mam 3 psy,za które
                łącznie wydałam 6 tysięcy zł.Więc jaki to wstyd?Cieszę się że tu mieszkam bo w
                mieście nie mogłabym mieć tylu atrakcji...
            • miss_bieber Re: Mieszkać na wsi . - czy to wstyd . 22.03.10, 19:02
              wogóle;/ poczęści mieszkanie w mieście staje się nie modne bo modne jest teraz
              prowadzenie zdrowego stylu życia a mieszkanie w miescie na pewno tego nie
              umożliwia ale tu nawet nie chodzi mode ale o spokój i wg. idziesz sobie na rolki
              i nie jeżdżą żadne auta wszystkich ludzi znasz w lecie jak masz np. basen to
              nikt cię nie podgląda.! Jeśli chodzi o np. zakupy to też nie problem bo po co są
              auta <?>tongue_out moim zdaniem mieszkanie na wsi jest fajne sama mieszkam i jest mi tu
              bosko;* wiadomo w mieście jest gdzie na wagary iść itd. ale na wsi jest
              spokojniej , rodzinniej , milej ogólnie lepiejtongue_out
            • czacha421 nie!!! :P 22.03.10, 19:41
              to nie wstyd.. sama mieszkam na wsi! ;* i jakos zyje.. na wsi jest czystsze powietrze..(w
              gorach) wszyscy sie tu prawie znaja..dzieci nie musza ciagle byc pod opieka doroslych..dorosli
              nie musza caly czas uwarzac na dzieci..bo nie jest taki ruch jak w miescie..i wgl..cool
              • ann14 Mieszkać na wsi . - czy to wstyd . 22.03.10, 19:59
                No właśnie! a niektórzy to takie straszne mieszczuchy że po prostu żal się
                robi! Myślą że jak mieszkają w mieście to co? Lepsi są? A co to miasto?
                Dlaczego miasto jest niby lepsze? Nieprawda,to już nie są te czasy kiedy
                ludzie ze wsi mówili po ''wieśniocku''. Teraz na wsi mieszkają ludzie tak samo
                jak w mieście a niektórzy nawet lepiej ;D Są super domy i w ogóle wink Wiele
                ludzi ucieka z miast na wieś!! I jest git! ;D
            • zakochanawsobie Re: Mieszkać na wsi . - czy to wstyd . 02.10.10, 17:17
              Jak dla mnie to żaden wstyd.
              Chciałabym mieszkać na wsi . Tam ludzie mają trochę spokoju i więcej
              prywatności niż w mieście ,np. taki blok nie dość że ciasno to jeszcze hu......
          • szejdi Re: Mieszkać na wsi . - czy to wstyd . 22.03.10, 17:07
            Może 20 lat temu była różnica między ludźmi mieszkający na wsi i w mieście , ale
            teraz uważam ,że ludzie którzy mieszkają we wsi nie różnią się niczym od
            miastowych smile
            Ja mieszkam w małej miejscowości i nie odczuwam różnicy , może po za tym ,że we
            wsi nie ma CH , kin itd. big_grin
          • marta.sz Re: Mieszkać na wsi . - czy to wstyd . 23.03.10, 13:11
            mieszkanie na wsi jest jeszcze fajniejsze niż w mieście. np. ja mieszkam na wsi.
            jest super. bo tak....chodzisz gdzie chcesz...do której chcesz....robisz co
            chcesz....nikt ci nie mówi "nie idz tam-to niebezpieczne" albo nie boisz sie że
            wieczorem ktoś cie zadźga nożem. heheheh big_grin
          • rosaliee. , 23.03.10, 13:28
            nie , czemu ?
          • fun Re: Mieszkać na wsi . - czy to wstyd . 23.03.10, 18:08
            ja mieszkam na wsi i się tego nie wstydzę! Fajnie jest szczególnie latem wink
          • aggatkaa Re: Mieszkać na wsi . - czy to wstyd . 23.03.10, 18:20
            nie.! Na wsi jest spoko.! Ja mieszkam na wsi i jak tylko są wakacje, albo coś w
            tym stylu to moja kuzynka zaraz do mnie przyjeżdża i mówi, że już nie może
            wąchać tych śmierdzących spalin smile Pozdrawiam wszystkich z wioski. big_grin I
            pozdrawiam też wszystkich, którzy nie są z wioski, ale uważają, że wieś jest
            fajna smile)
          • kociara_95 Re: Mieszkać na wsi . - czy to wstyd . 25.03.10, 20:24
            nicolette napisał(a):

> Jaki niby wstyd? Ja mieszkam na wsi i jest spoko big_grin

Też mieszkam na wsi i jest spokoo, przynajmniej na wsi jest cisza, a nie to co w
            mieście ciągle samochody, pociągi, tramwaje itp...<br />
            Cieszę się że mieszkam na wsii i to nie wstydsmilesmilesmirksmirksurprisedsurprisedwinkwink
        • domcia11a Re: Mieszkać na wsi . - czy to wstyd . 22.03.10, 17:20
          Nie ja sama mieszkam na wsi w Aleksandrowie . Fajnie jest ale ja bym wolała w
          mieście bo : zawsze można iść na zakupy w kupelą , do kina itp. Ale na wsi też
          jest dużo plusów np. : jazda na rolkach rowerze , różne zabawy na dworze itp .
          smilesmile
        • mileczka19 Re: Mieszkać na wsi . - czy to wstyd . 22.03.10, 20:35
          co za głupoty piszecie na wsi nikt tak nie mówi normalnie wszystko jest, mi się na wsi
          podoba , komputery są , komórki dotykowe są .. nie jest taka wiocha jak kiedyś .,Jest to
          podobnie jak w mieście teraz coraz więcej zaczyna ludzi się tu budować. Na wsi spoko
          choć czasami i tak sie z koleżankami na mieście spotykamy..'
        • gaba_zaba pff .;) 22.03.10, 21:58
          to zalezy jeszcze w jakim sensie i jak na to patrzysz. ja osobiscie uwazam ze na wsi jest cos
          takiego czego nie da sie opisac cisza i te pola pelne klosow zboz .xD tam moge wybiegac
          wyobraznia gdzie chce .smile najbardziej lubie jezdzic do rodziny na wies w lecie. wtedy biore
          aparat i ide robic zdjecia to jest boskie .! :d ja uwazam ze ludzie ktorzy mieszkaja na wsi nie
          maja sie czego wsydzic , czasami to im zazdroszcze .wink
        • xxxshexxx Re: Mieszkać na wsi . - czy to wstyd . 23.03.10, 16:40
          Niektórzy "Miastowi" myślą, że ludzie ze wsi, to tacy farmerzy, którzy wychowują
          się wśród świń i zwierząt gospodarskich, mówią gwarowo, i odsunęli się od
          cywilizacji.
          O tuż NIE !!! Ja mieszkam na wsi i to żaden wstyd wink
        • ladyfeltonka Re: Mieszkać na wsi . - czy to wstyd . 26.03.10, 11:24
          ja mieszkam na wsi, ale czasem wolałabym mieć domek w mieściewink

ale na wsi jest i tak o wieeele lepiejbig_grin
      • magdalena10191 Re: Mieszkać na wsi . - czy to wstyd . 22.03.10, 16:07
        ja mieszkam na wsi i mowię normalnie i fajnie mi się mieszkabig_grin
        • ania55888 Re: Mieszkać na wsi . - czy to wstyd . 22.03.10, 18:15
          nie
          ja też mieszkam na wsi chociaż nikiedy żałujęuncertain
          ale nie chciałabym mieszkac w Warszwiebig_grin
        • collins Re: Mieszkać na wsi . - czy to wstyd . 22.03.10, 18:35
          mieszkanie na wsi to żaden wstyd! nie ma się czego wstydzi . XD na wsi jest
          spoko . moja koleżanka tam mieszka i kocham do niej jeździć . jest zawsze
          zajebiście : )))))))) .
          • mileycyrus2233 Re: Mieszkać na wsi . - czy to wstyd . 22.03.10, 19:42
            Ja mieszkam na wsi i jestem z tego dumna mam ogromny dom basen kolegów można się w
            podchody pobawić itp. więc powtarzam JESTEM Z TEGO DUMNA !!big_grinbig_grinbig_grin
            • disneychannel Re: Mieszkać na wsi . - czy to wstyd . 24.03.10, 20:04
              WIELKI FINAŁ KONKURSU NA GWIAZDE ROKU 2010 !!!!!! Głosuj -
              www.disneychannel-i-ja.blog.onet.pl
        • ala98 Re: Mieszkać na wsi . - czy to wstyd . 22.03.10, 18:40
          Ja mieszkam na wsi big_grin
          I jest naprawdę spoko wink
          • fankajoe Re: Mieszkać na wsi . - czy to wstyd . 22.03.10, 19:10
            Mieszkam na wsi i jest zajebiście big_grin
            Chociażby pod względem podwórka i wgl.
            Nie ma dużego ruchu. Jest sweet tongue_out
            • aga_123 Re: Mieszkać na wsi . - czy to wstyd . 23.03.10, 13:41
              Ja mieszkam na wsi i wcale nie narzekam. Może to nie jest taka wioska w stylu "Dzieci z
              Bulerbyn" ale moja tez ma swój urok. Świeże powietrze, żadnego hałasu i ogólnie spoko. Gdy
              są wakacje razem ze znajomymi wybieramy się na wycieczki rowerowe, do lasu, na pikniki oraz
              spacery po górach (teren mojej wioski jest górzysty). Jednak gdy chcemy się rozerwać
              jedziemy też do miasta na jakiś film do kina. Natomiast gdy jest zima idziemy idziemy z cała
              klasą (na lekcjach) na sanki i rzucamy się śnieżkami. Ale gdy przychodzi wiosna chodzimy na
              spacerysmile Ale najważniejsze jest to, że nie ma dużego ruchu.

Jedna dziewczyna napisała, że nie chciałaby mieć chłopaka z wioski. Mylisz się! Kolesie z wioski
              są tacy sami jak Ci z miasta, tylko z tą różnicą, ze są bardziej rozgarnięci. Nasze partie to nie
              tylko wieśniaki ale też przystojne ciacha;*) Zobaczymy czy za kilka lat jakaś Warszawianka czy
              inna "pani" z miasta nie będzie miała chłopaka z małej miejscowości. Zobaczycie wtedy, że
              mieszkanie na wsi to żaden obciachsmirk
          • dagna Re: Mieszkać na wsi . - czy to wstyd . 22.03.10, 21:49
            ala98 napisał(a):

> Ja mieszkam na wsi big_grin
            > I jest naprawdę spoko wink
            Ja mieszkalam na wsi i jest super bo wszyscy się szanują a nie kłócą tak jak w mieście !!smile
      • alice02 mieszkać na wsi 22.03.10, 16:11
        to nie jest problem żaden ludzie przecież uciekają z miasta na wieś
        • nusska na wsi ;p 22.03.10, 16:58
          mieszkam na wsi ; p
          i jest o wiele lepiej niż w mieście ;]]
          wszyscy tu jak rodzina,więc jest super! ;D
          nie lubię tłumów i "słuchania" tramwai , pociągów itd. XD
      • michalina.w13 Re: Mieszkać na wsi . - czy to wstyd . 22.03.10, 16:36
        Ja mieszkam na wsi i moje koleżanki z miasta (bo do miasta chodzę do szkoły) uważają że
        fajnie jest mieszkać na wsi zdala od chałasu samochodów.
        • aangelaa Re: Mieszkać na wsi . - czy to wstyd . 22.03.10, 17:18
          oczywiście że nie. Ja niestety mieszkam w krakowie ale moim marzeniem jest
          zamieszkać na wsi. Moze kiedys
      • wampirzyca55 to nie wstyd 22.03.10, 16:46
        według mnie nie jest to wstyd według mnie to wielkie szczęscie mieszkać na wsi jest
        natura i można chodować konie,krowy,kozy itp. a ci co sądzą że to fstyd to poprostu
        zazdroszczą tej osobie co mieszka na wsi smile
      • angela__xd Re: Mieszkać na wsi . - czy to wstyd . 22.03.10, 16:47
        Przepraszam bardzo, ale nie wszyscy ludzie na wiosce mówią typu "idziem" czy tez
        "bylim". Już nie przesadzajmy. Ja na przykład mieszkam na wsi i czuje się tutaj
        bardzo dobrze smile Nigdy nie słyszałam, żeby moi rówieśnicy tak mówili...
      • mojlukaszek Re: Mieszkać na wsi . - czy to wstyd . 22.03.10, 16:47
        to nie wstyd \
        sama mieszkam na wsi
        i bardzo lubie moja wioske
        nie zamienila bym jej na mieszkanie w bloku . serce
      • adusiax Wszystko zależy od człowieka 22.03.10, 16:51
        Wszystko zależy od tego, jak człowiek się zachowuje i od tego, jak długo człowiek tam
        mieszka.

Ja np. mieszkam na wsi od dwóch lat i zauważyłam, że ''korzenni'' mieszkańcy wsi, maja
        takie beznadziejne odzywki typu '' ej mała, może skoczymy na sianko'' ;/
        Ale są tez ludzie kulturaln i i wychowani...
      • kukartka_13 Re: Mieszkać na wsi . - czy to wstyd . 22.03.10, 17:06
        ja mieszkam na wsi i mi sie to podobasmile
        nie jestem oczywście jakimś wiesniakiem który pasie krowytongue_out tylko mieszkam daleko od
        śmierdzących spali i fabrykbig_grin i oczywiście mam ogródektongue_outtongue_out
      • giraffe4 Re: Mieszkać na wsi . - czy to wstyd . 22.03.10, 17:47
        Ja mieszkam w mieści choć chciałabym mieszkac na wsi takiej bez bloków i w ogóle. A
        dlaczego to nie potrafie tego dobrze wytłumaczyć. Po prodtu uważam że jest tam wieksza
        swoboda duzo ciekawych miejsc (mam na mysli miejsca gdzie mozna spokojnie spotkac
        sie i pogadac z przyjaciółmi) np stare obory itp. tongue_out
        • czara192 Re: Mieszkać na wsi . - czy to wstyd . 23.03.10, 17:42
          Haha jaki temat wink A więc moim zdaniem to zaden wstyd ! Ja mieszkam na wsi ale takiej bez
          gospodarstw.tzn takiej 'nowoczesnej' heehe.
      • rosalie.78 Re: Mieszkać na wsi . - czy to wstyd . 22.03.10, 17:49
        Ja kiedyś mieszkałam na wsi. smirk I było o wiele lepiej niż w mieście. Było
        więcej przestrzenie i dużo drzew. Miałam najcudowniejszy widok z pokoju. wink
        NIektórzy ludzie mieli jeszcze jakieś gospodarstwa, ale to w sumie było nic. Dla
        mnie nie jest wstyd mieszkać na wsi. smile
      • bella_cullen.ec Re: Mieszkać na wsi . - czy to wstyd . 22.03.10, 17:51
        ja mieszkam na wsi i się tego nie wstydzę....poza tym co to za wieś jeżeli ulice
        i w ogóle wszystko jest lepsze niż w mieście...dobra może nie ma sklepów z
        ciuchami ale mi się podoba bo spędziłam na tej wiosce miłe chwile....a i mam
        kontakt ze społeczeństwem i to jest ważne...:ppsmile
      • kasienkaxp Re: Mieszkać na wsi . - czy to wstyd . 22.03.10, 18:27
        Dla mnie to normalne.
        nie mówię jaak wiesniaki np. Bylim, leziem, chodźta xpp
        suspicious
      • domissiaa Re: Mieszkać na wsi . - czy to wstyd . 22.03.10, 18:48
        ja mieszkam na wsi i sie tego nie wstydze xd
        ciesze sie ze nie mieszkam w miscie bo tam za duzy ruch i bardziej
        nibezpieczniej a wszyscy sie tu znają smile
        na wsi lepiej mieszkać....takie moje zdaniesmilesmile
      • ailey Sonia321 22.03.10, 20:35
        Ja mieszkam na wsi i w ogole sie tego nie wstydze to nie jest wazne skad
        jestes ale jakim czlowiekeim jestes... A ty sonia321 jak nie znasz chłopaków
        ze wsi to nie gadaj ok ? Są o sto kroć bardziej porządni niż ci z
        miasta... Ale ja osobiście nie mam zamiaru sobie wybierać chłopaka po tym
        skąd pochodzi to jest głupie i żałosne ....
      • lili15 Re: Mieszkać na wsi . - czy to wstyd . 22.03.10, 22:12
        Jaki wstyd? Mieszkam na wsi i jest super. Zawsze coś się dzieje. big_grin
        Mam blisko do znajomych i nie muszę biec na drugi koniec miasta, żeby pogadać z
        kumpelą.
        Na serio życie na wsi jest świetne big_grintongue_out
      • kajka11 Re: Mieszkać na wsi . - czy to wstyd . 22.03.10, 22:19
        sonia321 całkowicie się myli. Tak jak napisała to chyba tylko ona mówi.
        Ja tam nie widzę problemu. Ja też mieszkam na wsi.
      • fanka.twilight Re: Mieszkać na wsi . - czy to wstyd . 22.03.10, 23:04
        JA mieszkam w mieście ale strasznie bym chciała mieszkać na wsi. Mozecie mnie
        uwarzac za jakas dziwną ale tak jest. Co roku wyjeżdżam do kuzynek na wieś i
        zawsze wracam w pełni zadowolona. Nigdy nam sie tam nie nudzi zawsze jest co
        robić Czy to pójść na spacer do lasu czy to komuś pomóc wszyscy sie znają
        dlatego jest taka miła i sympatyczna atmosfera
      • wiola_lola Re: Mieszkać na wsi . - czy to wstyd . 23.03.10, 13:52
        Jak dla mnie to żaden wstyd. Chociaż ja osobiście mieszkam w mieście i teraz nie mogłabym
        się przestawić. ;D
      • missjaszczurka Re: Mieszkać na wsi . - czy to wstyd . 23.03.10, 15:45
        Ja mieszkam na wsi. Dla mnie to żaden wstyd. Ma to swoje plusy i minusy.
        Plusem są piękne krajobrazy, świeże warzywa i owoce z grządek (przynajmniej wiem co jem)
        spokój cisza itd...
        Są jednak minusy. Muszę jeździć do szkoły do miasta, tracę na to ok godziny - niby nie dużo,
        ale jest to bardzo męczące i nie mogę sobie pozwolić na zajęcia dodatkowe itp.confused
      • rbdxp Re: Mieszkać na wsi . - czy to wstyd . 23.03.10, 17:13
        ja mieszkam na wsi. normalnie mówię i normalnie sie ubieram smile wieś to nie wstyd smileindifferent
    • andz_98 Re: Mieszkać na wsi . - czy to wstyd . 22.03.10, 15:56
      Zależy ja mieszkam na wsi ale takiej bez roli wiec się nie wstydze ale na "farmie" mieszkać bym
      nie chciała
    • asiula333 Re: Mieszkać na wsi . - czy to wstyd . 22.03.10, 15:59
      jak dla mnie to normalne
      przez całe życie mieszkałam na wsi
      ale od ponad roku moja wieś jest miastem ( odzyskaliśmy prawa miejskie)
      nie czuje żadnej różnicy!smirk
      pozdro kiss
      • bejca95 Re: Mieszkać na wsi . - czy to wstyd . 22.03.10, 17:10
        Nie, wydaje mi sie że nie, ja sam mieszkałam na wsi ( pół mojego życia), no teraz w mieście
        ale nie wstydze się tego, wole wieś niż miasto smile
        Pozdrawiam gorąco smile
    • ania777 Re: Mieszkać na wsi . - czy to wstyd . 22.03.10, 16:00
      moim zdaniem to nie wstyd smile czasami na wsi mozna cos fajnego wymyslic do roboty
      czego w miescie by sie nie dalo big_grin
      • marissa93 Re: Mieszkać na wsi . - czy to wstyd . 22.03.10, 16:02
        wolę miasto. tam pznaję fajniejszych ludzi, jest wyższy poziom m.in nauki.

ale gdy jeżdze do swojego domu na wsi, to tam biegam z psem po łącę, jeżdzę konno, rowerami, skuterem i nie boję się, że mnie złapie policja bo coś tam...
        ;D
        • andziaxp Re: Mieszkać na wsi . - czy to wstyd . 22.03.10, 16:07
          ja mieszkam na wsi i jakos sie tego nie wstydze.
          przecież to jest normalne.tylko że nie masz tylu sklepuw z ciuchami
          kina itp.
          ale da sie zyc.po za tym ja mam blisko do miasta^^
          • szaszaxdd Re: Mieszkać na wsi . - czy to wstyd . 22.03.10, 16:51
            Ja mieszkam na wsi i się nie wstydzę, jest spoko ;D Jak masz blisko do miasta, to już po
            prostu bajecznie xD Niby nie ma tylu sklepów, kawiarnii, kin i w ogóle, ale jest wiele innych
            sposobów na spędzenie czasu na wsi.
      • ruda24 Re: Mieszkać na wsi . - czy to wstyd . 22.03.10, 16:04
        Osobiście miszkam na wsi , tzn. nidługo chyba to stanie sie miastem , no i nie narzekam , ;D
        jest bardzo fajnie , a szczegolnie w wakacje , ;D
        wiecie , podchody i te sprawy , xD
        a takze mamy czyste jeziorko , takze jest lux , xD
        czasami żaluje , bo na zakupy musze jezdzic do miasta obok ,
        no i wuiadomo , nie ma za bardzo zadnych basenów , galerii , czy kin , ;/
        ale pozatym jest okeii , ;D

pozdrawiam , kiss
        • bziiiiik Re: Mieszkać na wsi . - czy to wstyd . 22.03.10, 17:26
          Ja mieszka na wsi całe zycie. jak byłam mała to strasznie zazdrościłam mojej kuzynce, która mieszka w mieści ,bo to sklep blisko, kino, tyle ludzi i nie ma nic do roboty... moi rodzice są rolnikami i zawsze całe wakacje i nie tylko jest pełno roboty i dawniej strasznie mi to przeszkadzał.. ale teraz wiem, że lepiej się nie da i jestem strasznie wdzięczna Bogu że tu się urodziłam! krajobraz i powietrze to wiadomo podstawa, ale ma się dużo więcej znajomych. jak chce do kina czy do galerii, to jadę z koleżankami i to jest pretekst aby super spędzic dzień z kumpelami i póżniej znów wracam do mojego domku...w ogóle mieszkanie w bloku;/ czasami się sąsiada z klatki nie zna! co do szkoły to z tym poziomem to nie dokońca prawda. to fakt, że jeżeli chcę chodzic do jakiegos pożądnego licemum (bo po wakacjach idę) to będę musiała do Krakowa (45 km), ale i tak wszystko zale ży od ucznia! np. ostatnio z mojego gimu na wsi byliśmy na wymianie w Turcji! było ekstra! A wróce jeszce do spędzania czasu. jak mówiłam roboty kupe, ale chyba bym się zanudziła jak by nie to! w takie wakacje np, to zawsze troche kasy wpadnie i już fajniej. Jak sobie coś za to kupie to wiem, że sama na to zarobiłam i będe to szanowac . a na wakacje nawet nie chce mi się wyjeżdzac. tu jest tyle mozliwości! mam babcie w górach więc ją od czasu do czasu odwiedzam, niedaleko mam też zalew więc plaża jest, a jak coś to użądzamy sobie ogniska, czy zabawy w soboty. Mówię wam super! a co do chłopaków, bo przeczytałam, że ktoś by nie chciał ze wsii... wieś przez te kilkanaście lat bardzo się zmieniła, ludzie, ich język, zachowanie, ciuchy.. kuzynka np mi powiedziała, że jak obserwuje u mnie na wsi chłopaków to o wiele o siebie bardziej dbaja niż od niektórych w miescie. po za tym przynajmniej wiedzą, że pieniądze to trzeba zarobic, a nie do rodziców ( ja nie twierdze że tak wszyscy, wiem, że na pewno jest wiele spoko ludzi w mieście, bo mam kilku znajomych stamtąd.) ale się rozpisałam... nie no, podsumuje to w jednym słowie wieś jest super, i miasto pewnie też tylko my musimy znalęźc w swoim miejscu zamieszkania zalety i nie wstydzic się tego gdzie się mieszka!!!wink
      • taylor.swift Re: Mieszkać na wsi . - czy to wstyd . 22.03.10, 16:13
        jeżeli to nie jest "farma" jak to ktoś wyżej napisał to oczywiście że to nie wstyd

przepraszam ale nie tylko ludzie ze wsi mówią idziem itd. często zdarza się że
        mówią tak małe dzieci i nie tylko :p

sama jestem ze wsi i cenie sobie jej urok .. za moim domem jakieś 800m no może
        trochę więcej mam las nie daleko rzekę super stadninę koni do której latem
        zjeżdżają się ludzie na naukę jazdy konnej..... nic tylko położyć się na łące i
        patrzyć w chmury :p
        i chociaż lubię duże miasta to czasami mam dosyć wypindrzonych dziewczynek z
        cool metkami smile bez obrazy wiem że nie wszystkie takie są smile
        • kinga333 Re: Mieszkać na wsi . - czy to wstyd . 22.03.10, 16:48
          Sama mieszkam na wsi i się tego nie wstydzę świeże powietrze cisza spokój
      • onaa123 Re: Mieszkać na wsi . - czy to wstyd . 22.03.10, 16:31
        nieee ;p ja mieszkam na wsi i nie zamieniłabym tego na miasto ;p chociaż są
        pewne utrudnienia tj.szkoły-jeżeli chcesz iść do lepszego liceum to ja musze
        dojechać 46km do Poznania crying połowa dnia stracona przez te głupie dojazdy ...
        też brak kina itp.
        ale dobrze mi sie mieszka na wsi ;p cisz , spokój i zawsze jest co robić , bo
        wszędzie do znajomych bliskooo ;p
        a to że ludzi z wioski mówią 'śmiesznie' to juz przeżytekkk . jedynie starsi
        ludzieee. winkwink
    • kingaa Re: Mieszkać na wsi . - czy to wstyd . 22.03.10, 16:05
      Nieee....sama mieszkam na wsi i się tego nie wstydzę...smile
      Na wsi jest spooksmirk
      • kaajul Re: Mieszkać na wsi . - czy to wstyd . 22.03.10, 16:08
        Ja też mieszkam na wsi. I czego się wstydzić??? Lubię jeździć na mecze, do
        galerii handlowych... Ale jednak Moja miejscowość jest super... Mam tu
        przyjaciółki,są boiska, i jest wiele miejsc gdzie możemy spędzać czas!!!!(np. Na
        nasypie kolejowym, na murach itp)
    • yzz. Mieszkać Na Wsi - Czy to wstyd? - Jasne, że nie. 22.03.10, 16:06
      Jasne, że nie! Jeśli tylko umiesz się normalnie zachowywać w towarzystwie i
      nie udawać wielce pokrzywdzonej, to wszystko jest w porządku. Na koloniach
      poznałam kiedyś taką dziewczynę, która pochodziła z jakiejś małej wsi, a
      wyglądała, zachowywała się i ogólnie była dużo lepsza od niejednej laski ze
      stolicy, albo chociaż większego miasta. Nie ma też co ukrywać na siłę tego gdzie
      się mieszka, chociaż wiem, że niektóre bezmózgie istoty chodzące po tym świecie
      wyśmiewają się z czegoś takiego co jest oznaką totalnej głupoty, ale też brakiem
      tolerancji...
    • czaqdra_ Re: Mieszkać na wsi . - czy to wstyd . 22.03.10, 16:07
      pf , ja mieszkam i co ?
      lubie wieś , jest spokojna , jest dużo polnych dróg ,
      nie ma za dużo samochodów .
      ale powoli się zaczynają zjeżdżać . XD
      lubie mieszkać i już : - )
    • papson_ave Re: Mieszkać na wsi . - czy to wstyd . 22.03.10, 16:07
      Wolę miasto ze względu na znajomych, fajne sklepy itp. Ale uwielbiam też jeździć do babci
      na wieś, porobić zdjęcia, nawdychać się świerzego powietrza... Mieszkać na wsi to żaden
      wstyd, przecież mieszkają tam zwykli ludzie.
      • your_nightmare_ Re: Mieszkać na wsi . - czy to wstyd . 22.03.10, 18:53
        A co Wy kurde myślicie, że na wsi jest tylko gnój, traktory, krowy itp? Moja wieś jest fajna, czysta. Duzo osób ma gospodarstwo, ale nie śmierdzi gnojem nikt nie chodzi w gumiakach z widłami, bo teraz są od tego maszyny. A wieś uwielbiam szczególnie latem. Chociaż czasem nie ma co robić, to przecież można na zakupy jechac do miasta. Na wsi ludzie młodzi nie mówią po wieśniacku, oczywiście znam wyjątki, ale unikam ich. W mojej wsi tego nie ma, tylko starsi tak mówią, ale to jest tradycja nie oznaka jakiejś niższej klasy społecznej, bo u nas jest gwara świętokrzyska, każdy ma inną. Ja osobiście mówię normalnie i nikt z moich znajomych nie używa czegoś w stylu: jo byłem dzisiaj na jarmaku to ci powim jag żem się zgrzoł! big_grin w szkole jest trochę takich typków, ale się z nimi nie zadaje i otwarcie im mówię ze są wieśniakami smile
    • 19ewcia96 Re: Mieszkać na wsi . - czy to wstyd . 22.03.10, 16:08
      Mieszkanie na wsi ject cool. ;D
      Wiem bo mam rodzinę na wsi i lubię tam jeżdzić. smile
      Świeże powietrze,oglądanie gwiazd. tongue_out
      I takie tam. xd
      Jedyny minus to słaby zasięg. indifferent
      Ale da się wytrzymać. tongue_out
    • bill_tom. Re: Mieszkać na wsi . - czy to wstyd . 22.03.10, 16:09
      nie smile
      dlaczego wstyd?
      • meryll Re: Mieszkać na wsi . - czy to wstyd . 22.03.10, 16:10
        ja mieszkam na wsi. ;3
    • pacyfistka Re: Mieszkać na wsi . - czy to wstyd . 22.03.10, 16:09
      żaden wstyd ja mieszkam i jest super big_grin
    • girlsweet Re: Mieszkać na wsi . - czy to wstyd . 22.03.10, 16:10
      Ja mieszkam na wsi i jakoś w mieście nie czuję wstydu . Ale np. w galerii kiedyś
      jak byłam to nie do końca mogłam się odnaleźć . smile Ale mieszkanie na wsi jest
      dużo lepsze. nie ma hałasu, i w ogóle jest lepiej . W mieście to jest taki tłok
      i ... tak śmierdzi spalinami ... ;/ Wolę wieś . i mieszkanie na WSI to żaden
      wstyd !
      • mirabelka95 Re: Mieszkać na wsi . - czy to wstyd . 22.03.10, 16:13
        Według mnie mieszkać na wsi to żaden wstyd. Często ludzie mieszkającyw mieście zachowują
        się bardziej ,,wieśniacko" niż mieszkancy wsi. Ja osobiście mieszkam w małym miasteczku, ale
        w wakacje często jeżdżę rowerem do pobliskich wiosek, żeby np. robić zdjęcia i jest tam
        bardzo miło wink No i uwielbiam wieś Nielbark i jezioro, które się tam znajduje <3
    • collage Re: Mieszkać na wsi . - czy to wstyd . 22.03.10, 16:10
      na pewno jest spokój, a czasami aż przesadnie i dosłownie oszaleć można. wiem
      to, bo sama mam na typowej wsi domek.
    • oubergine Mieszkać na wsi . - czy to wstyd . 22.03.10, 16:11
      jeżeli ktoś zachowuje się normalnie, to tak.
      a jak używa niepoprawnie polszczyzny, to nie.
    • klaudka27 Re: Mieszkać na wsi . - czy to wstyd . 22.03.10, 16:11
      ja nie mieszkam na wsi i nie chciałabym przynajmniej narazie może kiedyś...mieszkam na
      osiedlu las mam 3 kroki niedaleko 2 jeziora a do centrum 15 minut autobusem..czego
      chcieć więcej? ^^
    • zuta Mieszkać na wsi to nie wstyd 22.03.10, 16:12
      Moim zdaniem nie jest wstyd mieszkać na wsi, ponieważ to nie jest nic złego i
      wcale nie znaczy, że ktoś jest biedny. Ja chciałabym mieszkać na wsi w domku
      jednorodzonym, ale koło większego miasta.
      • julii Re: Mieszkać na wsi to nie wstyd 22.03.10, 16:16
        dla mnie żaden wstyd.
        bo mieszkam na wsi
        i jest fajnie ; d
      • taylor.swift pytanie 22.03.10, 16:18
        dlaczego uważacie że jak ktoś jest ze wsi to źle się wysławia???
        • miley_rokia a ja mieszkam na Kaszubach xD !! 22.03.10, 19:30
          tu większość to wioski i powiem wam, że jest całkiem spoko, czasami chce
          mieszkać w mieście, bo wiecie więcej kumpli..sklepy i taakie tam.. ale gdy zimą
          spojrzałam przez okno (mam widok na jezioro) to se myślę, że jednak jest w tej
          wiosce coś. a co do tego złego wysławiania się, to u nas to się przynosi z
          domów, bo w domach jest jeszcze u nas kaszubski. i czasami wychodzi taki łamany
          polski-kaszubski i to może jakoś wpływa na ogólne wysławianie się. ok to tyle..
          troszku żem się rozpisała xD. jak macie jakieś pytania do mnie to śmiało piszcie
          .. pozdro kiss
      • winia Re: Mieszkać na wsi to nie wstyd 22.03.10, 16:21
        Ja mieszka na wsi. I wiem że nie potrafiłabym mieszkać w mieście tam mnie wszysko
        przytłaczo samochody ruch bloki domy. A na wsi jest spokój. Na wsi się wszyscy znają.
        Las mam zaraz koło mojego domu. A wakacje na wsi są zawsze niezapomiene. Do
        najbliższej galerii handlowej i większego miasta mam ok. 20 minut drogi samochodem.
        Mieszkanie na wsi to żaden wstyd.
    • anol_57 Re: Mieszkać na wsi . - czy to wstyd . 22.03.10, 16:14
      Może nie wstyd, ale straszna nuda.
      Wiem jak to jest bo sama mieszkam w niewielkim mieście, o tyle dobrze, że
      chociaż jest tu hala do której mogę uczęszczać na zajęcia z hip hopu. Ale tak,
      zero kina, nic . ; / sciana
    • aguskaa_ Mieszkać na wsi . - czy to wstyd . 22.03.10, 16:16
      hah ja mieszkam no i fajnie. ^^
      chociaż to nie jest typowa 'wieś' xd
      no i lepiej. do miasta, fajnych sklepów, galerii mam zaledwie kilka minut.
      na wsi powietrze jest o wiele czystsze. ^^
      mniej samochodów, czasami nawet romatyczniej jak się chłopaka ma ;D
      • marissa93 Re: Mieszkać na wsi . - czy to wstyd . 22.03.10, 16:18
        kot podłapał temat.
    • little Re: Mieszkać na wsi . - czy to wstyd . 22.03.10, 16:18
      Nie. ;>
      Wybacz, ale nie umiem tego uzasadnić. xD
    • crazyandlazy Re: Mieszkać na wsi . - czy to wstyd . 22.03.10, 16:19
      Ja mieszkam w miejscowości pod Poznaniem. Chociaż jest to prawnie wieś tak się nie
      czuje. Są normalnie duże sklepy szkoła, gimnazjum na wysokim poziomie. Jest tu
      przynajmniej spokojniej niż w mieście. smile
    • drakangel Re: Mieszkać na wsi . - czy to wstyd . 22.03.10, 16:20
      hmmm... ja mieszkam na wsi i mimo ze wieś to każdy wie świeże powietrze i wgl.
      a u mnie jest inaczej mieszkam w bloku przed którym postawiony jest zakład
      mięsny nie wiem czy znacie "Kier"
      i czasem to tak naprawdę ale to naprawdę śmierdzi;/

nie polecam
    • obiektywne_oko To nie żaden wstyd! 22.03.10, 16:20
      Są dwie wizje wsi. Ten dosłownej, z krówkami, lasami, ciszą i spokojem, i tej która jest
      położona tuż przy mieście. Ja osobiście mieszkam w tej pierwszej i wcale nie jest tak źle. Nie
      truję się spalinami, mam przepiękne widoki za oknem i spokój, a to mi wystarczy. Mogę w
      każdej chwili iść na spacer do lasu, do ogrodu, jeżdzić rowerem na różne wycieczki,
      naprawdę jest świetnie mieszkac na wsi. Nie powiem czasem zazdroszcze mieszczuchom,
      tylu atrakcji, kina, baseny, mnóstwo miejsc rozrywki, ale myślę że i tak za nic nie
      oddałabym mojej wsi smile
      • aguskaa_ Re: To nie żaden wstyd! 22.03.10, 16:22
        zgadzam się z obiektywne_oko ;]
        tyle, że ja mieszkam na wsi położonej tuż przy mieście. ;d
        • marli1993 Re: czy to wstyd ? 19.09.10, 21:52
          jasne, że nie xD ja lubię wieś ;] co prawda nie mieszkam na wsi, tylko w Łodzi, ale bardzo lubię jeździć na wieś do rodziny ;> zresztą urodziłam się na wsi, a konkretniej w Opocznie ;D
          i na prawdę uważam, że nie ma nic złego w tym, że ktoś mieszka na wsi...
    • sanusia90 Re: Mieszkać na wsi . - czy to wstyd . 22.03.10, 16:20
      Nie a dlaczego , na przykład ja lubię jeździć do cioci na wieś to bardzo fajne ta ma się co robić
      wink big_grin
      To nie wstyd ja bym chciała mieszkać na wisi smirk
    • lidka968 Re: Mieszkać na wsi . - czy to wstyd . 22.03.10, 16:21
      Ja np., mieszkałam na wsi przez 12 lat.smile
      Fajnie jest na wsi, bo chociaż można odpocząć i nasycić się świeżym powietrzem.
      Na wsi mieszkać to nie jest wstyd, ponieważ są często dyskoteki i wogóle.smile

• bella_19 Re: Mieszkać na wsi . - czy to wstyd . 22.03.10, 16:47
        Moim zdaniem to żaden wstyd ;] A nawet przyjemność;p Sama mieskzma na wsi od
        urodzenia i nigdy nie chcialabym sie przeprowadzić do tych zadymionych miast,
        gdzie czasami nei można znaleźć skrawka zieleni... po zatym, na wsi na łąkach
        polach, w lasach itd. robi sie za*ebiste zdjęcia, np. na nk;p
      • karola_483_th Re: Mieszkać na wsi . - czy to wstyd . 17.06.10, 23:55
        Oczywiście że nie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka