lusiekxd12 22.03.10, 16:51 Jak sądzisz, czy szczęście w życiu zależy wyłącznie od losu, czy też człowiek może na nie jakoś wpłynąć? Ja sądzę, że na pewno jesteśmy pod kontrolą Fatum, ale i mamy wpływ na życie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
katsuumi_17 Re: szczęście 22.03.10, 17:00 Każdy ma wpływ na swoje życie, żadnego fatum nie ma. Ale kto wie... jak ktoś w coś mocno wierzy, to może i mu łatwiej w życiu. Jeśli ktoś wierzy w los to łatwiej mu mogą różne rzeczy przychodzić. Odpowiedz Link Zgłoś
the_best Re: szczęście 22.03.10, 20:13 jasne najlepiej wszystko zrzucić na pech, fatum i przekleństwo, nie ma czegoś takiego jak szczęście, wszystko jest w naszych rękach, wszystko zależy od naszej pracy i umiejętności. mamy wpływ na to co nas otacza, a wmawianie sobie że wszystko zapisane jest w gwiazdach to tylko usprawiedliwianie siebie ! Odpowiedz Link Zgłoś
mileylove. szczęście to pojęcie względne. 23.03.10, 14:30 bo widzisz w życiu człowieka są chwile kiedy płaczemy, kiedy odchodzą od nas ukochane osoby, kiedy coś tracimy. szczęście jest dla każdego człowieka czym innym. dla jednego są to pieniądze, rodzina, przyjaciele. każdy inaczej o tym myśli. dla mnie to przedewszystkim osoby,które kocham, jeśli je mam, jeśli nie odchodzą to czuję się szczęśliwa,bo wystarczy,bym je miała wtedy jest dobrze. ostatnio jednak staciłam już dwie osoby i codziennie płaczę. bo zrozumiałam co to znaczy kochać. teraz nie jestem szczęśliwa, jednak zgodzę się z orbit. szczęście chowa się wśród zwykłych dni. trzeba cieszyć się chwilą i tym co się ma. wierzyć w lepsze jutro c: Odpowiedz Link Zgłoś
mady_ Re: szczęście to pojęcie względne. 23.03.10, 14:47 napewno mamy wpływ na szczęście , gdyż np. : a) jak ktoś jest pesymistą , to co by się nie stało to dla niego będzie źle b) optymista natomiast - cieszy się z każdej chwili! `bądźmy optymistami ! Odpowiedz Link Zgłoś
filemonkka Re: szczęście 23.03.10, 14:59 według mnie to wszystko wygląda tak: człowiek zawsze tłumaczy sobie wszystko w taki sam sposób- miałem szczęście, miałem pecha. zależy to jednak od tego, jak sami kierujemy sobą. często nawet na to, czy jesteśmy szczęśliwi czy nie, mają wpływ ludzie z naszego otoczenia, choć nie zawsze zdajemy sobie z tego sprawę. nic nie dzieje się przypadkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
kitty Głupi zawsze ma szczęście. 23.03.10, 19:33 Dziękuję bogu, że jestem głupiaxD A tak w zasadzie to uważam, że mam cholerne szczęście, a nie zasługuję na nie. Odpowiedz Link Zgłoś
7_things . 23.03.10, 19:37 hm, wydaje mi się, że człowiek swoje życie ma zapisane w niebie. choć nawet najdrobniejszą rzeczą może zmienić swoje życie. Odpowiedz Link Zgłoś
xxxnikusxxx Re: szczęście 23.03.10, 19:35 a jak myślisz , jak będziesz cały czas w domu sama siedziec to szczęście samo przyjdzie ? Odpowiedz Link Zgłoś
saphirka Re: szczęście 23.03.10, 19:39 wierzę w szczęście, ale moim zdaniem temu szczęściu trzeba pomóc Odpowiedz Link Zgłoś
weleka Re: szczęście 23.03.10, 19:46 Jak wierzysz że masz szczęście to je będziesz miała. To zależy wyłącznie od Ciebie. Jak Ci się coś przytrafi to możesz albo siąść i zacząć płakać jakiego ty masz pecha, albo popracować żeby to się więcej nie stało Wszystko zależy od Ciebie Odpowiedz Link Zgłoś