prinsesska 28.03.10, 11:22 Ostatnio ktos na forum napisał, że kiedy stosuje się sól zamiast pasty do zębów, są one bielsze. Czy to prawda??Stosował ktoś?? Jak wątek był lub się niepodoba to kossz Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bombshell Re: sól zamiast pasty 28.03.10, 11:25 Nie wiem, ale nie mam zamiaru stosować Odpowiedz Link Zgłoś
light Re: sól zamiast pasty 28.03.10, 11:42 Ohyda... nie myć zębów, tylko nacierać solą? Odpowiedz Link Zgłoś
martusia_16 . 28.03.10, 14:57 Jak byłam mała to najpierw na szczoteczkę wsypywałam trochę "sody" nie soli a po tym normalnie pastą były bielsze ! można też natrzeć szczoteczkę cytryną też próbowałam Odpowiedz Link Zgłoś
chocolate_ Re: . 28.03.10, 15:05 martusia_16 napisał(a): > Jak byłam mała to najpierw na szczoteczkę > wsypywałam trochę "sody" nie soli a po tym > normalnie pastą były bielsze ! można też natrzeć > szczoteczkę cytryną też próbowałam Po traktowaniu zębów sodą ,staną się słabsze i bardziej podatne na przebarwienia.Poza tym soda jest w większości past do zębów tyle ,że w mniejszym stężeniu. Moim zdaniem wybielanie zębów solą albo sodą jest bez sensu ,a dodatkowo psuje zęby.Więc nie radzę Odpowiedz Link Zgłoś
chocolate_ Re: sól zamiast pasty 28.03.10, 15:00 Sól ma działanie zakwaszające, a stosowana w nadmiarze może uszkodzić szkliwo. Odpowiedz Link Zgłoś
kotek.bieberka Re: sól zamiast pasty 28.03.10, 15:07 ja raz miałam taką pastę i naprawdę działa Odpowiedz Link Zgłoś