amazinga 19.04.10, 19:55 Wydaje mi się, że większość lub co najmniej co druga piosenka jest o miłości. Znacie jakieś angielskie lub polskie piosenki z fajnym tekstem, który nie jest o miłości? Będę wdzięczna. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
quelle Re: no hejjjj 19.04.10, 20:14 wiesz że nie ma chyba takich piosenek u nass ?? poszukam Odpowiedz Link Zgłoś
irreplaceable znam. ;P 19.04.10, 20:09 Avril Lavigne - Nobodys home na przykład. ;P Odpowiedz Link Zgłoś
irreplaceable Re: znam. ;P 19.04.10, 20:10 i jeszcze Usher - More, Kesha - Mr Watson... ;] Odpowiedz Link Zgłoś
mania012 Re: Fajne teksty piosenek. 19.04.10, 20:15 Demi Lovato- Party Jak słucham tej piosenki to aż chce mi się iść na imprezę Odpowiedz Link Zgłoś
amazinga do minaslia: 19.04.10, 20:22 Miałam na myśli żeby np. motywował do rozmyślań. Definicja może być różna. Chętnie przeczytam twoje propozycje. Odpowiedz Link Zgłoś
tusiaw większość piosenek Rise Against . 19.04.10, 21:17 naprawdę polecam muzykę zespołu Rise Against . Odpowiedz Link Zgłoś
chemically My chemical romance 19.04.10, 20:43 My chemical romance: - Famous last words - Welcome to the black parade - Helena - Dead - Vampires will never hurt you podałam przykładowe, ich wszystkie piosenki mają świetne teksty<3 Odpowiedz Link Zgłoś
meva_ jak dla mnie jeśli chodzi o fajne teksty... 19.04.10, 21:00 Nirvana rządzi.! ;* Odpowiedz Link Zgłoś
amazinga Re: Większość piosenek All Time Low i Good Charlo 19.04.10, 21:06 dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
luciferian Re: Fajne teksty piosenek. 19.04.10, 21:09 King Crimson - Epitaph (ta piosenka doprowadza mnie do lez) proponuje tez piosenki Myslovitz, jak poszukasz to znajdziesz tez w wersji angielskiej, a z typowo polskich o fajnych tekstach to np Z pamietnika mlodej zielarki Happysadu, albo Zyje w kraju Strachow Odpowiedz Link Zgłoś
stokroteczka11 Re: Fajne teksty piosenek. 19.04.10, 21:16 You hit me once i hit you back you gave a kick i gave a slap you smashed a plate over my head then i set fire to our bed you hit me once i hit you back you gave a kick i gave a slap you smashed a plate over my head then i set fire to our bed My black eye guess no shirt on your all i see no place your slaps dont stick your kicks dont hit so we remain the same well love sticks sweat drips break the lock if it don't fit a kick in the teeth is good for some a kiss with a fist is better than none a-woah a kiss with a fist is better than none broke your jaw once before spilt your blood upon the floor you broke my leg with your touch sit back and watch the bed burn well love sticks sweat drips break the lock if it don't fit a kick in the teeth is good for some a kiss with a fist is better than none a-woah a kiss woth a fist is better than none you hit me once i hit you back you gave a kick i gave a slap you smashed a plate over my head then i set fire to our bed you hit me once i hit you back you gave a kick i gave a slap you smashed a plate over my head then i set fire to our bed Uderzyłeś mnie Oddałam ci Dałeś kopniaka Uderzyłam cię w policzek Rozbiłeś talerz Nad moją głową Potem ja podłożyłam ogień pod twoje łóżko Uderzyłeś mnie Oddałam ci Dałeś kopniaka Uderzyłam cię w policzek Rozbiłeś talerz Nad moją głową Potem ja podłożyłam ogień pod twoje łóżko Moje czarne oczy zgadują Nie masz koszulki Jesteś wszystkim co widzę Nie ma miejsca Twoje uderzenia mnie nie ruszają Twoje kopniaki nie kopią Więc przypominamy to samo Cóż, miłość wbija się w słodkim pocie czoła Zniszcz zamek, skoro ci nie pasuje Kopniak w szczękę jest dla niektórych dobry Pocałunek pięścią jest lepszy niż żaden A-woah pocałunek pięścią jest lepszy niż żaden Złamałam twoją szczękę zanim krew prysnęła Ty złamełeś moją nogę swoim dotykiem Usiądź i zobacz jak płonie łóżko Cóż, miłość wbija się w słodkim pocie czoła Zniszcz zamek, skoro ci nie pasuje Kopniak w szczękę jest dla niektórych dobry Pocałunek pięścią jest lepszy niż żaden A-woah pocałunek pięścią jest lepszy niż żaden Uderzyłeś mnie Oddałam ci Dałeś kopniaka Uderzyłam cię w policzek Rozbiłeś talerz Nad moją głową Potem ja podłożyłam ogień pod twoje łóżko Uderzyłeś mnie Oddałam ci Dałeś kopniaka Uderzyłam cię w policzek Rozbiłeś talerz Nad moją głową Potem ja podłożyłam ogień pod twoje łóżko to może jest po części o miłości, ale piosenka świetna. Odpowiedz Link Zgłoś
antikowa Re: Fajne teksty piosenek. 19.04.10, 21:12 Ostatnio spodobała mi się angielska część tekstu do piosenki alice nine. - DEAD SCHOOL SCREAMING. Odpowiedz Link Zgłoś
amydenlee Re: Fajne teksty piosenek. 19.04.10, 21:26 within temptation -utopia The burning desire to live and roam free It shines in the dark And it grows within me You're holding my hand but you don't understand So where I am going, you won't be in the end I'm dreaming in colours of getting the chance Dreaming of tryn'a the perfect romance In search of the door, to open your mind In search of the cure of mankind Help us we're drowning So close up inside Why does it rain, rain, rain down on Utopia? Why does it have to kill the ideal of who we are? Why does it rain, rain, rain down on Utopia? How will the lights die down, telling us who we are? I'm searching for answers not given for free You're hurting inside, is there life within me? You're holding my hand but you don't understand So you're taking the road all alone in the end I'm dreaming in colors, no boundaries are there I'm dreaming the dream, and I'll sing to share In search of the door, to open your mind In search of the cure of mankind Help us we're drowning So close up inside Why does it rain, rain, rain down on Utopia Why does it have to kill the ideal of who we are? Why does it rain, rain, rain, down on Utopia? How will the lights die down, telling us who we are Why does it rain, rain, rain down on Utopia Why does it have to kill the ideal of who we are? Why does it rain, rain, rain down on Utopia How will the lights die down, telling us who we are Why does it rain? Palące pragnienie swobodnego życia i wędrówki Błyszczy się w mroku I rośnie we mnie Chociaż trzymasz moją dłoń, nie rozumiesz Więc tam gdzie ja idę, ciebie nie będzie Barwne marzenia o tym by spróbować Marzę o skosztowaniu idealnej miłości Szukam drzwi, by otworzyć twój umysł Poszukując lekarstwa dla ludzkości Pomóżcie nam, toniemy Tak zamknięci w sobie Dlaczego deszcz, deszcz, deszcz spada na Utopię? Dlaczego musi zabijać ideały naszego bytu? Dlaczego deszcz, deszcz, deszcz spada na Utopię? Jak zgasną światła, pokazując nam kim jesteśmy? Poszukuję odpowiedzi nie rozdanych za darmo Ranisz w środku, czy jest we mnie życie? Chociaż trzymasz moją dłoń, nie rozumiesz Więc idziesz tak naprawdę zupełnie sam Barwne marzenia, nie ma tu zakazów Marzę swe marzenie i śpiewam by się nim dzielić Szukam drzwi, by otworzyć twój umysł Poszukując lekarstwa dla ludzkości Pomóżcie nam, toniemy Tak zamknięci w sobie Dlaczego deszcz, deszcz, deszcz spada na Utopię? Dlaczego musi zabijać ideały naszego bytu? Dlaczego deszcz, deszcz, deszcz spada na Utopię? Jak zgasną światła, pokazując nam kim jesteśmy Dlaczego deszcz, deszcz, deszcz spada na Utopię? Dlaczego musi zabijać ideały naszego bytu? Dlaczego deszcz, deszcz, deszcz spada na Utopię? Jak zgasną światła, pokazując nam kim jesteśmy Dlaczego deszcz pada? nightwish nemo Oto ja na zawsze Jedna z zagubionych Jedna bez imienia bez szczerego serca niczym kompasu Oto ja na zawsze Jedna z zagubionych Jedna bez imienia Tamte linie sa ostatnim dazeniem By znalezc zagubiona linie zycia Och, tak byl pragnela By uspokoic deszcz Och, tak bym pragnela Znów snic Me pelne milosci serce Zagubione w ciemnosciach Dla nadziei oddalabym wszystko Me kwiaty zwiedniete Miedzy stronami druga i trzecia Jedyny raz i na zawsze kwitnace Odeszly wraz z mymi grzechami Idz ciemna sciezka Spij z aniolami Wzywaj przeszlosc o pomoc Dotknij mnie swa miloscia I odkryj przede mna me prawdziwe imie Och, tak byl pragnela By uspokoic deszcz Och, tak bym pragnela Znów snic Me pelne milosci serce Zagubione w ciemnosciach Dla nadziei oddalabym wszystko Och, tak byl pragnela By uspokoic deszcz Och, tak bym pragnela Znów snic Jeden raz i za wszystkich I wszyscy za ten jeden raz Nemo to moje imie na zawsze Nemo zegluje do domu Nemo odchodzi Och, tak bym pragnela... nightwish-the islander An old man by a seashore At the end of day Gazes the horizon With seawinds in his face Tempest-tossed island Seasons all the same Anchorage unpainted And a ship without a name Sea without a shore for the banished one unheard He lightens the beacon, light at the end of world Showing the way lighting hope in their hearts The ones on their travels homeward from afar This is for long-forgotten Light at the end of the world Horizon crying The tears he left behind long ago The albatross is flying Making him daydream The time before he became One of the world's unseen Princess in the tower Children in the fields Life gave him it all: An island of the universe Now his love's a memory A ghost in the fog He sets the sails one last time Saying farewell to the world Anchor to the water Seabed far below Grass still in his feet And a smile beneath his brow This is for long-forgotten Light at the end of the world Horizon crying The tears he left behind so long ago Stary mężczyzna nad brzegiem morza U krańcu dnia Wpatruje się w horyzont Z morskim wiatrem na twarzy Wyspa targana burzami Pory roku takie same Kotwicowisko nienamalowane I statek bez imienia. Morze bez brzegu dla wygnanego po cichu Rozpala latarnię morską, światłem na krańcu świata Pokazując oświetloną drogę nadziei w ich sercach Tych, podróżujących w stronę domu z daleka. To dla dawno zapomnianego Światła na krańcu świata Horyzont płacze Łzami, które zostawił za sobą tak dawno temu. Albatros w locie Przenosi go w sen na jawie Czas, przed którym stał się Jednym z niewidzianych tego świata Księżniczka w wieży Dzieci na polach Życie dało mu to wszystko: Wyspę Wszechświata. Teraz jego miłość jest tylko wspomnieniem Duchem we mgle Ustawia żagle ostatni raz Żegnając się ze światem Kotwica opuszczona Dno morskie daleko w dole Trawa wciąż pod stopami I uśmiech pod brwiami. To dla dawno zapomnianego Światła na krańcu świata Horyzont płacze Łzami, które zostawił za sobą tak dawno temu. To dla dawno zapomnianego Światła na krańcu świata Horyzont płacze Łzami, które zostawił za sobą tak dawno temu. wybrałam te nie o miłości te piosenki zawsze wprawiaja mnie w taki..melancholijny nastrój Odpowiedz Link Zgłoś
kararock Re: Fajne teksty piosenek. 19.04.10, 21:21 Green day, Sum 41, Nirvana itp. Odpowiedz Link Zgłoś
klek Re: Fajne teksty piosenek. 20.04.10, 12:34 kazda piosenka jest o miłosci tylko zalezy jak ja interpretujesz Odpowiedz Link Zgłoś
a_vie Re: Fajne teksty piosenek. 23.04.10, 12:54 posłuchaj sobie grupy ope. ogólnie rap jest nie o miłości. a jeśli lubisz bardziej rocka to evanescence, flyleaf. niektóre piosenki LaFee: du bist schon, verboten, stor ich i te z najnowszej płyty. ale miało być po angielsku to masz: Set me free, now's the time, midnigcht strikes, whats wrong with me, little princess, lonely tears. Jimi Blue też nie pisze o miłości! Odpowiedz Link Zgłoś