nellyblack 03.05.10, 09:44 Babcia mojej kumpeli zmarła, dziewczyna jest załamana bo łączyła ja z babcią silna więź. Nie wiem jak jej pomóc, nie wiem co mam mówić gdy rozmawiamy, gdy do mnie dzwoni. Proszę o pomoc i proszę wypowiadajcie się, bardzo mi zależy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
yourbadream Re: Śmierć 03.05.10, 09:56 Ciężko mi powiedzieć coś sensownego. Osobiście uważam, że śmierć nie jest najgorsza, więc... Powiedz jej, że teraz jej babcia nie cierpi. Myślę, że najgorsze dla człowieka jest cierpienie, to właśnie teraz dotyka twoją koleżankę. Odpowiedz Link Zgłoś
nellyblack Re: Śmierć 03.05.10, 09:59 dziękuje sądzę ze jej to powiem, a;e obawiam się ze to będzie trochę za mało, nigdy nie widziałam jej w takim stanie, nie wiem jak jej pomóc Odpowiedz Link Zgłoś
katsuumi_17 Re: Śmierć 03.05.10, 12:25 Nie dołuj jej, ja radzę sprawić, żeby trochę o tym zapomniała, starać się rozmawiać o czymś innym, spróbować poprawić jej humor... wiem, że to będzie dla niej trudne, ale kiedy zmarł tata mojej przyjaciółki robiłam podobnie i o wiele lepiej się czuła. Odpowiedz Link Zgłoś
bgirl Re: Śmierć 03.05.10, 14:59 Wg mnie pocieszanie w stylu "nie martw sie twoja babcia na pewno by tego nie chciala, jest teraz w leprzym miejscu, nie smuć sie z powodu ze zmarła" jest tylko i wyłącznie dołujące. Ktoś już pisał, żeby rozmawiać z nią na inne tematy - zgadzam sie. Słowo babcia przez jakiś czas nie istnieje. Odpowiedz Link Zgłoś
infinityyy Re: Śmierć 04.05.10, 20:32 Śmierć tak kochanej osoby jak babcia jest straszna... Po prostu bądź przy niej.Rozmawiaj z nią dużo i staraj się poprawić humor... Musi minąć trochę czasu zanim ona się z tym oswoi...Jeszcze więcej czasu minie zanim dojdzie do siebie. Ale w końcu to minie. ; ) Odpowiedz Link Zgłoś
dziwaczny_xd Też potrzebuje wsparcia bo 03.05.10, 15:05 mi brat zmarł pobijesz mnie ? Odpowiedz Link Zgłoś
nellyblack Re: Śmierć, pomocy !!!!!! proszę 03.05.10, 16:01 twój komentarz jest trochę nie na miejscu, nie wątpię że śmierć brata jest tragedią, ale tu nie chodzi o jakieś "pobijanie". Śmierć brata/cioci/babci , to obojętnie- to zawsze jest strata , której nikt nie wynagrodzi Odpowiedz Link Zgłoś
asiek_xd klik 03.05.10, 15:07 usiądź z nią spokojne i powiedz jej że jej babci jest teraz lepiej , bo juz się nie męczy [ wiem że to kit wciskany dzieciakom , ale czasem naprawde pomaga] i że jej babcia bd z nią zawsze , wystarczy że o niej pomyśli. najlepiej mało o niej rozmawiajcie .... zabierz ją na zakupy , do wesołego miasteczka , straj się żeby jej się nie nudzilo , myślała o czymś innym. a jak dzwoni to najlepiej gadajcie o chlopakach. o nich zawsze jest co powiedziec , i vgl... wiesz o co chodzi Odpowiedz Link Zgłoś
olacja12 Re: Śmierć 03.05.10, 15:11 NIe mów czegos w tym stylu : Może i dobrze że zmarła bo by się męczyła na tym świecie(jeśli była chora) lub może Bóg tak chciał ... bo to bradziej dobija Najlepiej nie rozmawiaj na ten temat i unikaj takich tematów a dla pocieszenie możesz dodać że wszyscy kiedyś umra bo gdyby ludzie nie umierali to by nie było miejsca na ziemi !!! Odpowiedz Link Zgłoś
domi_nika Re: Śmierć 03.05.10, 15:16 Na całe szczęście mi nikt bliski nie zmarł,więc nie wiem czego ta osoba potrzebuje.Bądź przy niej,ale właśnie jak inne dziewczyny mówią nie rozmawiajcie o tym,bo takie ciągłe rozmawianie o tym nie pomoże.Wiadomo nie zapomni od razu,bo takie rzeczy trudno się zapomina. Odpowiedz Link Zgłoś
akka Re: Śmierć 03.05.10, 15:22 Nie wiem Bądż przy niej i ją wspieraj, nic innego nie przychodzi mi do głowy Odpowiedz Link Zgłoś
klaudencja moja babcia też zmarła. 03.05.10, 15:27 I nie mogłam o niej mówić.... Gdy chciałam cokolwiek powiedzieć o mojej babci łzy napływały mi do oczu i traciłam głos.... Nie miałam ochoty z nikim rozmawiać... Najlepiej gdybyś była przy niej a dużo nie mówiła. Odpowiedz Link Zgłoś
caterina97 Re: Śmierć 03.05.10, 16:16 Też tak miałam ale z siostrą cioteczną , gdy zginął jej tata . [*] rodzice mówili mi, abym odciągała ją od tematu śmierci, nie wspominała o tacie = w tym przypadku o babci = , była wesoła , pytała ją o szkołę , o przyjaciół... musisz zrobić wszystko , żeby choć trochę ją rozweselić . Odpowiedz Link Zgłoś
glamour Re: Śmierć 04.05.10, 20:05 oj to kiepsko. postaraj się wyciągnąć ją do kawiarni, zaprosić na lody i np. poobgadujcie kogoś, pomówcie o zespołach, o modzie. zrób coś by nie myślała o tym zdarzeniu. najlepiej odciągnij ją z domu i idźcie do młodego towarzystwa. zaproś ją do siebie na noc, zorganizuj przyjęcie uczeszecie się śmiesznie, pomalujecie, obejrzyjcie komedie. Odpowiedz Link Zgłoś