Dodaj do ulubionych

Czy rodzice wam ... ;(

03.05.10, 10:52
Cześć Kociaki. smile
Mam parę pytanek.
1. Czy rodzice wam uprzykrzają życie tym, że gdy wasze starsze bądź młodsze rodzeństwo
jedzie na obóz lub kolonie gdzieś dalej to gadają wam, aby brać przykład z niego i żeby
gdzieś pojechać?
2. Gdy już widzicie w necie (powiem na przykładzie swoim) obóz wokalny za 1399zł
lub 899zł (to zależy na ile dni, a ja wręcz kocham śpiewać) i pokazujecie im go to oni
wyskakują, że nie zbyt im się to podoba, bo to obóz z neta, a ja im mówię, że to moje
marzenie i nic mi się nie stanie. Wiem, oni się o mnie troszczą, ale za dużo! Moja cioteczna
siora jest ode mnie starsza o rok, a jedzie na wakacje do Hiszpani za 2000zł i jej rodzice
już jej opłacili scianasciana To wszystko już mnie denerwuje. Czy wy też tak macie?
Proszę nie dawajcie mi rad taki jak np. poszukaj w necie innego muzycznego niedalego
siebie bo już szukałam, ale wyskoczył mi tylko ten, na który chcę jechać do Ustki czyli
Wokalny.

Proszę o radę.kisssciana
Obserwuj wątek
    • adula16 Re: Czy rodzice wam ... ;( 03.05.10, 11:00
      ja tak nie mam ; D
      Spróbuj porozmawiac z rodzicami i spokojnie sie ich zapytaj dlaczego nie chca cie posci na
      ten oboz. ;D
      • natzal Posłuchaj... :) 03.05.10, 11:07
        Po pierwsze: Nie załamuj się!
        Widać, że się martwią, bo to nie jest zaufany obóz i coś ci się może stać. Może gdybyś wzięła z trzy znajome, którym twoi rodzice by ufali. Porozmawiaj z nimi!
    • cheergirlz Re: Czy rodzice wam ... ;( 03.05.10, 11:11
      Nawet nie wiesz jak mi przykro, że nie mam problemów tego typu sad Moi rodzice
      najzwyczajniej w świecie nie mają pieniędzy, żeby wysłać mnie gdziekolwiek, na
      jakikolwiek obóz lub kolonię cry
    • rin Re: Czy rodzice wam ... ;( 03.05.10, 11:17
      Dokładnie nie przedstawiłaś sytuacji w której się znajdujesz, najbardziej
      zastanawiający jest 1 punkt. Czy Twoje rodzeństwo będzie jechać na jakiś obóz?
      Pozwoliłam sobie zerknąć na Twój profil i sprawdzić ile masz lat. Przyznam, że
      nie puściłabym 11-latki na obóz, który jest bardzo niepewny i z tego co
      zrozumiałam bardzo daleko od domu. Niechęć Twoich rodziców może wynikać również
      z tego, że nadzwyczajnie w świecie nie mogą przeznaczyć takich pieniędzy na Twój
      wyjazd, może mają w planach remont? Jeśli jednak bardzo Ci zależy to poproś
      mamę, żeby zadzwoniła do osoby, która organizuje obóz i wypytała się o wszystkie
      niepokojące ją sprawy. Może dzięki takiej rozmowie spojrzy przychylniejszym
      okiem na ten pomysł.
    • pati23 Re: Czy rodzice wam ... ;( 03.05.10, 11:19
      Mi rodzice nie uprzykrzają życia wink
    • sandra_miley Re: Czy rodzice wam ... ;( 03.05.10, 11:20
      ja mam fajnych rodziców..raczej ja tak nie mam..
    • mandy_jonas Re: Czy rodzice wam ... ;( 03.05.10, 11:22
      Nie, jeśli chodzi o różne wycieczki obozy, to rodzice raczej nie robią
      problemów. Mój brat ma dopiero 5 lat, więc nie ma żadnego porównywania.
    • dziwaczny_xd omg to z wokalem...mam to samo ! 03.05.10, 11:26
      rodzice tylko Karina i Karina -_- nienawidzę jej ! już nawet za takie imię !
      ona może wszystko bo jest starsza omg a z niej to taka pusta blondyneczka ohhhh
      tak mnie ona denerwuje...nie potrafi śpiewać a rodzice opłacili jej ten
      obóz...chamstwo ! kiedy znalazłem ten obóz to " ooo obóz specjalnie stworzony
      dla...Kariny ! " omg...ja to muszę wszystko sam bo rodzice to takie marionetki
      blondyneczki albo jeszcze gorzej scianascianascianasciana taka głupia
      ona jest ahhh a wszystko może...;/
    • nati97 Re: Czy rodzice wam ... ;( 03.05.10, 11:28
      moze gdybyś pojechała z jakąś kumpelą na ten obóz , to by się zgodzili? wtedy rodzice tej
      kumpeli mogliby przekonać twoich.

raczej nie mam z tym problemu, ale ja jade na kolonie organizowane przez prace mojego
      taty, więc to troche inna sytuacja.
    • caterina97 Re: Czy rodzice wam ... ;( 03.05.10, 12:22
      Nie miałam takich przypadków jak Ty , ponieważ mój brat ma dopiero 5 lat .
      A co do drugiego , nie lubię jeździć na kolonie ani obozy x- dd
      Myślę , że rodzice mają jednak rację , co innego jakby spotkali się i ustalili szczegóły z
      oragnizatorami tego wyjazdu , mogli na spokojnie porozmawiać i wgl, niżeli ryzykowali
      wysyłając Cie na obóz reklamowany w internecie. Porozmawiaj z rodzicami, jeśli byłaby
      taka możliwość to niech spotkają się z organizatorami. Mam nadzieję, że uda ci się namówić
      rodziców na .ten wyjazd : )
      powodzenia , < . 3

ave .
    • niebieskaa Re: Czy rodzice wam ... ;( 03.05.10, 12:48
      1. nie mam rodzeństwa ; D
      2. pare razy jeździłam na obozy z neta,do Hiszpanii i do Grecji; )
      powiedz,że to świetna sprawa..poznasz nowych ludzi itd. bd miała git opieke iwg; DD
      • agus2341 Re: Czy rodzice wam ... ;( 03.05.10, 13:49
        1.Tak ;//
        2. ja też chciałam jechać do Hiszpanii na obóz "podróżniczy" za 2300 zł . Ale
        rodzice "nie" bo oszczędzają na kurs wizażu mojej starszej siorki ;//
    • jonas_lover Re: Czy rodzice wam ... ;( 03.05.10, 14:00
      1. Nie mam rodzeństwa big_grin
      2. Nie, chociaż ja bym z internetu nie jechała, jak np. nie wiesz kto to organizuje, gdzie
      dokładnie, jak wygląda ośrodek itp.
      Ogólnie nie mam takich problemów, kiedy chce na coś jechać, to raczej nie ma tak, ze "za
      dużo kasy to kosztuje" itp. No chyba, żeby to były jakieś megadrogie kolonie, czy obóz
      • jula__ Moi mi na nic nie pozwalaja ! 03.05.10, 14:01
        Chcialabym sie z toba zamienic ja NIC nie moge o wszystko sie pluja i wgl. ; (((

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka