Dodaj do ulubionych

Matura z języka angielskiego.

06.05.10, 12:03
Jak wrażenia drogie maturzystki? Pisałyście tylko podstawę, czy rozszerzenie też?
Moim zdaniem było łatwo, obawiałam się trochę słuchania, ale okazało się, że
niepotrzebnie smile Trochę żałuję, że nie zdecydowałam się na rozszerzony
angielski, bo czuję, że dałabym radę. A jak u Was?
Obserwuj wątek
    • kari17 Re: Matura z języka angielskiego. 06.05.10, 13:24
      całkiem dobrze napisałam list. Napisałam, że zrobiłam z przyjaciółmi muzyczne show i
      śpiewałam swoją ulubioną piosenkę Taylor Swift a widownia, gdy skończyłam śpiewać
      krzyczała moje imię big_grinbig_grinbig_grin cały list napisany na 145 słów ;]

Trudne dla mnie było zadanie 2 ustne z tą pracą domową, łatwo można było się pomylić, a
      reszta w miarę łatwa ;]

próbną napisałam na 70 % mam nadzieję, że tą nie gorzej napisałam smile
      • valhalla Re: Matura z języka angielskiego. 06.05.10, 13:54
        haha, ja w liście napisałam, że byłam przebrana za ośmiornicę xD
        no mi tez próbna nie poszła źle, coś koło 80% więc tu też liczę na podobny wynik
        • bloody_maria Re: Matura z języka angielskiego. 06.05.10, 14:02
          Z tego co czytam to bravo big_grin. Mnie maturka czeka za rok (urok technikum smile). Wydaje mi
          się, że jeśli się dobrze powtórzy materiał tzn. czasy i podstawowe zwroty, to idzie
          gładziutko tongue_out.
          • yourbadream @bloody_maria 06.05.10, 14:24
            Zwroty i czasy to tak kij. Z nimi to jest tak, że jak piszesz to wiesz. Przede
            wszystkim ucz się słówek. Słówka, słówka, słówka i
            jeszcze raz słówka. To jest podstawa.

Tak przy okazji. Też miałam przyjemność ukończyć technikum wink
        • oluusx Re: Matura z języka angielskiego. 06.05.10, 14:03
          ja nie pisałam, ale z tego co przeczytałam to poszło Ci całkiem dobrze (;

gratulację smile
    • yourbadream Re: Matura z języka angielskiego. 06.05.10, 14:23
      Ze słuchu i z czytania - proste. Byłam zaskoczona tym jak dobre jakościowo było
      nagranie. Niezwykle się z tego powodu cieszę.
      Mail i listy. Wyleciała mi pisownia słówek... Nakreśliłam się jak głupia xD Ja
      napisałam, że mieliśmy przedstawienie z okazji Dnia nauczyciela xD Robiłam
      scenografię tongue_out

Rozszerzenie właśnie trwa. Trzymam kciuki za trzy koleżanki. Może gdybym się
      uczyła słówek to pokusiłabym się na R, ale cóż.
    • patka1991 matura 06.05.10, 17:27
      według mnie była trudna, a słuchanka była prosta tylko 1, reszte prawie nic nie dało się
      zrozumieć, bo u nas za głośno puścili, żeby na pewno wszyscy słyszeli. ogólnie
      spodziewałam się po tak banalnej matmie i prostym polskim że i anglik zrobią łatwy, no
      cóż... 50% będzie, choć po wyjściu z sali zastanawiałam się czy zdam...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka