lizzunia 12.05.10, 16:41 Lubicie historie bo ja jej nieznosze pani nie nie umie wytłumaczyć i na lekcji panuje istny chaos, wiec nic dziwnego że nic nie umiem .......... A jak u was lubicie ten przedmiot ??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
katsuumi_17 Historia 12.05.10, 19:19 Nie wiem, jak można wytłumaczyć historię. Przecież to sama pamięciówa. Ty sama musisz sie jej nauczyć, nauczyciel jest od tego, żeby przybliżyć wam dany temat. U mnie historia wygląda lajtowo, nauczyciel jest spoko, lekcje luźne, sprawdziany ustne (zadaje ci temat i musisz go omówić, przy czym po minucie mówi "dobra masz 4, teraz pytanie na 5...). Gość jest naprawdę wyrozumiały. Oczywiście w mojej szkole są bardziej wymagający nauczyciele od tego przedmiotu, jednak historia nie jest moim przedmiotem kierunkowym (jestem w LO na biol- chem), dlatego dobrali nam właśnie jego, żebyśmy przyłożyli się do innych, ważniejszych dla nas przedmiotów, tj. biologia, chemia i fizyka. Ogólnie nie lubię hisotrii, bo mnie nudzi, za dużo kucia poza tym. Na szczęście już w tym roku kończę ten przedmiot i w 3 kl. zajmujemy się tylko i wyłącznie maturalnymi . Odpowiedz Link Zgłoś
trufla Re: Historia ;/ 12.05.10, 19:20 Osobiście bardzo lubię historię. Mam łatwość przyswajania historycznych zagadnień, dat i wydarzeń. Niestety moja nauczycielka jest bardzo dziwna. Co drugie słowo przewija sie u niej "eee" lub "mmm", całą swoją wiedzę opiera na podręczniku, a trudniejszych zagadnień musi szukać w internecie. Młoda nauczycielka... Odpowiedz Link Zgłoś
suzann. Re: Historia ;/ 12.05.10, 20:14 Ja bardzo lubię historię. Przy niej wystarczy nauczyć się czegoś z podręcznika lub zeszytu. Żadna filozofia, wystarczy tylko chcieć. Odpowiedz Link Zgłoś
slodkogorzka Re: Historia ;/ 22.05.10, 10:36 ja miałam beznadziejną nauczycielkę. Baba miala 53 lata. Teraz mam nauczycielkę 20 kilka lat i jest świetna. bardzo dobrze tłumaczy, jest kółko. Szkoła startuje w wielu ciekawych konkursach Odpowiedz Link Zgłoś
sratytaty bgfdbgb 12.05.10, 20:20 lubię historię, ale sprawdziany z historii to masakra w mojej szkole. Odpowiedz Link Zgłoś
colors / 12.05.10, 20:23 Hitoria to jeden z moich ulubionych przedmiotów ; ) Mam świetnego pana, który tak dobrze omawia w szkole lekcję, że w domu wgl się nie uczę, a mam same 5 . Odpowiedz Link Zgłoś
negative Nie jest źle 12.05.10, 20:24 Nie mam z historią większych problemów (na szczęście...) Odpowiedz Link Zgłoś
kararock Re: Historaia ;/ 12.05.10, 20:25 ja lubie chociaż tematy, które mamy aktualnie są jakies dziwne (o powstawaniu pieniedzy) Odpowiedz Link Zgłoś
wylogowana Kocham ! 12.05.10, 20:26 Uwielbiam historię, wchodzi mi to głowy lepiej niż angielski. Prawda jest taka, że jeśli jestem na lekcji to od razu wszystko umiem. Historia to prościzna. ; ] Pani prowadzi naprawdę ciekawe lekcji, dzięki którym można się dużo nauczyć. Ciągle odstawiamy jakieś scenki historyczne na lekcji. ; p Odpowiedz Link Zgłoś
kolorowa... Re: Historaia ;/ 12.05.10, 20:27 Ja lubie historie. Nauczycielka wszystko w skrucie tłumaczy i ja wszystko rozumiem i na lekcji pogadać można.... Odpowiedz Link Zgłoś
sofftine Re: Historaia ;/ 12.05.10, 20:44 Nienawidzę! Nie ma swobody, musimy siedzieć grzecznie, nic nie mówiąc, co do nas nie podobne. Odpowiedz Link Zgłoś
iga18 Re: Historaia ;/ 20.05.10, 08:28 Nie lubie historii, ale mam dobre oceny, bo zadania domowe robi mi mój brat,, który wprost uwielbia ten przedmiot i dobrze sobie z nim radzi Odpowiedz Link Zgłoś
theklaudia Re: Historaia ;/ 20.05.10, 08:32 nienawidze ale siedze ze swoją przyjaciółką to jest śmiesznie xD ostatnio pani powiedziała coś co zupełnie nie było śmieszne a my tak o rany zdzisia przestań brzuch mnie boli, Weź się zdzisia itd xD takie jaja <zdzisia to moja pani xD> Odpowiedz Link Zgłoś
bez.urazy Re: Historaia ;/ 20.05.10, 17:00 A podręcznika nie masz? Skoro nie rozumiesz nauczyciela to czytaj w domu podręcznik. Strasznie skomplikowane, wiem, ale jednak do zrobienia. Odpowiedz Link Zgłoś
karmel_ Re: Historaia ;/ 20.05.10, 17:03 mimo iż nie mam aktualnie nauczycielki , która dobrze tłumaczy , bardzo lubię ten przedmiot . Odpowiedz Link Zgłoś
fantabuu Lubię ;D 20.05.10, 17:05 to jeden z moich ulubionych przedmoitów ;D na lekcji jest cisza , mam same 5 ;D szczerze mówiąc uwielbiam ten przedmiot Odpowiedz Link Zgłoś
cukiereczek. Re: Historaia ;/ 20.05.10, 17:12 uwielbiam ,. nauczycielke mam mistrzowską , styl jej opowiadania o historii jest świetny , z nią lekcje historii i wosu ( też uczy tego przedmiotu ) nigdy nie są nudne . Odpowiedz Link Zgłoś
domi_nika Re: Historaia ;/ 20.05.10, 17:12 Mam 5,ale nie lubię historii.W sumie jako do nauki historia nie jest jakimś trudnym przedmiotem,wystarczy przeczytac temat i się nauczyc,ale mnie ostatnio historia bardzo zaczęła nudzic.Mamy teraz o średniowieczu (Bizancjum itd.).Jak dla mnie jest to nudne.Jeszcze u nas pani robi mało klasówek,ale pyta,a ja już wolę pisac niż mam opowiadac cały temat. Odpowiedz Link Zgłoś
fanka97 Re: Historaia ;/ 20.05.10, 17:57 nauczyciel od historii to niestety mój wychowawca na wychowawce moim zdaniem za bardzo się nie nadaje a co do historii to nie lubię jej na lekcji jest straszny zamęt i prawie nic nie wchodzi mi do głowy a już te daty i bitwy to istny koszmar Odpowiedz Link Zgłoś
slodkiporanek Re: Historaia ;/ 20.05.10, 20:01 Obecna nauczycielka, nie spełnia moich wymagań, nie umie prosto przekazać, ale to nie zmienia faktu, ze zawsze się historią interesowałam. Jak mój tata, który po jednym pytaniu o np. nowości techniczne w I wojnie światowej potrafi mi opowiedzieć dodatkowo cały jej przebieg oraz opisać ze szczegółami jeszcze II. Więc gdybym rozumiała i nie zapominała tego wszystkiego co mi opowiedział, najprawdopodobniej byłabym jakieś 2 lata do przodu z materiałem. Odpowiedz Link Zgłoś
nick_jonas_jb Re: Historaia ;/ 20.05.10, 20:03 No tak średnio... Nie jest tak, że jej nienawidzę, ale też jej nie uwielbiam... Odpowiedz Link Zgłoś
reigai Re: Historaia ;/ 20.05.10, 20:04 uwielbiam historię, to dla mnie jedyny przedmiot, którego nauczanie ma sens w gimnazjum. Niestety dla mnie, moja nauczycielka bardzo mnie nie lubi i uparcie chcę mi zrobić na złość, a ja odpłacam się jej tym samym Odpowiedz Link Zgłoś
truskawkooowaa. Re: Historaia ;/ 20.05.10, 20:05 a ja lubię . na półrocze wychodzi mi 5, może dlatego . ^ a jeszcze rok temu było 3 . Odpowiedz Link Zgłoś
fairy_tale Re: Historaia ;/ 20.05.10, 20:06 historia to moja zgroza !!! z całego serca jej nie nawidze !! a mój nauczyciel to szkoda słów... jak bym mogła to bym mu coś zrobiła ;3 Odpowiedz Link Zgłoś
minaslia Re: Historaia ;/ 20.05.10, 20:16 my mamy zajeistą historię, a nauczyciel wytłumaczy wszystkio bo to wcale nie jest tylko pamięciówa. Bardzo dużoo zależy od nauczyciela, w podstawówce nie nawidziłam tej lekcji, a teraz fajna jest i śmiechowa. Nauczyciel ciągle wali jakieś teksty typu: Albo krew Ci krąży nie w tą stronę, albo omija istotne miejsca <lol milion> Dzisiaj właśnie o 12:08 przerobiliśmy cały materiał do klasy 2 gim ^^. Odpowiedz Link Zgłoś
nearlaify Re: Historaia ;/ 20.05.10, 20:10 Historia jest ciekawa. Zwłaszcza nauka o II wojnie światowej i Polsce w czasach królów. Odpowiedz Link Zgłoś
slodki_piernik Re: Historaia ;/ 20.05.10, 20:10 kocham kocham kocham nad życie ;] Odpowiedz Link Zgłoś
xxlilyxx Re: Historaia ;/ 22.05.10, 11:15 lubię, chociaż nauczycielka jest beznadziejna. xd Odpowiedz Link Zgłoś
sexy_girl Re: Historaia ;/ 22.05.10, 11:38 nie nawidze historia jest pier*** . Pani też Odpowiedz Link Zgłoś
karcio Re: Historaia ;/ 22.05.10, 11:43 nienawidze.nudze sie przez cala lekcje.chyba ze zdziśka (pani od histy) powie jakis denny kawal to mam z kumpela ubaw na cala lekcje.i wogole ona odchodzi od tematow w książce . Odpowiedz Link Zgłoś