Dodaj do ulubionych

Filmy Disneya ogłupiają!!!

• xxlilyxx Re: Filmy Disneya ogłupiają!!! 22.05.10, 22:46
      tak, teraz Disney to tylko Hannah Monntana i reszta brygady.
      kiedyś Disney to był Król Lew i inne tego typu filmy. a czy one ogłupiały. ? nie
      wiem, wychowałam się na tych filmach i nie czują się ogłupiona. xd
    • slodkogorzka Re: Filmy Disneya ogłupiają!!! 22.05.10, 22:57
      Rozumiem, że chodzi Ci o tego typu filmy. Rozumiem Cię. Ale kocham starego, dobrego
      Disneya. Filmy takie jak Król Lew są wspaniałe. Ze starych filmów każdy niósł przesłanie. A
      teraz? Jest chłopak, jest dziewczyna. Zakochują się w sobie. Potem jest jakas zła
      dziewczyna która knuje intrygę. Główni bohaterowie sie godzą i na koniec całują.
    • cukierkowa_ filmy disnej czanel, jak już . 22.05.10, 23:50
      filmy Disneya są wspaniałe np. ' Król Lew ' ' Zakochany Kundel ' ' Księga Dżungli ' ' 101 Dalmatyńczyków ' i wiele innych .

a filmy disnej chanel ?
      o , O hsm, hannah montana ?
      no i czego ma się nauczyć z tego 7-8 latka ?

a poza tym wszystko to jest jedno i o to samo.
      niedługo znowu wyjdzie jakiś film o biiiiiiig love i uwaga... z ' rockowymi ' piosenkami !
      ale takie filmy to po prostu zbierają kasę, bo dużo dziewczyn wporst kocha takie, a nie inne.

do mweezy:
      tyle, że nie chodzi w tym o to, że to mało możliwe, a tamto wcale.
      chodzi o to, że wszystko to jest to samo.
      filmy mają taką samą fabułę, takie samo zakończenie i znaczna większość z nich jest... nie wiem, bo ' musicalem ' to ja bym tego nie nazwała - , -
      i ale mi rozrywka oglądając kolejny film, który z góry można powiedzieć, co w nim będzie się działo.
      bogaty, popularny chłopak, dziewczyna - szara myszka. spotykają się przypadkowo, podobają się sobie. są meeega hepi, potem kłótnia, dziewczyna załamana, jakże wielka zgoda i na koniec piosenka.
      rozerwać można się przy o wiele ambitniejszych komediach, ale to, że ktoś wybiera disneyjochanellowe, to nie mój problem.
      może ktoś jest ograniczony, może nie.
      • mweezy Re: filmy disnej czanel, jak już . 31.05.10, 18:49
        @cukierkowa_, no pewnie, bo tylko w filmach disney'a fabuły się powtarzają i to
        wcale nie jest prawda, że w wielu filmach schemat jest podobny: dość nietypowa
        para się poznaje, zakochuje w sobie i pokonują przeciwności losu żeby być ze
        sobą... sciana oczywiście, jak ktoś lubi takie filmy to jest ograniczony i
        robi sobie ołtarzyki z gwiazdami disneya... to ty i ludzie, którzy myślą są
        ograniczeni, bo nie potrafią zrozumieć, że wiele osób widzi coś poza Disney'em i
        nie ogranicza się tylko do niego. żałosne, po prostu żałosne.
    • ewafarna Hm .. 23.05.10, 13:33
      Migdy się nad tym nie zastanawiałam ,ale chyba warto zacząć ... To prawda- w
      każdym Disney`owskim filmie , czy serialu fabuła jest o tym samym .Nie powiem
      ,że ogłupiają ,ale może..jakby to nazwać .."okłamują " ?Unierzeczywistniają
      bieg życia .Tego prawdziwego życia ,a nie życia według Disnaey`a. ; /
    • pati123153 Re: Filmy Disneya ogłupiają!!! 23.05.10, 13:37
      Ech, a kto by chciał oglądać filmy o rzeczywistości i prawdziwym świecie ?! Taki spektakl z życia mamy codziennie. cool
    • kotkowa_ewa Re: Filmy Disneya ogłupiają!!! 23.05.10, 13:41
      Bez przesady, że ogłupiają ; )
      Mi osobiście się podobają, bo są łatwe i przyjemne.
    • koaal haha, nie no spoko. xd 23.05.10, 13:41
    • indywidualistka Re: Filmy Disneya ogłupiają!!! 23.05.10, 13:47
      Jak Twoim zdaniem ogłupiają, to nie oglądaj. -.-
      • dulce12_rbd Re: Filmy Disneya ogłupiają!!! 24.05.10, 11:39
        Tak jest we wszystkich komediach romantycznych.
        Poznają się, zostają parą, kłócą się, i na końcu godzą.
        Tylko w niektórych oryginalnych filmach tak nie jest.
    • kara4454 Re:ja już milion widziałam takich samych scen... 24.05.10, 11:37
      i nie tylko w filmach.też w bajkach serialach i innych(innych nie ma ale to
      szczegół)
    • iljustinb Re: Filmy Disneya ogłupiają!!! 30.05.10, 21:40
      jaja som na nich xd
      • mweezy o fuck... 31.05.10, 19:34
        @iljustinb, tia, no pewnie że som. o.O

co za ludzie...
    • xxxnikusxxx Re: Filmy Disneya ogłupiają!!! 31.05.10, 19:39
      tak, zawsze tak jest, potem małe dziewczynki wyobrażają sobie Bóg wie co i
      wzdychają do Biebera, mówiąc, że się w nim zakochały.
    • anusia14 Re: Filmy Disneya ogłupiają!!! 31.05.10, 19:41
      no wow...o.O
      • truski_95 raczej nie !!! wejdź i zobacz 31.05.10, 19:51
        To Disney Chanel robi takie filmy, a randka z gwiazdą jest na faktach i wiesz nie chce cie
        martwić, ale z wytwórni Disney' a to nie tylko HSM czy CP, ale klasyczne filmy,
        a takżeproszę tu masz filmy Walta Disneya
        pl.wikipedia.org/wiki/Kategoria:Filmy_Disneya
        a tu filmy animowane
        pl.wikipedia.org/wiki/Kategoria:Filmy_animowane_Walta_Disneya
        w wiesz nie wydaje mi się, żeby
        Książę Persji: Piaski Czasu czy Piraci z Karaibów: Na krańcu świata miały oklepaną fabułę

i na drugi raz zanim coś napiszesz zastanów się uncertain
    • lamma Re: Filmy Disneya ogłupiają!!! 31.05.10, 19:52
      co z tego, ważne że dzieciaki to kupują i biznes sie kręci.
    • arwena To fakt.... 31.05.10, 20:08
      Pewnie powiem to co inni ale jeśli ktoś widzi w tych filmach Disneya Channel
      swoją przyszłość to faktycznie można je uznać za ogłupiające. Dla mnie Disney
      na zawsze będzie mi się kojarzył z Królem Lwem... To są piękne i pouczające
      bajki. A jeśli ktoś pisze, że ogląda HSM czy inne tego typu filmy dla rozrywki
      to czy nie uważacie, że przy tych starszych bajkach np. Tarzan itp. można się
      lepiej bawić? Tam humor jest na wysokim poziomie a nie to co tu... Lepiej
      zastanówcie się co piszecie ludzie.
    • ika__94 Re: Filmy Disneya ogłupiają!!! 08.06.10, 17:44
      Troche tak. Takie jedenastolatki naoglądają się tych przesłodzonych bajeczek a
      potem przychodzi rozczarowanie, bo w realu jest troche inaczej. Ale jak będziemy
      patrzeć na to z przymrużeniem oka to nie powinnyśmy zgłupieć ;d
      • hilary_fanka Re: Filmy Disneya ogłupiają!!! 08.06.10, 17:50
        Przyznaję Ci rację, ale tak jak ktos już tu napisał - filmy Disney Channel, nie ogólnie
        Disney'a. Chyba nie powiesz mi, że taki sam schemat jest w Piratach z Karaibów. To też
        film Disneya. A występuje w nim Jonny Depp, dla wielu osób idol, wzór, a przede
        wszystkim świetny aktor.
    • antay Re: Filmy Disneya ogłupiają!!! 12.06.10, 18:25
      P.S - skoro ogłupiają filmy, które nie opierają się na faktach z prawdziwego
      świata, to może przestaniemy oglądać telewizję. Nie tylko na Disney'u są takie
      nie realistyczne filmy. A tak na marginesie to co można powiedzieć o ZMIERZCHU ?
      On nie ogłupia ? Dziewczynki czekają z wielką nadzieją, że pewnej cudownej nocy
      w ich domach zawita Edward. Spotykałam się już z przypuszczeniami, które mówiły,
      że wampiry istnieją.
      Skoro tak to odbierasz to przestań oglądać, nie czytaj książek i dla własnego
      bezpieczeństwa nie słuchaj muzyki.
      Te filmy są dla rozrywki -.-'
    • koniara13 Re: Filmy Disneya ogłupiają!!! 12.06.10, 18:33
      pfffffff... coś nie tak. wcale nie ogłupiają.
    • skejciaraa.xd Re: Filmy Disneya ogłupiają!!! 12.06.10, 18:35
      no bo przecież Disney kojarzy się z dziećmi do lat 8.
      Takie małe brzdące kochają taką tematykę filmową i tą całą fabułę.
      Tak już jest i raczej to się nie zmieni. ; |
    • triopiruet Re: Filmy Disneya ogłupiają!!! 16.06.10, 22:38
      Jakby ten cały Walt Disney żył, to by umarł i by się w grobie przewrócił... jakby zobaczył
      co oni tam puszczają na tym Disney Channel... pokój z wamismile
    • cipa92 Re: Filmy Disneya ogłupiają!!! 16.06.10, 22:51
      fakt może i filmy disneya sa przewidziane ale może ludzie lubia filmy z happy
      endem?! i to można potwierdzic tym, że ten film stał się hitem! dlaczego? bo
      ludzie widocznie takie filmy lubia. chciałabys cały czas ogladac filmy np.
      tytanic. film jest bardzo dobry ale po czasie sie nudzi dlatego wymyslono różne
      typy filmów by kazdemu sie podobałysmile
      • shibuu_ Re: Filmy Disneya ogłupiają!!! 16.06.10, 23:34
        długo nad tym myślałaś?
        Ja po obejrzeniu kilku sekund reklamy tej randki z gwiazdą stwierdziłam że
        zalatuje hsm, aktorka nie umie grac.
        Lubiłam kiedyś filmy disneya, myślę że każdy miał taką fazę. Teraz jak natrafię
        na kawałek hsm czy czegoś innego w tv to od razu widząc ich grę aktorką. Raczej
        jej brak.
        Jedyne co ujdzie to camp rock, chociaż byłby o wiele lepszy bez jonasów, i hm:
        the movie.
    • unthinkable Re: Filmy Disneya ogłupiają!!! 17.06.10, 15:13
      masz rację . każdy disneyowski film niczym się nie różni . te filmy są
      tworzone po to by wciskać dzieciom przekłamany obraz idealnej ameryki . przecież
      takie sytuacje nie mają miejsca.
    • zieelono Re: Filmy Disneya ogłupiają!!! 17.06.10, 15:23
      Dosłownie .Ale chyba po to takie filmy istnieją , żeby pokazać od małego że
      zawsze wszystko się kończy wspaniale i w miłości . Tak nie jest . Jednak z
      drugiej strony gdybyśmy oglądali stale takie filmy jakie jest życie , byśmy
      wykitowali ;]
    • ewka705 Filmy Disneya ogłupiają!!! 17.06.10, 15:39
      No WOW! A czego spodziewałaś się po bardzo inteligentnych serialach Disney'a. Kiedyś
      Disney rządził, ale teraz...porażka.
    • dirty Re: Filmy Disneya ogłupiają!!! 03.07.10, 15:53
      wiesz co. ja jestem na tyle duża że raczej te filmy nie zrobią ze mnie głupiej
      piczki. disney wie, że wielbicielki tej stacji to dzieeffczynki od 6-13 lat.
      dlatego wpuszczają takie ciemnoty i myślą, że dziewczyny sie na to nabiorą.
      dzieffczynki tak ale nie MY inteligentne kotkowiczki ^^
    • lady_secret. Dokładnie... 03.07.10, 15:57
      Disney jest do szajsu i tyle.
      • coldprincess Re: Dokładnie... 04.07.10, 08:30
        Tak jak Zmierzch, Disney ogłupia ; )

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka