timestealer Re: Ulubiona postać książkowa 16.05.10, 16:17 Brandy Alexander- bo jest idealnym odzwierciedleniem dzisiejszych czasów. Bernard Rieux- bo w jakiś pokrętny sposób jest dla mnie wzorem idealnego przyjaciela Joe Alex- bo nikt nie potrafi być tak niesamowitym Neil Perry-bo w gruncie rzeczy to moje alterego Odpowiedz Link Zgłoś
raspberrytears Re: Ulubiona postać książkowa 16.05.10, 16:34 Tak jak ktoś już napisał Neil Perry. Za to, że po prostu był. Pokazał jak wielką pasję może być teatr. Za to co zrobił, z jednej strony niespodziewanie. Holden Caulfield. Jest takim moim ideałem. Za te jego decyzje, słowa, które wypowiadał. Charles "Nuwanda" Dalton. Odwaga. Nie wstydził się swoich racji. Robił to co mu się podobało, nie zwracał uwagi na konsekwencje. Osobnika tej piękniejszej płci nie posiadam. Odpowiedz Link Zgłoś
neverenough Re: Ulubiona postać książkowa 16.05.10, 16:25 Halt ze Zwiadowców. kocham go za jego tajemniczość. c ; Odpowiedz Link Zgłoś
angie2 Re: Ulubiona postać książkowa 21.08.10, 10:16 Ronnie Miller. Nie umiem wyjaśnić dlaczego Odpowiedz Link Zgłoś
alisou ah, Serena. 21.08.10, 12:36 podoba mi się postać Sereny van der Woodsen z Plotkary. blond piękność, która założy worek na ziemniaki, a wygląda jak gwiazdy i wszyscy się nią zachwycają. i taka jest prawda, że są tacy ludzie. <: Odpowiedz Link Zgłoś
mroweczka_xxx Re: Ulubiona postać książkowa 22.08.10, 22:08 Jacob Black z sagi "Zmierzch" - rozwala mnie jego tępe myślenie ;D + Seth Clearwater też z sagi - strasznie wyluzowany ;D Odpowiedz Link Zgłoś
spicygarlic Re: Ulubiona postać książkowa 22.08.10, 22:10 robert langdon , ponieważ : - jest bystry - bardzo mądry - rozwiązuje trudne zagadki - umie się wyplątać z każdej intrygi - jest amerykaninem; * - nosi super zegarek z myszką miki . xd chyba tyle .. Odpowiedz Link Zgłoś
jonas_lover Re: Ulubiona postać książkowa 22.08.10, 22:14 Sam from Dziewczyna Ameryki by Meg Cabot. xD Czuję, że bym ją polubiła, gdybym ją znała. Jest taka naturalna, ma własne zdanie, nie da sobie nic wmówić. Odpowiedz Link Zgłoś
robpattinson Re: Ulubiona postać książkowa 22.08.10, 22:20 Mam dwie takie ulubione postacie z książki Edward Cullen i Bella Swan lubię jeszcze Alice ale to się wytnie Za co uwielbiam Edwarda Cullena? Za to, że jest jedyny. Nikt, tak jak Stephenie Meyer nie potrafi opisać jakieś postaci. Nikt tak jak ona, nie stworzy takiej postaci. Edward jest jak ze snu, to wiemy nie od dziś, ale mimo wszystko, gdy czytam książkę i całą sagę, większą uwagę zwracam na sam charakter, na to, co czuje wnikam w jego postać wiem, ze to chore, ale ja tak czuje i rozumiem daną postać Z Bellą i Alice jest tak samo identycznie Odpowiedz Link Zgłoś
thewildone Re: Ulubiona postać książkowa 22.08.10, 22:22 Mam ich zbyt dużo, ale postaram się wymienić. ;] Severus Snape z Harry'ego Pottera. Dean Priest z Emilki z Księżycowego Nowiu. Petroniusz z Quo vadis. pan Rochester z Dziwne losy Jane Eyre. Rett Butler z Przeminęło z wiatrem. Scarlett O'Hara z Przeminęło z wiatrem. Dean Moriarty z W drodze. Fanny Price z Mansfield Park. Heathcliff z Wichrowych Wzgórz. Katarzyna Earnshaw z Wichrowych Wzgórz. David Copperfield z Davida Copperfielda. ;D Jacob Jankowski z Wody dla słoni. Żona lekarza z Miasta ślepców (jej imię nie było podane w książce xD). Główna bohaterka Rebeki (j.w.). Becky Sharp z Targowiska próżności. Dolores Claiborne z Dolores Claiborne. ;p Odpowiedz Link Zgłoś
myoshi Re: Ulubiona postać książkowa 22.08.10, 22:30 Ever - "Ever", "Błękitna Godzina". Damen - j.w. Zoey - Saga "Dom Nocy". Laurel - "Skrzydła Laurel". Maggie - "Atramentowe Serce". Odpowiedz Link Zgłoś
kajuchna Re: Ulubiona postać książkowa 22.08.10, 22:26 Książki: Sen, Mgła i Koniec Postać: Janie Hannagan Dlaczego: bo czytałam te książki miliony razy i jeszcze mi się nie znudziły Odpowiedz Link Zgłoś
doggy Re: Ulubiona postać książkowa 22.08.10, 22:29 Edward Cullen. Tajemniczy, przystojny, opiekuńczy, boski, cudowny, czarujący, inteligenty... Po prostu idealny. Odpowiedz Link Zgłoś