Dodaj do ulubionych

Big love, w wieku 13 lat...

31.05.10, 16:15
~ Najadę na większość dziewczynek, które sądzą, iż w chłopak w wieku 13 lat, to wieczna
miłość ~.

Dużo dziewczyn w przedziale wieku 12 - 15 mają chłopaka. Też tak jest w mojej szkole.
Weźmy sobie przykładową Karolinę. Ma chłopaka z tej samej szkoły, z przeciwnej klasy.
Wszystkim rozgaduje, że to będzie wieczne, bo oboje się kochają. Jednak Karola to nieuk i
nie bardzo słucha Pani od Wychowania do życia w rodzinie. Nie wie, że 13 letni chłopczyk
nie potrafi odwzajemnić miłości, bo nie rozumie, co to tak naprawdę jest.
Ona oczekuje miłości, buziaczki, przytulanki etc., a on myśli "Niech mnie sobie przytuli,
przynajmniej ma się czym popisać przed chłopakami..." Wielka miłość rozpada się 3
miesiące później, kiedy Karola złowiła nową zdobycz - Marka z III A.

Co sądzicie o takiej nastoletniej miłości?

Według mnie to istna dziecinada. Przecież taki związek nie ma przyszłości. "Teraz mi się
podobasz, bo buzują we mnie hormony, ale za kilka lat, nie będę wiedziała kim jesteś"
I oficjalnie, denerwuje mnie to, że dziewczyny są tak głupie, zazdroszczę inteligencji...

Wolę poczekać do 16/18 - nastki, i poznać kogoś, kto będzie na tyle dojrzały, że
odwzajemni to, czym go darzę.

Jesteście w takim związku? Ile macie lat?

Peace & Love. Chrup. santa
Obserwuj wątek
    • lady_cat Big love, w wieku 13 lat... 31.05.10, 16:21
      mądra chrupcia. <3
      ja zgadzam się z tobą, masz rację.
      w dodatku nazywają to miłością, mówią, ze kochają
      ... a nie wiedzą nawet co to jest .

współczuć im tylko braku mózgu .
      • anja_ Re: Big love, w wieku 13 lat... 31.05.10, 16:42
        zgadzam się z tobą. Dziewczyny chcą przytulaski, całuski, a chłopcy..właśnie. a chłopcy co oczekują po ' chodzeniu ' z dziewczyną ?
        • pigusia ehhhh 31.05.10, 17:12
          Wiesz to zależy ja np mam 13 lat i chodzę z chłopakiem od 2 lat
          czuje że naprawdę go kocham i on tak samo mnie bardzo dobrze się dogadujemy to też
          zależy od ludzi i od tego czy chodzą tylko ze sobą żeby poszpanować przed kumplami czy
          siebie naprawdę kochająsmilewinksmile
          • kociara000 historyjka .. 31.05.10, 17:56
            wiem, że to zabrzmi jakbym zmyślała .. ale mój kolega < i potwierdza to kilku
            innych kolegów, którzy z reguły nie kłamią / zmyślają ; ] > mi mówił że jego
            dziadkowie sa ze sb od podstawówki ; O . jak dla mnie szok . bo ogólnie rzecz
            biorąc jestem tego samego zdania co chrupek : - ****
    • kikunia Re: Big love, w wieku 13 lat... 31.05.10, 16:21
      Mam 14 lat i nie mam chłopaka.
      Nie do końca się z Tobą zgadzam...
      Dziewczyna niech i ma tego chłopaka ale niech nie rozgaduje wszystkim że to wielka
      miłość. A tak na marginesie: Kuzyn zaczął się spotykać z dziewczyną gdy mieli po 15 lat.
      Od kilku lat są szczęśliwym małżeśtwem. Ale mało jest takich przypadków...
      • lovebug jestem z swoim już półtora roku. 31.05.10, 16:33
        ale nie rozgaduję wkoło jak jest.
    • katsuumi_17 Tutaj :-) 31.05.10, 16:38
      Również uważam, że to dziecinne. Za tydzień kończę 18 lat i miałam jak narazie tylko
      jednego chłopaka- rok temu. Owszem, w wieku 13-14-15 lat podobało mi się wielu
      chłopaków, to naturalne. Ale nigdy z nimi nie chodziłam, bo poprostu wiedziałam, że to
      głupie. Na prawdziwą miłość trzeba poczekać. Dla mnie nie do pomyślenia było "miecie"
      chłopaka tylko po to, żeby popisać się przed koleżankami, a już tym bardziej myślenie o
      seksie, o czym wiele słyszy się teraz w młodszych środowiskach.
      Piękno miłości najbardziej docenia się wtedy, kiedy doświadczamy ją po raz pierwszy, no
      może jeszcze drugi czy trzeci i w wieku, w którym naprawdę jest możliwa. Co by mi było
      po tym, że mogłam mieć 20 chłopaków, jak z żadnym z nich nie łączyłoby mnie coś
      więcej niż tylko pociąg do wyglądu? Wtedy nie potrafiłabym się naprawdę zakochać.
    • lalula005 tak, ale... 31.05.10, 16:43
      są wyjątki.

Np. rodzice mojej koleżanki zaczęli ze sobą chodzić w wieki 12 lat i są razem do dziś.

Myślę, że dla prawdziwej miłości nie ma określonego wieku. Może to być w wieku 14,17,19,20,30 itd.
      • nusska Re: tak, ale... 31.05.10, 19:45
        lalula005 napisał(a):

> są wyjątki.
        >
        > Np. rodzice mojej koleżanki zaczęli ze sobą chodzić w wieki 12 lat i są razem d
        > o dziś.
        >
        > Myślę, że dla prawdziwej miłości nie ma określonego wieku. Może to by
        > ć w wieku 14,17,19,20,30 itd.

zgadzam się! Ja mam chłopaka ( 15 lat ) , a sama mam 14 . I jestem już z nim rok <;
    • reigai Re: Big love, w wieku 13 lat... 31.05.10, 16:45
      to jest smutna rzeczywistość, ale to nie tyczy się, jak napisałaś, ogółu
      gimnazjalnego społeczeństwa, bo znam ludzi, którzy poznali się, kiedy mieli po
      trzynaście lat i niedawno obchodzili niemal dwudziestą rocznicę ślubu. Ale to
      jest też może kwestia mentalności obecnej młodzieży, bo teraz posiadanie
      chłopaka, to "lans i szpan" (ale powtarzam, są wyjątki)
    • karolcia741 A ja mam coś do powiedzenia 31.05.10, 16:51
      Masz rację, to żadna miłość tylko co najwyżej zauroczenie kimś, tak samo jak
      można zauroczyć się czymś. Np. pieskiem lub kotkiem. W wieku 13 lat każda
      dziewczynka marzy już o tym ''kimś'' co pójdzie z nią do ołtarza. Gdy się
      rozstają to tak naprawdę dziewczynki i chłopcy nie przywiązują do tego wielkiej
      wagi bo nic wielkiego razem nie przeżyli. Zauroczenie w wieku 16-18 lat to jest
      coś! Związek pełen wybuchów , najpierw zauroczenie, bycie z kimś, mówienie się
      ''kocham'', całuski, przytulanki, następnie kłótnie, zero zrozumiałości,
      rzucenie kogoś przez kogoś, płacz i żal. To mniej więcej skrót tego co w moim
      wieku się dzieje. Osobiście tego nie przeżyłam ale mam przyjaciółki, które się
      zwierzają
    • iljustinb Re: Big love, w wieku 13 lat... 31.05.10, 16:53
      Mysle ze to zalosne!
      U mnie duzo dziewczyn ma ''chlopaka'' ale to bardziej przyjazn a nie ;/
      ostatnio bylam w gorach z klasa na 5 dni i tam kolezanka zostala dziewczyna takiego chlopka
      ale jak bylismy juz w szkole to nawet ze soba nie gadali!
      to tylko na pokaz ! chca byc fajni ;//
    • hiaa Re: Big love, w wieku 13 lat... 31.05.10, 16:59
      Lepiej poczekac te pare lat i w 16 latach się zakochac a nie idiotkę przed innymi stroic.!
      Żal .! wink
      • jolene_ Re: Big love, w wieku 13 lat... 31.05.10, 17:11
        ja mam 12 lat i nie chcę teraz mieć chłopaka , gdyż wiem , że ich związek tak na
        prawdę nie jest prawdziwym związkiem. poczekam te parę lat , znajdę sobie
        prawdziwego chłopaka , który będzie mnie na prawdę kochał (kochał nie LoFcIałŁ )
        i wtedy będę cholernie szczęśliwa. ;3
    • piratka13 Re: Big love, w wieku 13 lat... 31.05.10, 17:09
      Osobiście gardzę takimi ludźmi . uważam ,że miłość może być w każdym wieku ,ale
      to się nie często zdarza , Z reguły w tym wieku chodzi się z kimś wyłącznie dla
      po piski lub też by mieć kogoś przy sobie ,ale to nie zawsze jest "MIŁOŚĆ"
    • pauluskaaa Re: Big love, w wieku 13 lat... 31.05.10, 17:09
      Chrupku,zgadzam się z Tobą całkowicie.
      Ja tam wolę sobie poczekać do tej przykładowej 16-nastki niż teraz wieku 14-nastki bawić się
      w jakąś szczeniacką miłość.
    • luukasz Re: Big love, w wieku 13 lat... 31.05.10, 17:10
      Myślałem, że to znów jakiś słitaśśśny temacik o tym o big loff.

No cóż. Ja mam 16 lat i prawdziwej dziewczyny nie miałem i raczej w ciagu 2/3 lat nie będę
      miał. Na razie jest mi ona niepotrzebna. Fakt moi kumple sie chcwalą jaką to nową szmulę
      wydupczyli itp. Zlewam na to i tyle.
      Bawią mnie takie dzieci w tej sytuacji którą przedstawiłaś. Żenada. Niech się lolansują
      swoim chłopkiem, która ma na razie tylko w głowie piłkę nożną,samochody i inne
      duperele. ;]
    • wika123 hmm 31.05.10, 17:11
      lol's sorry ale ostatnio nadużywam tego skrótu.
      Mam 13lat. Jem truskawki. Czytałam twój post jedząc truskawki. Co najważniejsze nie
      zakrztusiłam się tymi truskawkami <były pycha>.

Przechodząc do setna sprawy. Uważam, że w tym wieku NAPRAWDE można mieć
      chłopaka nie na pokaz. spotykasz chłopaka i czujesz że jest twoją bratnią duszą, rozumie
      cie to dlaczego z nim nie byc. nie jest to wielka miłość. po prostu związek z rozumiejącą cię
      osobą.

Tak wgl. NIE MAM CHŁOPAKA.
      • ave Re: hmm 31.05.10, 17:30
        nie jestem pewna czy powinnam się wypowiadać... bo nigdy nie miałam chłopaka i
        nigdy się nie zakochałam więc nie trudno mi powiedzieć że... hmmm... ujmijmy to
        tak moja jedna koleżanka spotyka się z chłopakiem i na coś tam liczy... <ale
        muszę przyznać że nie tylko chłopcy są na to za głupi bo niektóre dziewczynki
        też czyli odwrotnie chłopak tak dziewczyna nie... wracając do omawianego przeze
        mnie przypadku (uwaga będzie jeszcze jeden)> ...i widać że on też się stara
        chociaż nie rozumiem dlaczego... ponieważ ona daje wrażenie że jest z nim na
        pokaz i ogólnie jest w pewnym sensie dla niego wredna no bo kłóci się z nim
        często o jakiś duperel i biega po szkole szukając współczucia i pomocy przy czym
        wrzeszczy że z nim zerwie... w drugim przypadku (w obu przypadkach są z tej
        samej klasy) moja koleżanka zakochała się a może zauroczyła w chłopaku z którym
        gadała z dwa razy (w stylu "-cześć -siema -co czytasz? -lekturę... -aha
        spoko..." koniec) no i tańczyła na dyskotece i uważa że to super wielka
        miłość... no ale jak ja wspomniałam nie zakochałam się więc nie wiem do końca
        jak bym zareagowała teraz mówię że nie oszalałabym tak jak one... ale wiecie...
        nigdy nic nie wiadomo
    • about_ Re: Big love, w wieku 13 lat... 31.05.10, 17:21
      I think you're right, it's mindelss to be in real love in 12 years old... I haven't got a
      boyfriend, I'm 14 ...
    • gwiazdka_14 Re: Big love, w wieku 13 lat... 31.05.10, 17:22
      Ja piernicze.. I po co ten wątek?! Było 1000 000 Takich samych! Odpuśćcie sobie i zejdzie z
      dziewczyn, które są zakochane!!!
      • luukasz Re: Big love, w wieku 13 lat... 31.05.10, 17:34
        Uważasz, że dziewczyna która ma 13 lat może się tak naprawdę zakochać? W chłopcu
        który jest o 1-2 lata starszy? Przyż to jeszcze dzieci.

• scarletrose Zgadzam się. 31.05.10, 17:23
      I więcej nic nie napiszę, bo w swojej wypowiedzi zawarłaś wszystko, co myślę na
      temat "zakochanych" hot 13 c;
    • ciapolka nie miałam, nie mam, nie chce miec 31.05.10, 17:27
      KC VERI ONLY MYSELF
      • jula__ Re: nie miałam, nie mam, nie chce miec 31.05.10, 17:31
        Weś puknij się w łeb dziewczyno , daj se spokój ! Co może cie zaden nie chce ? Ja pierdole
        jak chcą to będą miały ja mam 13 lat i miałam już duuużo chłopakow i co z tego ? Jezu.
        • ciapolka Re: nie miałam, nie mam, nie chce miec 31.05.10, 17:42
          hahahahahaha no pewnie mam pełno przyjaciół i 2/4 z nich sie we mnie buja i napewno
          mnie nie chca WTF IDZ SIE JE.. SU. NIEDOJ...
          a ty mialas tyle dziewczyn bo jestes głupia, tania i puszcz.lsk.
    • oola mam 16 lat i.. 31.05.10, 17:30
      .. nie miałam jeszcze takiego chłopaka "na serio".
      wolę się teraz zająć nauką i poczekać na tego właściwego. (;
      • elf97 Re: mam 16 lat i.. 31.05.10, 17:34
        mam 13 lat . i nie chcę mieć chłopaka . jak narazie . nie potrzebny mi on do szczęścia

uważam że jet to dziecinne . takie chodzenie za rączki czy przytulanie się w tym wieku .

ja jeszcze poczekam na swoją prawdziwą miłość c:
    • black_lena Re: Big love, w wieku 13 lat... 31.05.10, 17:33
      Nie na widzę lasek , co zmieniają facetów jak rękawiczki uncertain

Ja mam 16 smile
      Mam chłopaka i go kocham tongue_out
    • riri95 Re: Big love, w wieku 13 lat... 31.05.10, 17:39
      Wg mnie " big love" w wieku 13 lat nie istnieje. Co najwyżej dziewczyna się
      podoba chłopakowi albo chłopak dziewczynie. Albo zauroczenie. Albo "podrywanie"
      przez chłopaków ( ja z takim "dojrzałym podrywaniem" mam codziennie w szkole do
      czynienia ehh... ). Jakieś tam niewinne flirty. Ale " big love" nie. Jak już to
      w liceum smile
      • nienormalna__ ;) 31.05.10, 17:52
        Ja mam 16 lat i to mój drugi chłopak. Pierwszego miałam w wieku 13 lat i był
        w 3 gimnazjum. Nie każdy jest taki jak tutaj opisałaś.
        Ja na przykład byłam ze swoim chłopakiem ponad półtora roku i myślę że już wtedy
        wiedziałam co to prawdziwe uczucie.
        Nie czepiajcie się 13latek, ponieważ to też dziewczyny. Wy też kiedyś takie
        byłyście i na pewno miałyście takich chłopaków.
        Pozdrawiam ; ).
    • perfum Re: Big love, w wieku 13 lat... 31.05.10, 17:45
      Hmm , to zależy od ludzi .
      Ja w takim jednym się zakochałam jak miałam 7 lat xdd i .......
      kocham go do dziś .

pzdr . kwiat
      • mweezy popieram cię chrupciu! <3 31.05.10, 18:17
        chociaż mimo wszystko zdarzają się takie prawdziwe miłości. niestety
        bardzo rzadko.
    • niesmaczna Re: Big love, w wieku 13 lat... 31.05.10, 17:55
      A co Cię to obchodzi, czy ktoś ma w tym wieku chłopaka czy nie, lub czy ktoś
      poczeka do 16-18 na tę "prawdziwą miłość".
      • pink_rulez Re: Big love, w wieku 13 lat... 31.05.10, 18:06
        Ale takie zauroczenia to część dojrzewania!
        Nie chodzi mi o obściskiwanie się w wieku 13 lat, ale o pierwsze trzymanie za rękę, buziaka
        w policzek itp.
    • ladyamore Re: Big love, w wieku 13 lat... 31.05.10, 18:08
      Ja mam 14 (no w grudniu no ale..) i jakoś mnie do tego nie ciuągnie do tych wszystkich
      przytulanek buziaków i ... oczywiście randek
      przecież nic z tego nie bedzie tylko złamane serce i płacz że on był taki super itd a za 2 dni już
      inny i tak w kółko kiedys nadejdzie czas że ja bede poważniejsza i chłopaki tez i wtedy na
      pewno kogoś poszukam smilesmile
      Pozdrawiam wszystkie dziewczyny (biedne) które maja obecie złamane serce. Czy ja nie mam
      racji???
      • chrupek Big love, w wieku 13 lat... 31.05.10, 18:20
        Dziękuję za wyśmianie mnie, to słodkie. <3<3<3
    • fabienne Re: Big love, w wieku 13 lat... 31.05.10, 18:31
      Hehe. Może coś jest w takiej miłości ale na pewno nie jest na całe życie. Nie
      słyszałam o takich przypadkach. Masz racje, chłopcy w tym wieku nie mają pojęcia
      co to jest prawdziwa miłość. Do tego dorastają później niż my. Ja mam 20. Mój
      chłopak też. Muszę przyznać że to po prostu duże dziecko. smile Co dopiero jeżeli
      idzie o 13-nasto letnie dzieci...
    • monik4 Re: Big love, w wieku 13 lat... 31.05.10, 18:35
      co za dzieci xdd
      • vhyf_ Re: Big love, w wieku 13 lat... 31.05.10, 18:44
        chrupcio ma racje cool

a wogóle to , jestem w 6 klasie. uczy sie ze mną najbardziej fajna popularna mega
        elo dziewczyna
        która ma chłopaka , rówinież słit popularnego , no bo
        ona nie chodzi z byle kim . ostatnio widziałam jak się z tym chłoapkiem całowała,
        to mnie zamurowało , policzek ok , ale nie aż tak ! ohh i te ich czułości..
        ale ostatnio mi się zwierzała, powiedziała że chyba z nim zerwie bo 2 tygodnie
        to zadługo jak na chodzenie z jednym chłopakiem. oczywiście pared dni
        temu mówiąc jaki on jest wspaniały . eh te 'nastolatki' . : /

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka