Dodaj do ulubionych

***Niedouczeni nauczyciele***

02.06.10, 15:51
Czy u was w szkole też macie nauczycieli, którzy wygadują głupoty bo sami nie znają
odpowiedzi na pytanie lub podają błędne informacje? Mnie polskiego uczy idiotka, która
jest też pedagogiem.Powiem szczerze, że nie nadaje się ani do jednego, ani do
drugiego.Ostatnio na polskim mieliśmy temat o odmiane nazwisk.Powiedziała nam, że
nazwisko Szydło odmienia się na Szydłowski a jak powiedziałam, że przecież to zupełnie
inne nazwiska to krzyknęła, że jak skończę polonistykę na studiach to wtedy
porozmawiamy.Zdarzało się już wiele takich sytuacji gdzie wmawiała nam jakieś głupoty,
bo sama nie znała odpowiedzi...sciana
Obserwuj wątek
    • nicely Re: ***Niedouczeni nauczyciele*** 02.06.10, 16:43
      W drugiej klasie gim. miałam taką nauczycielkę z polskiego, która była totalnie pusta.
      Robiła z nami ćwiczenie - mówiła co innego a na tablicy pisała co innego. Oczywiście nikt
      nie mówił jej, że takie błędy robi i nikt tego nie przepisywał, szliśmy do innej nauczycielki i
      ona nam to tłumaczyła wink
      • molinka Re: ***Niedouczeni nauczyciele*** 03.06.10, 14:12
        znam dużo takich
    • nicely Re: ***Niedouczeni nauczyciele*** 02.06.10, 16:45
      Zapomniała dodać, że ona miała też problem z nazwiskami, taki jak twój smile. Kiedyś
      otrzymałam od niej listę z nazwiskami z mojej klasy (była też naszą wychowawczynią) i od
      dawna wiadomo, że nazwiska typu Kleryk, Kozak, Kowalik się nie odmieniają na Klerykowie,
      Kozakowie i Kowalikowie. Niestety - ona taki pisała, a później każdy miał do mnie pretensje,
      że ja odmieniam ich nazwiska.
      • misska666 Re: ***Niedouczeni nauczyciele*** 02.06.10, 16:50
        a no zdarzają się i tacy. tak się składa, że moja mama uczy polskiego i jak
        czegoś nie wie, to nie wmawia dzieciom głupot, tylko sprytnie odwraca kota
        ogonem: "no dobrze, kowalski, to będzie twoje zadanie, dowiedzieć się co to
        jest........." tongue_out
      • blondi_girl Re: ***Niedouczeni nauczyciele*** 02.06.10, 16:50
        ja miałam w podstawówce taką niedouczoną wychowawczynię.
        W trzeciej klasie podyktowała nam coś tam (już dokładnie nie pamietam na jaki
        temat), a następnego dnia przyszła na lekcje i powiedziała, że ona sie pomyliła
        i podyktowała nam nieprawdziwe informacje...Całą godzinę dyktowała nam notatkę i
        dopiero następnego dnia zorientowała sie, że gada nam bzdury;/
      • karolajn. Re: ***Niedouczeni nauczyciele*** 02.06.10, 16:51
        Mam takiego faceta z biologii. Nic nie umie, tylko czyta z książki i dyktuje nam
        notatki (też z książki) -,-
      • czekoladka335 Re: ***Niedouczeni nauczyciele*** 02.06.10, 16:53
        Ja mam nauczycielkę do angielskiego.Ale ona po prostu nie zna słów.Nasza klasa często
        pyta sie jej o jakies słowa a gdy nie wie co znaczą to jest tylkoZaczekaj,zajrzę bo
        słownika...
        AlboNie jestem pewna ale i tu podaje jakiś wyraz.
    • bellzia Re: ***Niedouczeni nauczyciele*** 02.06.10, 16:50
      Nie, na szczęście nie miałam jeszcze takiego wink
    • gwiazdka_14 Re: ***Niedouczeni nauczyciele*** 02.06.10, 16:51
      No u nas jest pan który uczy zarówno historii jak i informatyki. A głupi jak nie powiem co .
      xdd. Ostatnio nam na historii powiedział, że łon trej center (sory ale nie jak to się pisze)
      zostało zburzone bo amerykanie tak chcieli.. Głupek nie?!
      No a reszta nauczycieli jest spoko tylko nie on..
      Ps. Ja nic nie umiem z tej historiiindifferent
      • karmel_ Re: ***Niedouczeni nauczyciele*** 02.06.10, 16:53
        mam takich , niestety. siostra od matematyki nie tyle co nie prowadzi dobrze ,tylko zapomina
        słowa ,i nie kończy zdań .
        Pani od wf , jest taka głupia że pyta się mojej przyjaciółki jak się pisze dane słowo .
    • lady_cat ***Niedouczeni nauczyciele*** 02.06.10, 16:58
      haha. ; D
      u mnie w sql facetka z wuefu jest marna .

ale z angielskiego - marzenie. uwielbiam jej sposob nauczania. ( ;
    • abstracion Re: ***Niedouczeni nauczyciele*** 02.06.10, 17:00

ja na nauczycieli nie narzekam...
      nie zdarzyło mi się żeby któryś cos źle wytłumaczył...
    • trufla Re: ***Niedouczeni nauczyciele*** 02.06.10, 17:02
      Moja pani od historii wiadomości na trudniejsze pytania szuka w internecie. Jej
      wypowiedzi są słowo w słowo ściągane z Wikipedii...
    • marzatka Częsty błąd... 02.06.10, 17:05
      jest taki, że wkurzamy nauczycieli.

A wtedy oni zapominają o czymś, są roztrzepani i niczego nie są pewni.

I tyle na ten temat od Marzatki ; D.
    • ewelyna Re:**Niedouczeni nauczyciele*** 02.06.10, 17:08
      mam taka nauczycielke od chemii.... ona chyba uczy z nudów ;/
      naprawde jest tak pusta ze aż słów brakuje !!.
      • toffi_15 Re:**Niedouczeni nauczyciele*** 02.06.10, 18:38
        ewelyna napisał(a):

> mam taka nauczycielke od chemii.... ona chyba uczy z nudów ;/
        > naprawde jest tak pusta ze aż słów brakuje !!.
        to może się zamienimy? ja od chemii mam taką nauczycielkę że jak bierze do tablicy i ktoś
        czegoś nie umie to tak się drze, że tylko bardziej się stresujesz uncertain
    • playtime Re: nie wszyscy 02.06.10, 17:10
      Moja mama jest polonistką i powiem Ci, żałuj że nie masz z nią lekcji...Kocha to co robi i nie
      spoczywa na laurach lecz stale się dokształca, cóż mogę śmiało powiedzieć, że jest
      fachowcem w swojej dziedzinie...zważywszy na fakt, że nauczyciele zarabiają psie pieniądze.
      To prawda, że nie każdy jest omnibusem, to prawda, że nie każdy potrafi przekazać
      wiedzę, to prawda, że niektórym przydałaby się lekcja savoir vivre'u...niestety nie każdy
      nauczyciel UWIELBIA swoją pracę, a chyba każdy powinien, w końcu "z niewolnika nie ma
      pracownika"...
      W moim gimnazjum pracują "specjaliści" poza jedna osobą, ale to duchowny zatem nie
      będę go oczerniać.
      Pozdrawiam.
    • jonas_lover Wstyd. 02.06.10, 17:20
      To po prostu wstyd i hańba, żeby istnieli tacy nauczyciele bez powołania. U nas
      jest jedna taka nauczycielka od matematyki, tylko, że ona bardziej niż
      niedouczona jest pozbawiona powołania do pracy w tym zawodzie. Zaczyna tłumaczyć
      ułamki, schodzi na tematy dnia w gazecie, a kończy na swoim synu, który dostał
      dobrą ocenę w szkole.uncertain Cieszę się, że ona mnie nie uczy, ale czasami mamy z
      nią zastępstwo. Ogólnie jest fajna, ale tłumaczyć w ogóle nie umie.
      • pudel Re: Wstyd. 02.06.10, 17:29
        fuck ja mam na nazwisko Szydłowska
    • irrepleacable Re: ***Niedouczeni nauczyciele*** 02.06.10, 17:33
      W podstawówce nasz nauczyciel od angielskiego był okropny, w ogóle, jakieś
      głupoty gadał, uczył jak nie powiem kto...
      Tak samo nauczyciel WOSu, który jest też dyrektorem w naszej szkole i informacje
      czerpie chyba z jakiś przestarzałych podręczników.
    • a_vie niedouczeni 02.06.10, 17:40
      my mamy taką zrytą dyrektorkę, która wszystko puszcza płazem...
      uczy nas wychowania i przerabia program podstawówki o.O do tego nieudolnie..
      mieliśmy już w podstawówce lepsze rzeczy, a nie jakieś rysunkowe filmy i
      pieprzenie jak się nie kłócić z bratem. jest beznadziejna. do tego w tym roku
      robiliśmy dokładnie to samo co w poprzednim dzięki jej 'niesamowicie długiej'
      pamięci. i na ostatniej lekcji kazała nam się wypowiadać czego się nauczyliśmy.
    • nicola1313 Re: ***Niedouczeni nauczyciele*** 02.06.10, 17:40
      u nas tak nie ma na szczęście
    • inna__ Re: ***Niedouczeni nauczyciele*** 02.06.10, 18:01
      ta, nauczyciel od historii z gimnazjum, ktory uczył mnie w pierwszym semestrze nie umiał
      wymienić najważniejszych królów polski. -.-'
      • myoshi Re: ***Niedouczeni nauczyciele*** 02.06.10, 18:05
        dziękuje Ci za ten wątek/u mnie nauczycielka od historii jest niedouczona. nie umie normalnie mówić. podam pare przykładów.
        Nasz język: trzy / jej język: czy.
        Nasz język: kupię mąkę / jej język: kupię mąkIe
        Nasz język: biblioteka / jej język: bibloteka.

to tylko kilka przykładów.
    • heyyeah oj, znam to ; D 02.06.10, 18:05
      pani od przyrody- raz mówi, że amplituda między temperaturą tu, a na MArsie wynosi ileś
      tam, a raz, ze takowej się nie da obliczyć ; )

twoja polonistka jest hardkorem. ; D
    • coco_modnisia_ TAK ! Facetka od geo 03.06.10, 13:01
      W końcu ktoś mnie rozumie !
    • panna_efron_x33 Re: ***Niedouczeni nauczyciele*** 03.06.10, 15:41
      moja baba z angola wgl angola nie umie i jakies bzdury wygaduje na lekcjach. -_-

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka