porcelanovelove Re: wieś ... 27.06.10, 19:43 ee.. o czym ty mówisz? to nie średniowiecze -.- Odpowiedz Link Zgłoś
iga18 ... 27.06.10, 19:45 Ja mieszkam w mieście, ale chciałabym na wsi. Lubię jeździć do cioci, bo tam jest super. Przynajmniej było, jak kuzynki jeszcze się nie wyprowadziły do Wrocławia. Odpowiedz Link Zgłoś
julcia284 Re: wieś ... 27.06.10, 19:49 nic nie widzę nic złego w mieszkaniu na wsi Odpowiedz Link Zgłoś
gasia333 Re: wieś ... 27.06.10, 19:54 Ja mieszkam na wsi i nie widzę w tym nic złego. Odpowiedz Link Zgłoś
martynka13 Re: wieś ... 27.06.10, 19:49 Ja też mieszkam na wsi i rowniez bym jej nie zamieniła na żadne głośne zabrudzone miasto...w jednym zdaniu...tak naprawde kto mieszka na wsi to ma naprawde duze szczescie Odpowiedz Link Zgłoś
bohaterka Re: wieś ... 27.06.10, 20:04 Mieszkam w Warszawie . Ale wcale nie uważam że osoby mieszkające na wsi są zacofane . Denerwują mnie osoby które tak sądzą . Ich zachowanie jest nie w porządku . Ja bardzo chciałabym mieszkać na wsi . Jest tam świeże powietrze i cisza a nie spaliny . Odpowiedz Link Zgłoś
orbit ja mieszkam na wsi i . . 28.06.10, 11:35 nie zamieniłabym tak samo jak ty jej na zadne inne miasto . ;* piękne widoki ( mieszkam w górach ), świeże powietrze, pełna przestrzeń. No żyć nie umierać. : P denerwują mnie ludzie, którzy uważają wieś, za średniowieczne zadupie . Odpowiedz Link Zgłoś
truuu Re: wieś ... 28.06.10, 11:39 ym.. mam rodzinę i trochę znajomych na wsi i nie sądzę, żeby byli zacofani.. Odpowiedz Link Zgłoś
funnygirl Re: wieś ... 28.06.10, 11:41 czasem chciałabytm sie wyrwać z chałasów z miasta i pojechać na wieś i odpoczywać, wies nie ejst taka zła Odpowiedz Link Zgłoś
dragonica Re: wieś ... 28.06.10, 11:50 Zazdroszczę ludziom mieszkającym na wsi. W mieście to tylko syf, spaliny, tysiące sklepów... nawet nie ma gdzie na owerze pojeździć. W moim życiu nie ma stereotypów, więc te głupie poglądy o ludziach ze wsi mnie nie dotyczą. Odpowiedz Link Zgłoś
majusia011 Re: wieś ... 28.06.10, 12:05 Ja mieszkam na wsi.. i nie wstydzę się tego.. do miasta mam jakieś 7 kilometrów. z mojej okolicy wszyscy się znają !.. ( mówię o młodzieży ) jesteśmy jak taka " malutka rodzinka " ;ddd zawsze dużo się u nas dzieje.. mamy boisko, na którym codziennie jest mnóstwo ludzi, którzy grają w piłkę jest u mnie szkoła i 3 sklepy.. nic mi więcej nie potrzeba jak coś potrzebuję z miasta to po prostu tam jadę.. bo każdy na pewno wiem, że ciuchów sobie tu nie kupię ;p i nie przejmuję się żadnymi stereotypami - mam to w nosie ! a ludzie, którzy myślą, że na wsi śmierdzi i ludzie z niej są głupi - sami są głupcami dziękuję ! Odpowiedz Link Zgłoś
vaniney Re: wieś ... 28.06.10, 12:01 wieś ma swoje uroki i spokojne osoby pewnie idealnie by się tam odnalazły.upragniona cisza,siedzenie na łączce i wdychanie zapachu kwiatków,po prostu sielanka,ale...niektórzy zwyczajnie nie lubią opalania się w ogródku i nic nie robienia.muszą iść się gdzieś rozerwać-do kina,na basen,kort itp.niektórzy lubią hałas i tłok.a życie na wsi raczej im tego nie zapewni.mogą oczywiście dojeżdżać,ale to nie jest to samo.nie każdemu chciałoby się robić to codziennie.życie na wsi czasami nudzi,ale oczywiście zależy to od charakteru.niektórzy lubią takie spędzanie czasu,inni nie. Odpowiedz Link Zgłoś
lawenda12 Re: wieś ... 28.06.10, 12:03 No sorry jak ktoś mieszka 100m pod Waw to już jest z takiej wsi? Teraz wsie są takie jak miasta. Ludzie są strasznie głupi, skoro uważają, że wieśniacy to takie "obtartusy". Ja też mieszkam na wsi. Mam duży dom, a nie jakąś klitkę w hałasie. Pozdro dla innych "wieśniaków" Odpowiedz Link Zgłoś
misia_00 Re: wieś ... 28.06.10, 12:08 Wiesz , nie przejmuj się tym ! Ja akurat mieszkam w mieście , ale nie uważam że ten kto mieszka na wsi jest gorszy ! Mam babcię na wsi . Jestem przyzwyczajona do miasta , ale fajnie jest pobiegać po polu , czy gonić krowy : D Albo zbierać jajka z kurnika haha : ] Odpowiedz Link Zgłoś
bedi Re: wieś ... 28.06.10, 12:14 hmm ja mieszkam na wsi i też bym nie zamieniła tego na co innego U nas to nie spotkałam się z takim czymś ;p Jest jeden minus bo nie ma gdzie tak za bardzo wychodzić ;/ ale jak bym miała zamienić nasze można już powiedzieć "małe miasteczko" to tylko na Kraków Odpowiedz Link Zgłoś
pauluu a ja się tam przeprowadzam na wieś :p 29.06.10, 22:00 20 m przed domem - las 100 m za domem - pole :] Fajne jest to że nie zmieniam szkoły, i żeby dojechać do szkoły w Szczecinie będę musiała wcześnie wstawać ale co mi tam xd ! Odpowiedz Link Zgłoś
blondzia Re: wieś ... 29.06.10, 22:29 Ja jestem z miasta i nie zgadzam się z tym co napisałaś ,że tak ludzie sądzą ! Ja sądzę ,że niektórzy ludzie ze wsi są wieśniakami i wiochmenami ! Odpowiedz Link Zgłoś
quelle Re: wieś ... 29.06.10, 22:33 ale czemu odrazu wieś kojarzy wam się z krowami , kurami itp.?! Teraz większosc rodzin mają tylko domy jednorodzinne na wsi ./ (w tym ja) Tak jak u mnie .... moja wieś wygląda jak ulica w mieście ..... Odpowiedz Link Zgłoś
ania040995 Re: wieś ... 05.07.10, 11:33 Moja wieś też wygląda jak ulica w mieście ;d A czasami i lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
gaba97 Re: wieś ... 29.06.10, 22:33 Spotykam się ale mnie to nie dotyczy bo mieszkam w mieście Gardzę takimi osobami Jakby liczyło się dla nich tylko to skąd ktoś pochodzi Odpowiedz Link Zgłoś
star_96 Re: wieś ... 29.06.10, 22:34 Spotykam się z tym np. na portalu o2.pl. Czasem są takie artykuły po których płakać się chce. A na co dzień to raczej nie. Też mieszkam na wsi i też bym nie chciała, się przeprowadzać do miasta. W głowie mam już całą notkę, ale nie chcę mi się tego spisywać. ;] W każdym razie, ludzie którzy nigdy nie byli na wsi tylko tak uważają. Po wg. mnie pod wieloma względami wieś jest cudowna. <3 Odpowiedz Link Zgłoś
klama_kcmil Re: wieś ... 29.06.10, 22:34 No bo zdarzają sie tacy ludzie, ale ogolnie jak miałabym sobie wyobrazić osobe mieszkająca na wsi, to wyobrażam ją sobie, jako normalnego człowieka, z ta różnicą, że pewnie jest zdrowszy, bo powietrze itd, ale na wygląd to raczej nie wpływa, więc, na jedno wychodzi) Odpowiedz Link Zgłoś
morelka227 Re: wieś ... 29.06.10, 22:35 No bo kiedys tak było jeszcze daaaawno temu i te stereotypy zostały do dzis. Ja osobiście pochodze ze wsi i to takiej że nie ma jej na mapie, ale wole moją wioske niż jakies duze miasto Odpowiedz Link Zgłoś
kinnley Fuuj . 29.06.10, 22:55 Bo wieś to smród, brud, krowy, świnie i wszystko co najgorsze . A ludzie którzy tam mieszkają to wieśniaki, bez gustu co nigdy nie widzieli i pewnie nie zobaczą orginalnej torebki Louis Vuitton . Odpowiedz Link Zgłoś
jane_ yhym. 30.06.10, 08:56 to dlaczego wchodze do miasta i widzę same podróby? <3. Odpowiedz Link Zgłoś
wiisienka Re: Fuuj . 29.07.10, 20:19 kinnley napisał(a): > Bo wieś to smród, brud, krowy, świnie i wszystko co najgorsze . > A ludzie którzy tam mieszkają to wieśniaki, bez gustu co nigdy nie widzieli i p > ewnie nie > zobaczą orginalnej torebki Louis Vuitton . Boże, jak mnie denerwują tacy ludzie z takimi tempymi wypowiedziami. A skąd Ty to możesz wiedzieć, co ? jestem ze wsi i się z tego bardzo cieszę. Ludzie z miasta tak naprawdę próbuję się wywyższać i sądzą, że ktoś kto jest ze wsi nie może być od nich lepszy.. Odpowiedz Link Zgłoś
magda1997.12 Re: wieś ... 30.06.10, 08:52 hahaha-też mieszkam na wsi,i nawet za milion zł.nie wymieniłabym jej na żadna inna Dlaczego? znam tu dosłownie każdą osobę,dzieje się tu tyle fajnych rzeczy jest bardzo cicho kocham to miejsce Odpowiedz Link Zgłoś
ema11 Re: wieś ... 30.06.10, 09:04 JA tak nie uważam że ludzie ze wsi są zacofani dlatego bo mam dużo kumpli z wsi Odpowiedz Link Zgłoś
emilka11 Re: wieś ... 30.06.10, 09:05 Może . . . Ja się z czymś takim sama jeszcze nie spotkałam, ani niczego takiego nie słyszałam. Tzn. nikt tak na osoby ze wsi nie reaguje u mnie w okolicach. Bynajmniej takiego kogoś jeszcze nie poznałam . Ale fakt. Masz rację. Ja też (w zyciu) mojej wsi nie oddałabym za nic na świecie (bardzo ją lubię i wiąrze się z nią wiele fajnych wspomnień) ;*) Odpowiedz Link Zgłoś
kinnley jane_ 30.06.10, 12:09 To zależy w jakim mieście . U mnie np. więcej orgianlnych rzeczt tu jest niż podrób . Choć nie mieszkam w Polsce , więc to inna sprawa . Odpowiedz Link Zgłoś
kikunia Re: wieś ... 30.06.10, 12:17 Często wychodzi na to że ludzie mieszkający na wsi maja więcej kultury od tych którzy mieszkają w mieście i ich wyzywają. ; ) Odpowiedz Link Zgłoś
agusia254 Re: wieś ... 30.06.10, 12:18 Ja reż mieszkam na wsi. Uważam tak samo jak ty chociaż chciałabym też mieszkać w mieście i mieć blisko do sklepów. Odpowiedz Link Zgłoś
kamila_1355 nie mogłabym mieszkać na wsi. ;d 30.06.10, 12:26 jestem przyzwyczajona do miasta. hałasu,samochodów,spalin. mieszkam w małym miasteczku,ale od Wawy mam 30 km. kiedy jestem w stolicy czuję,że żyję. a co do tematu. nie uważam,ze osoby,które mieszkają na wsi są zacofane. to ich wybór gdzie osiadły. xd Odpowiedz Link Zgłoś