26.06.10, 19:11
Wiele osób sądzi że osoby mieszkające na wsi są zacofane, biedne
,obdarte,głupie.Myślą że ludzie ze wsi to złodzieje i ogólnie mało
inteligentne osoby.Sądzą że wieś jest brudna ,śmierdząca itd. indifferentindifferentindifferent Mnie
te stereotypy bardzo denerwują bo często się z nimi spotykam angryangrya ja mojej
wsi nie zamieniłabym na żadne inne miasto . big_grin Czy wy też spotykacie się
spotykacie z czymś takim ?

jak wam się ten wątek nie podoba lub był już podobny to ---> koszkisskiss
Obserwuj wątek
    • karolcia15 Irytuje mnie to!;/ 26.06.10, 19:35
      Mieszkam na wsi i bardzo mnie denerwują te stereotypy... iedyś nawet na kotku się z tym
      spotkałam. Otóż dwie dziewczyny twierdziły że ludzie ze wsi "myją się w łajnie". No ale cóż
      człowiekowi nieinteligentnemu, który ma bardzo wąskie horyzonty nie wytłumaczyszuncertain
      • avrilkaskate Re: Irytuje mnie to!;/ 26.06.10, 19:41
        mnie również. ja co prawda mieszkam w mieście, ale moja kumpela raz jak jechaliśmy z
        basenu i odwoziliśmy tych którzy mieszkają na wsi to takie coś: Ale tu capi! Jak wy tu
        morzecie mieszkać?! I czasami osoby które mieszkają w mieście zachowują się jak
        obdartusy i wieśniacy.
        • kolorowa... ...... 26.06.10, 19:49
          Mnie również to wkurza. Ja mieszkam w mieście ale moja siostra mieszka na wsi. Ona chodzi do szkoły w mieście i kiedy czasmi rozmawiamy ona mówi, że często ją wyzywają na różne sposoby. Moim zdaniem to jest okropne.
        • kamilka_kami Re: Irytuje mnie to!;/ 28.06.10, 12:07
          u mnie raczej tak nie jest . choć zdarzalo sie , że były takie gadki w tym
          stylu. wg. mnie wieś to nic złego iviesze sie że mieszkam w mojej i nie
          zamieniłabym jej . lubie tu mieszkać .
          • lieb_de_sekunde .. 29.07.10, 20:54
            Ja mieszkam w małym miasteczku i WIELE bym dała, żeby przenieść się, gdzieś
            gdzie jest jakieś miasto plac park etc...
        • alice.... tak ci z miasta chca na wies, a ze wsi do miasta 05.07.10, 18:05
          ja osobiscie nie
      • ciapolka ja nic nie mam do wsi ;) 26.06.10, 19:41
        Nie każdy mógł się urodzić, albo po prostu mieszkać w mieście. Lecz... właśnie niektóre
        osoby myślą, że ci ludzie są gorsi, a przecież nie są. Ja znam wiele przypadków, że ktoś z
        miasta nie zrobił nawet matury, a wiele osób (tak mi sie wydaje) ze wsi kończą studia. Ja
        mieszkam w mieście i... nie zamieniłabym jednak tego na wieś bo już po prostu polubiłam
        te hałasy i w ogóle . (;
      • pepu zobaczcie ile mieszka na wsi.! ma... 30.06.10, 12:57
        ..ją internet nawet WOOOOOOOOOWWWWW i komputer .! WOOOOOWWW
        zal! jakies plastiki z warszawy (nie obrazając ) tak myslą. ; wieś = swinia ,
        bieda.
        moja przyjaciółka mieszkna na gospodarstwie rolnym . no i takim ze zwierzętami.
        ma 1 komputer i 2 laptopy , 3 telewizory 1 telewizor plazmowy , kład ( . ) ,
        samochod wyższej klasy i taki mniejszej , chata jak marzenie. kuchnia po prostu
        szczena opada! nie wspomnę ze mieszka z babcia , bratem, rodzicami , wujkiem.
        wujek jest pszczelarzem . a no i maja razem 3 kuchnie , tak jak mowilam -szczena
        opada . i 3 lazienki ! . az sie wierzyć nie chce ze mieszkają na wsi. owszem
        bloto jest. ale dom jest Z A D B A N Y / . \
      • paaaty. Re: Irytuje mnie to!;/ 05.07.10, 12:51
        mieszkam na wsi, 5km od miasta . osobiście nie spotkałam z czymś takim . wiem, że
        "mieszczuchy", które uważają się za nie wiadomo co tak mówią. jesteśmy takimi samymi
        ludźmi jak ci z miasta, tyle, że mieszkamy w mniej zatłoczonych, zanieczyszczonych
        środowiskach . za nic w świecie nie przeniosłabym się to miasta. nie zniosłabym tego .
        confused:-
        ?
      • majullo Re: Irytuje mnie to!;/ 05.07.10, 18:00
        nie mieszkam na wsi tylko w miescie .moj dziadek ma na wsi dzilke[tam sie wychowal]i to
        bardzo madry czlowiek.
    • bieberkovva. Re: wieś ... 26.06.10, 19:38
      Według mnie wieś : Krowy, kury, prosięta, łajno, mleko. xoxo.
      Tak, to cała wieś. Tam śmierdzi. big_grin.

Choć byłam kiedyś na wsi i wgl. ale jakoś za tym nie przepadam.

Nie mam nic do tego.
    • piratka13 No wiesz,zależy 26.06.10, 19:39
      ja mieszkam w osadzie i choć jest ok to jednk wolałabym miasto ,ale moja babcia
      mieszka na wsi i tam jest cudnie ! big_grin daleko od różnych spalin i ładne
      krajobrazy są , to juz jak kto woli ,ale rzeczywiście dużo osób tak myśli ;P
      • kamilka_kami Re: No wiesz,zależy 28.06.10, 12:08
        a i moje wieś to nie jest taka zabita deskami dziura tylko fajnie ucywilzowana
        miejscówkaa. ! u nas jest takie miejscówki na impzery i wg. to w radiu reklamują
        nawet czyli wieś nie jest zła
    • szalona_fanka46 Re: wieś ... 26.06.10, 19:40
      Ja mnieszkam w mieście i dobrze się z tym czuję. Przynajmniej są porządne sklepy...
      • jonasofanka Re: wieś ... 26.06.10, 19:43
        szalona_fanka46 napisał(a):

> "Ja mnieszkam w mieście i dobrze się z tym czuję. Przynajmniej są porządne sklep
        > y..."

To masz zajeb.iście. Jeśli dla cb misto to tylko dobre sklepy i tlko dlatego tam mieszkasz, to
        Ci gratuluję. ale wyprowadzę Cię z błędu. Otóz moja ciocia mieszka na wsi , ale są ślicznie i
        NIEDROGIE ubrania.
        Chciałabym mieszkać na wsi , droga koleżanko , a nei tak jak ty mieszkać w mieście tylko
        dla ubrań : /.
    • alice.... Re: wieś ... 26.06.10, 19:42
      nie, ale nie chciałabym mieszkać na wsi. do galerii daleko, do pożądnego sklepu daleo, do
      pracy, czy szkoły daleko, do lekarza daleko
      • jonasofanka Re: wieś ... 26.06.10, 19:45
        ale ty mówisz o dalekiej wsi , tam gdzie jest tylko pole, uprawa, pole , uprawa. We wsiach ,
        takich gdzie są sklepy , szkoły etc.. do lekarza nie jest daleko.
        • alice.... Re: wieś ... 27.06.10, 19:24
          chodzi mi o takie gdzie jest 7 km do miasta.
          • anja_ wieś. Jak to jest? 29.07.10, 19:39
            Te wakacje właśnie spędziłam na wsi. na prawdziwej wsi. kury, krowy, psy, koty, świnie, byki, łąki, pola, ciągnik, głównie zimna woda w kranie. Mogłabym tam mieszkać. wcale ludzie na wsi nie są zacofani. przecież dostęp do internetu jest w mieście jak i na wsi, a z internetu można się praktycznie wszystkiego dowiedzieć. Nie sądzę, żeby osoba mieszkająca od urodzenia na wsi zaklimatyzowała się w mieście. to całkiem dwa inne światy...
    • idiotka_ Re: wieś ... 26.06.10, 19:42
      do dziewiątego roku życia mieszkałam na wsi. teraz mieszkam w mieście, ale oddałabym
      wszystko żeby mieszkać dalej w mojej wsi..
    • marzas12 Re: wieś ... 26.06.10, 19:44
      sama mieszkam na wsi. wink
      • kakaa13 Re: wieś ... 26.06.10, 19:46
        ja mieszkam na wsi i jest fajnie.
        • mickey66 Re: wieś ... 27.06.10, 19:15
          ja mieszkam na wsi i mi to wcale nie przeszkadza. nie zamieniłabym jej na żadne inne miasto
    • lady_cat wieś ... 26.06.10, 19:45
      uważają tak, bo są głupie ...

miejsce zamieszkania nie ma nic do tego, kim się staniesz w przyszłości, kim jesteś .

przypomnij sobie :
      Cristiano Ronaldo pochodzi ze slumsów, a teraz jest najsłynniejszym piłkarzem na świecie.
      ćwiczył na ulicy, by być kimś ...

to ile ma się forsy w portfelu, gdzie się mieszka - nie świdczy o osobowości człowieka. ( ;
      • lady_cat wieś ... 26.06.10, 19:49
        tu jest artykuł o
        Ronaldo i jego mieszkaniu w slumsach .
    • magic.xd ALE wiec śmierdzi ;D właśnie jadę na wakacje 26.06.10, 19:45
      • magic.xd wieś* 26.06.10, 19:45
      • malgosia_14 ja lubię jeździć na wieś ;) 29.07.10, 12:34
        pomimo to , że mieszkam w mieście , to lubie jeździć na wieś do dziadków np. ; )

tam jest fajnie , mam tam swojego konia i babcia ma dużo kotów wink
    • littlebx33 Re: wieś ... 26.06.10, 19:46
      powiem tak . Ja jestem ze wsi i nie czuje się zgorszona tym faktem . Nie
      przeszkadza mi to wcale , że jestem ze wsi wręcz przeciwnie , bo cieszę się że
      mieszkam właśnie tutaj . Wełtyń - tutaj nigdy się nie nudze , zawsze się coś
      dzieje ( w żadnym złym sensie ) kocham tą wieś i nie zamieniłabym jej na nic .
      ;p I dużo jest potwierdzeń , że to właśnie nastolatki z miasta przychodzą do
      szkoły nie umyte . Nakładają tapete i popsikają sie perfumami i myślą , że to
      wszystko załatwi a widać że chodzą brudni (widzialam kilka przykłądów) . A
      nastolatki ze wsi są zadbane ( to wiem ) może nie wszyscy ale wiekszość .
      Miastowi uważają się za lepszych a to własnie ci ze wsi lepiej się uczą , są
      inteligentniejsi . Ja nic nie narzucam ale bardzo często tak bywa . pzdr. LittleBx33
      • martynus10 ! 28.07.10, 11:52
        ja ostatnio byłam u kuzynki w mieście. siedziałyśmy w parku , a na ławce obok
        zasiadły dwie starsze panie. nagle obok nas przejechał gościu na motorze. te
        panie odrazu sypały komentarzami " Ale z niego wieśniak " ,"Ale śmierdzi"
        sciana. Więc drodzy ludzie myślący , że wieś to coś gorszego od miasta :
        nauczcie się z tym żyć , że to nie te czasy gdzie jest szlachta i chłopi !
        Dorośnijcie , bo będzie za późno zrozumieć tak prostej rzeczy jak równość
        człowieka ...

pokój big_grin
    • anne05 Re: wieś ... 26.06.10, 19:46
      Nie mam nic do wsi, ale raczej nie mogłabym na niej mieszkać. Choćby dlatego, że
      wszyscy się znają, a mnie taka bliskość ze wszystkimi ludźmi trochę męczy.
      • denever . 26.06.10, 19:55
        tak, wieś śmierdzi. -.-
        a w mieście nie śmierdzi?
        według mnie, gorzej niż na wiosce.
        na wsi jest więcej swobody, według mnie. można wyjść sobie na własne podwórko,
        rozłożyć koc, poopalać. a nie, siedzieć na małym balkoniku, a podwórko, na które
        przychodzą paniusie ze swoimi sr.ającymi byle gdzie pieskami, dzielić z jeszcze
        trzydziestką dzieci. oplute chodniki, odór spalin, odgłosy silników, tłok,
        graffiti, pomazane budynki, ulice, parki i inne miejsca publiczne tego typu całe
        w psich kupach - to kochacie?
        racja, może jest bliżej do galerii handlowych, kin, teatrów. to jest plus.
        może na wsi, w niektórych miejscach, nie pachnie za fajnie, ale według mnie,
        lepiej mieszkać na wsi niż w mieście.
    • spongebob. Re: wieś ... 26.06.10, 19:48
      nie mieszkam na wsi, ale bardzo lubię tam przyjeżdżać. i ludzie tam wcale nie są zacofani,
      nawet powiedziałabym, że są lepsi niż ci "miastowi". naprawdę z reguły mili, niczym się nie
      chwalą (no, jak ktoś kupi sobie nowy motor, a cała wieś się zlatuje, zepchniemy na
      bok ;d). a to nieprawda, że wsie są pełne pijaków.. popatrzcie sobie w waszych miastach w
      centrum.. pełno tam ludzi, którzy mają problemy (na wsi jest ich więcej - bezrobocie itp.) i
      topią je w alkoholu.
      ogólnie to lubię wieś. : D
    • nobody_wins_ Re: wieś ... 26.06.10, 19:55
      To są przecież jakieś totalne bzdury! -,- moi rodzice są ze wsi i mam tez
      rodzinę na wsi, wcale nie uważam ze ludzie którzy tam mieszkają są jacyś gorsi!
      scianaPrzecież nie jest ważne gdzie się mieszka, tylko jaka ma się osobowość.
    • avrile Re: wieś ... 26.06.10, 19:58
      Ja jestem ze wsi. Bardzo piękna. Mogę sobie pobiegać, gdzie tylko mam ochotę.
      Mogę szaleć po parku; wchodzić na drzewa, biegać, chować się i być sobą, bo tam
      nikt mi nie zabroni. A na mieście tego nie zrobię. No bo gdzie? Na wsi u nas
      wszyscy dziani, tylko starsze osoby mówią tu gwarą. Ludzie duże domy mają,
      czasem moto-lotnie, bywa gwarę i pełno pieniędzy. Tak wygląda nasza wieś. Można
      być sobą! Śmiać się, biegać, dokazywać i co jeszcze? Można włazić na drzewa, co
      jest największą frajdą w parku... Więcej... Więcej... I dużo więcej...
      • magic.xd Re: wieś ... 26.06.10, 20:02
        avrile napisał(a):

> Ja jestem ze wsi. Bardzo piękna. Mogę sobie pobiegać, gdzie tylko mam ochotę.
        > Mogę szaleć po parku; wchodzić na drzewa, biegać, chować się i być sobą, bo
        tam

> nikt mi nie zabroni. A na mieście tego nie zrobię. No bo gdzie? Na wsi u nas
        > wszyscy dziani, tylko starsze osoby mówią tu gwarą. Ludzie duże domy mają,
        > czasem moto-lotnie, bywa gwarę i pełno pieniędzy. Tak wygląda nasza wieś. Można
        > być sobą! Śmiać się, biegać, dokazywać i co jeszcze? Można włazić na
        drzewa
        , co
        > jest największą frajdą w parku... Więcej... Więcej... I dużo więcej...

powtarzasz się..

• zabula97 Re: wieś ... 26.06.10, 20:04
          Ja tez jestem ze wsi big_grinbig_grinbig_grin
          i u nas moda jest tak szybka jak w miesciebig_grin
          • molinka Re: wieś ... 26.06.10, 21:33
            ja też mieszkam na wsi , moja wieś jest dosyć nowoczesna , do miasta mam blisko
            około 15 min . autobusem , więc luzik i ogólnie jest fajnie , możesz biegać ,
            szaleć , spać w namiocie zaje.biście jest tongue_out
            • forgotten. Re: wieś ... 26.06.10, 22:10
              Ja nie mieszkam na wisi, ale kiedyś mieszkałam. Gdy przyjeżdżałam do miasta często spotykałam się z tymi stereotypami. To strasznie wkurzające. uncertain
    • bellacullenx Re: wieś ... 26.06.10, 22:50
      Ja do centrum Krakowa mam 10 min.
      Mieszkam na wsi.
      Koło domu mam piękny las a w lecie pod ogrodzenie przychodzą sarenki.
      Gdy rano się budzę pierwsze co robię to wychodzę na balkon.
      Mój tata zawsze chciał wyprowadzić się do miasta, ja nigdy bym się na to nie zgodziła.
      Moja wieś; luksusowe hotele, sklepy z markowymi ubraniami,szkoła a w niej kort tenisowy, basen, boisko ze sztuczna trawą, dwie sale komputerowe.
      Dzieci wyjeżdżają na wakacje zagranice, a jeśli znajdziesz jakiekolwiek gospodarstwo hodujące bydło dam ci nobla. Nie śmiedzi ani nic.
      Nie napisałam tego wszystkiego by sie pochwalić ale by przełamać stereotyp zacofanej i zabitej dechami wsi.

bcx
    • jane_ Re: wieś ... 27.06.10, 19:05
      wam wieś śmierdzi, taa, a ile z was tak na serio mieszka w centrum miast? duuużych? połowa pewnie z przedmieści, i wielkie miastowe się znalazły.

mam do miasta z 10 km, trzy stacje pociągiem. za rok będę się tam uczyć, tam się urodziłam, tam mieszkali moi dziadkowie. tam w sumie wszystko kupuje, jestem wręcz codziennie.
      mieszkam na wsi. ale ta wieś jest sypialnią miasta. tam się wszystko rozgrywa. u mnie nie napotkasz, kurde, rolnika, nie ma nawet krowy. :q
      są takie prawdziwe wsie, troszkę zapomniane przez świat, ale jak będziemy dzielić na wsie i miasta, to krzywdzimy wiele osób strasznie. i i tak większość polskich miast to przerośnięte wsie, nie mówiąc o tych krakowach, poznaniach, wrocławiach itd itp.
      poza tym teraz wszyscy uciekają na wieś. i wyobraźcie sobie, nie śmierdzą.
      • coco_modnisia_ Zgadzam się z jane_ 27.06.10, 19:10
        Mam identyczną sytuację jak ona big_grinbig_grin
      • funnygirl Re: do jane_ 28.06.10, 11:40
        kraków to jedno z największych mist polskich, a wiec to nie jest przerośnieta wieś.
        inteligentne!!! a i na wsi raczej nie ma takich zamków jak Wawel!!!
        • jane_ czy Ty wiesz, co to czytanie ze zrozumieniem? 30.06.10, 08:56
          chyba nie.

cytuję:
          i i tak większość polskich miast to przerośnięte wsie, nie mówiąc o tych krakowach, poznaniach, wrocławiach itd itp.
          więc, zanim się czepiesz, pomyśl.
          • demi2917 Hahaha....czyżby 'mądrą' funnygirl zatkało?? 29.07.10, 20:55
      • alice.... Re: wieś ... 05.07.10, 18:03
        jeżeli moje miasto jest wsią?? to dlaczego jest prezydent, czy np katedra?? przynajmniej
        mam blisko do cywilizacji
    • hektor18 Re: wieś ... 27.06.10, 19:14
      ja tez mieszkam na wsi, ale to taka trochę wieksza wieś takie miasteczko male, ael fajnie jest
      tu bo nie tak tłoczno i wgl jak w meście ale tez musze wszędzie dojeżdżać tzn. na zajęcia
      pozalekcyjne itp. W mieście jestem praktycznie codziennie wink
    • nearlaify Re: wieś ... 27.06.10, 19:14
      mieszkam na wsi i cóż...nudzę się tu...ale nigdy nie poznałam innego życia, więc
      jest mi tu dobrze. chociaż czasami tęsknota za miastem doskwiera.
    • marcela260 Re: wieś ... 27.06.10, 19:16
      Mam rodzinę na wsi i są okey.tongue_out po za tym na wsi jest zajebiście. smile
    • mileyoxox Re: wieś ... 27.06.10, 19:17
      ja tak nie myśle , lubię jeździć do wujka na wieś ...
      choć jak nie ma się co robić to jest troche nudno nie ma gdzie iść ani nic : D
    • tostusiowa Re: wieś ... 27.06.10, 19:26
      jedyne co mnie we wsiach denerwuje to to, że jak coś zrobisz, wszyscy się o tym
      dowiadują, niektóre babuchny znają Twój życiorys lepiej niż Ty sama i to jest
      irytujące.
    • cherry.creme Sama mieszkam na wsi. 27.06.10, 19:31

• zwariowana_lala no nie wiem 27.06.10, 19:35
      ja też niestey mieszkam na wsi uncertain i nienawie tego miejsca ci ludzie są
      okropni i zawsze chciałam mieszkać w mieście można się do kina wybrać albo do
      jekies pizzerii a na wsi to nawet pożądnego spożywczaka nie ma cry
    • oresama_ Re: Jestem z miasta, ale... 27.06.10, 19:35
      ... chętnie zamieniłabym się z kimś mieszkającym na wsi. Tam jest takie
      zagilbiste powietrze, i ten sielankowy klimat... Można leżeć na trawie i wąchać
      kwiatki i nikt nie powie, że jesteś głupia, dziwna, czy jakaś tam. Kurde...
      Uwielbiam jeździć na wieś. Jak tam jestem to wpadają mi pomysły na opowiadania
      D: Nie rozumiem ludzi, którzy uważają wieś za coś... zacofanego, brudnego. Toż
      to chore jest. To miasto jest brudne. Od tych spalin, tego całego świństwa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka