26.06.10, 23:24
Mam pewien problem, a mianowicie jest to, że gdy tylko jestem z mamą odrazu się kłócimy,
ona mnie już wkurza maksymalnie, a jak coś jej powiem to odrazu krzyczy, ze nie mogę do
niej mówić takim tonem, i często daje mi karę. Jutro wyjeżdzam na 2 tygodniowy obóz, a
ona przyjeżdża do mnie w sobotę... Jak znów zacznie mi robić jakąś awanturę to
niewyrobię!
sciana
Obserwuj wątek
    • valhalla Re: Pomocy! 26.06.10, 23:29
      też często się kłócę z mamą, kiedy za długo ze sobą przebywamy. mamy zbyt
      podobne charaktery, w dodatku dość trudne.
      i właściwie nie wiem, co Ci poradzić. możesz być po prostu bardzo spokojna, nie
      poruszaj drażliwych tematów i staraj się używać jak najłagodniejszego tonu, żeby
      tylko nie doprowadzić przypadkiem do kłótni.
      • szczepan Re: Pomocy! 26.06.10, 23:43
        Trzymaj nerwy na wodzy smile
        do Alexis69 : fajnie to zinterpretowałaś ... " Schowaj nerwy do szufladki i
        zamknij na klucz " . Pozdros szejset ;*

Szczepan devil
    • alexis69 Re: Pomocy! 26.06.10, 23:30
      Schowaj nerwy do szufladki i zamknij na klucz xd big_grin
      A tak na serio.. Może zacznij ją ignorować ? I staraj się opanować, nie bierz do
      siebie zbytnio tego co mówi.
      Trzymaj się ;*
      • milka55988 Re: Pomocy! 26.06.10, 23:38
        Ja mam podobny problem, u mnie jest trochę lepiej.
        My też mamy bardzo podobne charaktery. Jesteśmy uparte i zawzięte.
        To wystarczy by się pokłócić. A co Twojego problemu może pogadaj z mamą lub
        spróbuj nie doprowadzać do nerwowych sytuacji.
    • paaaty. Re: Pomocy! 26.06.10, 23:31
      Mam dokładnie to samo .ja z mamą kłócę się o byle co , o drobiazg. sprzeczka, jest
      praktycznie co 2 dni. ale plus jest taki, że zawsze po kilku godzinach wszystko wraca do
      normy . trzeba zrozumieć rodzica..chodź czasem naprawdę trudno kisskiss
    • ladypop <tuu> 26.06.10, 23:32
      Emm pogadaj z nią . Ja z moją mamą też się teraz czesto kłócę . To taki wiek buntu . A jak
      nie chcesz żeby przyjeżdżała to jej to poprostu powiedz . Powiedz że musicie od sb
      odpocząć i nie ma sensu żeby przyjeżdżała . ; p

Powodzenia . ; )
    • milejdi kurcze znam to! 26.06.10, 23:52
      tylko my sie jeszcze strasznie wyzxywamy...a potem mama cały czas robi mi na
      złość nie zpowala czytac książek, malować, i takie tam...ignoruj ją!!!!!!!!!!po
      prostu jak zacznie na ciebie najeżdżać za bardzo to odpowiadaj zdawkowo...no
      wiesz smile albo obierz taktykę dr house'a-sponiewieraj i zdeptaj! Ale to drugie to
      chyba jednak przesada-w końcu to twoja mama...kiss
      3maj się ciepło
      kochanakisskisskisskisskisssercesercesercesercesercepiwopiwopiwopiwo
      • oluusx Re: kurcze znam to! 27.06.10, 08:51
        twoja mama to istne zuoo , tak jak moja :<
        ja staram się być miła, jak coś od niej chce to np dzień wcześniej posprzątam pokój, ułoże
        ciuchy w szafce : dd poproś ją aby na obozie nie robiła ci awantur, a zresztą przecież nie ma
        chyba nawet o co ? spoko bd git : *
    • brand.of.heroin Re: Pomocy! 27.06.10, 08:59
      Ja nie kłócę się z mamą , a jeśli by miałam mi wstydu narobić to bym jej powiedziała po
      prostu
      "Mamo tylko nie rób mi wiochy przy innych "
      albo jakby zaczęła coś mówić to bym ją gasiła. ; )
      • iniaxd znam to... 27.06.10, 09:05
        To jest chyba nasze rodzinne hobby: co sobote kłótnia, o byle co.
        Tyle że po kilku godzinach juz wszystko jest okej. Słysze jaka to jestem zła itp... a potem
        ją przepraszam i sprzątam. Nie wiem jak u ciebie ale u mnie pomaga.
        Pzdr ;*
        • mweezy . 27.06.10, 12:40
          ja na twoim miejscu trochę bym odpuściła, jeśli ty będziesz zawzięta, to ona tym
          bardziej i będziecie się ciągle ze sobą kłócić. czasem się zastanów, czy może to
          ty rzeczywiście nie masz racji, spróbuj wszystko załatwiać spokojnie, pod żadnym
          pozorem jej nie obrażaj, bądź uległa, ale bez przesady, spełniaj swoje
          obowiązki, staraj się nie sprawiać kłopotów, wyjdzie ci to na dobre, a po każdej
          kłótni twoja mama będzie miała wyrzuty sumienia i - zobaczysz! - będziecie się
          mniej kłócić c:
          wiem to ze swojego doświadczenia. c:
    • katsuumi_17 Re: Pomocy! 27.06.10, 20:45
      Postarajcie się znaleźć wspólny język. Nie wkurzaj się tak o wszystko, czsami warto jej
      wysłuchać. Często pewnie ma rację.
    • musztarda Re: Pomocy! 27.06.10, 21:00
      nie martw się, chyba każdy się kłóci z rodzicami. jeśli cię wkurza to staraj się ją ignorować i
      nie odpowiadać na jej zaczepki. czasem gdy rodzice mnie wkurzją to poprostu zakładam
      słuchawki i ch olewam.
    • beauty12 Re: Pomocy! 27.06.10, 22:54
      Spróbuj o tym poważnie z mamą porozmawiać smile
    • kcjb Re: Pomocy! 28.06.10, 01:11
      dziwne .. nie wiem co ci mam poradzic ja bnigdy nie miałam kary i mama nigdy
      nie mowiła do mnie ze'' nie takim tonem'' jakby tak powiedziała to bym ja
      wysmiała haha

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka