twilight_6 taaa..szpan. 01.07.10, 20:45 ja się napiję tylko jak jest jakaś okazja i jak siorka coś kiedyś załatwi. ale nie myślcie że jestem pijaczką nałogową. bo nie jestem. przyznam raz się upiłam z własnej głupoty..na osiemnazstce. ale zwykle nie pije. a jak już to nie wódkę! ani żadne mocne rzeczy ;/ a palić nigdy w życiu. takich nałogowców nie lubię. a takich co nie zaszaleją też nie xd Odpowiedz Link Zgłoś
bieberkama Re: taaa..szpan. 06.07.10, 18:53 Noooo ja tak samo jak jest okazja to piję ale tak to nie na przykład walentynki chłopak rzucił kumpele to zrobiłam imprezę u mamy w barze bo ma bar powiedziałam ze 5 6 osób przyjdzie a przyszło tak ze 30 i piliśmy ale to tylko okazja a nie to co takie gó...arze piją i palą dla popisu tak jak już wcześniej się wypowiadałam ze paliłam ale rzuciłam bo tato mi umarł przez papierosy i zrozumiałam że tylko niszczę sobie życie i każde dziecko powinno to zrozumieć że alkohol i papierosy tak samo jak i dopalacze to jest gó... i tylko niszczy zdrowie. POZDROWIENIA (KAMI) Odpowiedz Link Zgłoś
k.c.a.k. Re: Co sądzicie o nastolatkach którzy palą i piją 06.07.10, 14:09 U nastolatekm jest to szpan . Jerzeli jakaś laska pali lub pije oznacza to że chce sie sobą pochwalić że ona to zrobiła. Odpowiedz Link Zgłoś
the_best Re: Co sądzicie o nastolatkach którzy palą i piją 06.07.10, 15:50 odezwała się 11-latka, która myśli, że wie wszystko o wszystkich. istna pani psycholog. tyle już widziałaś i przeżyłaś, że na podstawie twojego doświadczenia, możesz oceniać innych i wystawiać cenzurki ??? Odpowiedz Link Zgłoś
the_best Re: Co sądzicie o nastolatkach którzy palą i piją 06.07.10, 15:59 a i chciałam Ci skarbie powiedzieć, że księzyc to nie gwiazda, ale ty na pewno jesteś taka mądra, że to wiesz, tylko ci sie pomyliło... Odpowiedz Link Zgłoś
lizzunia Re: Co sądzicie o nastolatkach którzy palą i piją 06.07.10, 14:13 jak chca to nie piją i palą............ uważam że dla szpanu albo sie uzależnili Odpowiedz Link Zgłoś
alice120 Re: Co sądzicie o nastolatkach którzy palą i piją 06.07.10, 14:20 Żal mi ich. Odpowiedz Link Zgłoś
marta989 Re: Co sądzicie o nastolatkach którzy palą i piją 06.07.10, 15:23 Chcą sie podniecić. Są debilkami bo psują se życie Odpowiedz Link Zgłoś
the_best @marta989 06.07.10, 15:47 sorry, ale z tego co wiem to podniecanie się polega na czymś innym. Ludzie nie siedzicie w psychice innych, nie macie prawa przyklejać etykietek. wydaje wam się, że alkohol to istne zło. że nastolatki pijący od czasu do czasu to margines społeczny, z patologicznych rodzin i który ma problemy w szkole. to wcale nie jest prawda!! jak nie macie o czymś pojęcia to się nie wypowiadajcie, jeżeli nie dorośliście jeszcze do takich tematów, to poco w ogóle tu wchodzicie ? Odpowiedz Link Zgłoś
avril993 Re: @marta989 06.07.10, 16:10 Do marta989 - A ty myślisz, że jak masz 16 lat jeżeli to prawda( tak masz na profilu) to jesteś mądrzejsza od nas. No sorry, ale mądrość życiowej to ty też jeszcze nie masz, ani wcale nie jesteś dorosła. I po co się rzucasz? Bo co pijesz albo palisz i teraz Ci się nie podoba ,że takich obsmarowywujemy? Nie czytałaś tematu? To jest wątek raczej dla tych co nie piją i nie palą, a co sądzą o takich. A wiadomo, że jak to robisz no to będziesz ich bronić. I nie pisz, że nie mam jakiegoś doświadczenia życiowego, bo mam tylko 13 lat! Bo ty je akurat masz! Odpowiedz Link Zgłoś
the_best Re: @marta989 06.07.10, 16:20 nigdy w życiu nie powiedziałam, że jestem dorosła i mam doświadczenie, tempie tylko tych, którzy tak mówią. a co innego dorosnąć do czegoś, najpierw ko korzystałaś z pieluszki a potem dorosłaś do nocnika, logiczne, nie ? ja innych nie oceniam, nie przyklejam etykietek, mam gdzieś co robisz i nie mówię, że inni są żałośni, bo maja jakieś słabostki, Odpowiedz Link Zgłoś
the_best Re: @marta989 06.07.10, 16:21 the_best napisał(a): > nigdy w życiu nie powiedziałam, > że jestem dorosła i mam doświadczenie, > tempie tylko tych, którzy tak mówią. * > a co innego dorosnąć do czegoś, > najpierw ko korzystałaś z pieluszki a potem dorosłaś do nocnika, > logiczne, nie ? > > ja innych nie oceniam, > nie przyklejam etykietek, > mam gdzieś co robisz i nie mówię, że inni są żałośni, bo maja jakieś słabostki, *mówią, myślą i zachowują się tak jakby je mieli!! Odpowiedz Link Zgłoś
bieberkama Re: Co sądzicie o nastolatkach którzy palą i piją 06.07.10, 16:04 alexis69 napisał(a): > No to tak jak w temacie Co sądzicie o takich osobach ? > Uważacie że to co robią jest tylko dla szpanu ? > Czy może tolerujecie to tłumacząc takie zachowania odreagowaniem całego stresu > związanego ze szkołą, presją wywieraną przez rówieśników czy rodziców ? > Niektórzy przecież palą bo to po prostu lubią i nie robią tego na pokaz > > Wypowiadajcie sie ! no to tak hej tak wgl co do tego co pisałaś masz rację,ale nastolatki zaczynają palić bo chcą być jak inni wtedy palą i palą aż w końcu są w nałogu to jest najgorsze ja paliłam przez 2 lata,ale jakoś rzuciłam nie było to łatwe dlatego mówię do wszystkich nie zaczynajcie palić bo to tylko niszczy życie na prawdę okropieństwo a wasi znajomi ci którzy palą w końcu zrozumią co robili źle ; )POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
avril993 Re: Co sądzicie o nastolatkach którzy palą i piją 06.07.10, 16:04 Według mnie zazwyczaj po czymś takim robią się z nich menele. Są głupi i nieodpowiedzialni, bo może teraz mu fajnie jak sobie papierosa zapali, ale skoro pali w tak młodym wieku nie wie jakie są tego kosekwencje, albo wie tylko mysli, że go to nie spotka. Takie osoby zazwyczaj palą czy tam piją, bo robią to jacys tam koledzy czyli najwidoczniej oni go w to wciągneli, a on nie umiał im powiedziec - nie! Więcej już mi się nie chce wymieniać. Ale tak ogólnie dla mnie takie osoby to idoci! Sorry jeżeli kogoś uraziłam. I nie mam na mysli tego, że paląca dorosła osoba to idiota. Ale przecież nastolatkowie to jeszcze dzieci! Może np. trochę bardziej dojrzałe ( niekoniecznie psyhicznie) od takiej 13- latki jak ja, ale jednak są dziećmi! Odpowiedz Link Zgłoś
cocacolaa Re: Co sądzicie o nastolatkach którzy palą i piją 06.07.10, 16:08 Są durne, nie mają co z życiem zrobić, piją dla szpanu Odpowiedz Link Zgłoś
the_best Re: Co sądzicie o nastolatkach którzy palą i piją 06.07.10, 16:28 fajnie, że masz swoje zdanie, że znasz konsekwencje, ale nie mów innym jak mają żyć. apropo rzeczy niezdrowych, wiesz że antyperspiranty przyczyniają się do raka piersi, ciało zostawia w sobie wszystkie toksyny, zamiast wyrzucić je z potem. mam zrezygnować z dezodorantu, bo jest niezdrowy ? ? życie na ziemi jest krótkie i chce je wykorzystać jak najlepiej, nie chcę później wspominać, że moje życie to tylko, szkoła, dom, zajęcia, szkoła, dom korki,szkoła, dom siłownia, tak od czasu do czasu wprowadzam urozmaicenia, Odpowiedz Link Zgłoś
mdziula Re: Co sądzicie o nastolatkach którzy palą i piją 06.07.10, 16:08 Moim zdaniem na początku robią to dla szpanu, tylko potem uzależniają sie od papierosów i palą bo ich ciągnie. jesli chodzi o picie to raczej jest dla szpanu np. niektórzy chłopcy myślą że jak go dziewczyna z fajką w gębie zobaczy i z piwskiem w ręce to pomyśli że jest fajny i że jej tym zainponuje itp. Moim zdaniem mądra dziewczyna nie zwroci na takiego uwagę i go oleje, niestety w wielu przypadkach tak nie jest....... ale to tylko moje osobiste zdanie pozdr* Odpowiedz Link Zgłoś
schab_na_goraco Re: Co sądzicie o nastolatkach którzy palą i piją 06.07.10, 16:08 Hm.. Jak dla mnie są dwa rodzaje takich nastolatków: pierwszy - dla szpanu. Z takim czymś spotykam się na codzień. Palą starsi, starsi poczęstują.. to czemu nie? Co będzie jak nie spróbuję? Wyśmieją mnie! Dla mnie to jest nieodpowiedzialne i żałosne. Za kilka lat będą żałować swojej decyzji. Drugi 'rodzaj' to taki, że palą, bo mają problemy. Na przykład w domu. Też znam takie przypadki. Podam przykład mojego kolegi z klasy (chociaż jest o rok starszy - ma 16 lat, bo nie zdał) - jego rodzice piją. Rzadko kiedy są w domu. Ma też młodszego brata. Kiedy rodzice czasem wracają do domu, są trzeźwi, mojego kolegę wyzywają, a jego brata zaś ubóstwiają. Smutne to jest, współczuje mu, ale uważam, że palenie, picie i branie narkotyków nie jest najlepszym rozwiązaniem. Może on w ten sposób się odstresowuje, znajduje ukojenie.. Nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
theklaudia Szpan jak nic ..... 06.07.10, 16:09 żal mi ich !!!w klasie mam taką dziewczyne a mam ... lat i ona jest taka ze pije pali i nie wierzy w boga kiedys ją tolerowałam a nawet przyjaźniłam teraz jest mi obojętna ;/ Tylko szpan u niej działa Odpowiedz Link Zgłoś
musicc Re: Co sądzicie o nastolatkach którzy palą i piją 06.07.10, 16:20 zazwyczaj nie są to "głębokie" osoby, ich myślenie ogranicza się do tego co robią ( czyt. są płytcy, nieodpowiedzialni, czasem zagubieni). To smutne, gdy ktoś robi coś z powodu depresji czy czegoś takiego, ale niektórzy piją i palą znając konsekwencje i chcąc zaszpanować, a to jest obrzydliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
trampeciara_x3 ja nic. 06.07.10, 16:31 ja nie palę nie pije , i mi z tym dobrze . <br /> a Ci co tak robią , zatruwają sobie tylko życie , = , = . <br /> wchodzić , : prosze , ; c Odpowiedz Link Zgłoś
mervelous Re: Co sądzicie o nastolatkach którzy palą i piją 06.07.10, 16:39 Ja tego nie komentuje. Znam pare osob, ktore tak robia, a maja po 13-14 lat. Jest to nieodpowiedzialne i tyle. Jak chca miec klopoty ze zdrowiem, to prosze bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
dacey wg mnie . 06.07.10, 16:44 to jest ich wybór ; ) . Robią co chcą ,nikomu nic do tego ; ] nikt za nich życia nie przeżyje i nikt za nich nie umrze . ale to moje zdanie . Odpowiedz Link Zgłoś
cookie_. Re: wg mnie . 06.07.10, 16:50 jeśli nie byli wystarczająco asertywni by powiedziec nie, muszą się potem godzic z konsekwencjami. co innego jeśli zrobili to bo chcieli. ich wybór, znam osoby które zaczęły w tak młodym wieku, spotykam ich na codzień, nic mi do tego, bo to nie ja jestem ich matką i to nie ja za nich umrę. Odpowiedz Link Zgłoś
truskawkowa0105 Re: Co sądzicie o nastolatkach którzy palą i piją 06.07.10, 16:49 ja osobiście nie piję i nie pale. uważam że osoby ktore to robią chcą się tylko dobrze bawic choc nie zawsze wychodzi tak jak się chce niektórzy też mo0gą to robic dla szpanu żeby zaimponowac innym, ale to już inna historia Odpowiedz Link Zgłoś
vampiresfan Re: Co sądzicie o nastolatkach którzy palą i piją 06.07.10, 16:58 Bardzo nie lubię kiedy ktoś pali w lub pije moim otoczeniu. Na szczęście nie znam wielu nalogowcow. Większosc z tych osob robi to dla szpanu, lub by odreagowac i uzalezniaja sie. Niszczą sobie zycie, zdrowie, psychike, są postrzegani jako alkocholicy, nalogowcy ktorzy zrobią wszystko aby tylko dostac uzywke od ktorej są uzaleznieni. Moim zdaniem taki szpan to najwieksza mozliwa glupota, ktora pomaga zrujnowac sobie zycie... Odpowiedz Link Zgłoś
justaga Re: Co sądzicie o nastolatkach którzy palą i piją 06.07.10, 17:04 moja jedna koleżanka robi to na pokaz ale reszta dla przyjemności . xd Odpowiedz Link Zgłoś
jamajka. Re: Co sądzicie o nastolatkach którzy palą i piją 06.07.10, 17:38 A co mam sądzić.. Będzie w przyszłości więcej zgonów i tyle. ... Odpowiedz Link Zgłoś
cookiereczek Re: Co sądzicie o nastolatkach którzy palą i piją 06.07.10, 19:00 Niektórzy palą, bo chcą, ale szczerze nie radze palić, bo jak ja paliłam z najlepszej na w-f spadłam na 4 miejsce <br /> Najgłupsze są te osoby, które robią dla szpanu i uważają, że zdobędą szacun u innych ludzi <br /> Porąbani są wtedy ludzie!! Odpowiedz Link Zgłoś
inaaaa Re: Co sądzicie o nastolatkach którzy palą i piją 07.07.10, 03:10 Wg mnie to, czy nastolatek pali czy pije to jego sprawa, jedni robia to dla szpanu, żeby pokazac jaki to on jest "dorosły", a niektórzy, bo lubią. Ja np. lubię się w upalny dzień napić zimnego piwka ;P Ale nie chodze z piwem po miescie i z napisem "Patrzcie! Mam piwo!!! Zobaczcie jaka jestem duża!" Odpowiedz Link Zgłoś