Dodaj do ulubionych

Co sądzicie o aparacie stałym ortodontycznym??

03.07.10, 11:22
Bardzooooooooo chcę mieć aparat stały .. ortodonta powiedziała , że mam go mieć a wczoraj DENTYSTKA ; // , że absolutnie . Jadę jeszcze gdzieś prywatnie ale pomimo wyszystko chcę go bardzoo. Co sądzicie o aparatach ? WAszym zdaniem to obciach ? Macie taki ? nie usuwajcie tego ; )
Obserwuj wątek
    • ania55888 Re: Co sądzicie o aparacie stałym ortodontycznym? 03.07.10, 11:31
      żaden obciach dużo ludzi ma
      ale nie miałamtongue_out
      • karolina20 Re: Co sądzicie o aparacie stałym ortodontycznym? 03.07.10, 18:14
        ja mam aparat nic takiego ale strasznie boli jak jusz go założóm pszes pare dni ni można nic
        zjeść
        • justinfans Re: Co sądzicie o aparacie stałym ortodontycznym? 05.07.10, 13:09
          Ja mam i też na początku bolało ale dasie przyzwyczić
    • katsuumi_17 Re: Co sądzicie o aparacie stałym ortodontycznym? 03.07.10, 11:35
      Niektórym aparat dodaje uroku.
      • bejbe95 Re: Co sądzicie o aparacie stałym ortodontycznym? 04.07.10, 11:38
        katsuumi_17 napisał(a):

> Niektórym aparat dodaje uroku.

dobrze powiedziane, niektórym . wink
      • justynamatula Re: Co sądzicie o aparacie stałym ortodontycznym? 05.07.10, 08:41
        ja jeszcze nie mam ale będę miaławink
    • monikajb Re: Co sądzicie o aparacie stałym ortodontycznym? 03.07.10, 11:40
      Mam taki aparat. Podobno teraz jest bardzo modny ;d
    • angie2 Re: Co sądzicie o aparacie stałym ortodontycznym? 03.07.10, 11:42
      Niedługo będę miała aparat stały i szczerze, nie chcę go nosić, ale jak trzeba to trzeba.
      Ortodontka zrobiła mi już odciski szczęki i kazała jechać zrobić zdjęcia (rentgen). Mam juz
      te zdjęcia,a aparat niedługo będzie gotowy.
    • dajaaa_ Re: Co sądzicie o aparacie stałym ortodontycznym? 03.07.10, 11:49
      wczoraj mi zdjeli aparat ortodontyczny i jestem zachwycona. nosiłam 2 lata ,
      na samym początku to była męczarnia , potem się już przyzwyczaiłam ale ciesze
      się , że go już nie mam ( :
    • creyzola Re: Co sądzicie o aparacie stałym ortodontycznym? 03.07.10, 11:53
      obciach .?! Chyba jesteś śmieszna , że to jest obciach . Przeciwnie

zaje.biście się wygląda z aparatem i jeszcze jak wybierzesz sobie ładne

kolory tych diamencików to jeszcze lepiej . wink Też będę nosić tylko , że mam
      jeszcze

mleczakii . ; / bo mam zęby 9-cio latka . ehh . ;/
    • klema Re: Co sądzicie o aparacie stałym ortodontycznym? 03.07.10, 20:45
      Nie mam, ale mam taki zwykły, tyle, że dwuczęściowy. Ogólnie to nie chciałabym
      mieć jakichś drutów na zębach, no ale to twoja decyzja.
      Tylko że, dzięki temu na pewno Ci się zęby wyprostują, bo go nie będziesz
      ściągać. ;]
      Jeśli masz taką okazję to lepiej załóż sobie, parę lat minie i masz prościutkie
      zęby, a z krzywymi nie wygląda się za ładnie. ;]
      • alutaa. Re: Co sądzicie o aparacie stałym ortodontycznym? 03.07.10, 21:14
        żaden obciach !

ja bym chciała mieć, ale na razie mam tylko ruchomy ..
        • multiwitamina Re: Co sądzicie o aparacie stałym ortodontycznym? 03.07.10, 21:20
          jakiś miesiąc temu pozbyłam się właśnie stałego aparatu.
          powiem Ci, że to żaden obciach ani nic takiego. aparaty są modne - wbrew pozorom.
          jednak po roku, no może półtora, miałam go tak dość, że masakra. i nie chodzi o
          to, że źle się w nim wygląda - bo tak nie jest, ale.. ten dyskomfort... ciągłe
          poczucie, że ma się coś 'między' aparatem. nie chcę Cię zestresować, ani jakoś
          źle nastawić, po prostu mówię jak jest. trzymaj się (;
    • luuluu Re: Co sądzicie o aparacie stałym ortodontycznym? 03.07.10, 21:16
      Ja nosiłam przez rok.
      Jest OK.
      To nie żaden obciach !!
      polecam jeżeli na serio masz wadę zgryzu czy coś kiss
    • drabina Re: Co sądzicie o aparacie stałym ortodontycznym? 03.07.10, 21:17
      Ja mam i powiem ci że fajna sprawa na początku będzię cię bolało ale potem
      będzię ok.Często musisz myć zęby ale najfajniejsze jest wybieranie fumek ja mam
      różowewink
    • lucky109 Obciach? Nie xD 03.07.10, 21:19
      Według mnie to żaden obciach. To tak jak okulary xD Aparat ortodontyczny ma
      chłopak który mi się strasznie podoba i nie widzę, żeby się go jakoś wstydził wink
      • laurilla Nie obciach ;-) 03.07.10, 22:25
        Mi sie podobają aparaty,sama za jakiś czas będe mieć wink
    • slodkiporanek Re: Co sądzicie o aparacie stałym ortodontycznym? 03.07.10, 21:21
      Nie noszę.

Nie mam o nich zdania. Po prostu mi nie przeszkadzają.
    • jane_ Re: Co sądzicie o aparacie stałym ortodontycznym? 03.07.10, 21:26
      jest bardzo fajny. <3.
      mam, noszę, górę od ubiegłego października, dół od maja chyba,
      górny łuk mam juz niewiarygodnie prosty.
      i chyba aparat dodaje mi uroku, przynajmniej wole mieć aparat i widzieć efekty niż mieć te krzywe zęby. w moim przypadku zdziałał cuda.

mi się wydaje, że mało kto na to zwraca uwagę, może z miesiąc temu jedna dziewczyna, z którą czasem zdarza mi się rozmawiać, do mnie: ojej, ty masz aparat, nie wiedziałam! ;d
      jedyny minus, to czeste mycie ząbków, ale to też uczy dbałości o szczegóły, że tak to ujmę. c;

przede mną jeszcze długa droga, ale to nic. śmiesznie bez niego by mi było. c;
      • hilary_fanka Re: Co sądzicie o aparacie stałym ortodontycznym? 03.07.10, 21:32
        Noszę już prawie dwa lata. Lubię go. A łuk na podniebieniu będziesz miała założony?
    • anja_ Re: Co sądzicie o aparacie stałym ortodontycznym? 03.07.10, 21:31
      sądzę, że jeżeli jest potrzeba noszenia go to jest okay. Obciach to jest mieć krzywe zęby :xx
    • caterina97 Re: Co sądzicie o aparacie stałym ortodontycznym? 03.07.10, 21:37
      jaki obciach ? przecież potem będziesz miała takie ładne zęby . ; *
      nie mam aparatu i jakoś nie chcę . ; d
    • avrile Jak... 03.07.10, 22:02
      byłam małą dziewczynką, to ubóstwiałam go i marzyłam. Teraz go noszę i troszkę
      żałuję tego... Założyli mi go w 6 klasie podstawówki, zęby i dziąsła
      'zdrętwiały'. A przez tydzień jadłam jogurciki. ;P
    • anne05 Re: Co sądzicie o aparacie stałym ortodontycznym? 04.07.10, 10:42
      Taki aparat dodaje młodej dziewczynie uroku. Potem już nie. wink
      • nikt. Re: Co sądzicie o aparacie stałym ortodontycznym? 04.07.10, 11:31
        będę mieć pod koniec sierpnia, boję się. c;
        już nawet myślałam nad kolorami gumek. ! c;
    • koralowa . 04.07.10, 11:38
      `Czyli chcesz mieć aparat dla lansu ? Boziu.Ja miałam stały, gdy miałam 10
      lat - 12 lat .Haha z niebieskimi żyłkami : 3.Lubię aparaty.
    • xxxnikusxxx Re: Co sądzicie o aparacie stałym ortodontycznym? 04.07.10, 11:40
      Żaden obciach!
    • biberkowaaa Re: Co sądzicie o aparacie stałym ortodontycznym? 04.07.10, 19:21
      chcąc aparat nawet nie mysle o lansie ; ppserce
    • elivath Re: Co sądzicie o aparacie stałym ortodontycznym? 04.07.10, 22:24
      Potrafi dodać uroku c:
    • happyend13 Ja też bym chciała i mi się podoba . ;D 04.07.10, 23:57
    • marcelinkaa Re: Co sądzicie o aparacie stałym ortodontycznym? 05.07.10, 09:49
      ja nosze aparat ortodontyczny.
      osobiście uważam że to nie jest obciach, lecz inni mają inne zdaniesciana
    • darunia10 Re: Co sądzicie o aparacie stałym ortodontycznym? 05.07.10, 17:08
      Napisze tak ja mam aparat ruchomy i chodzić w nim do miejsc publicznych nie chodzę bo niewyraźnie mówię i nie raz słońce odbija mi się od niego. Jeśli chcesz chodzić w nim to masz downa. !!!!!!!!!!! ŻAL !!!!!!!!!!! tongue_outtongue_outtongue_outtongue_outtongue_outtongue_outtongue_outtongue_out
    • kokardka_ Re: Co sądzicie o aparacie stałym ortodontycznym? 05.07.10, 17:26
      Żałuje że już go nie nosze

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka