Dodaj do ulubionych

Kotkowy kącik porad

• just.breathe Re: Kotkowy kącik porad 09.08.10, 16:46
      Witam. Chciałabym o coś zapytać. Może wydać wam się to dosyć płytkie,ale mi potrzebna
      jest porada. Został niecały miesiąc do rozpoczęcia roku i chciałabym zapytać, co mam
      zrobić, by zrobić dobre pierwsze wrażenie na kolegach i koleżankach (bo w tym roku idę do
      gimnazjum, dochodzi mnóstwo nowych osób) ? Jak mam zrobić, żeby nie być nieśmiała w
      pierwszych kontaktach? Prosze bardzo o pomoc.
      A , i dodatkowe pytanie, które jest również ważne dla mnie, ale w ogóle nie dotyczy szkoły:
      w słoneczne dni, poznikały mi wypryski. Gdy zrobiło się na 3 dni (przynamniej w moim
      rejonie) szaro, buro i deszczowo pryszcze znowu powyskakiwały! W dodatku są bardzo
      bolące i widoczne. Co zrobić, by do rozpoczęcia roku i po nim poznikały? Jakieś wskazówki,
      porady? Kotku, Pomóż! Pozdrawiam. smile
    • coca_cola nowa szkoła .......POMOCY !!!!!!! 09.08.10, 16:48
      Kotku muszę się ciebie poradzić bo już nie mogę!!!! We wrześniu idę do gimnazjum ale
      strasznie się boję .Na samą myśl bardzo się stresuje ....nie wiem jak będzie 1 dnia.....Znam
      tam kilka osób ale nie to mi nic nie daje . Raz bardzo się cieszę ,że idę do nowej szkoły
      poznam nowych ludzi a raz nie...........Proszę o pomoccrying
    • iwciaa12 Re: Kotkowy kącik porad 09.08.10, 21:09
      KOTKU bardzo podoba ni sie taki chłopak i on mnie obejmuje nosi na rękach ale on to robi karzdej dziewczynie z naszej paczki .Koleżanki też mówiły że on kilka razy mówił że jestem najładniejsza i najfajniejsza i ja go naprawde bardzo lubie kotku poradz co mam tpbić proszę cie .
    • andzia_28_94 za ciasne buty;( 10.08.10, 14:42
      Kupiłam za ciasne buty i mnie obcierają co zrobić żeby już nie obcierały. cięzko
      mi chodzić bo mam obtarte nogi własnie przez te butycrying ????
    • kremowa.xd Re: Kotkowy kącik porad 13.08.10, 16:09
      Chodzi o to, że na obozie poznałam pewnego chłopaka, który jest ode mnie o dwa
      lata starszy. Bardzo się zbliżyliśmy, a pewnego razu nawet pocałowaliśmy. To
      było coś na prawdę zmysłowego, a nie jakiś tam buziak. To był mój pierwszy
      pocałunek. Jednak nie powiedziałam mu tego na obozie, a chyba chcę, żeby
      wiedział... Zastanawiam się czy 16-letni chłopak woli doświadczone dziewczyny
      czy woli mieć świadomość, że to on dostąpił tego zaszczytu i pocałował mnie jako
      pierwszy... Nie wiem jak zareaguje. Powiedzieć mu czy nie?
    • malinkowyludz Re: Kotkowy kącik porad 13.08.10, 19:30
      Kotku! Mam pytanie co do obozu. Jadę na 9 dni na obóz teatralny i nie wiem co ze sobą
      wziąć. Nie jadę nad morze ani w góry tylko na wieś. Będę z przyjaciółką. Kotku proszę
      poradź mi co wziąć ze sobą. Może masz jakąś poradę jak pakować kosmetyki, ubrania itp
      żeby zajmowały mało miejsca?
      Pozdrowienia Malinkowyludz serce
    • cakes Chłopak!Help! 13.08.10, 20:56
      Kochany Kotku!Poznałam przez internet wspaniałego chłopaka.Miszka niedaleko
      mnie!Zakochaliśmy się w sobie i postanowiliśmy się umówić!Widziałam go z 2
      razy ale nie rozmawialiśmy!Strasznie się boję tego spotkania .... Nie wiem czy
      iść sama czy z kimś ! sciana Boje się że nie będzie o czym gadać i że mu się
      nie spodobam.Co robić?sadsadsad
    • doriss.kcj Re: Kotkowy kącik porad 14.08.10, 17:35
      wróciłam włąsnie z pielgrzymki i poznałam fajnego chłopaka ale o 5 lat starszego ;/
      zobaczyy sie chyba dopiero za rok a jak dobrze pojdzie to na jekiems spotkaniu po
      pilegrzymkowym . pomocyy ;/
    • sankilsa Re: Kotkowy kącik porad 14.08.10, 20:08
      Kotku mam problem. W szkole jest pewien chłopak. Bardzo mi się podoba. Koleżanka
      pytała się co o mnie sądzi i powiedział ze jestem ładna, a jak sie zapytała go czy by chciał
      ze mną chodzic to powiedział ze nie mówi że nie. Podeszli do mnie z gromada znajomych i
      kolezanka powiedziała mi że kolega sie pyta czy bym z nim chodziła. Ja spanikowałam i
      powiedziałam ze nie. Bardzo tego żałuje. Teraz pisze z tym chłopakiem na gadu-gadu.
      Rozmawiamy normalnie, a kolezanka powiedziała ze gdybym go nie interesowała to by ze
      mną nie pisał bo on nie zadaje sie z byle kim.
      • sankilsa Re: Kotkowy kącik porad 14.08.10, 20:10
        sankilsa napisał(a):

> Kotku mam problem. W szkole jest pewien chłopak. Bardzo mi się podoba. Koleżank
        > a
        > pytała się co o mnie sądzi i powiedział ze jestem ładna, a jak sie zapytała go
        > czy by chciał
        > ze mną chodzic to powiedział ze nie mówi że nie. Podeszli do mnie z gromada zna
        > jomych i
        > kolezanka powiedziała mi że kolega sie pyta czy bym z nim chodziła. Ja spanikow
        > ałam i
        > powiedziałam ze nie. Bardzo tego żałuje. Teraz pisze z tym chłopakiem na gadu-g
        > adu.
        > Rozmawiamy normalnie, a kolezanka powiedziała ze gdybym go nie interesowała to
        > by ze
        > mną nie pisał bo on nie zadaje sie z byle kim.

Zapomniałam dodac że co do nie znanych osób jest nieśmiały (tak mi mówili).
        • sankilsa Re: Kotkowy kącik porad 21.08.10, 23:11
          Prosze pomóżcie mi!!!!!!!!!!!
    • klaudia220795 Re: Kotkowy kącik porad 14.08.10, 20:18
      Ciągle kłóce się z moim ojcem np. wrócę do domu 10 min. przed czasem .
      Tłumacze , że nie spojrzałam na zegarek , ale on nie rozumie .
      lub przed moim wyjściem do koleżanek jest wywiad gdzie ona mieszka ? itp.
      Każda taka wywiadówka kończy się tym że nie odzywamy się do siebie , i mam szlaban.
      Najgorsze jest to że najwięcej cierpi na tym moja matka . Płacze całymi nocami ,
      nie odzywa się do nie w dzień . Ja już nie mam siły czasami chcę się zabić .
      POMOCY !!.
    • doniusia Nowa szkoła. 14.08.10, 20:32
      Wrzesień już nie długo. Od nowego miesiąca idę do nowej szkoły w nowym mieście. Nie
      znam tam nikogo. Jestem dość nie śmiała i pewnie trudno mi będzie, jak to na początku
      bywa. Kotku, masz dla mnie jakieś rady/wskazówki ?
      • malinowakrolowa PROSZĘ o radę ! 14.08.10, 21:22
        Może zacznę od tego Kotku, że mam wielkie problemy z zasypianiem! Teraz są
        wakacje, więc nie jest to, aż tak uciążliwe, jak przed wakacjami, ale nie długo
        zaczyna się rok szkolny i nie wiem co zrobić. W dni, kiedy mam szkołę kładę się
        ok. 22.00 albo 23.00 ,ale zasypiam o 3, o 2 nad ranem, a wstaję o 6.30 ! Jestem
        zawsze nie wyspana! Poszłam nawet do mojej lekarki, ale ona powiedziała, iż to
        nic i strasznie mnie swoim zachowaniem zdenerwowała! Byłam ostatnio u Babci i
        Ona mi powiedziała, żebym pod poduszkę nakładła kasztanów i to mi pomoże,
        początkowo z tej rady się śmiałam, ale teraz się zastanawiam nad tym. Proszę o
        radę! Co mam zrobić, żeby się wystać, żeby jakoś zasnąć? Czy o tych kasztanach
        to jakieś wymyślone historyjki? PROSZĘ O POMOC, TO DLA MNIE BARDZO WAŻNE! kiss
        • olkaa098 Re: PROSZĘ o radę ! 26.08.10, 23:26
          Przygotuj się w ciągu dnia
          1. Wyreguluj swój dzień. Staraj się robić te same czynności o tej samej porze, zwłaszcza
          wieczorem.
          2. Staraj się być aktywna fizycznie. Pamiętaj, że zmęczenie fizyczne sprzyja mocnemu,
          zdrowemu snowi.
          3. Wstawaj rano zawsze o tej samej porze - niezależnie, czy masz za sobą przespaną czy
          bezsenną noc.
          4. W czasie weekendów też wstawaj o tej samej porze. Nie wybijesz się wtedy z ustalonego
          rytmu.
          5. Nie ucinaj sobie poobiedniej drzemki w ciągu dnia. Nie śpij przed telewizorem. Wyrób w
          sobie nawyk, że śpisz tylko w łóżku.
          6. Używaj łóżka tylko do spania. Jedzenie, telefonowanie czy oglądanie telewizji w nim
          sprawia, że przestajesz łóżko kojarzyć tylko ze snem (oczywiście możesz je jeszcze
          kojarzyć z seksem).
          7. Ostatni posiłek zjedz najpóźniej dwie godziny przed zaśnięciem. Nie przejadaj się, jedz
          powoli na siedząco, żuj pokarm dokładnie. Im mniejsze jest obciążenie układu
          pokarmowego, tym sen przychodzi łatwiej.
          8. Nie kłóć się w sypialni, by nie kojarzyła Ci się ona z nieprzyjemnymi wydarzeniami.
          9. Spraw, by Twoja sypialnia była przytulna.
          10. Usuń z sypialni telefon, jeżeli boisz się, że zadzwoni, a potem nie będziesz mogła zasnąć.
          11. Zadbaj o to, aby hałas czy światło nie przeszkadzały Ci w zaśnięciu, np. zbyt hałaśliwy
          budzik.
          12. Spraw sobie wygodne łóżko. Nierówne czy zbyt twarde może spowodować
          dolegliwości utrudniające sen.
          13. Zredukuj godziny snu, aby ich jakość stała się lepsza.
          14. Jeśli masz poważne problemy ze snem, spróbuj nie spać przez całą noc i dzień.
          Następnej nocy powinnaś zasnąć bez trudności.

Przed snem

1. Odpręż się przynajmniej przez godzinę - idź na spacer, uprawiaj jogę lub czytaj książkę.
          2. Nie wykonuj forsownych ćwiczeń. Spowodują one wydzielanie się adrenaliny i utrudnią Ci
          zaśnięcie.
          3. Zjedz małą przekąskę. Powinny to być węglowodany o niskiej zawartości tłuszczu, które
          podniosą stężenie cukru. Niskie bowiem nie sprzyja snowi. Substancją korzystnie
          wpływającą na sen jest tryptofan zawarty m.in. w mleku, bananach, płatkach zbożowych.
          4. Zaparz sobie ziółka. Może to być napar z: rumianku, kozłka lekarskiego, melisy, passiflory
          czy dziurawca. Możesz też stosować tabletki ziołowe, ale pamiętaj, żeby nie używać ich zbyt
          długo.
          5. Nie pij zbyt dużo - pełny pęcherz z pewnością Cię obudzi.
          6. Weź kąpiel, ale niezbyt gorącą. Nie powinna ona trwać dłużej niż 15-20 min.
          7. Spróbuj zastosować aromaterapię. Do kąpieli lub podczas masażu użyj uspokajających,
          nasennych olejków: lawendowego, tymiankowego, jałowcowego, pomarańczowego.
          8. Posłuchaj spokojnej muzyki lub przeczytaj parę stron książki o wolnej akcji.
          9. Noś luźną, wygodną bieliznę nocną z naturalnego włókna. Sztuczne tkaniny nie
          wchłaniają potu.
          10. Nie kłóć się przed snem. Spokój ducha ułatwia zasypianie.
          11. Kładąc się, unikaj myśli o rzeczach przykrych i denerwujących.
          12. Przed pójściem do łóżka przewietrz pokój. Jeśli to możliwe, miej w nocy otwarte okno.
          Wtedy powietrze może swobodnie krążyć, dostarczając Twojemu organizmowi
          odpowiedniej ilości tlenu.
          13. Kładź się dopiero wtedy, gdy sen przychodzi.
          14. Jeśli masz partnera, zróbcie sobie nawzajem masaż pleców i karku.
          15. Nie unikaj seksu. Powoduje on odprężenie, przez co ułatwia zaśnięcie.

Jeśli leżysz bezsennie w łóżku

1. Nie zamykaj oczu tak długo, jak wytrzymasz. Wciągnij powietrze, zamknij oczy i wypuść
          powietrze. Twoje powieki staną się wtedy ciężkie i zaśniesz.
          2. Skoncentruj się na oddychaniu i rozluźnieniu ciała.
          3. Zamiast zmuszać sie do zaśnięcia, spróbuj czuwać.
          4. Zacznij czytać nudną książkę lub gazety. Nuda sprzyja senności.
          5. Nie leż w łóżku. Jeśli nie możesz zasnąć dłużej niż 20-30 min, wstań. Zrób sobie coś do
          jedzenia lub picia. Pospaceruj chwilę po mieszkaniu. Rozwiąż krzyżówkę. Potem spróbuj
          znowu się położyć.

< proosze /. mam nadzieeje że pomogłam ! > kiss
    • milka13 Re: Kotkowy kącik porad 16.08.10, 12:30
      Drogi Kotku,
      Zawsze po wyjściu z basenu mam katar i strasznie zatkany nos. Dużo pływam i nadal chcę to
      robić, tylko przeszkadza mi ten katar. Czy to jest jakaś alergia, uczulenie? Proszę o radę wink
    • natusia1010 Re: Kotkowy kącik porad 16.08.10, 17:22
      Chodze do nowej szkoły przez 2lata i moja koleżanka Dagmara z klasy ciągle robi mi i
      moim przyjaciółką wszystko na złośćangryNp. gdy mam nową koleżanke i próbuje sie z nia
      zaprzyjaźnić,to ona ciągle namawia je żeby się ze mną nie zadawały a one ją słuchają
      mam tego dość!!!! co robić???uncertainniedługo wszyscy będą przeciwko mnie ja nie wiem
      dlaczegosad....
      Czekam na odpowiedźkiss
      • olkaa098 Re: Kotkowy kącik porad 27.08.10, 12:04
        Wiesz co . . . Ja ci radze żebyś zaczęła grać w jej grę . !
        Gdy ona pozna kogoś nowego to ty zacznij się z nim zaprzyjaźniać i namawiać ich . !
        Gdy już chcesz się z kimś zaprzyjaźnić ostrzeż swojego nowego przyjaciela że będzie go
        ktoś namawiał . . . I najważniejsze jest to że jeśli w kim się kochasz to ZA WSZELKĄ CENĘ
        NIKOMU NIE MÓW !!! Ten ktoś może z nią współpracować . !! A gdy się dowie to ona
        zacznie go podrywać , zarywać i będzie Koniec . ! uncertain
        I gdy jeszcze raz powtórzy się że kogoś będzie namawiać o tobie to zacznij ją przezywać (
        nie brzydkimi słowami ) nawet jeśli nauczycielka to usłyszy to opowiedz to nauczycielce i
        obydwie będziecie miały przechlapane ale spójrz z innej strony że ona nie będzie cię już
        męczyć ! sciana

< pomogłam . ? odpisz . ? >surprisedsurprised
        • trio Re: Kotkowy kącik porad 10.09.10, 19:52
          jak to do mnie rada.. to nawet nawet.. xd : ) thx ! pozdro ! smile
        • anek1996 Re: Kotkowy kącik porad 15.09.10, 19:50
          Drogi Kotku !
          Niedawno rozstałam się z chłopakiem. Byliśmy razem przez 4.5 miesiąca i nagle
          powiedział mi, że już mnie nie kocha.
          Już nie raz rozstawałam się z chłopakiem (mam 14 lat), ale nigdy to tak bardzo
          nie bolało. Teraz nic nie mogę robić. Z byle powodu płaczę. Np. Pokłóciłam się z
          tatą, o byle co i doprowadziło mnie to do płaczu. To się nigdy nie zdarzało.
          Rzadko pokazuję że jest mi ciężko, czy mam doła, a teraz ciągle jest źle.
          Nie przejmowałabym się tym tak bardzo, w końcu przecież przejdzie, gdyby wczoraj
          nie naszła mnie myśl o cięciu się. Bardzo się boję, że zacznę to robić ( a
          wczoraj przez 10 min. gapiłam się na żyletkę !), bo jestem temu strasznie przeciwna.
          Pomocy !
    • milka13 Jak pomóc? 16.08.10, 19:03
      Jestem trochę nieśmiałą i wstydliwą dziewczyną i mam nieraz problemy: chciałabym komuś
      pomóc, ale nie wiem jak się do tego zabrać i boję się, że inaczej odbiorą to inni. Np. chciałam
      pomóc mojej wychowawczyni, ale bałam się, że moje koleżanki pomyślą, że się podlizuję, albo
      chciałam pomóc koledze z klasy przygotować się do sprawdzianu, ale bałam się, że zacznie się
      gadanie, że się w nim zabujałamuncertain proszę o radę co powinnam zrobić? jak zachować się w
      wypadku, gdy dojdą na mnie te oskarżenia? a może w ogóle nie pomagać?
      • katsuumi_17 Re: Jak pomóc? 20.08.10, 22:13
        Pomagaj, jeśli cię to satysfakcjonuje. Ja bym nie zważała na komentarze inncyh. Albo
        poprostu pogadaj z osobami, które komentują.
    • zbuntowana22 Re: Kotkowy kącik porad 16.08.10, 22:17
      Kotku, we wrześniu idę do gimnazjum. Nie wiem jacy będą ludzie, a chodziłam do
      prywatnej szkoły, gdzie panowała surowa dyscyplina. Boję się nowej szkoły! Koleżanka
      opowiadała mi, że w publicznej skzole stanę się pośmiewiskiem jeśli załorzę niemodne
      jeansy. Boję się bo zawsze ubierałam się dość nie modnie, a nie mam aż tak wysokiej
      samooceny by znosić złośliwości koleżanek. Ale ubrania nie są jedynym problemem. Mam
      trądzik i boję się, że w nowej szkole mogą nazywać mnie brzydulą. Tak stało się z moją
      koleżanką kiedy przeniosła się do szkoły publicznej. A do tego... mój największy
      problem...Nie znam życia! Nie wiem jak ludzie zachowują się w szkołach publicznych. W
      mojej starej szkole znajomi mówili mi że tam, ludzie są straszni. Mam się czego bać?sad
      • katsuumi_17 Re: Kotkowy kącik porad 20.08.10, 22:14
        Nie, wystarczy, że otworzysz się na innych. Rozmawiaj z nimi normalnie, podziel się
        doświadczeniami. Pewnie chętnie wysłuchają, jak było w szkole prywatnej.
    • starberry Re: Kotkowy kącik porad 16.08.10, 23:17
      Tak więc i ja tu się rozpiszę.
      Kolejna zakochana prosi o poradę, jednak moja sytuacja jest nieco gorsza...
      X. - chłopak w moim wieku.
      Y. - chłopak o dwa lata ode mnie starszy, 15 lat. (:

Zaczynam.

Rok temu pisałam z X. ale jakoś nie wyszło z tego nic, teraz znów z nim piszę, chyba mu się
      nawet podobam, ale zakochałam się w Y. Zagadał do mnie pierwszy, od września
      wstydziłam się to zrobić, jestem nieśmiała, więc wiecie.
      Jednak Y. - romantyk, mój Romeo ma swoją Julię... [typiara serio ma tak na imię xD].
      Julia jest w moim wieku, nie lubię jej, nie z tego powodu, ale z innego, kiedyś miałam tę
      'przyjemność' i ją poznałam.
      Nie wiem czy to dobrze czy źle, ale to z Y. mam o czym gadać, a nie z X., ja i Y. słuchamy
      takiej samej muzyki, ogólnie świetnie mi się z nim pisze. Po dwóch dłuższych rozmowach
      nazwał mnie swoją przyjaciółką (pierwsza, w ten sam wieczór co zagadał - 5 godzin, druga
      - 3 godziny). Zakochałam się w nim właściwie już we wrześniu, kiedy to powrócił do naszej
      szkoły, przez I kl. gim. był w innym mieście w szkole, ale już w drugiej był u nas.

Niby to nie moja sprawa, ale ona go olewa... Nie odbiera od niego telefonów, nie chce się z
      nim spotykać, bo mówi, że "nie ma teraz dla niego czasu, bo jest z koleżankami" itp.

Chciałabym, żeby był szczęśliwy... nie wiem co mam zrobić.
      On myśli, że ja się zakochałam w X.

Pomóżcie! : (
      • 7_things Re: Kotkowy kącik porad 17.08.10, 21:18
        mój problem :

tydzień temu, po kąpieli zauważyłam na swoich udach i pośladach czerwone paski.
        moja mama powiedziałam, e są to rozstępy. czy mogę coś z tym zrobić ? sprawić
        żeby znikły ? polecicie mi jakieś kosmetyki, ćwiczenia, zabiegi ?
        dodam, że mam 13 lat.
        • katsuumi_17 Re: Kotkowy kącik porad 20.08.10, 22:16
          Dostępne są kremy antycellulitowe i ujędrniające skórę. Ja używam z serii Eveline od
          jakiegoś tygodnia, trochę efekty widzę, aczkolwiek jeszcze trochę za wcześnie na
          ocenianie smile Ale słyszałam, że podobno są najlepsze z dostępnych na rynku. Kosztuje w
          Rossmanie 15,99 zł. No i dużo biegaj, chodź. I spożywaj mniej tłuszczu, bo to róznież
          zależy od diety.
        • olkaa098 Re: Kotkowy kącik porad 27.08.10, 12:08
          www.vichyconsult.pl/products-LCAA0001/pielegnacja-cia%C5%82a/wyszczuplanie/krem-na-rozstepy.aspx

Proszę ! To krem VICHY na rozstępy . ! kiss
      • jb...xddd Re: Kotkowy kącik porad 02.09.10, 19:49
        niee wiem ... są trzy opcje . pierwsza to żeby poczuł się zazdrosny . w sensie , poopowiadaj
        mu , że kogoś poznałaś i wgl , że jest fajny . surprised druga opcja jest taka, że albo pogadaj z tą
        jego Julią (jeśli się nie wstydzisz) i powiedz jej, żeby tak z nim po prostu nie robiła , a trzecia
        opcja (jak dla mnie najlepsza xD) powiedz mu, że Ci na nim po prostu zależy , chcesz jego
        szczęścia i żeby pogadał z tą swoją . smile
        • starberry Re: Kotkowy kącik porad 06.09.10, 22:49
          dziękuję. ; ***
    • andzia_28_94 Krem do pielęgnacji twarzy 18.08.10, 14:34
      Nie wiem jaki krem do pielęgnacji twarzy wybrać.Mam cere trądzikową jeszcze
      uzywam maści Duac ale nie długo chyba kończe kuracje i nie wiem jaki krem wybrać
      aby poprawić wygląd skóry,żeby miała ładny koloryt .Chce zeby było to coś dzięki
      czemu nie będą się pojawiać przyszcze.Co mi polecacie?Najlepiej żeby było to cos
      dobrego,wydajnegowink)
    • ik17 Re: Kotkowy kącik porad 18.08.10, 14:57
      Hej! kiss Mam pewien problem sad Chodzi i chłopaka... Bardzo go lubię, jest mi pomocny,
      zawsze mogę na niego liczyć smile Kilka miesięcy temu dawał mi bardzo jasno do zrozumienia, że
      chciałby, żeby z naszej znajomości było coś więcej.. Wyśmiałam go. Sądziłam, że robi sobie
      żarty...
      Kiedyś w trakcie rozmowy mówił, że podoba mu się inna..
      Dlatego nie potraktował jego słów poważnie.
      Teraz tego żałuję sad Chciałabym, żebyśmy byli razem. On jednak traktuje mnie czysto
      koleżeńsko sad Jest strasznie zimnysciana
      Poradźcie co robić! Czekać na jego ruch czy powiedzieć jasno, czego oczekuję? uncertainsad
    • natalia13 Kotkowy kącik porad. odp 18.08.10, 19:28
      Witaj!

Mam 15 lat. Jestem nieśmiała i trochę wstydliwa. <br />
      Od ok. roku podoba mi się chłopak, który jest rok ode mnie młodszy. Jest niesamowicie
      przystojny. Problem jest w tym, że chodzę z nim razem do drużyny harcerskiej i widujemy
      się co tydzień. W lipcu był obóz harcerski (koniec lipca, początek sierpnia) i wyjechaliśmy
      na 3 tygodnie, więc widywaliśmy się 24h/7.. Na obozie była taka skrzynka na listy (ten kto
      należy do harcerstwa to wie o co mi chodzi) i napisałam do niego list. Napisałam tam, że mi
      się podoba, że jest miłością mojego życia, itp.. Przez 3 tygodnie napisałam do niego 3 listy.
      <br />
      Problem również polega na tym, że w realu nie umiem porozmawiać z człowiekiem (a
      szczególnie z chłopakiem w którym się zakochałam) a np. na gadu-gadu, przez sms to
      napiszę wszystko.. Ahaś i jeszcze jedno. Dziś (18.8.10') w nocy przyśnił mi się pierwszy
      raz..
      Kurcze pomóżcie mi co mam zrobić? Mam z nim porozmawiać (boję się bardzo)?? <br />
      Błagam o pomoc. sad
      • katsuumi_17 Re: Kotkowy kącik porad. odp 20.08.10, 22:17
        Musisz się odważyć.
      • olkaa098 Re: Kotkowy kącik porad. odp 27.08.10, 12:15
        Też tak miałam . !
        I po prostu na początku było tak że wypychałam przeciwniczki a potem zaczęła się moja
        gra ,! Po prostu gdy tylko była okazja zarywałam do niego . A potem zaczęło się
        przytulanie . odprowadzanie do domu . ! No i potem Chodzenie za sobą . !
        I jeśli widzicie raz na tydzień . To może on jeździć do Ciebie ty do niego . ! A co do tego
        pytania to oczywiste że weź od niego numer telefonu i pisz do niego , co czujesz . ! To
        proste , !!

< pooomogłam . ? Tooo suuuuuuuuuuuuupeer . > < tez miałam taki problem jak ty . /!
        musisz po prostu poznac jego zainteresowania dowiedziec sie o nim wiecej . !! a gdy juz
        bedziesz wiedziala ze jestes gotowa to wal . > < mam swietny pomysl . ! Jesli sie wtydzisz to
        zrob tak ze popros go i powiedz ze musisz mu cos powiedziec : a wtedy zamiast mowic
        napisz mu esa . przysięgam żę będzie ci łatwiej > kiss
    • collage emocje. 18.08.10, 19:51
      Nie potrafię powstrzymać emocji. Ciągle pyskuję rodzicom i mam ostatnie zdanie.
      Nie jestem wcale rozpieszczona, ani źli wychowana, rodzice od zawsze dobrze mnie
      pouczali, doradzali. Wiem, że to wina złego towarzystwa i wiem, że nie jestem tą
      osobą, którą wyobrażali sobie moi rodzice. Jest mi z tego powodu źle. Myślę
      racjonalnie i któregoś dnia mi ich zabraknie a chce żeby byli ze mnie dumni tak
      samo jak ja chcę się poprawić, ale po prostu złe nawyki zostają i nie umiem tego
      powstrzymać. Co robić? Chcę aby nastał ten dzień w którym nie będzie żadnej
      kłótni z mamą, złośliwej wymiany zdań do taty, tylko duma z własnej córki.
      • katsuumi_17 Re: emocje. 20.08.10, 22:18
        Czasami też to przechodziłam. Musisz ugryźć się w język i pomyśleć o konsekwencjach.
        Mnie się to udawało smile Mam nadzieję, że i tobie się uda!
    • kropka00111 Re: Co zrobić, żeby on mnie poprosił ? 18.08.10, 20:56
      Witaj kotku ! Podoba mi się chłopak, dwa lata starszy, jest bratem mojej
      najlepszej przyjaciółki. I ja wiem, że ja mu się podobam, a on wie , że on mi
      się podoba, i też wiem że on chce mnie poprosić o chodzenie, tylko że się
      wstydzi. Powiedział to mojej dobrej przyjaciółce. Co zrobić, żeby on mnie
      poprosił. Już mam na jego punkcie tzw. "świra" od 4 lat ! Pomocy ! sad
      • katsuumi_17 Re: Co zrobić, żeby on mnie poprosił ? 20.08.10, 22:19
        Niech przyjaciółka mu da jakąś sugestię. Albo najlepiej ty- prędzej się odważy.
    • lotka9087 Re: Kotkowy kącik porad 18.08.10, 22:12
      Kotku ! Miałam chłopaka. Zerwał ze mną. .,ale dalej do mnie pisze, nieczęsto, ale pisze. W
      tedy nie wiem jak mam się zachować-zwykle odpisuję,bo w jego wiadomościach nie ma
      nic,co by mnie obrażało,albo obrażało jakiegoś ze znajomych. Kotku, co mam robić?!
      Dobrze robię,że odpisuję?
      Co wgl mają znaczyć jego wiadomośći?
      Podobno ma inną. ..................................... . ' ^'.
      • katsuumi_17 Re: Kotkowy kącik porad 20.08.10, 22:04
        Możliwe, że chce utrzymać z toba dobry kontakt. Moze zalezy mu na dobrych relacjach z
        byla dziewczyna smile Niekoniecznie musi to znaczyć, że chce do ciebie wrócić, zwłaszcza, że
        piszesz, że ma inną.
    • basia10065 Re: Kotkowy kącik porad 20.08.10, 12:40
      Mam problem. Razem z moim chłopakiem chciała bym zacząc współżycie seksualne.
      I mam takie pytanie. Czy tylko podczas dni płodnych mozna zajśc w ciaże? Moja kuzynka
      zaszła pod koniec krwawienia, dla tego jest to ważna sprawa. Zabezpieczymy sie ale nadal
      troszkę sie boję. Nie chciała bym zostac tak młodo matką. Proszę o pomoc z góry
      dziękuję.
      • katsuumi_17 Re: Kotkowy kącik porad 20.08.10, 22:07
        Wtedy jest największa szansa, bo komórka jajowa znajduje się w jajowodzie blisko macicy
        i plemniki mają bardzo łatwą drogę do niej. Ale niewykluczone, że w czasie dni niepłodnych
        też możesz zajść w ciążę. Są różne, że tak powiem, przypadki smile
    • girlsweet Re: Jak pomóc tym dzieciom ? 21.08.10, 20:14
      Cześć Kotku ! Teraz są na świecie powodzie,osunięcia ziemi, jakieś
      choroby,susze. I w wiadomościach jak mówią o tych dzieciach to mnie serce boli !
      sad Kiedyś oddałam stare ubrania dla potrzebujących. Jak teraz mogę im pomóc ?
    • mieszana Re: Kotkowy kącik porad 21.08.10, 21:14
      Drogi Kotku! Chciałabym się wybrać to psychologa...ale bez mamy właśnie. Sama.
      Czy to jest dobry pomysł ? pozdrawiam
      • katsuumi_17 Re: Kotkowy kącik porad 21.08.10, 22:13
        Myślę, że z mamą byłoby ci łatwiej, bo to jednak wieksze wsparcie.
        • collage do katsuumi_17. 21.08.10, 23:06
          dziękuję, jakoś to przemyślałam i na razie się udaje. (;

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka