Dodaj do ulubionych

Przedstawienie

05.07.10, 20:54
Marzy mi się wyreżyserowanie szkolnego przedstawienia, napisanie scenariuszu i takie tam, ale
nie mogę znaleźć żadnego pomysłu o czym by mogło być. Kiedyś już napisałam jeden i
nawet mi się podobał, ale nie miałam odwagi tego zanieść do pani. Ale tym razem wiem, że
dam rade. Podajcie tytuł jakiejś książki, opowiadanie albo gotowego przedstawienia (uwielbiam
musicale). Liczę na wasza pomoc, pisze to na Kotku ponieważ jest tu tak dużo kreatywnych i
pomysłowych osób, ze jak wy mi nie podpowiecie to już nikt.
Obserwuj wątek
    • thecure_ Re: Przedstawienie 05.07.10, 21:44
      Musical? Może Hair? Wystawiany był na Brodway'u. " Sceniczna wersja "Hair"
      przedstawia wyidealizowany obraz życia dzieci-kwiatów, w którym króluje
      beztroska, niechęć do przemocy, równość (rasowa i klasowa), przyjaźń itd.
      Piosenki musicalu były bardzo popularne, a on sam przyczynił się do zwiększenia
      zainteresowania ruchem hippisowskim w wielu krajach." Tylko czy u ciebie w
      szkole zgodziliby się na taką tematykę. Co prawda długi, ale jeżeli chcesz coś
      naprawdę ekstra to polecam! Możesz czerpnąć inspirację z West Side Story lub My
      Fair Lady. Nie wiem czy o takie przedstawienia, musicale ci chodziło ( te są
      długie) czy o takie 10 minutowe. Jak o te drugie to sorry. ^^
    • katsuumi_17 Re: Przedstawienie 05.07.10, 21:56
      A może jakiś kabaret? wink
    • lizzunia Re: Przedstawienie 05.07.10, 22:02
      ja należe do szkolnej grupy teatralnej i teraz załuje że się do tego zgłosiłam
      ...................trzeba chodzic na próby zostawac po lekcjech szykowac
      rekwizyty i stroje masakra..............

• negative Re: Przedstawienie 05.07.10, 22:34
      Jeśli chcesz musical, to może idź w klasyki? "Grease", "Dirty Dancing"...
      W przypadku przedstawienia szkolnego, ułatwiają ci sprawę, bo nie potrzebujesz dużej ilości
      dekoracji, miliona jej zmian...
      Życzę powodzenia wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka