Dodaj do ulubionych

Przyjaciele=współczesna młodzież

23.07.10, 21:55
Czy wy też czasem tak macie, że czujecie się odtrącone przez swoich przyjaciół, kolegów i
koleżanki? Wydaje się wam że nie potrzebują waszego towarzystwa i wolą iść na jakieś
ognisko, imprezę itp. bez was?. Moim zdaniem w dzisiejszym świecie dużo zależy od
alkoholu, jeżeli pijesz, jesteś Ok i wchodzisz do ich paczki.
Ja osobiście jestem osobą nie pijącą, nie palącą i inne tam bzdety.
Chciałabym żeby świat był taki jak kiedyś, o jakim opowiadali mi rodzice..smile)hehe. Ludzie
nie spotykali się po to żeby pić, tylko aby poprostu porozmawiać, spędzić ze sobą miłe
chwile.
Wyobrażacie sobie młodzież w przyszłośći( choćby kilkadziesiąt lat na przód)??
Jestem ciekawa waszego zdaniawink
Obserwuj wątek
    • katsuumi_17 Re: Przyjaciele=współczesna młodzież 23.07.10, 22:01
      A ja ostatnio miałam idealny przykład, że i osoby pijące i palące mogą dobrze się bawić z
      osobami, które nie piją prawie nic. Albo przynajmniej trafiłam na takich ludzi, którzy
      doskonale bawią się z każdym. Nie było rozgraniczania- moja kumpela nie piła nic, ale
      wszyscy i tak bawiliśmy się razem. I to jest wspaniałe!
      • florcia08 Re: Przyjaciele=współczesna młodzież 23.07.10, 22:05
        Katsunnismirkuper że znalazłaś takich ludzi.smile Może to tylko w mojej okolicy są jacyś inni...tongue_out
      • fikusik23 Re: Przyjaciele=współczesna młodzież 24.07.10, 21:41
        mnie to najbardziej wkurza , że teraz bardzo dużo osób patrzy na ubiór. nie masz butów nike
        lub adidasa czy znanych marek to jesteś ośmieszany. nie wiem czemu tak bardzo wiele osób
        kupuje oryginalne ciuchy ze względu na znaczek. Ja osobiście kupuje np. buty nike ale to
        dlatego , że długo wytrzymują , mają dobry materiał. To jest dla mnie żałosne bo jak tak
        dokładnie się przyjrzeć to co 2 osoba się wywyższa , że czego ona niema . że ona ma
        najlepsze rzeczy i cała jest naj naj naj , a Ty jesteś ble , fuj i najgorszy bo np. nie masz głupiej
        bluzy adidasa która kosztuje ponad 300 zł . naprawdę to mnie bardzo wkurza. co do alkoholu
        to najlepiej udawać ,chociaż najlepiej być uczciwym. ale nie martwicie się to nie długo
        przejdzie : )
    • kasia1512 Re:. :D 23.07.10, 22:03
      Zauroczyłas mnie tym co napisałaś ;D

Masz racje w 100% Choć ja nie mam takich przyjaciół /koleżanek itp. Które piją i
      takie tam .
      A nie no może parę tak. Wydaje im sie że piją wódę czy coś i sa cool będa się
      szwędać z tymi najlepszymi.
      Ja też nie pije i nie pale i nie przystosowauje się do innych na siłę i nie
      robie taka głupstw jak niektórzy. Robię wszystko z głową .

Bardzo mi sie spodobała to co napisalaś ;D
      Pozdrawiam ;wink
      • florcia08 kasia1512 23.07.10, 22:09
        Cieszę się, że ci się spodobało:-smile
    • smileheart Re: Przyjaciele=współczesna młodzież 23.07.10, 22:09
      zgadzam sie z tobą. wolałabym żeby teraz było tak jak kiedyś. Zamiast komputerów - gry
      na świerzym powietrzu. itd...
    • yourbadream Wydaje mi się, że... 23.07.10, 22:13
      ... takie myślenie "pijesz, palisz jesteś okej" przypada na pewną grupę
      wiekową. Im ludzie starsi tym mniejszą wagę do tego przywiązują.

Czemu tak myślę? Początkowo chciałam napisać, że "kiedyś" na ludzi bardziej
      naciskano z tym niż teraz, ale wiem, że to zjawisko nadal funkcjonuje.

Pamiętaj: wszystko przemija, wszystko się zmienia.
    • beautiful_ Re: Przyjaciele=współczesna młodzież 23.07.10, 22:13
      Tak, czasem mam wrażenie że nie pasuję do nich, mam wrażenie że większość
      (przynajmniej z mojej klasy) jest po prostu głupia lub rozpieszczona, zawsze
      gadają o sobie. A co do imprez to teraz bez alkoholu nikt się nie potrafi dobrze
      bawić albo bez papierosów.. masakra...
    • izabellla95 Re: Przyjaciele=współczesna młodzież 23.07.10, 22:13
      moi niektórzy znajomi palą i zawsze mnie namawiają żebym zapaliła z nimi .
      Chwiałabym żyć w dawnych czasach , gdzie zamiast smsów pisało się listy . Moja
      mama do tej pory ma romantyczne listy od mojego taty , to takie słodkie ! ; )

Naprawdę fajny wątek ; ))

Pozdrawiam ; * !
    • smile. Re: Przyjaciele=współczesna młodzież 23.07.10, 22:17
      Niestety masz rację , teraz młodzież ma rozrywki typu : alkohol , papierosy.
      Sama w klasie mam prawie 75% osób, które używają takich rzeczy ( a jestem, pod
      tym względem , dopiero w 2 klasie gim ). I prawdą jest : pijesz - jesteś fajny ,
      nie pijesz - sztywniak, debil itp. -,-
      Brakuje teraz takich zwyczajnych ludzkich rozmów. ; ]

Szczerze ... w przyszłości moim zdaniem nie będzie już pojęcia jak " przyjaźń ".
      Pozdrawiam. ; D
      • amela Re: Przyjaciele=współczesna młodzież 23.07.10, 22:25
        tsa . u mnie w szkole pali i pije tyle osób , że szok . ja osobiście ani nie
        palę ani nie piję i jest ok . jak z przyjaciółmi mamy jakieś ognisko , oni piją
        trochę , niektóre osoby nie i tak czy siak jest dobrze . : D
        zawsze potrafimy się razem świetnie bawić . ( ;
    • decode Re: Przyjaciele=współczesna młodzież 23.07.10, 22:19
      ja jestem w podobnej sytuacji. miałam przyjaciółki, które myślałam, że są
      przyjaciółkami, ale jak się teraz okazało byłam w wielkim błędzie. piłam jak
      wszyscy (głównie wódkę i piwo) ale nie paliłam i to mnie troche przekreśliło z
      towarzystwa. Ale nie martwie się, bo takie osoby nie są prawdziwe, tylko kłamią
      i oszukują samych siebie, żeby 'być fajnym'. Teraz mam jedną prawdziwą
      przyjaciółkę, masę znajomych i jestem szczęśliwa :d cool
      • nosugartonight Re: Przyjaciele=współczesna młodzież 23.07.10, 22:30
        też czasem odnoszę takie wrażenie,tyle to tyczy się mojej byłej przyjaciółki i
        teraźniejszej,ale mam tez takich którzy nie piją i są naprawdę super :d...w
        sumie mam to w dupie,jak ktoś nie lubi to nie pije,nie pali itd.Ja osobiście nie
        lubię alkoholu,po prostu mi nie smakuje,papierosy eeh...spróbowałam -to jest
        koszmar,nigdy więcej.Lubię tylko sziszę,ale to ani nie uzależnia,ani nic big_grin
        • izabellla95 nosugartonight odp 23.07.10, 22:39
          _nosugartonight_ ja próbowałam sziszy i ma smak jabłkowy ; DDD i jest lepsze
          niż fajki czy vóda
    • bananowaa Re: Przyjaciele=współczesna młodzież 23.07.10, 22:29
      Taak ja czasem tak sie własnie czuje, niestety. ; (
      Wiem ze świat sie nie kręci wokół jednej osoby ale bez przesady.; /
      A i u mnie ogólnie o alkochol i te sprawy nie chodzi. To raczej tak ogólnie.; (
      I wiem że to nie przyjemnie uczucie. ; (
    • oldtimesakexd Re: Przyjaciele=współczesna młodzież 23.07.10, 23:48
      To prawda, dużo zależy od picia alkoholu, palenia.. ogólnie imprezowania, a
      także od sytuacji finansowej.. To jest śmieszne jak dla mnie.. surprised

Ja wole sobie nie wyobrażać tego świata za 5-10 lat, bo to będzie totalna
      porażka.. Już teraz nie da się wytrzymać z młodszym pokoleniem, a co będzie
      później ? surprised Lepiej sobie tym nie zaprzątać głowy wink
      • cudna_ >>>Tutaj<<< 24.07.10, 00:02
        Osobiście mam ten "zaszczyt" chodzenia do szkoły prywatnej i na serio, nie wiem jak ja mam tu jeszcze wytrzymać 2 lata... Podział jest prosty: masz kase-jestes fajny nie masz-jestes do d.. praktycznie pali tu cała szkoła z wyjątkiem pierwszej klasy bo są nowi i wgl... Dużo osób regularnie pije oraz ćpa. Ja sama nie należe do żadnej z tych grup i troche dziwnie sie czuje w tym otoczeniu... uncertain
    • united12 Re: Przyjaciele=współczesna młodzież 24.07.10, 00:01
      bez komentarza ;D
    • kasiczek Re: Przyjaciele=współczesna młodzież 24.07.10, 00:27
      zgadzam się z tobą w 100%!!
    • kcjb Re: Przyjaciele=współczesna młodzież 24.07.10, 01:46
      wiesz ja tez nie lubie jak ide z kolezanka na IMPREZE i ja pije a ona nie
      • justynamatula zgadzam się 24.07.10, 07:33
    • chocolatex Re: Przyjaciele=współczesna młodzież 24.07.10, 10:45
      Nie wszyscy żeby dobrze się bawić potrzebują alkoholu. Znam kilka osób które nie
      lubią wódki, ale piją ją właśnie dlatego by nie być odrzuconym przez resztę. oO
    • aga5125 Re: Przyjaciele=współczesna młodzież 24.07.10, 21:30
      oj jak wyobrazam sobie mlodziez w przyszlosci to widze ze zamiast wody w
      basenach bedzie tam alkohol a zamiast a zamiast potrzebnych rzeczy w kazdym domy
      w jakiejs skladówce bedzie zapas papierosow
    • rosalie Re: Przyjaciele=współczesna młodzież 24.07.10, 21:37
      nie, nie czuję się odtrącona, ale czasami odczuwam wrażenie, że ktoś może czuć sie
      odtrącony prze ze mnie. nie należę do osób, które znają całą szkołę i chodza 'ekipą' pić za
      krzaki etc. w zupełności wystarczają mi moje przyjaciółki, które akceptują mnie taką jaką
      jestem. nie potrzebuje więcej znajomych, moze wydaje się to egoistyczne ale tak jest. nie
      ma sensu zmieniać się dla środowiska tylko dlatego, żeby być akceptowanym. ludzię pili,
      piją i bedą pić od ciebie tylko zależy czy chcesz to robić razem z nimi.
    • anne05 Re: Przyjaciele=współczesna młodzież 01.08.10, 00:10
      Tak, mam czasem (często) takie wrażenie. Ale wmawiam sobie, że za parę lat ten problem
      zniknie, bo niektórzy dojrzeją psychicznie i przejrzą na oczy. Swoją drogą też bym chciała,
      żeby świat był taki jaki był dawniej. Mogłoby nawet nie być komputera, wali mnie to. Chcę
      po prostu żyć w świecie, w którym dominuje ludzkie dobro i szczęście. Nie to, co się dzieje
      teraz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka