xxxnikusxxx Re: w tajemnicy przed rodzicami...dorradźcie mi . 24.07.10, 21:44 a co ze szkołą? pozwolą ci? Odpowiedz Link Zgłoś
ms.rosalie Re: w tajemnicy przed rodzicami...dorradźcie mi . 24.07.10, 21:47 Nie, za żadne skarby bym tego nie zrobiła. Po pierwsze osoby ozdabiające swoje ciało są spostrzegane w środowisku jako osoby z patologicznych rodzin (nie obrażaj się - taka jest prawda), poza tym...Jesteś jeszcze dzieckiem, to nie jest dla ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
cathy o.O 24.07.10, 22:01 Ja też mam 14 lat i idę do drugiej gimnazjum i jak czytam Wasze wypowiedzi... o matko >.< Ja bym za nic w świecie nie chciała kolczyka w języku. To obrzydliwe; będziesz seplenić przez miesiąc, jedzenie będzie Ci tam włazić i wątpię, żeby dotyk metalu był przyjemny. Aha, i chłopaki nie zawsze lubią się całować z panną, która ma metal w języku. Ble. Ale jeśli Tobie się podoba... to niech Ci się podoba, nic mnie to nie obchodzi. Lecz dam Ci malutkie dwie rady. Pierwsza to; lepiej się upewnij, że to nie jest chwilowy kaprys, bo jeśli tak to będziesz tego potem żałować. Druga; NIE WOLNO przebijać u kosmetyczki! Zrób to w profesjonalnym salonie piercingu, tam znają się na rzeczy. Niewprawne ręce kosmetyczki albo człowieka bez licencji mogą Ci uszkodzić język i możesz w tym miejscu potem nie czuć smaków. I jeszcze jedna rada; nie rób to bez zgody rodziców, mogą Ci potem nie być w stanie zaufać, bo będą myśleli, że skoro przebiłaś język, to możesz zrobić jeszcze gorsze rzeczy. Aha, nawet o tym nie myśl, bo jeśli jesteś niepełnoletnia to bez zgody rodziców nie zrobisz sobie kolczyka w tym miejscu. To tyle ode mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
demi261 Re: w tajemnicy przed rodzicami...dorradźcie mi . 24.07.10, 22:03 jestem w tym samym wieku co ty, dla mnie to obrzydliwe i z tego co wiem bardzo to boli, ale rób co chcesz życzę powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
alexd Re: w tajemnicy przed rodzicami...dorradźcie mi . 24.07.10, 22:06 Jeżeli ja byłabym Twoim rodzicem na pewno bym Ci pozwoliła. no ale nie dajemy się ponieść wyobraźni. moim zdaniem jesteś już na tyle dorosła że mogłabyś go mieć.Ale jeżeli rodzice Ci nie pozwalają,to może jak Ci taak bardzo zależy poproś ich jeszcze pare razy,truj im dupe! i gadaj o tym cały czas,zawsze i wszędzie może wtedy się zgodzą? można spróbować. ) albo pogadaj np: z Mamą na osobności. będzie Ci łatwiej ją przekonać bez pomocy taty, Odpowiedz Link Zgłoś
kasiekk2 Re: w tajemnicy przed rodzicami...dorradźcie mi . 24.07.10, 22:15 Radze ci jeszcze raz głębiej sie nad tym zastanowic. Naprawdę warto ? To nie jest tak prosto jak ci sie wydaje . To kolczyk w jezyku . Będzie potrzebował więcej gojenia niz ten co jest w uchu . i tak rodzice sie o tym dowiedzą . Moze lepiej poczekaj z tym jeszcze troche . Pogadaj z mamą , podaj jej kilka argumentow dzieki ktorym przekona sie do tego kolczyka . Oszczędzisz w ten sposob zbędnej kary i kłótni z rodzicami. Odpowiedz Link Zgłoś
weronisia444 kuurde eej. 24.07.10, 22:37 to jakich mam argumentów urzyć do rodziców ? Odpowiedz Link Zgłoś
indywidualistka Re: w tajemnicy przed rodzicami...dorradźcie mi . 25.07.10, 11:56 Uważam, że jeśli zrobisz sobie ten kolczyk bez zgody rodziców, to potem nie będziesz miała u nich krzty zaufania. A poza tym sądzę, że to jest brak szacunku dla rodziców i własnego ciała. Ale rób, co chcesz, Twoje życie. Odpowiedz Link Zgłoś
paulinka. Re: w tajemnicy przed rodzicami...dorradźcie mi . 25.07.10, 12:04 po g*wno ci kolczyk w jezyku ?! bedziesz wygladac jak plastik blagam cie ;x ale moim zdaniem nie rob takich rzeczy bez wiedzy rodzicow, przestana Ci ufac i to tylko przez taki glupi pomysl. Odpowiedz Link Zgłoś
iga18 Re: w tajemnicy przed rodzicami...dorradźcie mi . 25.07.10, 12:02 Moja koleżanka z klasy zrobiła w tajemnicy przed mamą... Trochę sepleniła, ale, że pali, to sobie go wyciągnęła xD Odpowiedz Link Zgłoś
temptation Re: w tajemnicy przed rodzicami...dorradźcie mi . 25.07.10, 12:27 Zauważa szybko ten kolczyk . Może zrób go sobie jak wyjdziesz z gim ? Co ty na to ? . Odpowiedz Link Zgłoś
oldtimesakexd Re: w tajemnicy przed rodzicami...dorradźcie mi . 25.07.10, 12:43 Hmm.. zadam jedno pytanie: czemu chcesz mieć ten kolczyk.? Bo: 1. Koleżanki też mają, i nie chcesz się czuć "inna".? 2. Bo chcesz się wyróżnić w tłumie.? 3. Czy Ty w ogóle rozważyłaś wszystkie "ZA" i "PRZECIW" .? Odpowiedz Link Zgłoś
vhyf_ Re: w tajemnicy przed rodzicami...dorradźcie mi . 25.07.10, 16:32 po jaką cholerę się oszpecać? rodzice ci nie pozwolili i ja bym na twoim miejscu ich posłuchała, kochanie. Odpowiedz Link Zgłoś
selenka1996 ... 08.08.10, 13:34 Nie wiem, rób co chcesz, ale moim zdaniem nie jest to dobry pomysł ;P Kolczyk w języku? Blee ;P A jeśli serio bardzo chcesz to poczekaj, aż będziesz trochę starsza to może wtedy ci pozwolą albo jak będziesz już dorosła... Odpowiedz Link Zgłoś
tsst omg 08.08.10, 13:42 taak , zrobisz go sb w tajemnicy a ja ci spuchnie język [ zawsze po prszebiciu puchnie ] i nie bd mogła mówić too na pewno sie nie zoriętują . -,- jeszcze ci go żywcem wyrwą . Odpowiedz Link Zgłoś
florcia08 Re: w tajemnicy przed rodzicami...dorradźcie mi . 08.08.10, 13:44 Zdecydowanie nie, za młoda jesteś. Zrobiłabyś głupotę! Odpowiedz Link Zgłoś
llena Re: w tajemnicy przed rodzicami...dorradźcie mi . 08.08.10, 13:46 już na własnej skórze się przekonałam, że takie zagrywki nie są wskazane... Odpowiedz Link Zgłoś
ne.gra A wiesz, że kolczyk... 08.08.10, 13:47 wiąże się z tym, że: a) przez dwa tygodnie będziesz miała opuchnięty język i będzie on Cię bolał b) podczas tegoż bólu nie będziesz mogła nic jeść (przydają się kostki lodu - chłodzą język i likwidują ciągle odnawiającą się opuchliznę) c) przez dwa miesiące żadnych jogurtów, mleka, serów, produktów z żywymi kulturami bakterii (cały nabiał więc odpada), kiszonej kapusty, kiszonych ogórków, zapraw jakichkolwiek. Ogólnie dieta całkiem nieziemska d) musisz, koniecznie zrobić go w jak najlepszym zakładzie! To się wiąże z kosztami e) w dobrych zakładach potrzebujesz zgody rodzica jeśli nie masz 8nastu lat f) źle zrobiony kolczyk - uważaj, niebezpieczeństw mnóstwo, serio. Może nawet wdać się zakażenie. Wiem, bo miałam. Jakieś dwa lata temu. Źle się goił, bolał, nie wytrzymałam, podziękowałam kolczykowi. Zresztą mnie wkurzał niesamowicie, niewygodny jak cholera. Odpowiedz Link Zgłoś
slodkiporanek Re: w tajemnicy przed rodzicami...dorradźcie mi . 08.08.10, 13:48 Myślę, że kolczyk w języku nie jest ładny. W dodatku wiąże się z tym troche wyrzeczeń. Odpowiedz Link Zgłoś
judixd myśle ze jak już chcesz miec ten kolczyk.. to. 08.08.10, 13:49 poczekaj jeszcze .. 14 lat to za młody wiek.. potem możesz tego żałować.. Odpowiedz Link Zgłoś
dragonica Re: w tajemnicy przed rodzicami...dorradźcie mi . 08.08.10, 13:51 Mój kolega zrobił sobie kolczyk w języku i miał same problemy. W szkole robili mu jakieś problemy, że ma wyjąć ten kolczyk, rodzice strasznie się wkurzyli i jeszcze na dodatek ta dziurka źle się goiła Fakt, wygląda to fajnie, ale czy warto, aż tak się poświęcać. Może pomyśl o jakimś innym kolczyku, np. w chrząstce co?? Odpowiedz Link Zgłoś
anja_ Re: w tajemnicy przed rodzicami...dorradźcie mi . 08.08.10, 15:07 cóż, zwariowałaś. Kolczyk. do tego w języku. w wieku 14 lat. looool ; c Odpowiedz Link Zgłoś
bananowaa Re: w tajemnicy przed rodzicami...dorradźcie mi . 08.08.10, 18:11 poczekaj jeszcze bo w szkole też będziesz miała przesrane. ; / Odpowiedz Link Zgłoś
malinka19745 Re: w tajemnicy przed rodzicami...dorradźcie mi . 10.08.10, 10:56 wiesz ja mam 15 lat i idę do 3 gim . też kiedyś chciałam zrobić sobie kolczyk w języku , ale pomyślałam na co mi to ? u nas w szkole jest tak , że jak ktoś ma kolczyk w nosie , koło wargi to od razu każą wyjąc . jeszcze nikt sie nie odważył przyjść do szkoły z przekutym językiem . nawet jak włosy pofarbowałam to się mnie czepiali . może jak skończysz gimnazjum to sobie zrób , wtedy nauczyciele nie będą tak na to zwracać uwagi . Odpowiedz Link Zgłoś
czekoczeko Re: w tajemnicy przed rodzicami...dorradźcie mi . 08.08.10, 18:15 W salonie kosmetycznym musisz miec zgode rodzica i przyjechac z nim na zabieg.... Robienie kolczyka przez kogoś kto nie jest kosmetyczką nie jest dobrym pomysłem.. Odpowiedz Link Zgłoś
hotelowaa Re. 08.08.10, 18:18 głupia jesteś. -,- 14 lat i kolczyk w języku ?! poczytaj sobie ewentualne powikłania po tym, dziecko. Odpowiedz Link Zgłoś