Dodaj do ulubionych

w tajemnicy przed rodzicami...dorradźcie mi . ;)

• xxxnikusxxx Re: w tajemnicy przed rodzicami...dorradźcie mi . 24.07.10, 21:44
      a co ze szkołą? pozwolą ci?
    • ms.rosalie Re: w tajemnicy przed rodzicami...dorradźcie mi . 24.07.10, 21:47
      Nie, za żadne skarby bym tego nie zrobiła. Po pierwsze osoby ozdabiające swoje ciało są
      spostrzegane w środowisku jako osoby z patologicznych rodzin (nie obrażaj się - taka jest
      prawda), poza tym...Jesteś jeszcze dzieckiem, to nie jest dla ciebie.
    • cathy o.O 24.07.10, 22:01
      Ja też mam 14 lat i idę do drugiej gimnazjum i jak czytam Wasze wypowiedzi...
      o matko >.<
      Ja bym za nic w świecie nie chciała kolczyka w języku. To obrzydliwe; będziesz
      seplenić przez miesiąc, jedzenie będzie Ci tam włazić i wątpię, żeby dotyk
      metalu był przyjemny. Aha, i chłopaki nie zawsze lubią się całować z panną,
      która ma metal w języku. Ble.
      Ale jeśli Tobie się podoba... to niech Ci się podoba, nic mnie to nie
      obchodzi. Lecz dam Ci malutkie dwie rady. Pierwsza to; lepiej się upewnij, że
      to nie jest chwilowy kaprys, bo jeśli tak to będziesz tego potem żałować.
      Druga; NIE WOLNO przebijać u kosmetyczki! Zrób to w profesjonalnym salonie
      piercingu, tam znają się na rzeczy. Niewprawne ręce kosmetyczki albo człowieka
      bez licencji mogą Ci uszkodzić język i możesz w tym miejscu potem nie czuć
      smaków. I jeszcze jedna rada; nie rób to bez zgody rodziców, mogą Ci potem nie
      być w stanie zaufać, bo będą myśleli, że skoro przebiłaś język, to możesz
      zrobić jeszcze gorsze rzeczy. Aha, nawet o tym nie myśl, bo jeśli jesteś
      niepełnoletnia to bez zgody rodziców nie zrobisz sobie kolczyka w tym miejscu.
      To tyle ode mnie.
    • demi261 Re: w tajemnicy przed rodzicami...dorradźcie mi . 24.07.10, 22:03
      jestem w tym samym wieku co ty, dla mnie to obrzydliwe i z tego co wiem bardzo
      to boli, ale rób co chcesz smile życzę powodzenia smile
    • alexd Re: w tajemnicy przed rodzicami...dorradźcie mi . 24.07.10, 22:06
      Jeżeli ja byłabym Twoim rodzicem na pewno bym Ci pozwoliła. big_grin no ale nie dajemy się
      ponieść wyobraźni. big_grinsmile moim zdaniem jesteś już na tyle dorosła że mogłabyś go mieć.Ale
      jeżeli rodzice Ci nie pozwalają,to może jak Ci taak bardzo zależy poproś ich jeszcze pare
      razy,truj im dupe! big_grin i gadaj o tym cały czas,zawsze i wszędzie może wtedy się zgodzą? big_grin
      można spróbować. smile) albo pogadaj np: z Mamą na osobności. smile będzie Ci łatwiej ją
      przekonać bez pomocy taty, smile
      • kasiekk2 Re: w tajemnicy przed rodzicami...dorradźcie mi . 24.07.10, 22:15
        Radze ci jeszcze raz głębiej sie nad tym zastanowic. Naprawdę warto ?
        To nie jest tak prosto jak ci sie wydaje . To kolczyk w jezyku . Będzie potrzebował więcej
        gojenia niz ten co jest w uchu . i tak rodzice sie o tym dowiedzą . Moze lepiej poczekaj z
        tym jeszcze troche . Pogadaj z mamą , podaj jej kilka argumentow dzieki ktorym
        przekona sie do tego kolczyka . Oszczędzisz w ten sposob zbędnej kary i kłótni z rodzicami.
    • weronisia444 kuurde eej. 24.07.10, 22:37
      to jakich mam argumentów urzyć do rodziców ?
      • weronisia444 Re: kuurde eej. 24.07.10, 22:39
    • indywidualistka Re: w tajemnicy przed rodzicami...dorradźcie mi . 25.07.10, 11:56
      Uważam, że jeśli zrobisz sobie ten kolczyk bez zgody rodziców, to potem nie
      będziesz miała u nich krzty zaufania. A poza tym sądzę, że to jest brak szacunku
      dla rodziców i własnego ciała.
      Ale rób, co chcesz, Twoje życie.
      • paulinka. Re: w tajemnicy przed rodzicami...dorradźcie mi . 25.07.10, 12:04
        po g*wno ci kolczyk w jezyku ?! sciana bedziesz wygladac jak plastik blagam
        cie ;x
        ale moim zdaniem nie rob takich rzeczy bez wiedzy rodzicow, przestana Ci ufac i
        to tylko przez taki glupi pomysl.
    • sweetemo Re: w tajemnicy przed rodzicami...dorradźcie mi . 25.07.10, 12:02
      ...
    • iga18 Re: w tajemnicy przed rodzicami...dorradźcie mi . 25.07.10, 12:02
      Moja koleżanka z klasy zrobiła w tajemnicy przed mamą...
      Trochę sepleniła, ale, że pali, to sobie go wyciągnęła xD
    • temptation Re: w tajemnicy przed rodzicami...dorradźcie mi . 25.07.10, 12:27
      Zauważa szybko ten kolczyk wink . Może zrób go sobie jak wyjdziesz z gim ? Co ty
      na to ? .
    • oldtimesakexd Re: w tajemnicy przed rodzicami...dorradźcie mi . 25.07.10, 12:43
      Hmm.. zadam jedno pytanie: czemu chcesz mieć ten kolczyk.?
      Bo:
      1. Koleżanki też mają, i nie chcesz się czuć "inna".?
      2. Bo chcesz się wyróżnić w tłumie.?
      3. Czy Ty w ogóle rozważyłaś wszystkie "ZA" i "PRZECIW" .?
    • vhyf_ Re: w tajemnicy przed rodzicami...dorradźcie mi . 25.07.10, 16:32
      po jaką cholerę się oszpecać? rodzice ci nie pozwolili i ja bym na twoim miejscu
      ich posłuchała, kochanie.
    • selenka1996 ... 08.08.10, 13:34
      Nie wiem, rób co chcesz, ale moim zdaniem nie jest to dobry pomysł ;P Kolczyk w języku?
      Blee ;P A jeśli serio bardzo chcesz to poczekaj, aż będziesz trochę starsza to może wtedy ci
      pozwolą albo jak będziesz już dorosła...
    • tsst omg 08.08.10, 13:42
      taak , zrobisz go sb w tajemnicy a ja ci spuchnie język [ zawsze po prszebiciu puchnie ] i nie
      bd mogła mówić too na pewno sie nie zoriętują . -,-
      jeszcze ci go żywcem wyrwą .
    • florcia08 Re: w tajemnicy przed rodzicami...dorradźcie mi . 08.08.10, 13:44
      Zdecydowanie nie, za młoda jesteś. Zrobiłabyś głupotę!
    • llena Re: w tajemnicy przed rodzicami...dorradźcie mi . 08.08.10, 13:46
      już na własnej skórze się przekonałam, że takie zagrywki nie są wskazane...
    • ne.gra A wiesz, że kolczyk... 08.08.10, 13:47
      wiąże się z tym, że:
      a) przez dwa tygodnie będziesz miała opuchnięty język i będzie on Cię bolał
      b) podczas tegoż bólu nie będziesz mogła nic jeść (przydają się kostki lodu - chłodzą język i likwidują ciągle odnawiającą się opuchliznę)
      c) przez dwa miesiące żadnych jogurtów, mleka, serów, produktów z żywymi kulturami bakterii (cały nabiał więc odpada), kiszonej kapusty, kiszonych ogórków, zapraw jakichkolwiek. Ogólnie dieta całkiem nieziemska
      d) musisz, koniecznie zrobić go w jak najlepszym zakładzie! To się wiąże z kosztami
      e) w dobrych zakładach potrzebujesz zgody rodzica jeśli nie masz 8nastu lat
      f) źle zrobiony kolczyk - uważaj, niebezpieczeństw mnóstwo, serio. Może nawet wdać się zakażenie.

Wiem, bo miałam. Jakieś dwa lata temu. Źle się goił, bolał, nie wytrzymałam, podziękowałam kolczykowi. Zresztą mnie wkurzał niesamowicie, niewygodny jak cholera.
    • slodkiporanek Re: w tajemnicy przed rodzicami...dorradźcie mi . 08.08.10, 13:48
      Myślę, że kolczyk w języku nie jest ładny. W dodatku wiąże się z tym troche
      wyrzeczeń.
    • judixd myśle ze jak już chcesz miec ten kolczyk.. to. 08.08.10, 13:49
      poczekaj jeszcze .. 14 lat to za młody wiek.. potem możesz tego żałować..
    • martunia1 masz jeszcze czas. poczekaj z tym. 08.08.10, 13:49
    • dragonica Re: w tajemnicy przed rodzicami...dorradźcie mi . 08.08.10, 13:51
      Mój kolega zrobił sobie kolczyk w języku i miał same problemy. W szkole robili
      mu jakieś problemy, że ma wyjąć ten kolczyk, rodzice strasznie się wkurzyli i
      jeszcze na dodatek ta dziurka źle się goiła uncertain Fakt, wygląda to fajnie, ale czy
      warto, aż tak się poświęcać. Może pomyśl o jakimś innym kolczyku, np. w
      chrząstce co??
    • anja_ Re: w tajemnicy przed rodzicami...dorradźcie mi . 08.08.10, 15:07
      cóż, zwariowałaś. Kolczyk. do tego w języku. w wieku 14 lat. looool ; c
    • bananowaa Re: w tajemnicy przed rodzicami...dorradźcie mi . 08.08.10, 18:11
      poczekaj jeszcze bo w szkole też będziesz miała przesrane. ; /
      • malinka19745 Re: w tajemnicy przed rodzicami...dorradźcie mi . 10.08.10, 10:56
        wiesz ja mam 15 lat i idę do 3 gim . też kiedyś chciałam zrobić sobie kolczyk w języku , ale pomyślałam na co mi to ?
        u nas w szkole jest tak , że jak ktoś ma kolczyk w nosie , koło wargi to od razu każą wyjąc . jeszcze nikt sie nie odważył przyjść do szkoły z przekutym językiem . nawet jak włosy pofarbowałam to się mnie czepiali .
        może jak skończysz gimnazjum to sobie zrób , wtedy nauczyciele nie będą tak na to zwracać uwagi .
    • czekoczeko Re: w tajemnicy przed rodzicami...dorradźcie mi . 08.08.10, 18:15
      W salonie kosmetycznym musisz miec zgode rodzica i przyjechac z nim na zabieg....
      Robienie kolczyka przez kogoś kto nie jest kosmetyczką nie jest dobrym pomysłem..
    • hotelowaa Re. 08.08.10, 18:18
      głupia jesteś. -,- 14 lat i kolczyk w języku ?! poczytaj sobie ewentualne
      powikłania po tym, dziecko.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka