Dodaj do ulubionych

Wchodzić !!!

25.07.10, 17:33
Jak myślicie ?
Czy jakbym ( nie mówię, że już teraz) sobie przebiła język i nie powiedziała
mamie to by sie skapła ???

I gdzie najlepiej to załatwić ??? xD

Głupie komenty dla siebie, za pomoc dzięki, a jak co to kosz ;* ^^ tongue_out
Obserwuj wątek
    • oldtimesakexd Re: Wchodzić !!! 25.07.10, 17:38
      Przez pierwszy tydzień nie będziesz jadła praktycznie w ogóle, bo nie będziesz
      miała jak.. x) dlatego, iż język Ci spuchnie.. x)
      • llena Re: Wchodzić !!! 25.07.10, 17:44
        Na pewno się zorientuje, bo nie można wtedy nic mówić i je się samą papke ;p;p
        uncertain
      • sweet94 Re: Wchodzić !!! 25.07.10, 17:44
        chyba że będziesz jeść tony lodów. możliwe że ci nie spuchnie. a potem nie
        spędzaj dużo czasu w domu. jedz w restauracjach. ale tak na serio...
    • nusska Re: Wchodzić !!! 25.07.10, 17:48
      skapła by sie xd
      • pinkax3 Re: Wchodzić !!! 25.07.10, 21:53
        skapnie się . !
    • rin Re: Wchodzić !!! 25.07.10, 17:53
      Oprócz tego, że nie będziesz w stanie niczego zjeść to na pewno zmieni się Twój
      sposób mówienia np. możesz zacząć seplenić albo zaczniesz bardzo niewyraźnie
      mówić więc Twoja mama prędzej czy później się zorientuję, że jest coś nie tak.
      Równie dobrze przez nieuwagę sama możesz jej pokazać kolczyk w języku np.
      podczas ziewania. Chwila zapomnienia i wszystko się wyda.
      Osobiście nie polecałabym przekuwania języka, moim zdaniem jest to bardzo
      nieestetyczne, no ale skoro nie potrafisz w inny sposób podkreślić swojej
      osobowości to już Twój problem.
      Mam nadzieję, że jeśli się zdecydujesz na ten zabieg to będzie bardzo bolało, a
      Twoja mama dowie się o tym jeszcze tego samego dnia.
      Pozdrawiam.
    • amethysa Re: Wchodzić !!! 25.07.10, 17:55
      Ludzie co wy macie z tym przebijaniem języka? ; o
      jakaś nowa moda, czy co?

na pewno by się skapła.
      • nick_jonas_jb Re: Wchodzić !!! 25.07.10, 18:00
        Na pewno się skapnie...

Przecież to widać...
    • linda > Wchodzić !!! 25.07.10, 17:56
      nie przebiijaaaj ty wiesz moja ciocia przebila i przez tydzien nie otwierala buzi miala tylko
      maly otwor na rurke i zesmy w nia wciskaly zmielone zupy i pila je przez slomke
    • korcia37 Re: Wchodzić !!! 25.07.10, 17:58
      Napewno sie skapnie .
    • czekoladka71 Re: Wchodzić !!! 25.07.10, 18:06
      IDZ DO KOSMETYCZKI.!!!
    • greendayfan xD 25.07.10, 18:08
      Moja siostra ma kolczyk od ponad dwóch lat a mój tata do tej pory nie ma o tym
      bladego pojęcia xD
      • devilisch Re: xD 25.07.10, 21:49
        no przecież idz do kosmetyczki i spokojnie sobie przebij...tongue_out
    • collage Re: Wchodzić !!! 25.07.10, 21:54
      kiedyś też myślałam o piercingu w pępku, bez ujawnienia przed mamą, ale
      prędzej czy później ( a zapewne prędzej) odkryłaby go. moja koleżanka tak sobie
      zrobiła, ale miała z nim problemy i musiała powiedzieć o tym mamie, a ona odziwo
      odpowiedziała 'jak jest szczęśliwa z tym kolczykiem, to ona też, bo jej
      szczęście jest najważniejsze' yyy..
      • virginkaa Re: Wchodzić !!! 25.07.10, 21:56
        Jesteś chora na głowę- to moje zdanie kwiat
    • niczyja16 Re: Wchodzić !!! 25.07.10, 22:00
      skapnie się..

LUDZIE ! do jakiej kosmetyczki??!! nie znacie się - nie udzielajcie..
      przebijanie części ciała, jedynie w specjalnych salonach piercingu..
    • paulina88 Re: Wchodzić !!! 25.07.10, 22:03
      jak chcesz przebić to tylko u kosmetyczki. To zalezy wiesz mama może ci kazać go wyjąć i
      da ci karę na nie wiadomo ile.. więc wiesz. mioja akurat sie zgodziła jak jej zapytałam..są
      różni rodzice.
    • kolczyk Re: Wchodzić !!! 25.07.10, 22:07
      Kilka dni temu zrobiłam sobie kolczyk w języku... . Twoi rodzice musieli by być bardzo nie kumaci, ponieważ będziesz bardzo seplenić i możesz mieć, ba napewno bedziesz miała trudności z normalnym jedzeniem.... A pozatym co jakiś czas musisz płukać język ... jeśli chcesz zrobić to radze Ci zawiadomić o tym rodziców... . Zrobić możesz u kosmetyczki choć wiele ludzi poleca specjalistów od persingu ( nie wiem jak to sie pisze xD ) Ja jednak robiłam u kosmetyczki i z moim językiem jest wszystko w pożądku, znajome też robiły se u kolegi który się na tym zna,ale tego akurat bym nie polecała smile Pozdrawiam i życze powodzenia z kolczykiembig_grin
    • pati2505 Re: Wchodzić !!! 25.07.10, 22:09
      Oczywiście że się zorientuje.Co to za pytanie wg? Spuchnie ci język i nie bd mg
      jeść.

A poza tym radze ci go nie robić.Kiedyś gadałam z kolegą o kolczyku w języku i
      on powiedział że chłopaki uważają że dziewczyny robią je sobie aby im zrobić
      "dobrze".
    • klama_kcmil No więc tak... 25.07.10, 22:13
      Jeśli mało rozmawiasz z mamą tomyślę, że nie powinna, ale jeśli np. krzykniejsz, czy coś i
      szerzej otworzysz buzię, bo się zapomnisz, to zauwarzy, moja kol tak miała tongue_out. Ach no i
      zalezy to też od tego, w którym miejscu bedziesz ten kolczyk miała.
    • bad_alex tak , bo widać i słychać jak mówisz . nie wiem czy 25.07.10, 22:14
      wiesz , ale przez pierwsze tygodnie sie sepleni .
      a przebicie języka w nieprofesjonalnym zakładzie grozi utratą kupek smakowych.
      • zjem.cie.karpiu Re: tak , bo widać i słychać jak mówisz . nie wie 25.07.10, 22:43
        Wy wszystkie takie mądre, ciekawe, która z Was się chociaż odrobinę na tym zna,
        hm? ;] powiem tak - nie znacie się, nie wypowiadajcie się.

Zajmuję się piercingiem od 3 lat. I powiem Ci, że to czy będziesz seplenić czy
        nie, czy będzie Cię boleć czy nie, czy będzie Ci puchnąć czy nie - to wszystko
        zależy od osoby! Jak przebijalam jezyk dziewczynie mojej siostry to prawie w
        ogole ja nie bolalo. W ogole nie miala spuchnietego. Jak przebijalam jezyk mojej
        przyjaciolce - seplenila 2 dni, bolalo 3 dni od przebicia, potem przestalo. Jak
        przebijalam mojej siostrze, seplenila tydzien, bolalo ja tydzien. Jak
        przebijalam kolezance to w ogole ja nie bolalo, w ogole nie puchlo, i caly czas
        mowila wyraznie. Jak mi kosmetyczka przebijala pierwszy raz, to nie dosc, ze mi
        zrobila krzywo, na brzegu, to mnie bolalo 2 tygodnie i seplenilam 3 tygodnie.
        Potem musialam sobie poprawic jeszcze raz, sama. Tak wiec, jak widzisz to zalezy
        tylko od osoby. Pod zadnym pozorem nie idz do kosmetyczki! Idz do salonu. Jak
        zobaczysz Dyplomy ukonczenia kursu piercingu - od razu wychodz. I nigdy, pod
        zadnym pozorem, po przebiciu nie jedz lodow, jak to jedna z inteligentnych
        uzytkowniczek powiedziala. W lodach sa bakterie! Po przebiciu plukaj buzie
        szalwia lub rumiankiem. Albo najlepiej ssij kostki lodu szalwii i rumianku.
        Mozesz tez kupic dentosept skoncentrowny do pedzlowania, koszt ok. 7 zl, kupisz
        w aptece. Bedziesz mogla jesc. Tylko na poczatku pewnie bedzie Cie bolec troche
        lub bardzo, wiec mozesz kroic sobie na drobne kawaleczki, ja tak robilam XD
        powodzenia w kazdym razie.
        • niczyja16 Re: tak , bo widać i słychać jak mówisz . nie wie 25.07.10, 23:03
          jedna mądra osoba big_grin

u kosmetyczki to se możecie pryszcze powyciskać, nie przebijać się.
          Ona nie ma zazwyczaj do tego uprawnień. A ten cały pistolet do przebijania, nie
          przebija skóry, tylko rozrywa tkankę x.x
          a co do gojenia się, opuchlizny - u każdego jest inaczej. Zależy od osoby i tez
          od tego jak dba się o przebite miejsce.
    • karolcika2205 Re: Wchodzić !!! 26.07.10, 01:00
      w sumie , to ja też się zastanawiałam nad tym . ale rodzice powiedzieli bd miała
      dobre oceny bd miała kolczyk . wiec problem mam z głowy z rodzicami . ale ogl.
      jak nie będziesz rozdziawiała buzi i bd uważała np. jak się śmiejesz czy ziewasz
      to może się nie skapnąć . ale najgorzej to jest 1 tydzień . hmm .. nie wiem co
      by tu powiedzieć , no jak bd jadła o poprostu se pokrój na małe kawałeczki i
      tyle . ;p a jak zauważysz ze ci puchnie czy coś i to poprostu ssij kostki lodu i
      już . ;p może złagodzi i mama się nie skapnie . powodzenia ;d
    • frutella_xd Re: Wchodzić !!! 26.07.10, 11:21
      Na pewno by się zorientowała. Bez zgody rodzica, jeżeli nie jesteś pełnoletnia, nie załatwisz tego w porządnym miejscu.
      Mojej znajomej koleżanka przekuwała język ( ona ma 13 lat.) Próbowała ukryć to przed mamą, ale w końcu dostała zakażenia czy tam czegoś innego i na tym się zabawa skończyła.
      Stanowczo ci odradzam.
    • kaila127 Noooo... 26.07.10, 11:28
      Napewno od razu się nie zoorientuje,ale puźniej tak i zrobi awanturę jak wszyscy starzy!
      Najlepiej wtedy nie lizać niczego w jej obecności,ale może najpierw zastanów się czy na
      pewno będziesz wyglądać w nowym stylu tak super?uncertain

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka