nikki1297 25.07.10, 17:33 Jak myślicie ? Czy jakbym ( nie mówię, że już teraz) sobie przebiła język i nie powiedziała mamie to by sie skapła ??? I gdzie najlepiej to załatwić ??? xD Głupie komenty dla siebie, za pomoc dzięki, a jak co to kosz ;* ^^ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
oldtimesakexd Re: Wchodzić !!! 25.07.10, 17:38 Przez pierwszy tydzień nie będziesz jadła praktycznie w ogóle, bo nie będziesz miała jak.. x) dlatego, iż język Ci spuchnie.. x) Odpowiedz Link Zgłoś
llena Re: Wchodzić !!! 25.07.10, 17:44 Na pewno się zorientuje, bo nie można wtedy nic mówić i je się samą papke ;p;p Odpowiedz Link Zgłoś
sweet94 Re: Wchodzić !!! 25.07.10, 17:44 chyba że będziesz jeść tony lodów. możliwe że ci nie spuchnie. a potem nie spędzaj dużo czasu w domu. jedz w restauracjach. ale tak na serio... Odpowiedz Link Zgłoś
rin Re: Wchodzić !!! 25.07.10, 17:53 Oprócz tego, że nie będziesz w stanie niczego zjeść to na pewno zmieni się Twój sposób mówienia np. możesz zacząć seplenić albo zaczniesz bardzo niewyraźnie mówić więc Twoja mama prędzej czy później się zorientuję, że jest coś nie tak. Równie dobrze przez nieuwagę sama możesz jej pokazać kolczyk w języku np. podczas ziewania. Chwila zapomnienia i wszystko się wyda. Osobiście nie polecałabym przekuwania języka, moim zdaniem jest to bardzo nieestetyczne, no ale skoro nie potrafisz w inny sposób podkreślić swojej osobowości to już Twój problem. Mam nadzieję, że jeśli się zdecydujesz na ten zabieg to będzie bardzo bolało, a Twoja mama dowie się o tym jeszcze tego samego dnia. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
amethysa Re: Wchodzić !!! 25.07.10, 17:55 Ludzie co wy macie z tym przebijaniem języka? ; o jakaś nowa moda, czy co? na pewno by się skapła. Odpowiedz Link Zgłoś
nick_jonas_jb Re: Wchodzić !!! 25.07.10, 18:00 Na pewno się skapnie... Przecież to widać... Odpowiedz Link Zgłoś
linda > Wchodzić !!! 25.07.10, 17:56 nie przebiijaaaj ty wiesz moja ciocia przebila i przez tydzien nie otwierala buzi miala tylko maly otwor na rurke i zesmy w nia wciskaly zmielone zupy i pila je przez slomke Odpowiedz Link Zgłoś
greendayfan xD 25.07.10, 18:08 Moja siostra ma kolczyk od ponad dwóch lat a mój tata do tej pory nie ma o tym bladego pojęcia xD Odpowiedz Link Zgłoś
devilisch Re: xD 25.07.10, 21:49 no przecież idz do kosmetyczki i spokojnie sobie przebij... Odpowiedz Link Zgłoś
collage Re: Wchodzić !!! 25.07.10, 21:54 kiedyś też myślałam o piercingu w pępku, bez ujawnienia przed mamą, ale prędzej czy później ( a zapewne prędzej) odkryłaby go. moja koleżanka tak sobie zrobiła, ale miała z nim problemy i musiała powiedzieć o tym mamie, a ona odziwo odpowiedziała 'jak jest szczęśliwa z tym kolczykiem, to ona też, bo jej szczęście jest najważniejsze' yyy.. Odpowiedz Link Zgłoś
virginkaa Re: Wchodzić !!! 25.07.10, 21:56 Jesteś chora na głowę- to moje zdanie Odpowiedz Link Zgłoś
niczyja16 Re: Wchodzić !!! 25.07.10, 22:00 skapnie się.. LUDZIE ! do jakiej kosmetyczki??!! nie znacie się - nie udzielajcie.. przebijanie części ciała, jedynie w specjalnych salonach piercingu.. Odpowiedz Link Zgłoś
paulina88 Re: Wchodzić !!! 25.07.10, 22:03 jak chcesz przebić to tylko u kosmetyczki. To zalezy wiesz mama może ci kazać go wyjąć i da ci karę na nie wiadomo ile.. więc wiesz. mioja akurat sie zgodziła jak jej zapytałam..są różni rodzice. Odpowiedz Link Zgłoś
kolczyk Re: Wchodzić !!! 25.07.10, 22:07 Kilka dni temu zrobiłam sobie kolczyk w języku... . Twoi rodzice musieli by być bardzo nie kumaci, ponieważ będziesz bardzo seplenić i możesz mieć, ba napewno bedziesz miała trudności z normalnym jedzeniem.... A pozatym co jakiś czas musisz płukać język ... jeśli chcesz zrobić to radze Ci zawiadomić o tym rodziców... . Zrobić możesz u kosmetyczki choć wiele ludzi poleca specjalistów od persingu ( nie wiem jak to sie pisze xD ) Ja jednak robiłam u kosmetyczki i z moim językiem jest wszystko w pożądku, znajome też robiły se u kolegi który się na tym zna,ale tego akurat bym nie polecała Pozdrawiam i życze powodzenia z kolczykiem Odpowiedz Link Zgłoś
pati2505 Re: Wchodzić !!! 25.07.10, 22:09 Oczywiście że się zorientuje.Co to za pytanie wg? Spuchnie ci język i nie bd mg jeść. A poza tym radze ci go nie robić.Kiedyś gadałam z kolegą o kolczyku w języku i on powiedział że chłopaki uważają że dziewczyny robią je sobie aby im zrobić "dobrze". Odpowiedz Link Zgłoś
klama_kcmil No więc tak... 25.07.10, 22:13 Jeśli mało rozmawiasz z mamą tomyślę, że nie powinna, ale jeśli np. krzykniejsz, czy coś i szerzej otworzysz buzię, bo się zapomnisz, to zauwarzy, moja kol tak miała . Ach no i zalezy to też od tego, w którym miejscu bedziesz ten kolczyk miała. Odpowiedz Link Zgłoś
bad_alex tak , bo widać i słychać jak mówisz . nie wiem czy 25.07.10, 22:14 wiesz , ale przez pierwsze tygodnie sie sepleni . a przebicie języka w nieprofesjonalnym zakładzie grozi utratą kupek smakowych. Odpowiedz Link Zgłoś
zjem.cie.karpiu Re: tak , bo widać i słychać jak mówisz . nie wie 25.07.10, 22:43 Wy wszystkie takie mądre, ciekawe, która z Was się chociaż odrobinę na tym zna, hm? ;] powiem tak - nie znacie się, nie wypowiadajcie się. Zajmuję się piercingiem od 3 lat. I powiem Ci, że to czy będziesz seplenić czy nie, czy będzie Cię boleć czy nie, czy będzie Ci puchnąć czy nie - to wszystko zależy od osoby! Jak przebijalam jezyk dziewczynie mojej siostry to prawie w ogole ja nie bolalo. W ogole nie miala spuchnietego. Jak przebijalam jezyk mojej przyjaciolce - seplenila 2 dni, bolalo 3 dni od przebicia, potem przestalo. Jak przebijalam mojej siostrze, seplenila tydzien, bolalo ja tydzien. Jak przebijalam kolezance to w ogole ja nie bolalo, w ogole nie puchlo, i caly czas mowila wyraznie. Jak mi kosmetyczka przebijala pierwszy raz, to nie dosc, ze mi zrobila krzywo, na brzegu, to mnie bolalo 2 tygodnie i seplenilam 3 tygodnie. Potem musialam sobie poprawic jeszcze raz, sama. Tak wiec, jak widzisz to zalezy tylko od osoby. Pod zadnym pozorem nie idz do kosmetyczki! Idz do salonu. Jak zobaczysz Dyplomy ukonczenia kursu piercingu - od razu wychodz. I nigdy, pod zadnym pozorem, po przebiciu nie jedz lodow, jak to jedna z inteligentnych uzytkowniczek powiedziala. W lodach sa bakterie! Po przebiciu plukaj buzie szalwia lub rumiankiem. Albo najlepiej ssij kostki lodu szalwii i rumianku. Mozesz tez kupic dentosept skoncentrowny do pedzlowania, koszt ok. 7 zl, kupisz w aptece. Bedziesz mogla jesc. Tylko na poczatku pewnie bedzie Cie bolec troche lub bardzo, wiec mozesz kroic sobie na drobne kawaleczki, ja tak robilam XD powodzenia w kazdym razie. Odpowiedz Link Zgłoś
niczyja16 Re: tak , bo widać i słychać jak mówisz . nie wie 25.07.10, 23:03 jedna mądra osoba u kosmetyczki to se możecie pryszcze powyciskać, nie przebijać się. Ona nie ma zazwyczaj do tego uprawnień. A ten cały pistolet do przebijania, nie przebija skóry, tylko rozrywa tkankę x.x a co do gojenia się, opuchlizny - u każdego jest inaczej. Zależy od osoby i tez od tego jak dba się o przebite miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
karolcika2205 Re: Wchodzić !!! 26.07.10, 01:00 w sumie , to ja też się zastanawiałam nad tym . ale rodzice powiedzieli bd miała dobre oceny bd miała kolczyk . wiec problem mam z głowy z rodzicami . ale ogl. jak nie będziesz rozdziawiała buzi i bd uważała np. jak się śmiejesz czy ziewasz to może się nie skapnąć . ale najgorzej to jest 1 tydzień . hmm .. nie wiem co by tu powiedzieć , no jak bd jadła o poprostu se pokrój na małe kawałeczki i tyle . ;p a jak zauważysz ze ci puchnie czy coś i to poprostu ssij kostki lodu i już . ;p może złagodzi i mama się nie skapnie . powodzenia ;d Odpowiedz Link Zgłoś
frutella_xd Re: Wchodzić !!! 26.07.10, 11:21 Na pewno by się zorientowała. Bez zgody rodzica, jeżeli nie jesteś pełnoletnia, nie załatwisz tego w porządnym miejscu. Mojej znajomej koleżanka przekuwała język ( ona ma 13 lat.) Próbowała ukryć to przed mamą, ale w końcu dostała zakażenia czy tam czegoś innego i na tym się zabawa skończyła. Stanowczo ci odradzam. Odpowiedz Link Zgłoś
kaila127 Noooo... 26.07.10, 11:28 Napewno od razu się nie zoorientuje,ale puźniej tak i zrobi awanturę jak wszyscy starzy! Najlepiej wtedy nie lizać niczego w jej obecności,ale może najpierw zastanów się czy na pewno będziesz wyglądać w nowym stylu tak super? Odpowiedz Link Zgłoś