Dodaj do ulubionych

farbowanie włosów.

02.08.10, 15:25
chodzi mi o szampony koloryzujące czy coś w tym stylu. mam ciemnobrązowe włosy, a
chciałabym chociaż na trochę mieć ciemny blond. nie wiem czy coś z tego by wyszło. znacie
jakieś szamponetki czyś coś, żeby uzyskać pożądany efekt ? pomóżcie. zdjęcia, porady,
cokolwiek. jaka firma ? cena ? ile się trzyma i po jakim czasie się zmywa ? i ogólnie czy
farbowałyście już i byłyście zadowolone. i jeszcze jedno. do rozpoczęcia roku chciałabym
powrócić do mojego naturalnego koloru. smile możliwe ?
Obserwuj wątek
    • renooo17 Re: farbowanie włosów. 02.08.10, 15:38
      nie bawię się już w szamponetki uncertain
      • werusia972 Re: farbowanie włosów. 02.08.10, 15:46
        ja kiedyś pofarbowałam sobie i nie chciało zejść! TRZYMAŁO MI SIE PRZEZ KILKA LAT!
    • emma074 szamponetka.... 02.08.10, 15:48
      nie zafarbujesz na jaśniejszy kolor ciemniejszych włosów szamponetką musisz użyć prawdziwej farby ( wiem bo farbowałam ) wink
    • caterina97 Re: farbowanie włosów. 02.08.10, 21:34
      matko, ja mam ciemny blond, a dałabym prawie XD wszystko, żeby mieć takie
      ciemnobrązowe jak Ty ! ; *
    • gosiaczek98 ja jestem doświadczona 02.08.10, 22:33
      no to ja pofarbowalam wlosy w wakacje dwa lata temu. Kupiłam szamponetke "palette" i
      trzymala sie ona prawie 3 miesiace, chociaz bylo napisane "utrzymuje sie do 2 tygodni"
      heh... Wiec polecam jeśli chcesz utrzymać kolor smile Lecz nie polecam jesli chodzi o szybkie
      uzyskanie blond wlosow z brazu... nawet kilka razy nie daloby rady utrzymac idealnego
      koloru... ale ogolem polecam, kolor jest mocny i latwo sie farbuje. Cena... nie jest droga bo
      to szamponetka.. ;]
      pozdrawiam i powodzenia xD ( polecam)
    • nick_jonas_jb Re: Nie znam nic... Mój kolor mi odpowiada ;) 02.08.10, 22:38
    • suczka Re: farbowanie włosów. 02.08.10, 22:56
      wiesz co moja przyjaciółka ostatnio próbowała i to platyną żeby wyszłty jasne no sredni
      blond a miała brązowe a nawet jasno brazowe i powiem ci ze miala 3 mocne szamponetk i24-
      32 myć !!!
    • suczka Re: farbowanie włosów. 02.08.10, 23:03
      a i jszcze uważaj bo mogą wyjć rude!!!
      • candys Re: farbowanie włosów. 02.08.10, 23:16
        Zacznijmy od tego, że jak napisałaś masz ciemne włosy. Podstawową zasadą przy
        farbowaniu szamponetką, kremami koloryzującymi itd. jest to, że nie można
        farbować ciemnych włosów na jasne kolory. Piszesz, że chcesz by ewentualnie
        kolor zszedł do końca wakacji. Z tym akurat nie ma problemu jeśli zafarbujesz
        szamponetką i myjesz dość często włosy, bo kolor utrzymuje się od 6 do 8 myć. Ja
        osobiście mam ciemny blond i farbowałam na czekoladowy o ile się nie mylę
        szamponetką z firmy Palette to kolor trzymał mi się może do 4 myć. Po tym czasie
        wyraźnie zbladł. A wracając do tego co chcesz zrobić to odradzam. Bardzo
        prawdopodobne jest, że wyjdzie Ci po prostu brzydki rudy. Ja sama mam aktualnie
        inny kolor włosów i jasne blond pasemka robione u fryzjera. Pasemka są
        rozjaśniane, nie farbowane bo farba nie dałaby rady takich zrobić, więc skoro
        fryzjerka mówiła że farba nie daję rady to szamponetka tym bardziej. Możesz
        poeksperymentować z innymi kolorami, bo do początku roku szkolnego na pewno Ci
        zejdzie. Polecam np. wypróbowany przeze mnie czekoladowy (nadaje ładny połysk
        wpadający w rudy przy świetle np. słonecznym). Popatrz w sklepach kolorów jest
        dużo big_grin Mam nadzieję, że choć trochę pomogłam...
    • nath. Re: farbowanie włosów. 02.08.10, 23:05
      nie rozjaśnisz włosów szamponetką
    • princess132 Re: farbowanie włosów. 02.08.10, 23:12
      kocham szamponetki.
      ja mam chyba z palette, kosztuje 5 zł, gdzieś 6 myć (ja chodzę na basen, to krócej)
      ciemny blond? myślę, że ciemny tak, ale jasny już nie.
      powodzenia <3
    • dochuu. Re: farbowanie włosów. 03.08.10, 00:16
      taa,jeszcze se zrób makijaż permanentny i żelowe tipsy ;///
    • palkaxde Re: farbowanie włosów. 03.08.10, 00:35
      Moja przyjaciółka z ciemnego na jasny chciała przefarbowac ale jej nie
      wychodziło uzyla ich kilka i pozniej nie chcialo jej zejsc .. indifferent

po ok. 2 miesiacach jej zeszlo .! smile
    • morphine_ Re: farbowanie włosów. 03.08.10, 00:40
      Nie da rady z brązu na blond
    • cameron Dzięki za odpowiedzi. 03.08.10, 08:36
      Zawsze chciałam mieć włosy albo jasne albo czarne, ale blondu sobie raczej nie zrobię
      skoro mówicie ze nie wyjdzie, a na rudy nie mam ochoty jak na razie, wiec może
      ewentualnie czarny albo będę się cieszyć swoim kolorem smile
      Jeszcze raz dzięki. kiss
      • gosiaczek98 ... 03.08.10, 12:47
        Tak.. moim zdaniem zostan przy swoim kolorze.. jeszcze bedzie czas na farbowanie
        wlosowbig_grin
    • music11 Re: farbowanie włosów. 03.08.10, 10:58
      nie uda ci się.Ja już próbowałam i mi tylko końcówki zafarbowało.
    • a_vie Re: farbowanie włosów. 04.08.10, 18:20
      szamponem nie rozjasnisz, tylko farba.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka