Dodaj do ulubionych

zmarnowany talent .. ;c

11.08.10, 19:42
Może too zabrzmi głupio ale chciała bym byc piosenkarką a konkretnie mieć zespół ja bym
śpiewała. Moja kumpela tez się wciągła chce uczyć się grać na gitarze ona ma możliwości
ma dobry słuch i ją stać, gdy powiedziałm o tym pomyśle mojej kuzynce ona od razu
zaczeła sie narzucać ((ona gra na pianinie ale też troche umie perkusję)) ale mało tego.. tu
chodzi o mnie . Moja pani od muzyki powiedziła że mam wielki talent i piękny głos .. od razu
zaczełam poważniej myśleć o zespole, tylko tee wytwórnie .. i wogl. ile to pracy .. a poza
tym moich rodziców nie stać na lekcje śpiewu sad( trochę tam sama przez neta ćwicze ale to
za mało.. i nie mam kasy. bardzo się stram tylko jak patrze na np. Monopol to mysle jak im
się udało to czemu mi nie? a gdy patrze np. edyta górniak doda to one chodziły na
konkursy ja nie wim o tym nic. ;cc a moi rodzice zlekceważyli mnie gdy mówiłam o mim
talencie . I gdy pod koniec roku robili na luźne lekcje i był konkurs karaoke jak ja
zaśpiewałam to pani od muzyki wstała i zaczeła mnie namaiać ta tam różne rzeczy . tylko
mnie nie stać i wstyd mi mówić. co wy o tym myślicie ?!!
Obserwuj wątek
    • anielica54 Re: zmarnowany talent .. ;c 11.08.10, 19:46
      Żeby śpiewać nie trzeba kasy.
      Tu wystarczy systematyczne ćwiczenia, dużo śpiewania.
      A nie masz u siebie w mieście Młodzieżowego Domu Kultury? Tam często lekcje są
      za darmo i można poznać muzyków.
    • bombshell Re: zmarnowany talent .. ;c 11.08.10, 19:46
      Niekoniecznie zmarnowany.
      Jesteś młoda, masz ambicje.
      Poczekaj może trochę, a tymczasem skoro Twoich rodziców nie stać na opłacenie
      lekcji, ćwicz z internetu tyle ile się da. Zapisz się do szkolnego chóru(o ile
      jeszcze do niego nie należysz), zaangażuj panią od muzyki. Poproś ją o jakieś
      wskazówki.
      Dla chcącego nic trudnego.
      • kitty_ Re: zmarnowany talent .. ;c 11.08.10, 22:36
        tak, dla chcącego nic trudnego, to prawda.
        ja np. jestem póki co w podstawówce, a u nas chóru na razie jeszcze nie ma uncertain
        ale śpiewam w chórze kościelnym, internet, podśpiewuję sobie. jednym słowem ćwicze.
        Tobie też radzę się zapisać np. do chóru, a z Internetu ucz się cały czas. smile
        powodzeniakiss
    • zuziora_ A jak będziesz na szczycie wspomnisz o mnie? ;* 11.08.10, 19:46
      Nie no żartuję tongue_out
      Może postaraj się o stypendium?

Ave^
    • hejlajzy Re: zmarnowany talent .. ;c 11.08.10, 19:49
      Powiedz swojej pani od muzyki, żeby udzieliła ci wskazówek. Niekoniecznie musisz
      wspominać o sytuacji materialnej. Poproś, żeby mówiła ci o konkursach, zapisz
      się do chóru i dużo ćwicz.
      • selussia Nie ma to jak Skromność. 11.08.10, 22:07

• thelola13 Re: zmarnowany talent .. ;c 11.08.10, 19:51
      Każda pani od muzyki tak gada ;/

Ja już należę do zespołu i też śpiewam ;P
    • malinowakrolowa Re: zmarnowany talent .. ;c 11.08.10, 19:53
      Pytanie do Ciebie! Mieszkasz na wsi, czy w mieście ??? Bo to nawet ważne!.
      • kacia_6514 Re: zmarnowany talent .. ;c 11.08.10, 19:56
        5421443 napisz ok ? !
      • hera.xd Re: zmarnowany talent .. ;c 11.08.10, 19:56
        miasto xdd
    • angie2 Re: zmarnowany talent .. ;c 11.08.10, 19:56
      Zgadzam się z anielica54. Dla chcącego nic trudnego
    • judixd nie nie nie! idz śpiewaj! tylko nie stój w miejscu 11.08.10, 19:57
      startuj w konkursach.. rób co chcesz tylko sie nie marnuj.. trzymam kciuki za ciebie.. i
      skoro jesteś taka dobra to masz szanse na bycie autorką wspaniałych piosenek..
      powodzenia ! oby ci sie powiodło! ;p
      • malinowakrolowa ......................... 11.08.10, 20:12
        Idzi do szansa na sukces! i ja mówię szczerze tongue_out no oczywiście pierw kasting ale
        może akurat się załapiesz? big_grin No i na inne konkursy... ! I dobrze, że w mieście
        mieszkasz to masz troszkę większe szanse. A Np. moja kola też bardzoo ładnie
        śpiewa, ale ona nie zostanie kimś sławnym, bo nie ćwiczy i wogólę ... takie tak
        . A i pieniądze niestety troszkę się liczą bo jeszcze znam taką dziewczynę, ma
        12 lat i śpiewa super, do koloru do wyboru! Jak śpiewaczka operowa, jak jakaś
        rockmenka i itp , oczywiście to za sprawą talentu ale od 2 lat bierze bardzo
        drogie lekcje, bo aż 250 zł za godzinę i jestem pewna, że ona osiągnie sławę...
        . I mam nadzieję, że Ci też się uda kiss ;* kiss
    • vivianne mam tak samo jak ty:\ 11.08.10, 20:00
    • kotek.bieberka Re: zmarnowany talent .. ;c 11.08.10, 20:03
      mam talent c:

tylko too ci może pomóc ;dd, i najważniejsze że jest darmowe c:
    • koniara13 Re: zmarnowany talent .. ;c 11.08.10, 20:07
      też mi mówili, że mam dobry głos ale mi to, że się tak wyrażę 'latało' i nadal
      mi to 'lata' gdyż by przebić się w tej branży jest trudno. wolę zostać
      fryzjerem(tak jak moja mama) lub kosmetyczką.
      • koniara13 Re: zmarnowany talent .. ;c 11.08.10, 20:07
        sorry, że ci nie pomogłam kiss
        • hera.xd Re: zmarnowany talent .. ;c 11.08.10, 20:13
          spox wiesz tez zaczynam tak myśleć, choć tego nie chce kiss
    • llena Re: zmarnowany talent .. ;c 11.08.10, 20:10
      zgadzam się ze wszystkim co powyżej ...

powodzenia kiss
    • madalena Re: zmarnowany talent .. ;c 11.08.10, 20:10
      ćwicz przez internet tyle ile się da i powiedz o tym problemie pani od muzyki
      jeśli na prawdę masz wielki talent to ci pomoże coś wymyśli jakieś stypendium
      lub coś smile powodzenia!
      • fun Re: zmarnowany talent .. ;c 11.08.10, 20:13
        ja tez mam podobnie do cb ale jedna wole raczej spiewac dla przyjemnosci narazie
        nie mysle o karierze wole sie uczyc wink
    • sandra6565 Re: zmarnowany talent .. ;c 11.08.10, 20:12
      od czego jest JUTUB xD ruszać 6 liter i do roboty pisać te piosenki i śpiewać dużo "szych"
      wchodzi na YT bo im się nudzi i nie mają kogo wypromować to na ulicy szukają xD
      • xizax95 Re: zmarnowany talent .. ;c 11.08.10, 23:18
        no wlasnie mozesz powstawiac swoje filmiki an youtube, przeciez wlasnie tak justin bieber
        zostal odkryty, nie?>
    • malcia tutaj 11.08.10, 20:13
      dla chcącego nic trudnego.chódź na przeróżne castingi,bierz udzial w konkursach gdzie można Cie zauważyc,albo np "Mam Talent".Problem z pieniędzmi.? napewno znalazłabyś gdzieś dla sb robotę,nie mówię o biurze czy czymś podobnym ale ulotki,może znajomi twoich rodziców nie potrzebują opiekunki czy coś w tym stylu.?z każdej opresji można wyjśc.Te wszystkie gwiazdki też od razu nie weszły na scenę i zaczeły karierę.na to potrzeba dużo pracy która potrafi trwac nawet latami.w tej branży nie ma nic od razu.( no chyba ze masz bogatych rodziców) a tak to od razu nie wejdziesz na szczyt.czeka Cie mnóstwo schodów i niepowodzeń ale nie poddawaj się bo dopóki walczysz jesteś zwycięscą.powodzenia ; )
    • fantabuu Re: zmarnowany talent .. ;c 11.08.10, 20:18
      nie marnuj tego * ;
      zrób cos z tym
      trzymam kciuki .
    • twilight_6 hm.. 11.08.10, 20:26
      co do polskich "talentów"..
      ja nie lubię polskich wykonawców..ale kto co lubi.

szkoda że nie mogę cię usłyszeć ;]
      mam nadzieję że wszytko się tobie uloży.
      trzymam kciuki.
      musisz tylko brać udziały w konkursach.
      a swoje kieszonkowe (jeżeli masz) i inne pieniądze odkładaj i realizuj marzenie ;]
      powodzenia ;*
    • allexz tutaj 11.08.10, 20:39
      startuj w konkursach, to nic nie kosztuje. zacznij wrzucać swoje nagrania na youtube,
      ponieważ wiele amerykańskich gwiazd tak właśnie zaczęło swoją karierę, kto wie może
      zostaniesz odkryta.. idź do mam talent, czy innych takiego typu programów. załóż
      myspace i wrzucaj swoje piosenki. promuj się przez internet wink powiem ci, że nie trzeba być
      bogatym, by chodzić na lekcje śpiewu. w domu kultury, czy czymś ( na pewno masz takie
      coś u siebie) takie lekcje kosztują miesięcznie mało, a można dużo się nauczyć.
      życzę powodzenia i nie rezygnuj z marzeń. smile
    • lukas11136 Re: zmarnowany talent .. ;c 11.08.10, 22:05
      Ja np bardzo lubie śpiewać itp zwłaszcza pod prysznicem <3
      I masz racje lekcje śpiewu są cholernie drogie !
      ok 200 zł za 1h
      ja osobiście ćwiczę na 'Twojej codziennej rozgrzewce wokalnej' z
      www.wokalmania.pl bardzo miła strona i miły administrator-muzyk coś też doradzi
      jak go zapytasz
      co do. polskiego przemysłu fonograficznego.. to po prostu opiera sie na niskim
      budżecie dlatego taka Doda na swojej pierwszej płycie nie miała rozgłosu..
      problem polega na tym że niestety w tym kraju nie ma dobrych kompozytorów i
      producentów... i nikt też nie zainwestuje by ściągnąć tu np. Davida guette
      którego praktycznie większość piosenek to hity
      • lukas11136 Re: zmarnowany talent .. ;c 11.08.10, 22:12
        a zapomniałem... masza YT użyj go .. na początek 2-3 piosenki po polsku jeśli
        komentarze w większości bd. dobre to kontynuuj i śpiewaj po angielsku (trafisz
        do większej, entuzjastycznej publiczności) jest też my space który sam w sobie
        jest wytwórnią (Kate Voegele)
        Potrenuj jeszcze z rok jakoś próbuj i nagraj demo.. ale do tego trza mieć $$$
        lub €€€ wink
    • kamila885femme Re: zmarnowany talent .. ;c 11.08.10, 22:16
      Co za pech że nie masz kasy...
    • dragonica Re: zmarnowany talent .. ;c 11.08.10, 22:19
      Idź do Szansy na sukces. Powaga. Stamtąd się wybiła Steczkowska, Szymon Wydra,
      Ewa Farna, nie wiem kto tam jeszcze... wink Może powrzucaj filmiki na youtube, a
      nóż ktoś cię tam wypatrzy.
      Wiesz, ja też dobrze śpiewam, ale nie chcę zostać gwiazdą XD Wystarczy mi, że
      sobie powyję na występach szkolnych, konkursach, no i w domu. Robię to dla
      siebie i pomyśl, czy tak nie byłoby lepiej? Bycie gwiazdą wcale nie jest fajne.
      • vivienne. Re: zmarnowany talent .. ;c 11.08.10, 22:28
        gdybym miała takie kłopoty to wprost powiedziałabym o swojej sytuacji
        nauczycielce muzyki. jeśli uzna, że twój talent może się zmarnować, na pewno
        pomoże i doradzi.
    • milejdi Re: zmarnowany talent .. ;c 11.08.10, 22:37
      zarób sobie. Załap się w wakacje do jakieś restauracji czy coś. Zostań
      konsultantką avon albo oriflame. i próbuj. nic nie osiągniesz, jeśli nie
      bedziesz ciężko pracowała.
    • light rozwijaj się nadal. 11.08.10, 22:46
      Jeśli masz naprawdę piękny głos - a pewnie masz, bo w końcu nauczycielki muzyki
      się na tym znają - to nie powinnaś stać w miejscu, bo rzeczywiście się zmarnuje.
      A ile takich właśnie nieodkrytych talentów nigdy nie zostało odpowiednio
      użytych, aż szkoda pomyśleć!
      Skoro krucho u Ciebie z kasą na profesjonalne kursy, to na razie pomagaj sobie
      jakoś Internetem i radziłabym powiedzieć nauczycielce muzyki. Ona Ci doradzi
      lepiej, może nawet pomoże Ci wybrać jakiś casting, czy coś w tym stylu, gdzie
      Twój głos mógłby się podobać jury? Nie znam się na tym, ale ona na pewno tak i
      lepiej Ci doradzi niż ja.
    • kamila_1355 ach...ta Pani od muzyki... 11.08.10, 22:54
      skoro tak podziwia Twój talent z czystego i dobrego serca udzieliłaby Ci lekcji,abyś nie
      zaprzepaściła talentu. wink zagadaj z Nią. xd

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka