kaajul 12.08.10, 12:46 pomóżcie! Jak mam przezwyciężyć mój lęk- panicznie boję się kotów. Widzę kota to od razu uciekam i wpadam w panikę... pomóżcie! co mam robić? ps. Jeśli coś sięnie podoba to koszyk, a nie komentarz ! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maaagda Re: Mam straszny lęk... pomóżcie! 12.08.10, 13:22 a masz profil na kotku a boisz się kotów. ;D . a tak na serio może ktoś z rodziny/znajomych ma kota (spokojnego ! ) to weź go pogłaskaj i w końcu się przyzwyczaisz. ;] p.s. a ja tam koty kocham Odpowiedz Link Zgłoś
indywidualistka Re: Mam straszny lęk... pomóżcie! 12.08.10, 12:51 Uważasz, że to jest odpowiednia strona dla tych, co panicznie boją się kotów? Odpowiedz Link Zgłoś
monisia_xd Re: Mam straszny lęk... pomóżcie! 12.08.10, 13:02 indywidualistka napisał(a): > Uważasz, że to jest odpowiednia strona dla tych, co panicznie boją się kotów? hehe dobre Odpowiedz Link Zgłoś
kaajul @indywidualistka: 12.08.10, 13:11 tak. tego kotka się nie boję<bo nie jest prawdziwy> Odpowiedz Link Zgłoś
llena ej 12.08.10, 13:18 ten kotek jest prawdziwy pisze do nas i maiałczy ... sorry ale musiałam to napisać nie wiem co możesz zrobić, a takich malutkich też się boisz?? Odpowiedz Link Zgłoś
kaajul Re: ej 12.08.10, 14:21 llena napisał(a): > ten kotek jest prawdziwy pisze do nas i maiałczy ... sorry ale musiałam to napi > sać > > nie wiem co możesz zrobić, a takich malutkich też się boisz?? takich malutkich też Odpowiedz Link Zgłoś
llena Re: ej 12.08.10, 14:39 ale przecież takie małe to nic ci nie zrobi przełam się a kiedy ci się to zaczęło jak piszesz że wcześniej nie miałaś takiego problemu?? Odpowiedz Link Zgłoś
alexis69 Re: Mam straszny lęk... pomóżcie! 12.08.10, 13:00 Po wielokrotnych, kontrolowanych kontaktach z kotem przestaniesz się bać . Musisz to robić coraz intensywniej, po prostu się z nim oswoić, stopniowo ;]] Najlepiej kup sobie kota, Wiem że w obecnej chwili to jest dla Ciebie wręcz niewykonalne ale jeżeli będziesz postępować tak jak napisałam powyżej to przezwyciężysz fobie. Trzymaj się . Odpowiedz Link Zgłoś
kaajul Re: Mam straszny lęk... pomóżcie! 12.08.10, 13:10 alexis69 napisał(a): > Po wielokrotnych, kontrolowanych kontaktach z kotem przestaniesz się bać . > Musisz to robić coraz intensywniej, po prostu się z nim oswoić, stopniowo ;]] > Najlepiej kup sobie kota, Wiem że w obecnej chwili to jest dla Ciebie wręcz > niewykonalne ale jeżeli będziesz postępować tak jak napisałam powyżej to > przezwyciężysz fobie. > Trzymaj się . mieszkam na wsi, i miałam pare kotów. Bawiłam się z nimi itp, a teraz??? Odpowiedz Link Zgłoś
alexis69 Re: Mam straszny lęk... pomóżcie! 12.08.10, 21:49 > mieszkam na wsi, i miałam pare kotów. Bawiłam się z nimi itp, a teraz??? No to nie wiem xD . Może wmawiaj sobie że się ich nie boisz ;]] Nie wiem czy to pomoże, ale warto spróbować skoro jest jakaś szansa że pomoże. ^^ Odpowiedz Link Zgłoś
iga18 Re: Mam straszny lęk... pomóżcie! 12.08.10, 13:06 Boisz się kotów, a jesteś na kotek.pl Jaka ironia ... xDDD Odpowiedz Link Zgłoś
jb.0la Re: Mam straszny lęk... pomóżcie! 12.08.10, 13:09 Ja tez sie balam kotow... i to bardzo,moja przyjaciolka miala i dalej ma kota i sie czasami balam do niej isc xD jak u niej bylam to nie mogl do jej pokoju wchodzic,ale teraz moja kuzynka mieszkajaca zaraz obok mnie ma kota... ten kot do mnie przychodzi,sama tez jakis czas mialam kota... po prostu sie zblizylam do kotkow i teraz strasznie uwielbiam kotki. popros mame o kota np. xD Odpowiedz Link Zgłoś
zuziora_ Lęk... 12.08.10, 14:27 Ja pokonuję swoje lęki zawsze w oczywisty sposób. Boję się pająków. Stoję i staram się nie bać, wpatrywać się w niego. Chcę uciekać, ale mam silną wolę i tego nie robię. Drugi sposób to taki, że jak widzisz tego kota udawaj, że go nie widzisz. Unikaj jego spojrzenia, nawet dotyku. Pozdrawiam, ave ^ Odpowiedz Link Zgłoś