Dodaj do ulubionych

Czy mozna byc modnemu za male pieniadze ?

30.08.10, 17:48
Dziewczyny, bardzo lubie mode. Problem w tym, ze czesto ta moda staje sie dla mnie za
droga. Widzac sposob ubierania sie dziewczyn z duzych miast , szczerze zazdroszcze.
Pochodze z niezbyt duzego i bogatego miasteczka,. Kiedy przegladam gazety, gdzie
wszystkie ciuchy: spodnie, bluzki, buty sa w cenie 100 czy 200 zlotych dostaje szalu. Nie
kazda rodzine stac na to, aby ubierac dzieci z Zarze, New Yorkerze czy Croppie. Nie moge
pozwolic sobie wydac 140zl na spodnie czy 50 na t-shirt. Moge co miesiac wydawac
kieszonkowe na drogie ciuchy, ale czy warto? Moze macie jakies rady jak ubierac sie
modnie, pomyslowo, ale jednoczesnie tanio ?
Obserwuj wątek
    • lovelena Re: Czy mozna byc modnemu za male pieniadze ? 30.08.10, 17:51
      Normalnie. Idziesz do lumpeksu i już. Też mi problem.
      • selena_disney Re: Czy mozna byc modnemu za male pieniadze ? 30.08.10, 18:57
        Nie. Poza tym - bluzka za 5 dych ? gacie za 140 zł ? taniocha. tzn to nie jest
        drogie. oszczędzaj lepiej jedne spodnie mieć za 300 zł niż 6 par po 40 zł to
        oczywiste uncertainuncertainuncertain
    • kazymuu Re: Czy mozna byc modnemu za male pieniadze ? 30.08.10, 17:58
      idź do pobliskiego sklepu odzieżowego. na pewno coś znajdziesz.
    • neveah yhyyyy 30.08.10, 18:09

Liczylam na bardziej fantazyjne odp, przyklady fajnych zestawow czy ciuchy w jakims
      okreslonym stylu. A nie : Idz do lumpeksu. Tez mi problem. Coz za kreatywnosc !
      • alass_s Mini maxi 30.08.10, 18:20
        może w mini maxi tongue_out Tak są fajne ciuchy i tanie.
      • lovelena Re: yhyyyy 02.09.10, 20:54
        myslisz, ze nikt nie ma co robic tylko ukladac zestawy ciuchow dla cb? jestes zalosna
    • llena Re: Czy mozna byc modnemu za male pieniadze ? 30.08.10, 18:24
      modnemu to nie wiem, ale wiem że można być modnym...
      • answer Re: Czy mozna byc modnemu za male pieniadze ? 30.08.10, 18:28
        Może poszukaj na ebayu czy na allegro?
        A jeśli nie to czasem sa jakies małe sklepy w twoim mieście. Tak poza tym to
        szukaj ciuchów na wyprzedażach ostatnio upolowałam bluzkę z topshopu za niecałe
        40 zł ( wiem, wiem to i tak nie super tanio, ale jak na topshop..)

I musisz powiedzieć o jakie ci ciuchy chodzi. STYL, RODZAJ, NAJWYŻSZA MOŻLIWA
        CENA, ROZMIAR ( ALE ROZMAIR NIE KONIECZNIE)
    • hektor18 Re: Czy mozna byc modnemu za male pieniadze ? 30.08.10, 18:32
      też mam taki problem - ciągły brak kasy na ciuchy bo cały czas chce coś nowego
      tongue_out wink wink
      • majson Re: Czy mozna byc modnemu za male pieniadze ? 30.08.10, 18:46
        dziewczyny..
        to że sklep jest firmowy jak Crop czy H&M to nie znaczy że wszystko jest tam po
        100 zł.
        Ja nie mam problemów finansowych(w sensie że moi rodzice) ale zawsze kupóję na
        przecenach chyba że na prawdę jestem dzień przed rozpoczęciem roku i muszę
        szybko kupić koszulę. Np. w Cropie można kupić bluzki od 20 zł do chyba jakoś
        50zł na przecenach(z fajnymi rysunkami). Sądzie że 20 zł jak na bluzkę to dobra
        cena. W H&M takich przecen raczej nie ma więc tam nie szukaj. Ale np. w New
        Yorkeże też niekiedy są przeceny na ok. 20 zł tyle że tam są kiepskie jeśli
        chodzi o materiał. Ostatnio weszłam w centrum handlowym do sklepu takiego
        całkiem nie znanego wyglądającego na "drogi" a kupiłam tam sobie 5 bluzek z tego
        każdą po 10zł lub 15zł(materiał 100% bawełna). Może gdzieś w pobliżu twojej
        wioski jest duże miasto?! jeśli jest pojedź tam i wchodź do każdego sklepu
        rozglądając się za przecenami. Największe przeceny były teraz w wakacje(jakoś na
        początku) i nie wiem kiedy będą jeszcze ale to trzeba by było jeździć co jakieś
        2 miesiące i sprawdzać. no i oczywiście są Lumpeksy w których też można znaleźć
        niekiedy świetne ciuchy. I np. moja przyjaciółka której na prawdę pieniędzy nie
        brakuje też niekiedy chodzi do lumpeksów choć mieszkamy w mieście. Więc nie
        przejmuj się i czekaj na okazje! A w ogóle jeśli znasz bliżej jakąś koleżankę ze
        szkoły która fajnie się ubiera zapytaj się jej gdzie jeździ i za ile kupuje
        takie fajne ubrania.
        • answer Znalazłam 30.08.10, 19:01
          naprzykład:
          Tekst linka

bokserka za 27 zł.

Tekst linka

czarne rurki za 45 zł.

lTekst linka
          Tekst linka

sweterek za 29 zł

buty za 39zł
      • hektor18 Re: Czy mozna byc modnemu za male pieniadze ? 30.08.10, 18:47
        a tak wgl. to powinnaś szukać i w takich sklepach jak Cropp, House, Funk n Soul
        czy Rapper. Nieraz na przecenach jest tak dużo tanich i fajnych rzeczy. Teraz w
        Funk n Soul są wielkie wyprzedaże letnie i koszulki które kosztowały 50-60zł
        można teraz kupić za 15-20zł !!! nie musisz kupować ciuchów w trakcie sezonu ale
        poczekać na promocje tongue_out (ostatnio zobaczyłam bluzkę za 20zł w funk n soul którą
        moja koleżanka kupiła przed wakacjami za 45 zł wink tongue_out) czatuj na promocje smile wink
        • decode Re: Czy mozna byc modnemu za male pieniadze ? 30.08.10, 18:52
          modnemu być nie można, Skarbie, ale modnym zawsze.
        • kinnley98 Tuuuuutaj!!!!! 30.08.10, 19:24
          Chcesz być modna....To jest taka jedna zasada w modzie, leppiej kupić mało za durzo niż
          dużo za mało wink Mówię Ci, poniewarz jak np, chcesz mieć jakąś część garderoby kturej
          będą Ci wszyscy zazdrościć to zaosczędź pare stówek i kup sobię coś naprawdę fajnego
          np: jakieś super buty z DG albo z jakiejś takiej FIRMY ostatnio widziałam w Vogue chyba,
          no i przedewszystkim czychaj na promocje które w takich sklepach jak naCb też nie są
          zbyt tanie ale tańsze. Mówię Ci wink
    • agnes_123 Re: Czy mozna byc modnemu za male pieniadze ? 30.08.10, 18:50
      możesz też poszukać jakiś ciuchów na allegro albo sie przejść po sklepach i wypatrzeć
    • nearlaify LUMPEX!!! 30.08.10, 18:55
      • selena_disney Re: LUMPEX!!! 30.08.10, 18:59
        moja koleżanka kupiła sobie bluzkę chya za 40 kilka zł a na wyprzy była za ...
        10 zł ;PP
    • zigii Re: Czy mozna byc modnemu za male pieniadze ? 30.08.10, 18:58
      jasne że można, przecież nie ma rzeczy niemożliwych. ;q
      ale trzeba liczyć się z tym, że rzeczy z croppa na przykład są bardziej efektowne/wytrzymałe/ładniejsze niż z hurtowni ubrań, czy tekstylii w kauflandzie.
    • linda Re: Czy mozna byc modnemu za male pieniadze ? 30.08.10, 19:02
      nie mam pojecia mama kupuje mi ciuchy za granica gdzie jest bardzo tanio i tez nie sa takie modne jak w gazecie i jak widze jakas gwiazde ubrana normalnie a ja tego normalnego czegos nie mam to mam ochote plakac
    • sweetxrabbit Re: Czy mozna byc modnemu za male pieniadze ? 30.08.10, 19:04
      Wg mnie można się ubierać modne i pomysłowo za mało pieniędzy. Np. możesz
      kupować rzeczy w jakiś tanich sklepach albo z używaną odzieżą, a potem je fajnie
      przerobić. Ja ostatnio kupiłam spodnie za 10 zł obcięłam je i podrasowałam i teraz ludzie
      mi mówią, że mam świetne spodnie. Jak się chce, to można wszystko. smile
      • princii Re: Czy mozna byc modnemu za male pieniadze ? 30.08.10, 19:06
        Nie mam takiego problemu więc nie wiem co poradzic...jedynie poczekac na wyprzedaże
        big_grinD

I serce Zara!!
    • akira Re: Czy mozna byc modnemu za male pieniadze ? 30.08.10, 19:07
      Sama mam mało kasy, a nie powiem, żebym ubierała się niemodnie.
      Czasami coś z lumpeksu, innym razem jakieś bluzki nie droższe niż 20 złotych.
      W markowych sklepach są częste przeceny - trzeba polować na okazję.
      Ostatnio dołapałam cudowne spodnie za 35 złotych xD
      Czarne i mega obcisłe;] Wszyscy mówią, że mam pełno ciuchów, i że ubieram się
      modnie, a mają więcej kasy niż ja. Przeceny, okazje, zakupy - poluj na to xD
    • scarletrose Re: Czy mozna byc modnemu za male pieniadze ? 30.08.10, 19:11
      Np. taki Butik - jest tani, a czasami można wynaleźć coś naprawdę fajnego. Tally
      Weijl również, tylko tam trzeba trochę poszukać, bo dużo rzeczy jest kiczowatych.
    • mileymandy Chyba nie... 30.08.10, 19:15
      Nie interesuję się modą,ale bluzka za 50 zł to zwyczajny badziew,na coś
      porządnego trzeba wydać przynajmniej dwa razy tyleconfused.W końcu ubranie nie musi
      być tylko modne,ważne,aby było wygodne,porządne i w miarę schludnewink
      Oczywiście,wiele razy słyszałam,że można się modnie ubierać kupując w
      second-handach,ale osobiście to wolę wydać więcej kasy na stroje i mieć
      porządniejsze,i co tu dużo ukrywać,ładniejsze...
      • beniaxd Re: ?! 30.08.10, 19:26
        nie wiem .. kiedy czytam wypowiedzi niektórych dziewczyn to brwi marszcze ..

według mnie nie ma sensu wydawać tyle kasy na ubrania. spodnie za 140 pln ?!
        ja kupuje portki o niebo tańsze i jakoś mi wytrzymują cały rok (jakimś cudem).
        dla mnie to marnowanie pieniędzy, szczerze.

• julcia284 kupuj w tych sklepach na wyprzedażach...o ile wiem 30.08.10, 19:30
        w new yorkerze są lub były ostatnio wielkie wyprzedaże ... sama kupiłam 3 bluzki
        za 10 zł każda , okulary 2 pary za 14 , spodnie za 20 i w reservdzie (czy coś
        takiego ) dżinsy za 15 zł oraz w auchanie fajne trampki do szkoły za 15 zł i w
        leclercu znowu dżinsy za 25 . Razem wydałam 119 zł no i mam 3 bluzki , 2 pary
        okularów , 1 trampki , 3 pary dżinsów + potrzebne rzeczy kupują mi rodzice z
        tych rzeczy kupili mi dżinsy i okssy i trampy no dużo mi kupili bo do szkoły
        potrzbne a tak to sama sobie kupuję ciuchy .
        moja rada : KUPUJ NA WYPRZEDAŻACH !!!
        ps. dostaję 60 kieszonkowego
    • vhyf_ Re: Czy mozna byc modnemu za male pieniadze ? 30.08.10, 19:18
      oczywiście, że można. przeglądając blogi modowe, widzimy, że większość dziewczyn,
      miesza rzeczy z lumpeksu z firmowymi. i tobie też radzę sie tam wybrać. można
      naprawde fajne cudeńka znaleźć. a jeżeli chodzi o sklepy typu zara, to czekaj na
      wyprzedaże. w zarze na wyprzedaży bluzke możńa kupić nawet za 30 zł.
      pozatym wypatruj tanie ceny, np. w h&m zawsze są takie wieszaki z 'maxi przecenami'
      można zawsze tam coś ciekawego wypatrzeć.
      chociaż też zacznijmy od tego co rozumiesz za 'modne'. styl 'elo-jestem sk8' czy
      naprawde co jest modne. a właśnie w lumpeksach możesz znaleźć dużo rzeczy
      vintage. i polecam ci bloga rasperryandred.blogspot.com . dziewczyna 3/4
      ma z lumpeksów. i jest na 2 miejsu najpopularniejszych blogów modowych
      w polsce.
      przepraszam za nieskładnie napisaną wypowiedź, noale.
      • ania040995 Re: Czy mozna byc modnemu za male pieniadze ? 10.09.10, 12:27
        podasz mi link na te strony o modzie ?
    • nimfa_wodna Z tymi ciuchami nie jest aż tak źle ;) 30.08.10, 19:22
      Wystarczy, że przejdziesz się po mieście. Pod koniec lata jest pełno obniżek. Ja sama
      kupiałm sobie niedawno trzy pary spodni, każde po 20 zł. I są naprawdę solidne. Ale to też
      zależy od sklepu, bo potem wchodzę do innego i te same spodnie są po 115 zł ;/ I cieszę
      się, że takie fajne gacie kupiłam tak tanio big_grin W innym butiku kupiłam super bluzkę
      przecenioną z 45 na 26 zł. Bez problemu można ubrać się fajnie i tanio w zwykłych
      sklepach, trzeba tylko zabrać ze sobą trochę czasu do połażenia po mieście, oraz
      wyobraźnię, która przyda się do tworzenia ciekawych zestawów smile
    • zozola13 Secondhandy! 30.08.10, 19:24
      Secondhandy ostatnio stały się niesamowicie... modne! Można ubrać się naprawdę
      świetnie niemalże za darmo czasami. Nawet gwiazdy bez wstydu przyznają się, że
      uczęszczają do takich sklepów. smile
    • indywidualistka Re: Czy mozna byc modnemu za male pieniadze ? 30.08.10, 19:25
      Second - hand. Znajdziesz tam markowe ciuchy za grosze. wink
    • loves_vampire11 Re: Czy mozna byc modnemu za male pieniadze ? 30.08.10, 19:25
      Ja moge wydawać sporo na ciuchy bo rodzice mi na to pozwalają ale ja nie chce !
      Dla mnie szokiem jest wydać na bluzke 50 złoty skoro moge mieć też fajną za
      mniejsze pieniądze ! Też lubie mode ale nie drogą ! smile Więc wybieram lumpeksy w
      szczecinie mamy ich sporo i to całkiem fajnych ! ; ))
      A zawsze można tam spotkać coś modnego fajnego a zarazem taniego ! ; D
    • blizniaczkii Re: Czy mozna byc modnemu za male pieniadze ? 30.08.10, 19:27
      przeszukaj swoją szafę i dobierz coś nowego ze starymsmile
    • nikuchova. Re: Czy mozna byc modnemu za male pieniadze ? 30.08.10, 19:27
      oj, kochana, mam ten sam problem. podobają mi się te wszystkie ciuchy, ale mnie
      na takowe nie stać c; wiesz, zawsze są second handy i lumpeksy - to nie obciach.
      tam idzie wyczaić coś jednocześnie modnego jak i w przystępnej cenie, a nawet
      ośmielę się powiedzieć - taniego!
    • pingwin Re: Czy można być modym za małe pieniadze ? 30.08.10, 19:27
      Szmateksy, lumpeksy czy jak kto woli secondhandy to rozwiązanie dla ciebie.
      Niedrogie a perełki można znaleźć nawet w małych miastach, jednak czasem warto
      kupić sobie jaką droższą rzecz. smile Polecam ci osiedlowe bazarki lub zakupy na
      "targu" (hali targowej), często można znaleźć coś nie powtarzalnego i piękne w
      niezbyt dużej cenie. Kupując w sieciówkach nie masz pewności, że posiadasz rzecz
      wyjątkową.
      Również kocham modę, jednak za nią nie podążam- staram się wykreować własny,
      indywidualny styl, póki co- chyba nieźle mi wychodzi.
      • matsuri Re: Czy można być modym za małe pieniadze ? 30.08.10, 19:32
        Secondhandy. Zawsze możesz też swoje 'stare' ubrania przerobić, lub połączyć z
        modnymi dodatkami.
        • jonasfan Re: Czy można być modym za małe pieniadze ? 30.08.10, 19:37
          Jedno słowo lumpiarnia, czy jak kto woli lumpeks. To idealne rozwiązanie dla cb. Nigdy tam
          nie byłam więc nie wiem jakie tam są rzeczy. Ale sprawdz
    • madalena Re: Czy mozna byc modnemu za male pieniadze ? 30.08.10, 19:38
      ludzie nie dobijajcie jej nie wszyscy maja dużo kasy. jak dla mnie wydać 300 zł
      na spodnie to lekka przesada tak napisała selenka coś tam). możesz poszukać na
      allegro tam jest taniej, szukaj promocji, poszperaj w lumpeksach i sklepach
      małych kolo ciebie zawsze coś wyszperasz smile jak spodoba ci się ciuszek w
      "markowym" sklepie to poszukaj podobnego ale tańszego. możesz być modnym zawsze smile
    • trufla Re: Czy mozna byc modnemu za male pieniadze ? 30.08.10, 19:40
      Polecam ci gorąco lumpeksy. Oczywiście nie musisz ubierać się tam cały czas, ale
      czasami warto zajrzeć. Może właśnie znalejdziesz jakiś wymarzony ciuch za śmiesznie
      niską cenę. No i warto bacznie czekać na przeceny...
    • wika123 Re: Czy mozna byc modnemu za male pieniadze ? 30.08.10, 19:43
      Lumpeksy, naprawdę wiele osób modnych sę tam ubiera.
      Dlatego są modne.
      Poproś mamę żeby cię pouczyła, jak szyć i możesz jakieś ciuchy z lumpeksów przerebiać
      czy coś.
      Np. zwykła biała bluzka - jakieś oderwane guziki, fajny cieniutki <2 cm szerokości> pasek z
      koronki i projektujesz jak chcesz, tu przyszyć fajny guzik, tu tasiemke, możesz akieś
      sznureczki i materiały ułożyć w literki< ja taką bluzkę kupiła właśnie w Zarze>
      1. Spodnie to zawsze spodnie, ja sama nie przepadam za jakimiś dziurami.
      2. Do sweterka możesz przyszyć na ramieniu, jakieś śmieszne przyczepki. W slepach są
      takie fajne agrafki z ciekawymi przedmiotami <np. widziałam truskawke uszytą z włóczki>,
      gitary - takie akcesoria nie są drofie a odświeżają ubiór ;p.
      3 Dużo takich inspiracji szukaj na
      www.thesartorialist.blogspot.com/
      ,
      www.thestylerookie.com/
      , id. szukaj a znajdziesz

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka