aniulkaa 01.09.10, 21:07 Gdybyście mieli taką możliwość , co chcielibyście zmienić w naszym kraju ? Ja osobiście , chciałabym jakoś naprawić świat polityczny. a wy ? pozdrawiam aniulkaa Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
katsuumi_17 Re: Co byś zmienił /ła w Polsce ? 01.09.10, 21:11 Naprawić politykę i show biznes, bo obie te dziedziny to jedno wielkie bagno. I sprawić, aby nie było bezrobocia i ludzie przestali opuszczeć nasz kraj. Odpowiedz Link Zgłoś
werka197 Re: Co byś zmienił /ła w Polsce ? 01.09.10, 23:09 Oj duzo . 1.Politykow .. 2.Tramwaje i autobusy poniewaz są brzydkie , nie ma klimatyzacji w lato ani ogrzewania w zime (w zime niby cos tam jest ale raczej jest to nie odczowalne) 3.Pomoc od panstwa powinna byc wieksza bo ludzie bezrobotni lub tacy ktorzy nie mogą pracowac są bardzo biedni ... 4.Sluzbe zdrowia . Odpowiedz Link Zgłoś
linda Re: Co byś zmienił /ła w Polsce ? 01.09.10, 23:16 rzad .......przydaloby sie ale do tego potrzebna jest kolejna katasrofa lotnicza tylko tak zeby wszyscy wygineli jak te dinozaury ......oczywiscie nie zycze im tego chcialabym poprostu zeby nasz kraj zacza funkcionowac jak kazdy inny Odpowiedz Link Zgłoś
seneka4 Re: Co byś zmienił /ła w Polsce ? 01.09.10, 23:22 Polskie drogi ,polityków(jak osoby wyżej) ,wygląd budynków... odnowiłabym je. No i żeby nasze gwiazdki miały lepsze piosenki... ;/ bo naprawdę mamy gwiazdy z fajnymi głosami a nie nagrają niczego naprawdę dobrego! ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
bellacullenx .. 02.09.10, 06:55 Chciałabym przedłużyć wakacje, zmienić coś w szkołach. Zmniejszyć ceny leków, zrobić coś żeby ludzie byli tolerancyjni- żeby nie było homofobii,rasizmu, pokolenia JP czy blokersów z pałkami. No i zaprosiłabym ekipę z Przed Świtem ;** Odpowiedz Link Zgłoś
frutella_xd Re: Co byś zmienił /ła w Polsce ? 02.09.10, 20:56 Przede wszystkim zlikwidowałabym gimnazja. Do podstawówki chodziło by się 9 lat, tak jak dawniej. Odpowiedz Link Zgłoś
azi1002 @newborn. 02.09.10, 21:23 Hah, i rośnie takie pokolenie, co go nic nie obchodzi. Wszystko im jedno, nie mają pojęcia, co się w świecie i w kraju dzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
azi1002 Re: Co byś zmienił /ła w Polsce ? 02.09.10, 21:21 a) Politykę - podatki (podatek liniowy) - służba zdrowia - kwestia administracyjna (mniej urzędników) - sądownictwo (szybsza praca sądów, sumowanie wyroków) - przemysł - zasiłki dla bezrobotnych (usunęłabym - do takich świadczeń mieliby prawo tylko ludzie, którzy nie ze swojej winy nie pracują) b) Kulturę - NIE... różnym takim beztalenciom i beznadziejnym produkcjom... Choć tu działałabym raczej na ludzkie gusta c) Stosunek do podstawowych wartości Odpowiedz Link Zgłoś
newborn. . 03.09.10, 15:32 azi1002 : No cóż,tak już bywa. Kiedyś może i mnie obchodziło,ale to co się teraz dzieje...Pff. Odpowiedz Link Zgłoś
somebody. polska. 05.09.10, 11:22 gdybym mogła to zmieniłabym ludzi mieszkających w tym kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
diamond_girl12 Re: Co byś zmienił /ła w Polsce ? 05.09.10, 11:34 Tą całą naszą `politykę`. Odpowiedz Link Zgłoś
bombshell Re: odnowiłabym szkoły i dodała w każdej szkole s 05.09.10, 12:04 może za sto lat Odpowiedz Link Zgłoś
zozool15lol Re: Co byś zmienił /ła w Polsce ? 05.09.10, 11:51 najlepiej zbudowałam bym Nową POlskę od mocnych fundamentów. Ale najważniejsze rzeczy, które potrzebują zmiany to: - piłka można --->jeździłabym po Polsce i szukała nowych talentów - polityka -----> nie dałabym rady nic zmienić bo jest tak źle ;/ - szkoła (nauczanie) ----> więcej wycieczek, mniej nauki i mniej zadań domowych - polskie fimy-----> jak dla mnie mają beznadziejną fabułe, tylko seriale (np. brzydula, niania itp) i programy rozrywkowe ( You Can Dance, Mam talent) są OK, bo są nie polskie tylko ściągnięte z zachodu. Takie jest moje zdanie Odpowiedz Link Zgłoś
unborn_ Co byś zmienił /ła w Polsce ? 05.09.10, 12:07 Ludzi. Chciałabym, aby byli bardziej tolerancyjni. Odpowiedz Link Zgłoś
jade Re: Co byś zmienił /ła w Polsce ? 05.09.10, 12:09 więcej dobrych wybiegów dla psów, ścieżki do biegania a tak to mi nic nie przychodzi do głowy. no i może żeby jeszcze połatali drogi Odpowiedz Link Zgłoś