Dodaj do ulubionych

Farbowanie.

06.09.10, 18:31
Hej, kociaki wink

Mam zamiar pofarbować sobie włosy. Nie jakaś drastyczna zmiana, po prostu
troszkę jaśniejszy brąz, jakieś rude refleksy.
Jest jeden mały problem: jak przekonać mamę.? Ona mówi, że jestem za młoda.
Jednak nie lubię swojego naturalnego kolorku i uważam, że jestem w takim
wieku, że na taką zmianę mogę sobie pozwolić.

Pomóżcie ;*
Obserwuj wątek
    • a_vie Re: Farbowanie. 06.09.10, 18:43
      w sumie w Twoim wieku to już jest normalne farbowanie włosów. no ale za czasów
      Twojej mamy to to nie było.
      kiedyś miałam ten sam problem. kup sobie farbę bez amoniaku (np. marion), albo
      na początek szampon lub szamponetkę, żeby Ci włosów nie zniszczyło. i zafarbuj.
      jak się skapnie to już po sprawie. ja tak zrobiłam, mam się dowiedziała i już
      mogę farbować włosy kiedy chcę na różne kolory.
      ale odradzam ten co napisałaś, to będzie brzydko wyglądać.
      • cherry.creme Re: Farbowanie. 06.09.10, 18:47
        Szamponetką już farbowałam na ten rudawy i wyszło nieźle.

Właśnie trochę się boję, bo potem z domu przez rok nie wyjdę xd
    • positive_girl Re: Farbowanie. 06.09.10, 18:47
      może spróbuj pomalować włosy naturalnymi sposobami.wink bo to w końcu nie żadna
      chemia.
      na to twoja mama może się zgodzi.smile
    • xxxnatalxxx Re: Farbowanie. 06.09.10, 18:48
      Kurde, ja mojej ciegle trułam i sie zgodzila. Spróbuj, jak sie nie uda to zacznij jej gledzić, że
      zrobisz to szamponem(takim wiesz, bez amoniaku) a takie nie wyniszczają włosów i te pe. Nie
      powinno byc problemow. no i powiedz jej własnie że twój kolor włosów Tobie się nie podoba. Spróbuj smile mi sie udało wink
    • cherry.creme Re: Farbowanie. 06.09.10, 18:56
      Hmm, no dzięki wink)

ciekawe, czy się zgodzi do końca tygodnia. Jak nie - farbuję sama.
    • karolcia741 Re: Farbowanie. 06.09.10, 19:03
      Ja takie coś, idziemy z mamą do Rosmana i mówię : "Mamo farbuję włosy" Ona ''
      Tak?" - zdziwiona -"a na jaki kolor ?", patrzę po pułkach z farbami i wybieram
      kolor trufle, podtykam jej pod nos "Na taki " i włożyłam farbę do koszyka.
      Historia autentyczna i prawdziwa.
    • werka197 Re: Farbowanie. 06.09.10, 19:09
      15 lat .. Nie jestes zamloda . Zgadzam sie mimo to z twoja mama bo szkoda Wlosow na
      farbowanie ;P A odrosty sa Nie zbyt ladne wiec to tez nie jest takie proste wrocic do
      poprzedniego koloru ..
      • seneka4 Re: Farbowanie. 06.09.10, 22:09
        werka197 napisał(a):

Zgadzam sie mimo to z twoja mama bo szkoda Wlosow na farbowanie ;P A odrosty sa
        Nie zbyt ladne

odrosty się farbuję. xDD

to tez nie jest takie proste wrocic do poprzedniego koloru ..

z delikatnych rudych refleksów? xDD i tak zejdą po pewnym czasie przez mycie
        włosów szamponem. zawsze z rudego można przefarbować na swój naturalny kolor.

• andzia95 Re: Farbowanie. 06.09.10, 19:12
      E tam, jak nie jest to jakaś drastyczna zmiana to czemu nie. smile Mi mama sama
      zaproponowała farbowanie (najpierw szampon koloryzujący) z ciemnego blondu na
      ciemny brąz. To była dobra decyzja. tongue_out
    • monikajb Re: Farbowanie. 06.09.10, 19:13
      Ja też bym chciała przefarbować sobie włosy, ale to dopiero za rok, w wakacje ;D
      Mam nadzieję, że zgodzi się xd
    • seneka4 Re: Farbowanie. 06.09.10, 22:07
      a ja miałam 13 jak zafarbowałam na czarno po raz pierwszy ,tylko postawiłam
      rodziców przed faktem dokonanym.Taka już jestem wiem ,że nie zgodziliby się na
      kolczyka albo farbowanie więc robię to sama ,proszę kumpelę. wg., mnie zrób co
      chcesz ,myślę ,że w Twoim wieku już normalne jest farbowanie włosów. U mnie w
      szkole prawie każda laska z starszej klasy ma pasemka bądź pofarbowane włosy.
    • mejbelajn. Re: Farbowanie. 08.09.10, 17:04
      Mamusia ma rację.

Sama nigdy nie farbowałam włosów, nawet szamponetką i nie zamierzam dopóki nie zaczną pojawiać mi się siwe włosy.
    • olciaaa03 Re: Farbowanie. 08.09.10, 17:17
      No cóż ja o tym coś wiem ..smile
      Słuchaj słonko musisz zainwestować w szamponetke o ttakim samym kolorze i postawić
      matke w sytuacji bez wyjścia..
      Powiedz, że liczysz się z jej zdaniem dlatego najpierw sobie farbnęłaś szamponetką, żeby
      zobaczyła jak to wygląda i wgl.
      powodzenia kiss
    • blonde_star Re: Farbowanie. 25.09.10, 19:28
      Osobiście polecam rozjaśnianie włosów. Farba zmywa się po kilku myciach, a rozjaśniacz
      zostaje na zawsze big_grin.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka