misery 07.09.10, 18:06 mam strasznie suche i zniszczone włosy od prostownicy. co moge zrobic żeby je jakoś naprawic? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
misery Re: włosy. 07.09.10, 18:24 właśnie nie chce bo mi szkoda a zresztą im mam krótsze tym większa szopa ;x Odpowiedz Link Zgłoś
dream. Re: włosy. 07.09.10, 19:19 szampon odbudowujący do włosów suchych + podobna odżywka c: jeszcze możesz iść do fryzjera - on najlepiej doradzi . a przede wszystkim nie prostuj tak często włosów .. bo ja też CZASAMI prostuję i mam normalne włosy .. więc żeby się wysuszyły to musiałaś często je prostować .. Odpowiedz Link Zgłoś
fineaszka Re: włosy. 07.09.10, 19:27 Najlepiej ściąć włosy, gdy są suche, zniszczone włosy nie są ładne, ale jeśli się upierasz to odstaw prostownicę, suszarkę itp., idź do sklepu z profesjonalnymi kosmetykami do pielęgnacji włosów i zapytaj sprzedawczynię- niby są tam drogie ale bardzo dobre. Jeśli nie masz kasy to- idź do drogerii czy czegoś takiego- kup szampon do włosów zniszczonych (np. L'OREAL) + odżywka + mgiełka. Odpowiedz Link Zgłoś
czarna_. Re: włosy. 07.09.10, 19:27 Polecam szampony i odżywki Dove. Mi pomogły. Można też zastosować jakieś maseczki na włosy z serum odbudowywującym. Odpowiedz Link Zgłoś
mia18 Re: włosy. 07.09.10, 19:37 polecam Ci jedwab,jest świetny miałam ten sam problem ale dzieki stosowaniu jedwabiu już go nie mam jedwab kupisz praktycznie w kazdym sklepie kosmetycznym ,drogeri ,owszem jest bardzo malutki i kosztuje ok.5zł ale warto, po nim włosy lśnią sa gładkie ,łatwo się rozczesują i są ślniace i co najważniejsze regenerują siepolecam Ci firme Marion. PS Wystarczy ze wyciśniesz krople rozprowadzisz na dłoniach i naniesiesz na włosy ale nie od nasady tylko na koncówki lub jesli masz bardzo spalone włosy to od połowy Mam nadzieje że pomogłam Odpowiedz Link Zgłoś
majson Re: włosy. 07.09.10, 19:45 nie prostować i robić jakieś maseczki z żółtka itd. Odpowiedz Link Zgłoś
vhyf_ Re: włosy. 07.09.10, 19:45 idź do fryzjerki, podetnij chociaż końcówki i ja wiem, może popytaj się co możesz robić aby ich nie prostować, jakich kosmetyków używać. i zainwestuj w jakieś odżywki/maseczki/mgiełki. Odpowiedz Link Zgłoś
andell Tu;]] 07.09.10, 19:46 Hmn.. wiem coż o tym prostuje codziennie od 3 lat;p najlepiej jeśli masz już super siano i nawet po prostownicy jest kiszka musisz je podciąć bo inaczej nie da rady... używaj jedwabiu do włosów...( biosilk lub joanna jest dobry;] )no i kiedy to jest możliwe nie prostuj aby się choć troszkę regenerowały.... Hmn.. no mogłabyś tez używać szamponu i odżywki dla suchych włosów.. może nawet w jakaś maskę taka odżywczą zainwestować( ja nie korzystałam), ale może Tb pomoże ;] Ja używam szamponu dla zniszczonych włosów, jedwabiu no i podcinam włosy jak już nie wyrabiam lub mam ochotę xD mam nadzieję, że w jakiś sposób pomogłam Odpowiedz Link Zgłoś