07.09.10, 18:06
mam strasznie suche i zniszczone włosy od prostownicy. co moge zrobic żeby je jakoś
naprawic?
Obserwuj wątek
    • angie2 Re: włosy. 07.09.10, 18:12
      Nie wiem. Zapytaj się fryzjerki smile
    • unborn_ włosy. 07.09.10, 18:22
      Obetnij włosy.
      • misery Re: włosy. 07.09.10, 18:24
        właśnie nie chce bo mi szkoda big_grin a zresztą im mam krótsze tym większa szopa ;x
        • unborn_ włosy. 07.09.10, 19:15
          No to użyj jakiejś odżywki do włosów.
    • dream. Re: włosy. 07.09.10, 19:19
      szampon odbudowujący do włosów suchych + podobna odżywka c: jeszcze możesz iść
      do fryzjera - on najlepiej doradzi . a przede wszystkim nie prostuj tak często
      włosów .. bo ja też CZASAMI prostuję i mam normalne włosy .. więc żeby się
      wysuszyły to musiałaś często je prostować .. wink
      • fineaszka Re: włosy. 07.09.10, 19:27
        Najlepiej ściąć włosy, gdy są suche, zniszczone włosy nie są ładne, ale jeśli się upierasz to odstaw prostownicę, suszarkę itp., idź do sklepu z profesjonalnymi kosmetykami do pielęgnacji włosów i zapytaj sprzedawczynię- niby są tam drogie ale bardzo dobre. Jeśli nie masz kasy to- idź do drogerii czy czegoś takiego- kup szampon do włosów zniszczonych (np. L'OREAL) + odżywka + mgiełka. wink
    • czarna_. Re: włosy. 07.09.10, 19:27
      Polecam szampony i odżywki Dove. Mi pomogły. smile Można też zastosować jakieś maseczki na
      włosy z serum odbudowywującym. smile
      • mia18 Re: włosy. 07.09.10, 19:37
        polecam Ci jedwab,jest świetny miałam ten
        sam problem ale dzieki stosowaniu jedwabiu już go nie mamsmirk
        jedwab kupisz praktycznie w kazdym sklepie kosmetycznym ,drogeri ,owszem jest bardzo malutki i kosztuje ok.5zł ale warto, po nim włosy lśnią sa gładkie ,łatwo się rozczesują i są ślniace i co najważniejsze regenerują siesmilepolecam Ci firme Marion.
        PS Wystarczy ze wyciśniesz krople rozprowadzisz na dłoniach i naniesiesz na włosy ale nie od nasady tylko na koncówki lub jesli masz bardzo spalone włosy to od połowysmile
        Mam nadzieje że pomogłamkiss
        • majson Re: włosy. 07.09.10, 19:45
          nie prostować i robić jakieś maseczki z żółtka itd. big_grin
    • vhyf_ Re: włosy. 07.09.10, 19:45
      idź do fryzjerki, podetnij chociaż końcówki i ja wiem, może popytaj się co możesz
      robić aby ich nie prostować, jakich kosmetyków używać. i zainwestuj w jakieś
      odżywki/maseczki/mgiełki.
    • andell Tu;]] 07.09.10, 19:46
      Hmn.. wiem coż o tym prostuje codziennie od 3 lat;p

najlepiej jeśli masz już super siano i nawet po prostownicy jest kiszka musisz
      je podciąć bo inaczej nie da rady... używaj jedwabiu do włosów...( biosilk lub
      joanna jest dobry;] )no i kiedy to jest możliwe nie prostuj aby się choć
      troszkę regenerowały.... Hmn.. no mogłabyś tez używać szamponu i odżywki dla
      suchych włosów.. może nawet w jakaś maskę taka odżywczą zainwestować( ja nie
      korzystałam), ale może Tb pomoże ;] Ja używam szamponu dla zniszczonych włosów,
      jedwabiu no i podcinam włosy jak już nie wyrabiam lub mam ochotę xD
      mam nadzieję, że w jakiś sposób pomogłam kisswink
      • misery Re: Tu;]] 07.09.10, 21:19
        dzięki za pomoc ;*

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka