Dodaj do ulubionych

Angielski ! Przetłumaczcie ! proszeeee

07.09.10, 20:24
Kanzi not only has a large vocabulary, he also makes up words, for example, 'finger
braceley' (ring) and 'white tiger' (zebra) . And he responds to an enormous number of
spoken commands and question . In one test , the researcher, Dr S.R. , asked him to
wash a potato and then she told him to turn off the water. She asked him to get a ball and
told him to put a tomato in the fridge and to put a key in the fridge. Kanzi responded
correctly to 74 per cent of 660 requests and instructions .

proszę potrzebuje na czwartek .
+ z góry wielkie dzięki ;*********
Obserwuj wątek
    • mejsii Re: Angielski ! Przetłumaczcie ! proszeeee 07.09.10, 20:28
      Kanzi nie tylko ma duży zasób słów, on również, że wyrazów, na przykład, "palec
      braceley "(pierścień) i" biały tygrys "(zebra). A on odpowiada na ogromną liczbę
      wypowiedziane polecenia i pytania. W jednym z badań, naukowiec, Dr S.R. , Poprosił go, aby
      mycia ziemniaków, a następnie powiedziała mu, aby wyłączyć wodę. Poprosiła go, aby piłka i
      kazał mu położyć pomidora w lodówce i umieścić klucz w lodówce. Kanzi odpowiedzi
      poprawnie do 74 procent z 660 wniosków i instrukcji.

Nie wiem czy dobrze . -.-
      • anne05 koleżanka wyżej użyła google translator 07.09.10, 20:33
        Jasne, że gramatyka ssie. -.-
      • mejsii Re: Angielski ! Przetłumaczcie ! proszeeee 07.09.10, 20:35
        Jasne że tak . x D
        ale błędy można poprawić .
        Wątpię żebyś sama przetłumaczyła CZAŁY tekst bez żadnej pomocy .
        Wiec bez głupich uwag !!! -.-
        • anne05 Re: Angielski ! Przetłumaczcie ! proszeeee 07.09.10, 20:52
          A czy ja mówię głupie uwagi ?
          Piszę jak jest, a bez sensu z twojej strony było użycie google z jednego prostego
          powodu - gdyby autorka wątku tego chciała, sama by to zrobiła, a nie zadawała pytanie
          na temat tekstu.

I bardzo cię proszę nie waż się mówić mi jaki mam poziom angielskiego, gdyż nie możesz
          mieć o tym zielonego pojęcia. A tłumaczyć mi się nie chciało (lenistwo;p), poza tym za
          dużo stukania w klawiaturę i niby czemu koleżanka nie mogła tego sama przetłumaczyć?
          Wnioskuję po poziomie, że jest całkiem wysoki, więc dałaby radę.
    • dusssia Re: Angielski ! Przetłumaczcie ! proszeeee 07.09.10, 20:30
      shockshock
      skąd ty wytrzasnęłaś ten tekst,
      sory ale chyba nie dam rady wszystkiego przetlumaczyc.
      zresztą jak weźmesz slownik i będziesz szukać pojedynczych słow których nie rozumiesz,
      to zaczaisz o co chodzi ogólnie.
      troche to zajmie, ale przez to się uczysz,
      wink
      • mejsii Re: Angielski ! Przetłumaczcie ! proszeeee 07.09.10, 20:36
        *Cały*
    • cally Dżizas... Co za lenistwo! 07.09.10, 20:36
      Wynaleźli coś takiego jak słownik, wiesz? Ale nie, lepiej walnąć to tutaj i
      czekać na gotową odpowiedź, gratuluje...
      • diamond_girl12 OMG.! 07.09.10, 20:43
        Same lenie na Kotku...
        Uczyć się trzeba, a nie liczyć, że ktoś na Kotku zrobi.
        Polecam słownik do języka angielskiego. smile
      • miley_1 Yh.. 10.09.10, 18:09
        I ty myślisz że ja to za Ciebie zrobię ?
        to Ty masz zrobić a nie ja.. ;/
        Wiesz co to jest słownik angielsko-polski ?
        Nie ? to się dowiedz ;/
        Jak ma sie takie prace domowe to się tłumaczy z dobrym słownikiem..
        Aczkolwiek ja nie mam problemu z angielskim żeby tłumaczyć ze słownika ;p jak
        już to tylko sprawdzam czy poprawnie

Ucz się a mniej siedz przy komputerze ;p
    • golden_star Sama go sb tłumacz. 07.09.10, 20:37
      Sama sobie tłumacz! Ja mam ten sam podręcznik co Ty (poznałam po tekście. Ja go
      miałam w zeszłym roku szkolnych). Może i jestem wredna, ale proszą kogoś o takie
      sprawy nie uczysz się nic. A jak taki tekst będzie na jakiś bardzo ważnym
      teście? No to KLOPS!
      Kotek.pl to nie stronka dla dzieci, które nie umieją przetłumaczyć bardzo
      łatwego teksu.
      Ave ^^
    • nimfa_wodna Słownik 07.09.10, 20:40
      Nie nauczysz się angielskiego, nie podejmując nawet próby przetłumaczenia tego tekstu.
      Pozatym, przetłumaczenie tekstu nie jest takie trudne, wystarczy chcieć. Wiele potrafię
      zrozumieć, ale nic nie tłumaczy lenistwa... Poświęć swój czas na poszperanie w słowniku,
      Kotka zostaw na potem wink
      • geniaaa Re: Słownik 07.09.10, 20:45
        braceley "(pierścień) i" biały tygrys "(zebra). A on odpowiada na ogromną liczbę
        wypowiedziane polecenia i pytania. W jednym z badań, naukowiec, Dr S.R. ,
        Poprosił go, aby
        mycia ziemniaków, a następnie powiedziała mu, aby wyłączyć wodę. Poprosiła go,
        aby piłka i
        kazał mu położyć pomidora w lodówce i umieścić klucz w lodówce. Kanzi odpowiedzi

Takie cos mi wyszło jak to wkleiłam na słownik translate tongue_out
        Nie za bardzo po naszemu. XD
    • pingwin Re: Angielski ! Przetłumaczcie ! proszeeee 07.09.10, 21:00
      Kanzi nie tylko ma bogate słownictwo, on także tworzy słowa, palec/palcowa
      bransoletka (pierścionek) i biały tygrys (zebra). I odpowiada na ogromną liczbę
      do wymówienia rozkazu/komendy i pytania (ładnie by było jakby powiedzieć tu: i
      odpowiada, gdy ktoś każe mu lub zapyta o ogromną liczbę do wymówienia). Na
      teście odnalazł, Dr S.R., poprosiła go o umycie ziemniaka i potem powiedziała
      mu żeby zakręcił wodę. Poprosiła go o piłkę i powiedziała, aby odłożył/ włożył
      pomidora do lodówki i położył klucz w lodówce. Kanzi odpowiedział poprawnie na
      74 procent z 660 próśb i instrukcji.

Nie jestem pewna poprawności, gdyż dawno nie używałam angielskiego. tekst
      uważam, za co najmniej głupi, za wszelkie błędy w tłumaczeniu przepraszam, gdyż
      nie korzystałam ani z translatora ani ze słownika- jedynie w własnej wiedzy.
      (nie wiem co to braceley, ale podejrzewam, że bransoletka- z kontekstu na to
      wynika). Mam nadzieję, że pomogłam, choć wolę zadania z matematykismile
    • urszulka2691 a wiesz co to słownik???? 08.09.10, 20:27
    • zigii Re: Angielski ! Przetłumaczcie ! proszeeee 09.09.10, 18:30
      wstydź się swojego lenistwa, dziewczynko.
    • ladeater a masz 15.09.10, 02:52
      kanzi nie tylko posiada wysoko rozwiniete slownictwo, ale takze sam wymysla
      slowa, na przyklad "bransoletka na palec (pierscionek), "bialy tygrys" (zebra).
      odpowiada takze na olbrzymia ilosc polecen i pytan mowionych. podczas jednego z
      testow naukowic drs.r poprosila go o umycie ziemniaka, a nastepnie o zakrecenie
      wody (kurka). poprosila go takze o przyniesienie pilki i wlozenie pomidora do
      lodówki oraz o polozenie klucza na lodowce. kanzi wykonal 74 %z 660 prosb i
      instrukcji
      • ladeater Re: a masz dobre tlumaczenie!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 15.09.10, 20:56
        ladeater napisał(a):

> kanzi nie tylko posiada wysoko rozwiniete slownictwo, ale takze sam wymysla
        > slowa, na przyklad "bransoletka na palec (pierscionek), "bialy tygrys" (zebra).
        > odpowiada takze na olbrzymia ilosc polecen i pytan mowionych. podczas jednego z
        > testow naukowic drs.r poprosila go o umycie ziemniaka, a nastepnie o zakrecenie
        > wody (kurka). poprosila go takze o przyniesienie pilki i wlozenie pomidora do
        > lodówki oraz o polozenie klucza na lodowce. kanzi wykonal 74 %z 660 prosb i
        > instrukcji

a tak by the way to studiuje filologie ang i mieszkam juz 2 lata w anglii wiec
        jest dobrze i przetlumaczone przeze mnie a nie przez translatora

• selcia_gomez_ Tuuuu ;) 15.09.10, 08:49
      wypowiedziane polecenia i pytania. W jednym z badań, naukowiec, dr SR, poprosił
      go, aby
      aby piłka i

Proszęwink
    • lockk Re: Angielski ! Przetłumaczcie ! proszeeee 15.09.10, 09:21
      wypowiedziane polecenia i pytania. W jednym z badań, naukowiec, Dr S.R. ,
      Poprosił go, aby
      aby piłka i
    • seneka4 Re: Angielski ! Przetłumaczcie ! proszeeee 15.09.10, 10:41
      Kanzi nie tylko posiada wysoko rozwinięte słownictwo, ale także sam wymyśla
      słowa, na przykład "bransoletka na palec (pierścionek), "biały tygrys" (zebra).
      odpowiada także na olbrzymią ilość poleceń i pytań mówionych.
      Podczas jednego z testów naukowiec Drs.r poprosiła Go o umycie ziemniaka, a
      następnie o zakręcenie wody (kurka).
      Poprosiła Go także o przyniesienie płki i włożenie pomidora do lodówki oraz o
      polożenie klucza na lodówce.
      Kanzi wykonal 74 % z 660 prośb i instrukcji.

może dobrze. ;*
    • blyszczaca Re: Angielski ! Przetłumaczcie ! proszeeee 15.09.10, 21:03
      wejdź następnym razem w google tłumacz a nie baw się w kotka <!!!!> .....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka