ordinarygirl 14.09.10, 19:55 i się zastanawiam czy któraś z was też ma taki problem bo samemu jest naprawdę ciężko a niestety tylko poprzez internet mogę się o tym swobodnie wypowiadać -.- Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pamilly Re: Tak mam bulimię! 14.09.10, 20:02 bywa wyjdziesz z tego, ja miałam kiedyś początki anoreksji ja wydobrzałam to ty też no chyba, że chcesz mieć bulimię... Odpowiedz Link Zgłoś
maue.zuo. Re: Tak mam bulimię! 14.09.10, 20:01 dobrze że się przyznajesz do tego przed sama sobą. witaj w klubie mam podobne problemy ;P jestem motylkiem ... Odpowiedz Link Zgłoś
shut_up Re: Tak mam bulimię! 14.09.10, 20:04 maue.zuo. napisał(a): > dobrze że się przyznajesz do tego przed sama sobą. witaj w klubie mam podobne p > roblemy ;P jestem motylkiem ... co to znaczy motylkiem? Odpowiedz Link Zgłoś
maue.zuo. Re: Tak mam bulimię! 14.09.10, 20:15 motylek to coś jak anorektyczka. ogólnie to ile ważycie ? ja 44kg przy 165 cm a wy? (wiem ze jestem gruba Odpowiedz Link Zgłoś
cameron Re: Tak mam bulimię! 14.09.10, 20:02 nie mam ... współczuję. powinnaś komuś o tym powiedzieć, bo może to doprowadzić do śmierci! :X Odpowiedz Link Zgłoś
frydka Re: Tak mam bulimię! 14.09.10, 20:03 ja tez choruje na coś podobnego - ostra anemia . Byc może już bulimia.Czasem mdleje,boli głowa,chce mi się spać i jestem słaba. Odpowiedz Link Zgłoś
asica Re: Tak mam bulimię! 15.09.10, 14:20 Ale jedno i drugie to nie to samo! Bulimia to kompulsywne jedzenie, a później wymioty, przeczyszczanie się, ćwiczenia... Odpowiedz Link Zgłoś
frydka Re: Tak mam bulimię! 18.09.10, 09:55 @asica [i] Ostatnio postanowiłam sprawdzić co dokładnie mi jest.Zauważyłam ,że czasem mam skłonności to zjedzenia dużej ilości jedzenia , a potem do mdłości i wymiotów.Mam czasem też głodówki.Nie mam pojęcia czemu raz nie mam apetytu a raz mam . TO już robi się męczące. W internecie znalazłam informacje na temat bulimii i anemii . Objawy mam do bulimii .[/i] Odpowiedz Link Zgłoś
frydka Re: Tak mam bulimię! 18.09.10, 09:58 Bulimię powoduje także brak bliskiej osoby , a ja mam >miałam, problemy ze znalezieniem przyjaciela .< i czułam się samotna . nie mogłam tez odnaleść się w otoczeniu , a ostatnio zaszło troche zmian ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
nelly_ hm 14.09.10, 20:09 nie nie mam, a zastanawiałaś się dlaczego ją masz? Uwierz bycie chudym nie jest fajne, sama jestem i bardzo chętnie przytyłabym 6 kilo natychmiast.. Odpowiedz Link Zgłoś
ordinarygirl Re: hm 14.09.10, 20:36 nelly_ napisał(a): > nie nie mam, > a zastanawiałaś się dlaczego ją masz? Uwierz bycie chudym nie jest fajne, sama > jestem i bardzo chętnie przytyłabym 6 kilo natychmiast.. tak zastanawiałam się, tak naprawdę wpadłam w bulimię dlatego ze nie radziłam sobie z problemami i nie miałam bliskiej osoby z którą mogłabym porozmawiać przez ok pół roku nie dopuszczałam myśli że to bulimia teraz wiem ze to co robię jest złe ale to jest coś takiego jak uzależnienie -.- Odpowiedz Link Zgłoś
nelly_ Re: hm 15.09.10, 16:26 w takim razie możesz podać mi swoje gadu. jestem przynajmniej raz dziennie na gadu i potrafię słuchać ; ) Odpowiedz Link Zgłoś
colorova. Re: Tak mam bulimię! 14.09.10, 20:09 moj wujek mial anemie .. ja nie jestem bulimiczka ale kiedys mialamz tym lekki problem.. ale teraz jest wszystko w porzadku.. najgorzej bylo jak musizalm jesc a nie chcialam to prowokowalam wymioty zeby nie przytyc .. yy jak teraz o tym mowie to zdaje se sprawe jaka bylam kretynka xd Odpowiedz Link Zgłoś
geniaaa Re: Tak mam bulimię! 14.09.10, 20:17 nie spotkałam się jeszcze z takim problemem. Odpowiedz Link Zgłoś
maue.zuo. Re: Tak mam bulimię! 14.09.10, 20:18 spytam się jeszcze raz ile ważycie? ja 44 kg przy 165 cm <duuuużo> ma być 40 lub mniej Odpowiedz Link Zgłoś
vivienne. @ maue 14.09.10, 20:23 proszę, zaprzestań. chcesz słuchać od ludzi, że jesteś chuda? po to piszesz takie komentarze? jestem normalna. przy 168 cm ważę 48 kg. Odpowiedz Link Zgłoś
werka197 Re: @ maue 14.09.10, 20:32 waze tyle co ty , a jestem nizsza i ... Jestem szczuuuupla ! Ty tez jestes Odpowiedz Link Zgłoś
angel1117 maue.zuo. 15.09.10, 17:46 już nie rób z siebie grubej ofiary...pisanie że jest się grubym..przy wadze 40 kg to żałosne...co chcesz się pochwalić ze chuda jesteś...? a bycie chudym w brew pozorom nie jest fajne...ja mam 166cm wzrostu i waże 51 kg i mi to pasuje...kiedyś też miałam problem z tym że cały czas myślałam że jestem gruba..itp. ale dzięki niektórym użytkowniczką kotka wszystko już jest ok więc już wiem jakie pisanie o tym że jest się grubym jest głupie... a do autorki wątku miałam kiedyś początki bulimii ale jest wszystko ok mam nadzieję że ty też z tego wyjdziesz 3mam kciuki i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
nick_jonas_jb Re: @maue.zuo. 15.09.10, 13:59 Sorki ale wkurzają mnie takie posty Chcesz się pochwalić jaka chuda jesteś ??? Odpowiedz Link Zgłoś
crystal_ Re: Tak mam bulimię! 15.09.10, 14:00 Piszesz to specjalnie żeby ci inni użytkownicy napisali, że wcale nie jesteś gruba?! Chyba oszalałaś jeśli chcesz warzyć 40 kg przy wzroście 165 cm. Przy twojej obecnej wadze masz już NIEDOWAGĘ! Dziewczyno błagam cię, opamiętaj się. Tu masz link do przelicznika BMI, sama sprawdź, że masz niedowagę. kobieta.wp.pl/kat,26231,pos,5,kalkulatorbmi.html Odpowiedz Link Zgłoś
seneka4 Re: Tak mam bulimię! 14.09.10, 20:22 dwa lata temu byłam w szpitalu iż chorowałam na anoreksję. Nie mogłam już praktycznie nic zjeść inaczej musiałam spalać. Miałam ok., 165 cm wzrostu a ważyłam ok. 40 kg. Wiedziałam, że masakra ,ale i tak nie chciałam zacząć jeść. Myślałam tylko o tym żeby pokazywać ,że jem a tak naprawdę dalej chudnąć. Irytuje mnie zaś określenie - motylek. To jakby anorektyczki były dumne z tego kim są... a tak naprawdę są głęboko nieszczęśliwe. Jest to choroba na całe życie, nawet jeśli powrócisz do normalnej wagi zawsze będziesz miała nieszczęście w psychice. Masakra. Mimo ,że minęło tyle czasu od tego mojego pobytu w szpitalu miewam często momenty w których czuję się gruba itd. nie polecam głodówek ani próbowania być motylkiem. Lepiej odchudzać się zdrowo najlepiej za poradą lekarza dietetyka. Odpowiedz Link Zgłoś
majson Re: Tak mam bulimię! 14.09.10, 20:42 ja nie mialam nigdy problemu z bulimią ani anoreksją jednak trochę umysłem jestem anorektyczką ale boję się zrobić krok w przód i faktycznie chudnąć. mam 165cm i ważę 50kg no i jeszcze jakieś kilka miesięcy temu było ok ale niedawno mama mojej przyjaciółki(moja przyjaciółka jest strasznie chuda, niziutka ma duże problemy z wagą) powiedziała mi: -ciebie to chyba rodzice muszą z kuchni wywalać. No i strasznie mnie to dotknęło, teraz nie daje mi spokoju myśl to mam za grube to jeszcze ujdzie..... Odpowiedz Link Zgłoś
katsuumi_17 Re: Tak mam bulimię! 15.09.10, 12:25 Z bumimii czyanoreksji nie jest tak łatwo wyjść, bo to choroba na tle psychicznym, to oczywiste. Jednak ty się do0 tego przyznajesz- to dobrze, że masz świadomość choroby. To dobrze wróży na przyszłe leczenie Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
hektor18 Re: Tak mam bulimię! 15.09.10, 13:47 nie mam ale współczuje, uważam jestem gruba ale jak na razie nic z tym nie robie tzn. waże 55 kg prz wzroście 166-167 cm a i jeszcze uzależniona od jedzenia jestem :- ( Odpowiedz Link Zgłoś
selena_ Re idelna waga 15.09.10, 14:12 mam idealną wagę na swój wzrost a kiedyś miałam niedowagę ale zmuszałam się trochę do jedzenia bo koleżanki wciąż mówiły że jestem chuda i wo gule ubrania leżały jak na wieszaku a teraz mam kobiecą figurę i jestem z niej zadowolona Odpowiedz Link Zgłoś
asica Mam. 15.09.10, 14:23 Jeszcze rok temu przyporządkowywałam się do anoreksji. Do dziś przerodziło się to w bulimie. Cięzko mi nie jeść, jeszcze ciężej nie wymiotować, albo nie wziąć tabletek. Wiem, jakie są tego konsekwencje, ale nie umiem się ogarnąć... Odpowiedz Link Zgłoś
stephen13 Re: Tak mam bulimię! 15.09.10, 14:23 W wieku dwunastu lat miałam zaburzenia w jedzeniu. Na szczęście nie doprowadziło to do bulimi ale było mi ciężko Trzymaj się jakoś Odpowiedz Link Zgłoś
niikaa re re 15.09.10, 14:23 współczuje ci ale powinnaś komuś o tym powiedzieć np rodzicom i zgłosić się do lekarza ponieważ to jest poważna choroba i w paru przypadkach skończyła się na śmierci ! ! ; / : ( Odpowiedz Link Zgłoś
niikaa Re: re re 15.09.10, 14:28 wszystkie dziewczyny myślą że są grube a tak naprawde nie jest mi np odpowiada moja figura i ciesze się z niej 3majsię powinnaś z tego wyjść tylko zasięgnij porady lekarza ; ) Odpowiedz Link Zgłoś
anja_ Re: Nie mam nie pomogę.. przykro mi..:( 15.09.10, 17:14 Mam 13 lat i ważę za mało, a mianowicie 42 kg, przy wzroście 164. Nie sądzę, że muszę jeść więcej, bo mi się podoba to zaskoczenie "O Boże, ale mało ważysz!". Mogłabyś napisać co nieco więcej o Twojej wadze, wzroście, odżywianiu się? podyskutowałabym z Tobą : -) Odpowiedz Link Zgłoś
zania02 mozliwe.. 15.09.10, 17:35 ostatnio mam problemy z jedzeniem i czesto mi sie zdaza ze wymiotuje - zdaza sie to tak do 5 razy w miesiacu. Mam problemy psychiczne i dobrze o tym wiem, bo bardzo wiele przezylam i to mnie juz powoli przerasta. A zwlaszcza teraz... jestem osoba, ktora wszystkie problemy chowa w sobie i na zywo trudno mi o tym rozmawiac, dlatego nigdy nie pokazuje ze jest mi zle... a moze powinnam? Czytajac pare miesiecy temu, dowiedzialam sie ze mam objawy bulimi ale nie jestem co do tego w 100% pewna. Bede miala robione badania w sprawie anemi, bo jestem strasznie blada i mojej mamie teraz wyszla w badaniach wiec kto wie.. moze ja tez ja mam... po za tym jest mi zawsze zimno ale nie wiem co to ma do tego 3maj sie.. nie tylko tobie jest ciezko... Odpowiedz Link Zgłoś
leesh Re: Tak mam bulimię! 15.09.10, 17:45 nie mam i nigdy nie miałam i myślę że nie będe mieć.! Odpowiedz Link Zgłoś
hellokiciara Re: Tak mam bulimię! 15.09.10, 18:37 nie mam . : OOO<br /> Ale ci współczuję JEŻELI TO PRAWDA . Odpowiedz Link Zgłoś
tajemnicza. Re: Tak mam bulimię! 17.09.10, 15:26 na szczescie nie zycze ci wyjscia z tego ;* napewno nie jestes gruba, musisz byc pewnie juz szkieletem ... az wstyd sie przyznac ja mam 166 i waze ok 64-65 kg ..... Odpowiedz Link Zgłoś
paulina88 Re: Tak mam bulimię! 17.09.10, 15:41 Ale masz fajnie , przynajmniej jesteś chuda , a ja ? ;c Odpowiedz Link Zgłoś
mweezy . 17.09.10, 16:55 powinnaś powiedzieć rodzicom i zgłosić się do lekarza, o ile rzeczywiście masz bulimię. Odpowiedz Link Zgłoś
slodkiporanek Re: Tak mam bulimię! 17.09.10, 17:05 Bulimii nie mam. Swobodnie wypowiadać się o swoim problemie z odżywianiem też nie mogę - za dużo tu znajomych osób. Ale powiem jedno: cokolwiek przechodzisz, niezależnie jak bardzo.... cierpisz przez tą chorobę - rozumiem Cię. Wiem co czujesz. Odpowiedz Link Zgłoś