Dodaj do ulubionych

Czy można zajść w ciążę, uprzednio nie uprawiając?

21.09.10, 20:04
Mam dość dziwne pytanie, mianowicie dzisiaj w szkoe słyszałam rozmowę dwóch dziewczyn. Jedna pytała się drugiej, czy można zajść w ciażę nie uprawiając uprzednio stosunku płciowego. Na to pytanie druga odpowiedziała, że owszem, można. Chciałam zaprzeczyć, ale zroientowałam się, ze ja również nie wiem tego dokładnie, dlatego pytam was. Czy oprócz stosunku płciowego i in vitro, można zajść w ciążę bez uprzedniogo wejścia członka do pochwy? Z góry dzięki za odpowiedzi ;p
Obserwuj wątek
    • mika292 Re: Czy można zajść w ciążę, uprzednio nie uprawi 21.09.10, 20:05
      Hallo!!!
      • mika292 Re: Czy można zajść w ciążę, uprzednio nie uprawi 21.09.10, 20:07
        puk, puk!
        • winter.summer TUTAJ 21.09.10, 20:09
          Wpisz w google ciąża bez współżycia ; )_
      • made_in_italia Re: Czy można zajść w ciążę, uprzednio nie uprawi 21.09.10, 20:09
        z tego co mi wiadomo to chyba tak ale nie jestem pewna uncertain
        • candy_out Re: Czy można zajść w ciążę, uprzednio nie uprawi 14.11.10, 18:36
          Raczej nie
    • kiniaa Re: Czy można zajść w ciążę, uprzednio nie uprawi 21.09.10, 20:11
      Taaa , xD . chyba brudnym wibratorem xD . xD. xD
      • mika292 Re: Czy można zajść w ciążę, uprzednio nie uprawi 21.09.10, 20:13
        Haha, nie no dzięki xd Wiem, wujek google nie gryzie ;p
      • fantabuu Re: Czy można zajść w ciążę, uprzednio nie uprawi 21.09.10, 20:14
        google.
    • linda oczywisciee !! 21.09.10, 20:15
      wiem ze na twoje pytanie zaraz wszyscy zaczna pisac " nieee" tongue_out ale oczywiscie ze tak, dajmy na to taki przyklad ...wytrzesz sie czyims recznikiem , a ten ktos to mezczyzna ktory wczesniej sie w niego wycieraal . Wystarczy ze przetrze sobie recznikiem penisa i plemniczki zostana na reczniczku smile bylo bardzo wiele takich przypadkow i innych gdzie osoby sie nawet nie znalywink

ps.wink moja mama tak zaszla .... ( trudno uwierzyc) i teraz pewnie pomyslicie sobie ze , aah z tej twojej mamy niezla klamczucha pewnie poszla do jakiejs meliny i nie wiedziala jak , gdzie i zkim tongue_out ale to tylko wasza mysl kiss
      • linda Re: oczywisciee !! 21.09.10, 20:17
        ahaa i pragne dodac jeszcze ze sa rozne przypadki smile
        • magy10041996 oczywiście że moiżna 24.09.10, 13:47
          można zajść w ciąże innymi sposobami np. pettingshock
      • free Hhahahahaha .; > 21.09.10, 20:23
        Nie można przez ręcznik, gdyż plemniki, nie wytrzymają długo poza ciałem
        mężczyzny bądź kobiety.
      • sellka Re: no chyba cię porypało 22.09.10, 16:09
        Hello scared
        niby jak ???shock
        te laski pewnie miały gorączkę
    • sweet94 Re: Czy można zajść w ciążę, uprzednio nie uprawi 21.09.10, 20:15
      nie...
    • yellow.lady tralalala 21.09.10, 20:16
      Z tego co mi wiadomo, do zapłodnienia może dojść też poprzez petting.
      • mika292 Re: tralalala 21.09.10, 20:18
        A jeżeli chodzi o plemniki na ręczniku. Przecież one wydostając się na zewnątrz, obumierają, wiec chyba nie ma takiej możliwości?
    • nuskadee __ 21.09.10, 20:17
      Można jeśli sperma jakimś sposobem dostanie się do pochwy dziewczyny. Np.
      podczas pettingu
      • kc_m yyyyyyyyyy 21.09.10, 21:54
        co to jest petting?
    • mileyoxox ... ? 21.09.10, 20:17
      nie wiem ...
    • valhalla Re: Czy można zajść w ciążę, uprzednio nie uprawi 21.09.10, 20:41
      w ciążę można zajść bez uprawiania seksu - wystarczy, żeby sperma znalazła się w
      okolicach pochwy, np. podczas pieszczot.

ale zaciążenie przez ręcznik jest absolutnie niemożliwe. tak samo jak przez
      pływanie w basenie, albo siadanie na desce toaletowej.
    • renooo17 Re: Czy można zajść w ciążę, uprzednio nie uprawi 22.09.10, 15:26
      Można. Jeśli najpierw są pieszczoty(bez stosunku) , doszło do wytrysku i facet
      wprowadzi spermę np. na palcach do pochwy kobiety. Wtedy ona może zajść w ciąże,
      choć ryzyko nie jest aż takie duże, jednak może się zdarzyć.
      Innych sytuacji do zajścia w ciąże bez stosunku nie widzę smile
    • naomi. jestem , ciekawa w jaki sposób. 22.09.10, 15:34
    • ricki Re: Czy można zajść w ciążę, uprzednio nie uprawi 22.09.10, 16:01
      Nie chcę Ci mieszać w głowię, ale uważam, że nie można w ten sposób zajść w ciążę, bo
      męskie nasienie żyje tylko kilka godzin i porusza się bardzo powoli. Więc nawet jeśli w jakiś
      sposób członek otarłby się o żeński narząd rozrodczy to plemnik nie zdoła dojść do komórki
      jajowej kobiety. (Jak pewnie wiesz na czubku penisa znajduje się taki śluz wspomagający
      poruszanie się napletka (skórki) i w nim także znajdują się plemniki) Myślę, że taka odpowiedź
      wystarczy. Jeżeli masz jakieś jeszcze pytania związane z tym to pisz chętnie odpowiem. smile
    • lady_cat Re: Czy można zajść w ciążę, uprzednio nie uprawi 22.09.10, 16:07
      moze przez papierosa, jak martynka ?

a na serio, to nie wiem. ale raczej nie. bo niby JAK ?
    • andziaxp Re: Czy można zajść w ciążę, uprzednio nie uprawi 22.09.10, 16:10
      nie.no bo niby jak?-.-
    • timestealer co tam ręcznik, możesz być w ciąży przez widelec! 22.09.10, 16:18
      można, jak się chłopak spuści zbyt blisko pochwy, niekoniecznie wchodząc w Ciebie. <google:
      peeting>

słońca, ręcznik to nie zapładniacz. nie piszcie takich bzdur, bo się laski będą bały ręczników
      używać.

loFF
      • czekooladowaaa. Tu . !! lol 22.09.10, 16:30
        można poprzez sztuczne zapłodnienie . x D
    • whiplash. Re: Czy można zajść w ciążę, uprzednio nie uprawi 22.09.10, 16:37
      jeśli dojdzie do wytrysku w pobliżu narządów płciowych to pewnie tak.
      • whiplash. Re: Czy można zajść w ciążę, uprzednio nie uprawi 22.09.10, 17:03
        *żeńskich narządów
    • justinlove1994 Re: Czy można zajść w ciążę, uprzednio nie uprawi 22.09.10, 16:37
      można zajść, jak Emo Martynka, papierosem XD
      a tak na serio, to się nie da sciana
    • kurczak569 tak można i piszę to z całkowitą pewnością 22.09.10, 16:43
      smirk
    • netka_95 Re: Czy można zajść w ciążę, uprzednio nie uprawi 22.09.10, 17:20
      Mam pytanie.
      Dziewczyno ile ty masz lat ? smile
      • mika292 Re: Czy można zajść w ciążę, uprzednio nie uprawi 23.09.10, 16:01
        Zależy kogo pytasz. Nie rozumiem, jeżeli pytasz to z sarkazmem. Nie każdy musi wszystko wiedzieć. I jak może przeczytałaś niektóre posty na tym wątku, dużo osób o takich rzeczach nie wie.
        • fanka96 Pani Lindo... 23.09.10, 16:13

...przecież plemniki nie żyją dłużej niż minute, wiec zajść w ciąże w ten sposob jest bardzo rzadki..
        • justin137a Re tak 23.09.10, 16:32

• psycho_ Re: Czy można zajść w ciążę, uprzednio nie uprawi 23.09.10, 16:15
      tak, podobno podczas pettingu można zajść ciąże. petting to są same pieszczoty,
      bez penetracji. i jeśli podczas tych pieszczot dojdzie do wytrysku, a sperma
      znajdzie się w okolicach żeńskich zewnętrznych narządach płciowych to po 9
      miesiącach rodzinka może powiększyć się o jednego małego człowieczka ;d
    • bad_alex hahaah. plemniki dożywają poza ciałem mężczyzny do 23.09.10, 16:15
      kilku godzin inteligenci.
      • norrmalna Re: hahaah. plemniki dożywają poza ciałem mężczyz 23.09.10, 16:20
        mozna
        • alisou Re: hahaah. plemniki dożywają poza ciałem mężczyz 23.09.10, 16:34
          można, jak najbardziej.
    • martucha.12 Jeśli się wiatropędnym jest.xd 23.09.10, 16:38
      • timestealer chyba wiatropylnym, słońce 23.09.10, 19:55
        bo wiatropędny, to jak powoduje pierdzenie.

żałosne, słońce
        • martucha.12 Och, niezmiernie mi przykro za pomyłkę. 23.09.10, 23:12
          I proszę, nie słońce. -,-
    • alicesz Re: Czy można zajść w ciążę, uprzednio nie uprawi 24.09.10, 11:45
      Oczywiście, że można. Przecież głównym celem stosunku jest zajście w ciąże. I to
      jest jedyny NORMALNY sposób na zostanie mamą.
      In vitro jest jak najbardziej złe!!! Nawet nie zdajecie sobie sprawę ile dzieci
      ginie, bo rodzicom nie pasuje jakaś cecha, która powstała w tym embrionie. To
      jest chore!!! Tyle dzieci jest w adopcji, które czekają na normalny dom,
      normalną rodzinę. Wybór wśród nich jest już dość wystarczająco duży.
      • alicesz Re: Czy można zajść w ciążę, uprzednio nie uprawi 24.09.10, 11:49
        Ups... coś mi się pomyliło xD Inaczej to zrozumiałam. Nie wiem czy można zajść w
        ciążę nie uprawiając wcześniej seksu, bo sama nie sprawdzałam, a nie jestem też
        ginekologiem. Myślę, że tak naprawdę żadna z was nie wie, więc nie powinniście
        być pewne swoich wypowiedzi xD Najlepiej napisz maila do ginekologa, albo
        jakiegoś seksuologa jeśli naprawdę jesteś łakoma tej wiedzy xD
    • renooo17 Plemniki żyją od paru minut do kilku godzin... 24.09.10, 13:36
      Żywotność plemników poza ciałem mężczyzny i nie w pochwie kobiety waha
      się od kilku minut do kilku godzin. W kilka minut sperma wyschnie i wtedy niby
      jak ma być zapłodniona kobieta? Wtedy plemniki są już martwe.
      Więc w sumie takie zapłodnienie jest nie możliwe.
      Chyba że tak jak pisałam wcześniej sperma tuż po wytrysku zostanie wprowadzona
      do pochwy.

Więc śmiać mi się chce jak czytam te wasze historie z ręcznikiem xD
    • bellacullenx Re: Czy można zajść w ciążę, uprzednio nie uprawi 24.09.10, 13:57
      jest to mało prawdopodobne, droga plemnika jest długa i większość z nich umiera
      przy normalnym stosunku, a więc szansa zajścia w ciąże jest jedna na milion.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka